tri-yann 18.05.04, 19:17 czy fakt przebycia egzekucji komorniczej uniemożliwia wzięcie kredytu mieszkaniowego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.g5 Re: Komornik 19.05.04, 11:39 --Wszystko zależy jak dawno to było. Minimalny okres jaki jest mi wiadomy z procedur bankowych to 6 miesięcy od zakończenia egzekucji do czasu złożenia wniosku. Robert 0602306737 robert@grodzki.waw.pl www.grodzki.waw.pl Odpowiedz Link
tri-yann Re: Komornik 20.05.04, 01:31 dziekuje, czy moglbys mi napisac, ktore banki maja najkrotsze okresy akceptacji takiego wniosku? Odpowiedz Link
grzesiut Re: Komornik 27.05.04, 13:12 To zależy od tego czy przy okazji skutek egzekucji wpisano Cie do BR (rejestru klientów niesolidnych). Jeśli egzekucja była z innych powodów to może to nie mieć żadnego wpływu. Opisz coś więcej (z jakiego tytułu była egzekucja i jak przebiegała). Odpowiedz Link
tri-yann Re: Komornik 27.05.04, 13:55 Nie wpisano mnie do zandnych rejestrow, to sparwdzone., Ale biorac kredyt trzeba podpisac osiwadczenie ze sie nie bylo poddanym egzekucji, wiec bankowi musze powiedziec. Egzekucja byla za niesplacona pozyczke bankowa na mala umowe leasingowa. Odpowiedz Link
grzesiut Re: Komornik 27.05.04, 15:34 Sam sobie odopowiedziałeś Pytałeś czy to "uniemożliwia wzięcie kredytu". Na podstawie Twojej wypowiedzi uważam, że nie. Nie jesteś notowany w BR i BIK więc jest ok. Co prawda wymaga to złożenia fałszywego oświadczenia ale za to nie ma konsekwencji ) To nie jest ubezpieczenie w którym po wytropieniu takiego faktu mogą Ci odmówić wypłaty odszkodowania! Jesli wezmiesz kredyt, zabezpieczysz go hipoteką i będziesz TERMINOWO spłacał to nikt nie będzie drążył tematu, że kiedys tam nie spłaciłeś umowy leasingowej ale dzisiaj juz nie ma po tym śladu. banki naprawde maja wiecej do roboty niż dogłębne analizowanie udzielonych kredytów które się spłacają. A nawet jeśli kiedyś to odkryją (ciekawe jak?) to nie wyobrażam sobie banku który wypowie klientowi kredyt który się normalnie spłaca. Reasumując - jeśli Cię nie ma w rejestrach i udzielą Ci tego kredytu to problem juz nie istnieje. Odpowiedz Link