Dodaj do ulubionych

kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?!

02.08.05, 21:21
chcemy kupić dom za 130 000zł
oczywiscie nie mamy forsy i potrzebujemy 100% kredytu
mamy miesięcznie oboje z mężem dochód w granicach 2500zł (wiem słabo ale do
odważnych świat nalezy)mam konto w PKO BP ale chociaż jestem dobra klientką
dają mi 80% i to jeszcze na 6,51 w PLN a 3,85 w CHF prowizja 1,7
nie wydaje mi się to szałową ofertą - czy udało sie komuś wynegocjować w tym
banku 100% kredytu przy takich dochodach?????
czy też musze się szwendać po dużych miastach w poszukiwaniu innego banku ale
jakiego ?
Obserwuj wątek
    • carolin0905 Re: kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?! 02.08.05, 21:24
      zapomniałam dodoać że chcę kredyt hipoteczny
    • kinet Re: kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?! 02.08.05, 22:58
      to nie chodzi o udzial procentowy kredytu.daja wam na 80% bo widocznie po prostu w/g tego banku macie zdolnosc na 100 000 co stanowi ok 80% wartosci nieruchomosci.
      Mozna znalezc lepsze oferty.Dochod podany to netto czy brutto?
      • carolin0905 Re: kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?! 02.08.05, 23:59
        to jest netto-
        masz pomysł na lepsze oferty?
        acha jesli pojechałabym do innego oddziału PKO BP to tam moga mieć dla mnie
        inne warunki?
        nie uparłam sie na PKO ale jest w mojej mieścinie (kurcze kupe lat jestem u
        nich i się wk..., że tylko tak mnie wyceniają ),to oprócz BS (horror) jedyny
        bank a tak musze jechac do Łodzi bo tam mam powiedzmy ze najbliżej
        • mjkmjk Re: kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?! 03.08.05, 07:36
          Spróbuj w mBanku. Większość spraw załatwisz przez telefon lub e-maila. Do Łodzi
          pojedziesz tylko zawieźć papiery i podpisać wniosek kredytowy oraz umowę
          rachunku bankowego. Drugi raz pojedziesz podpisać umowę kredytową. Później
          większość operacji zrobisz przez internet lub pocztą.
          • al9 TYLKO Santander Consumer PTF Bank 03.08.05, 10:35
            zdolność masz, oprocentowanie 3,36%, dostaniesz 100% ceny, prowizja 0%
            www.ptfbank.pl
            Moi Klienci (jestem pośrednikiem w obrocie nieruchomościami) - wszyscy sa
            zachwyceni.

Pozdrawiam
            al
    • lkc Re: kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?! 03.08.05, 12:28
      To chyba przychodzi samo po iluś tam wizytach w bankach. Jak rozumiem byłaś
      dopiero w jednym? Spróbuj w innych też, zanim weźmiesz kredyt poczytaj w
      internecie, a pytania same przyjdą, a to juz dobry początek negocjowania.

• carolin0905 Re: kto mnie nauczy negocjacji z Bankami ?! 04.08.05, 00:37
        no to zaczyna sie kołowrotek -znalazłam dom za za 120tys i chce go mieć ale
        chciałabym aby bank pokrył również koszty notariusza... czyli wyjdzie tego
        jeszcze z 8tys - czy jest to też możliwe
        • al9 100% ceny plus notariusz 04.08.05, 09:29
          Koszty notariusza (oprócz 100% ceny) pokrywa tylko BPH i PKO BP
          Pozdrawiam
          al
          • carolin0905 Re: 100% ceny plus notariusz 04.08.05, 10:10
            dzięki za podpowiedz spróbuje się z nimi skontaktować -napisze co mi
            zaproponowali
            • carolin0905 pytanko 04.08.05, 14:52
              czy bank wyliczajac moja zdolnośc kredytową bierze pod uwagę wielkość
              miejscowości w której mieszkam (lepiej żeby było to duże miasto czy coś małego)
              i czy ważne jest gdzie kupuje dom w mieście czy na wsi , czy wazne jest w jakim
              stanie użytkowym jest ten dom (ten ,,mój'' nadaje się w każdej chwili do
              zamieszkania sa tam nawet meble)
              • aldo75 Re: pytanko 04.08.05, 19:26
                Niektóre banki wyliczając zdolność kredytową "lepiej" traktują klientów
                zameldowanych w mniejszych miejscowościach (np. BPH) - gdyż zakładają, że jak
                mniejsza miejscowość, to mniejsze koszty utrzymania... Do zdolności nie bierze
                sie pod uwagę tego, gdzie znajduje się nieruchomość, na której bank będzie sie
                zabezpieczał. Natomiast ważne jest to do oceny przez bank wartości
                nieruchomości jako zabezpieczenia (np. DomBank moze odrzucić domek na końcu
                wsi, z której jest 100 km do większego miasta). Generalnie do 30 km od dużego
                miasta nie stanowi jeszcze problemu dla banku. Stan techniczny nieruchomości
                wpływa na ocenę jej wartości, którą moze zakwestionować bank, jeśli np. sam
                robi wycenę... Bank moze zdecydować, ze nie będzie kredytować sypiącej sie
                ruiny... Jeśli wybierasz sie do Łodzi to polecam odwiedzić Niezależnych
                Doradców Finansowych Goldenegg (www.goldenegg.pl), bezpłatnie wybiorą dla
                Ciebie najlepszą ofertę i bezboleśnie przeprowadzą przez cały proces smile

pozdrawiam
                ab.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka