barpoz 13.02.06, 12:12 Jestem zainteresowany kredytem na 100% mieszkania, czy jest i ewentualnie w jakim banku możliwość pokrycia kosztów związanych z zakupem mieszkania (notariusz,pośrednik,itd...) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al9 no problem 13.02.06, 12:17 na pewno w bph właściciwe tez w Santanderze trochę gorzej w millenium i pko bp --- ale generalnie mozna pozdrawiam al Odpowiedz Link
kajka777 Re: no problem 13.02.06, 12:26 w mBanku też już można. Kredytują już 110% wartości nieruchomosci, gdzie te 10% może być na koszty związane z kredytem i notariusza. Obawiam się jednak, że jest tak, że najpierw trzeba za notariusza samemu zapłącić, a potem bank to zrefinansuje. Odpowiedz Link
gigi33 Re: no problem 14.02.06, 21:45 czy notariusz kryje się pod pojęciem "inne koszty związane z kredytem"-jesteś tego pewna?Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kajka777 Re: no problem 15.02.06, 08:54 gigi33 napisał: > czy notariusz kryje się pod pojęciem "inne koszty związane z kredytem"-jesteś > tego pewna?Pozdrawiam! jestem pewna. I tą nadwyżkę też trzeba ubezpieczyć w ramach ubezpieczenia niskiego wkładu. Odpowiedz Link
gigi33 Re: no problem 15.02.06, 09:19 a to super, z tym ubezp. to się domyślam generalnie wielu ludzi to napewno bardzo zainteresuje Odpowiedz Link
zbooycerz Re: no problem 17.02.06, 14:10 hehe, to juz nie jest niski wklad wlasny a ujemny, pod oczekiwany przyszly wzrost cen coz, ciekawe czasy, ale to dopiero poczatek pzdr Odpowiedz Link
kajka777 Re: no problem 17.02.06, 22:47 zbooycerz napisał: > hehe, to juz nie jest niski wklad wlasny a ujemny, pod oczekiwany przyszly > wzrost cen > ceny u deweloperów rosną z miesiąca na miesiąc Odpowiedz Link
gigi33 Re: no problem 14.02.06, 21:47 jeśli chodzi o bph to wątpie, żeby dawali np. 110% wartości nier. nawet na stronie internetowej zaraz na wstępie jest hasło: nawet do 100% wartości nier. Odpowiedz Link
barpoz Re: no problem 17.02.06, 11:02 Dzięki za info jestem już bardzo bliski podpisania umowy z Mbank-iem Odpowiedz Link
maalena Re: no problem 23.02.06, 14:58 I co udało sie? Dostałes rowniez kredyt na tzw. dodatkowe oplaty (notariusz, prowizja dla agencji i inne oplaty). Pytam, bo tez byłabym zainteresowana takim rozwiazaniem. Odpowiedz Link
barpoz Re: no problem 23.02.06, 17:16 Witam Złożyłem wniosek w mbank-u cena zakupu mieszkania + 10% na moje konto! Wniosek został przyjęty a co dalej???? Czekam na rozpatrzenie. Odpowiedz Link
maalena Re: no problem 24.02.06, 09:16 Jak wniosek zostanie rozpatrzony napisz prosze. Pan doradca w Open Finance twierdzil ze nie ma takiej mozliwosci, zeby dostac kredyt rowniez na oplaty. Czy do mBanku wystepowales indywidualnie czy przez posrednika?? Odpowiedz Link
kajka777 Re: no problem 24.02.06, 09:55 maalena napisała: > Pan doradca w Open Finance > twierdzil ze nie ma takiej mozliwosci, zeby dostac kredyt rowniez na oplaty. to znaczy, że pan pośrednik w Open Finance nie zna nowej oferty mBanku. Odpowiedz Link
maalena Re: no problem 24.02.06, 10:23 Dzieki za info. Kajka a czy Ty moze bralas kredyt w tym banku. Masz kogos sprawdzonego kto pomoze przebrnac przez wszystkie procedury??? Odpowiedz Link