Dodaj do ulubionych

kredyt w millenium

20.07.06, 11:10
Ostrzegam przed bankiem Millenium właśnie załatwiam tam sobie kredyt, byłam
tam 4 razy i za każdym razem żałowałam wyboru banku (niestety etap zakupu
jest na tyle zaawansowany, że zmiana decyzji nie wchodzi w grę). Pierwsza
transz miała być przelana po 3 dniach, wczoraj (dzień 5) Pan w antybanku
zawiadomił mnie że przelew będzie zrealizowany wieczorem, dziś jak dzwoniłam
inny Pan powiedział że najwcześniej jutro może wypłacą - a Pan kupujący czeka
i w akcie notarialnym miałam wpis, że bank w 7 dni wypłaci 2 transze - a
będzie dobrze jak 1 uruchomi. Przestrzegam szczerze
Obserwuj wątek
    • czili Re: kredyt w millenium 20.07.06, 13:00
      MILLENIUM TO NAJTAŃSZY BANK, ALE OBSŁUGA JEST DO DU*** uncertain
      JEST TO NAJGORSZY BANK POD WZGLĘDEM OBSŁUGI KLIENTA i CZASU ZAŁATWIANIA JAKI ZNAM!

Bierzemy tam kredyt na splate kredytu mieszkaniowego w PKO.
      wniosek o kredyt złożyliśmy w kwietniu, 30 maja podpisaliśmy umowę - do dzisiaj nie mamy dalej pieniedzy! 4 miesiące!!!
      na poczatku, jeszcze w kwietniu mieliśmy przedstawić zaświadczenie, ze spółdzielni mieszkaniowej, ale uprzejma Pani stwierdziła, że ona to zaświadczenie załatwi osobiście, po czym zadzwoniła po ok. trzech tygodniach (sic!!!) i poinformowała nas, że jednak po zaświadczenie musimy udać sie sami (zaświadczenie dostarczyliśmy następnego dnia).
      Potem była jeszcze rzekomo nie skserowana książeczke wojskowa - pani się tłumaczyła, że albo zapomniała albo zgubiła sobie ksero... kolejne tygodnie mijaly...
      W końcu kiedy już dostarczyliśmy im zaświadczenia z sądu o założenie hipoteki oraz kiedy prszyszło zaświadczenie z PKO o kwocie pozostałej do spłaty (oni to załatwiali w formie zapytania międzybankowego, więc nic nie musieliśmy za to płacić, ale trwało to chyba z miesiąc), powiedziano nam, że przelew będzie najpóźniej za 3 dni. Po dwóch tygodniach pani zadzwoniła, że wypłata środków się opóźnia, bo nie mają zaświadczenia o ustanowieniu hipoteki, bo zapomnieli skserować - nosz KUR**! ile można.
      Powiedzieliśmy, że chcemy zrezygnować, ale niestety już się nie dało, bo mineło 10 dni od podpisania umowy, więc jesteśmy na nich skazani sad Teraz żałuję, że nie złożyliśmy wniosku do kilku banków równolegle. Ale zrobiłem tak, bo pamiętem, że 3 lata temu PKO obsłużył nas w niecały miesiąc.
    • katspo Re: kredyt w millenium 20.07.06, 13:51
      Ja tez ostrzegam. Pierwsza transza tez poszla z opoznieniem, a teraz z druga
      mam jeszcze wiekszy problem. 3 lipca zlozylam dyspozycje ze wskazaniem wyplaty
      na dzien 17 lipca. Do dnia 20 lipca pieniadze sa niewyplacone , bylam dzis w
      banku i okazuje sie ze nie ma kompletu dokumentow ( nikt mnie nie powiadomil w
      ciagu tych dwoch tygodni o nieprawidlowosciach) co ciekawsze bank zazadal
      dokumentu ktorego nie ma w umowie kredytowej i z tego powodu wstrzymuje
      wyplate. Bank chce abym przedstawila potwierdzenie oplacenia wniosku o
      wykreslenie hipoteki przez Zbywce a w momencie skladania wniosku Sad nakleil
      znaczki skarbowe za 80zl. I co teraz robic.....a tego nie bylo w umowie chcieli
      samo potwierdzenie zlozenia wniosku. Jestem rozgoryczona bo zaciagnelam po raz
      wtory kredyt w Millenium ale trzylata temu bylo o wiele lepiej i
      kompetentniej.ODRADZAM RAZ JESZCZE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka