aniadarek7 26.02.08, 08:38 mam okazje odkupic mieszkanie w tbs za 250 tys czy dostane taki kredyt w jakims banku? niemam zadne hiopoteki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariusz.lugowoj Re: tbs 26.02.08, 10:12 nie ma mieszkania TBS za 250tysięcy złotych Koszty partycypacji nawet przy mieszkaniu 100metrowym w Warszawie wynoszą maksymalnie 150tysięcy złotych, a poza Warszawą nawet 50tysięcy złotych. Kredyt udziela BPH. Odpowiedz Link
mmmmarta Re: tbs 26.02.08, 18:32 Nie ma? Ha! TEORETYCZNIE nie ma ale PRAKTYCZNIE - wystarczy przejrzeć oferty sprzedaży mieszań rynku wtórnego - co druga oferta to "odsprzedam mieszkanie TBS" a ceny takie jak mieszkań własnościowych! Powinni coś z tym zrobic..... Odpowiedz Link
dariusz.lugowoj Re: tbs 26.02.08, 19:48 Już nikt nie kupuje tbsów z rynku wtórnego, bo będzie możliwość wykupu takich mieszkań. Więc nie jest to inwestycja opłacalna. Odpowiedz Link
aniadarek7 Re: tbs 27.02.08, 07:43 ale ta osoba chce odsprzedac mieszkanie z zyskiem i to bardzo duzym tzn ze nie moze tego zrobic? w sumie to jej mieszkanie ,wplacila na nie 50tys a reszte chce zarobic i to tak jest oferta bardzo atrakcyjna bo za takie pieniadze to ja moge kupic tylko kawalerke i to 28m u tu mam 55m Odpowiedz Link
dariusz.lugowoj Re: tbs 27.02.08, 08:47 bez przesady za 250000zł kupisz 40m w Warszawie-rynek pierwotny lub Ząbki,Marki 50m-rynek pierwotny Odpowiedz Link
mmmmarta Re: tbs 27.02.08, 18:58 Może nie może...jej sprawa. Teoretycznie może, praktycznie nie bardzo bo to nie jest jej mieszkanie. Poza tym zarobić? A przepraszam, na czym? Mieszkanie nie jest własnością tej osoby...to tylko żerowanie na czyimś "nieszczęściu" ot co. Powinno się za coś takiego karać...potem jest tak, że ktoś biedniejszy, kogo nie stać na kredyt za 300 tys chce mieszkanie z TBS-u to już ich nie ma. To samo ma się do mieszkań należących do miasta a nie wykupionych ale to już temat na inny wątek. Takie moje skromne zdanie. pozdrawiam Odpowiedz Link