harpag 26.07.08, 11:07 Witam, Jaka jest standardowa marża dla LTV 100%? Kwota kredytu 700 tys. W jakim stopniu jest negocjowalna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taliaeasy Re: standardowa marża 26.07.08, 11:37 Witam, Jakby chciał Pan porównać oferty z rynku pod względem marży to zapraszam. Zależy od waluty ale nawet 0,8 bez dużych negocjacji. natalia.romanska@finamo.pl Doradca ds Kredytów Hipotecznych i Inwestycji 667 017 828 Odpowiedz Link
super_kredyt Re: standardowa marża 26.07.08, 11:42 Witam , jeżeli będzie Pan chciał poznać ofertę kredytową Deutsche Bank, to zapraszam: klaudia.bialucha@db.com Doradca ds. Produktów Finansowych DB Odpowiedz Link
ziut19 Re: standardowa marża 27.07.08, 19:45 Takie kwoty nie podlegaja juz "standardowym " marzom. Propozycje w okolicach 0,7%-0,8% w CHF i 0,5%-0,6% w PLN sa godne uwagi. Odpowiedz Link
harpag Re: standardowa marża 28.07.08, 01:10 Pan w Millenium zaproponował 1,3 w CHF, z kolei Pan OpenFinance 0,85 i zastanawiałem się który z nich był bliższy rzeczywistości. A swoją drogą czy obecny kurs CHF daje znaczące powody do niepokoju? Proszę o opinie. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link
arfer Re: standardowa marża 28.07.08, 10:11 Może oboje, pierwszy wspomniał o marży standardowej, drugi o potencjalnej możliwej do wynegocjowania. Zapewne bez gwarancji, że akurat taką będzie możliwość uzyskać. Odpowiedz Link
robinzhuty Re: standardowa marża 08.08.08, 11:05 Pan zaproponował marżę cennikową, mozliwość maksymalna obniżenia do 1,1, natomiast w Open łapią klientów aby przez nich złozyć wniosek, po czy wytłumaczą się po decyzji że bank się nie zgodził na więcej, klient nie ma czasu- bo termin wpłaty i bierze przez Open. Sam byłem w Open jako potencjalny i znając ofertę i mozliwości banku, to mało z fotela nie spadłem po tych obiecankach o obniżce marzy.Pokazał mi kilka ofert( nie wspomniał o paru równie korzystnych) Najlepiej bezpośrednio kontaktować się z bankami, tam są doradcy, a u brokerów handlowcy Odpowiedz Link
olobar Re: standardowa marża 28.07.08, 12:12 Witam, dla rynku pierwotnego w pierwszym roku spłaty kredytu marża może wynosić 0,25%, w kolejnych latach 0,8% - 0,85% jeżeli chcesz poznac szczegóły oferty zapraszam na maila bartosz.olownia@db.com Odpowiedz Link
michal123_pl Re: standardowa marża 28.07.08, 13:12 Witam, W Dominet Banku mogłaby Pani liczyć na stałą marżę na poziomie ok. 0,5% (może nawet niżej)dla kredytu w PLN. Jeśli byłaby Pani zainteresowana szczegółami proszę o maila: michal.witoslawski@dominet.pl pozdrawiam, Michał Witosławski Odpowiedz Link
ro_m_ek Re: standardowa marża 28.07.08, 15:59 Myślę, że warto porównać oferty nie tylko pod względem marży banków. Np: czy koniecznie trzeba brać ofertę Millennium i decydować się na aż tak wysokie ubezpieczenie na życie????????????? Jest zbyt dużo naprawdę istotnych czynników wpływających na całkowity koszt kredytu żeby je pomijać. Odpowiedz Link
arfer Re: standardowa marża 08.08.08, 00:24 "aż tak wysokie" ??? Czy 20 zł za każde 100 tys. zł ubezpieczenia to drogo ? Znajdź mi taką ofertę indywidualną, proszę, biorę w ciemno. Ubezpieczenie to nie koszt kredytu, to pewna warość dodana. Nie chcesz - wybierasz inny bank. Odpowiedz Link