tat.only 23.03.09, 11:44 witam, co myslicie o kredycie w Deutsche banku? Jest w porzadku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kredytyhipoteczne.org.pl Re: Deutsche bank 23.03.09, 14:27 Bank jak kazdy inny - istnieje po to aby zarabiac. Kredyt w PLN czy walucie obcej ? -x-x-x- Forum o bankach i kredytach hipotecznych Zobacz, porównaj Kredyty mieszkaniowe i złóż wniosek o kredyt mieszkaniowy(bezpłatnie) bez wychodzenia z domu. Oferta banków i doradców finansowych. Odpowiedz Link
edytajennifer Re: Deutsche bank 23.03.09, 14:56 Deutsche oferuje kredyty w walucie przy ciekawych marżach, bank w którym można negocjować niektóre warunki, niestety bank dla osób z wysokim wynagrodzeniem od 4 tys netto, LTV uzależnione od wysokości wynagrodzenia, kredyt denominowany, większe ryzyko, dużo pisać o Banku. Jeśli chce się Pan/i więcej dowiedz proszę o info Pozdrawiam e.gawryluk@niezaleznydoradca.pl Odpowiedz Link
super_kredyt Re: Deutsche bank 23.03.09, 18:40 Witam serdecznie, jeżeli będzie Pani zainteresowana bezpośrednią ofertą kredytową oraz obliczeniem zdolności kredytowej w Deutsche Bank, to zapraszam: klaudia.bialucha@db.com Doradca ds. Produktów Finansowych i Inwestycyjnych Deutsche Bank Odpowiedz Link
gazetol Re: Deutsche bank 23.03.09, 23:10 zanim weźmiesz w deutsche banku - poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=624&w=89357614 Odpowiedz Link
zyrafa Re: Deutsche bank 24.03.09, 09:18 wlasnie biore u nich kredyt. pan w banku bardzo pomocny i aktywny, sam pojechal po zaswiadczenie do spoldzielni, po ksiege dzialki. czas rozpatrywania wniosku - w moim przypadku 9-10 dni roboczych. przygotowanie umowy troche trwa - na ten moment 5 dzien roboczy. na co sugeruje zwrocic uwage: - faktycznie wzor umowy jasno mowi, ze jesli spada chf/euro, to rata nie spada, tylko okres kredytowania sie skraca - dla mnie to do przezycia, - wzor umowy mowi, ze moge wplacac w walucie, ale bank to przelicza na zlotowke, potem znow - nie zrobilam kalkulacji, ale wydaje mi sie, ze przy moim kredycie gra nie warta swieczki - dla mnie to do przezycia. za to jakos nie wylapalam wczesniej i teraz, czekajac na umowe i wyplate kredytu, z niepokojem obserwuje kurs euro (bo w tej walucie biore), ze: a) w dniu podpisania umowy bank deklaruje, ile euro (ilosciowo) mi daje, ale wyplata kredytu - tych kilka przynajmniej dni pozniej - jest po kursie z dnia wyplaty - spadnie euro, bede musiala doplacic sprzedajacym z wlasnych srodkow a ryzyko trzeba wziac na klate, bo zlecenie przelewu realizuja kolejnego dnia, a nie przewidzisz kursu waluty, b) prowizja od przyznania kredytu jest od razu pobierana z wyplacanego kredytu - mam oczywiscie na te prowizje pieniadze, wiedzialam o niej, ale wolalabym wplacic ja bankowi z wlasnych srodkow, niz po wyplacie kredytu ewentualnie doplacac jeszcze cos sprzedajacych - ale to moze moje fanaberie. pozdrawiam, z. Odpowiedz Link
krzychudy Re: Deutsche bank 01.04.09, 23:31 Witam, jestem świeżo upieczonym kredytobiorcą w Deutsche Bank. Poniżej streszczenie stoczonej bitwy o kredyt. Założenie do kredytu: 100% wartości nieruchomości, kredyt w CHF. Zdolność kredytowa: sprawdzona, jest ze sporą nadwyżką. 04.02.2009 – umowa przedwstępna z developerem – termin podpisania właściwej umowy wyznaczono na 27.03.2009 r (wydawało się, że do Odpowiedz Link
peaudevache Re: Deutsche bank 02.04.09, 00:15 Od 01.04,09 prawie 10% spread I wszyscy spłacają tego samego dnia, więc duże możliwości do manipulowania kursem Odpowiedz Link