zuzka.a1 13.05.07, 14:07 proszę o linka jeśli moje pytam o cos oczywistego - ściaganie i przechowywanie to dla mnie zupełna nowość. W czym zamrazacie pokarm? pewnie sa jakies orginalne opakowania, gdzie je kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: pytanie o zamrażanie 13.05.07, 16:47 sa woreczki do mleka do zamrazania i chyba sa bardzo popularne, dostaniesz chyab w aptece, nie wiem za bardzo bo nigdy nie kupowalam a jak chcesz cos specjalistycznego to polecem medele www.medela.com.pl/ i produkty/akcesoria wsp karmienie polecam tez laktatory medeli niedrogie a bardzo skuteczne powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka.a1 Re: pytanie o zamrażanie 14.05.07, 18:12 pani w aptece "w zaufaniu" doradziła mi kubeczki do moczu (!!!) Brzmi niesmacznie, ale powiedziała, że sterylna produkcja, plastik ok i mamy często kupują, bo tanio wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: pytanie o zamrażanie 15.05.07, 14:34 moze brzmi ale sprawdza sie dobrze, czytalam wiele mam ich uzywa Odpowiedz Link Zgłoś
teresska Re: pytanie o zamrażanie 15.05.07, 17:06 Ja zamrazam w specjalnych pojemniczkach Aventu albo w torebkach. Kupilam w sklepie Swiat dziecka. Torebki sa uniwersalne i podobno pasuja do wiekszosci odciagaczy. Ja mam odciagacz Aventu i specjalna butelke do zamontowania woreczka, wiec sciagam bezposrednio do woreczka i jest ok. Pojemniki sa dosyc drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk weteranka radzi ;) 15.05.07, 20:54 Wszystko o przechowywaniu mleka znajdziesz tu www.bonamater.waw.pl/karmienie_piersia_warto.php Osobiscie woreczki do zamrazania polecam tego rodzaju: www.allegro.pl/item193881164_woreczki_torebki_na_pokarm_do_but_avent_i_canpol.html Sa tansze niz medela. ABSOLUTNIE NIE podalabym dziecku mleka mrozonego z pojemnikow na mocz - byla o tym wielokrotnie dyskusja w necie. Te pojemniki nie sa przeznaczone do kontaktu z zywnoscia, szczegolnie z tluszczami, ani do zmian temperatur! Moga sie wydzielac toksyczne substancje i nie wyobrazam sobie, zeby swiadomie narazac na to dziecko. To juz lepiej podac mleko modyfikowane. Uwaga - woreczki lubia przy rozmrazaniu puszczac na zgrzewie. Jest na to swietna metoda - rozpruc woreczek od spodu, wyrzucic zawartosc do kubeczka i dopiero ten umiescic w kapieli wodnej. Dodatkowy plus - rozmraza sie lagodniej bez duzego skoku temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś