Gość: gość IP: 212.160.234.* 21.09.10, 22:30 Co polecacie odnośnie nauki wróżenia z kart klasycznych? jaka książka albo strona www? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowa_pucharow Re: karty klasyczne 23.09.10, 12:27 Ja bym na początek poleciła przeczytać www.ezoforum.pl tam jest zakładka karty klasyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kika.a Re: karty klasyczne 24.09.10, 00:42 Gość portalu: gość napisał(a): > Co polecacie odnośnie nauki wróżenia z kart klasycznych? jaka książka albo stro > na www? > Ja bym poleciła książkę Eurali Pogońskiej "karty odczrowane" Bardzo przystępnie napisana, szczególnie dla kogoś kto się uczy, zaczyna poznawać karty i chce poznać te karty pod kątem ezoterycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 04.10.10, 23:52 Dziękuję krolowej i kice :-) A czy czy ta książka mówi o kartach od dwójek do asów? czy od dziewiątek do asów? Powiedzcie mi też dlaczego gdzieniegdzie opisane są wszystkie karty uzywane do wróżenia a czasem tylko 9- asy? Jak jest prawidłowo i czy to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kika.a Re: karty klasyczne 07.10.10, 01:45 Na początek polecałabym jednak naukę od 9. Na młodsze karty przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 13:28 to zalezy od wróżki ilu kart uzywa, ja stosuję całą talię 52 kart, bo wtedy mozna uzyskac bardziej szczegółowe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 05.10.10, 15:07 A w jakiej książce albo gdzie w necie znajdę opis do wszystkich 52 kart? większość pozycji ksiązkowych opisuje tylko 24 karty :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 17:35 Np. Richard Webster - "wróżenie z kart" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 06.10.10, 11:39 dzięki :-) na pewno kupię tą książkę moim zdaniem klasyczne są takie bardziej konkretne w przekazie, bardziej niż tarot który jak się zdaje pozwala na większe puszczanie wodzy fantazji czego efektem jest ze wrózbe z tarota łatwiej "dopasować" do osób - chodzi o to ze jaka by ta wrózba nie wyszła zawsze coś pasuje ;-). takie moje wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 16:05 zgadza się, klasyki są naprawdę baaardzo konkretne, szczegółowe, ale najlepiej nadaja sie czytanie przyszłości niedalekiej, powyżej 3 m-cy nie są już takie dokladne. Bardzo dobre są również do spraw codziennych (do których nie ma potrzeby stosowania tarota), są wtedy niezawodne niemalże, pokazują czyste fakty, jakie zaistnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
kika.a Re: karty klasyczne 07.10.10, 01:47 Gość portalu: ola napisał(a): > Np. Richard Webster - "wróżenie z kart" Rozumiem, że ta książka opisuje wszystkie karty klasyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
kika.a Re: karty klasyczne 07.10.10, 01:52 szukałam w necie, w sklepach ezoterycznych i wszędzie jest nie dostępca. Czy rzeczywiście to taki "kruk", czy poprostu mały naklad. Chetnie poczytam opinie osób znających tą pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 07.10.10, 13:54 Kupiłam z drugiej ręki w antykwariacie. Opisuje całą talię, tak zapewniał sprzedawca i sam opis książki. Na 100% będę wiedziała jak przyjdzie paczka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:58 W tej ksiązce są opisy wszystkich 52 kart, a nawet jokera. Poza tym opisy niektórych kart (od 7) nieco się różnią od tradycyjnie przyjętych, ale to zależy od osoby wróżącej czy tak a nie inaczej zakoduje sobie znaczenie danej karty. Ja przyjęłam sobie znaczenia, które podaje pan Webster i od kilku lat nie zawodzą mnie. No i z doswiadczeniem doszly dodatkowe znaczenia kart, które już samemu trzeba zauważyć, bo to sprawa indywidualna. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 07.10.10, 18:28 Bardzo Ola dziękuję za cenne wskazówki. Z mojego rozeznania to jak na razie jedyna książka opisująca wszystkie karty na jakąś natrafiłam, dzięki i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma13 oj,sporo jest książek... 07.10.10, 19:31 Sporo jest ksiązek... D.Jourdain-Wrózby karciane /omawia 52 karty/ W. Zajczenko- Niezwykłe wrózby ze zwykłych kart /omawia talię 32 kart,jak rownież 52 karty + połaczenia kart/ N. Rozalijew- Wrózenie z kart.Ta pozycja zawiera sporo rozkładów,i na 36 kart i na 52 karty,ale same karty omawia pobieżnie. Te ksiązki znalazłam w księgarniach,czyli sa dostępne. Miłej nauki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma13 Re: i jeszcze.. 07.10.10, 19:36 Zapomniałam i jeszcze jednej... Maria Piasecka- Wrózenie z kart klasycznych. Choc ksiązeczka cienka,ale fajnie omawia znaczenie kart /tak,tak,całej talii,czyli 52 kart/.I rozkładow jest kilka niezłych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: i jeszcze.. IP: 212.160.234.* 15.10.10, 18:49 Dziękuję wszystkim za polecanie książek do kart :-) Dostałam już Webstera - książka bardzo czytelnie opisuje karty (całą talię i jockera). Opis jest usystematyzowany, konkretny, jasne wytłumaczenia zasad stawiania kart i przykładowe rozkłady, łączenia kart. Sporo tam jest wiedzy przejrzyście opisanej. Do nauki myślę że jak najbardziej dobra książka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sny i karty klasyczne IP: 212.160.234.* 18.10.10, 14:34 Webster w swojej książce opisuje jak kartami klasycznymi przypominać sobie sny i interpretować ich przesłanie. Ciekawa metoda, czy ktoś tego próbował? Odpowiedz Link Zgłoś