Dodaj do ulubionych

karty klasyczne

IP: 212.160.234.* 21.09.10, 22:30
Co polecacie odnośnie nauki wróżenia z kart klasycznych? jaka książka albo strona www?

Obserwuj wątek
    • krolowa_pucharow Re: karty klasyczne 23.09.10, 12:27
      Ja bym na początek poleciła przeczytać www.ezoforum.pl tam jest zakładka karty klasyczne.
    • kika.a Re: karty klasyczne 24.09.10, 00:42
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Co polecacie odnośnie nauki wróżenia z kart klasycznych? jaka książka albo stro
      > na www?
      >
      Ja bym poleciła książkę Eurali Pogońskiej "karty odczrowane" Bardzo przystępnie napisana, szczególnie dla kogoś kto się uczy, zaczyna poznawać karty i chce poznać te karty pod kątem ezoterycznym.
      • Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 04.10.10, 23:52
        Dziękuję krolowej i kice :-)
        A czy czy ta książka mówi o kartach od dwójek do asów? czy od dziewiątek do asów? Powiedzcie mi też dlaczego gdzieniegdzie opisane są wszystkie karty uzywane do wróżenia a czasem tylko 9- asy? Jak jest prawidłowo i czy to ma znaczenie?
        • kika.a Re: karty klasyczne 07.10.10, 01:45
          Na początek polecałabym jednak naukę od 9. Na młodsze karty przyjdzie czas.
    • Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 13:28
      to zalezy od wróżki ilu kart uzywa, ja stosuję całą talię 52 kart, bo wtedy mozna uzyskac bardziej szczegółowe informacje
      • Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 05.10.10, 15:07
        A w jakiej książce albo gdzie w necie znajdę opis do wszystkich 52 kart? większość pozycji ksiązkowych opisuje tylko 24 karty :-(
        • Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 17:35
          Np. Richard Webster - "wróżenie z kart"
          • Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 06.10.10, 11:39
            dzięki :-) na pewno kupię tą książkę
            moim zdaniem klasyczne są takie bardziej konkretne w przekazie, bardziej niż tarot który jak się zdaje pozwala na większe puszczanie wodzy fantazji czego efektem jest ze wrózbe z tarota łatwiej "dopasować" do osób - chodzi o to ze jaka by ta wrózba nie wyszła zawsze coś pasuje ;-). takie moje wrażenia
            • Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 16:05
              zgadza się, klasyki są naprawdę baaardzo konkretne, szczegółowe, ale najlepiej nadaja sie czytanie przyszłości niedalekiej, powyżej 3 m-cy nie są już takie dokladne. Bardzo dobre są również do spraw codziennych (do których nie ma potrzeby stosowania tarota), są wtedy niezawodne niemalże, pokazują czyste fakty, jakie zaistnieją.
          • kika.a Re: karty klasyczne 07.10.10, 01:47
            Gość portalu: ola napisał(a):

> Np. Richard Webster - "wróżenie z kart"

Rozumiem, że ta książka opisuje wszystkie karty klasyczne?
            • kika.a Re: karty klasyczne 07.10.10, 01:52
              szukałam w necie, w sklepach ezoterycznych i wszędzie jest nie dostępca. Czy rzeczywiście to taki "kruk", czy poprostu mały naklad.
              Chetnie poczytam opinie osób znających tą pozycję.
              • Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 07.10.10, 13:54
                Kupiłam z drugiej ręki w antykwariacie. Opisuje całą talię, tak zapewniał sprzedawca i sam opis książki. Na 100% będę wiedziała jak przyjdzie paczka :-)
                • Gość: ola Re: karty klasyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:58
                  W tej ksiązce są opisy wszystkich 52 kart, a nawet jokera. Poza tym opisy niektórych kart (od 7) nieco się różnią od tradycyjnie przyjętych, ale to zależy od osoby wróżącej czy tak a nie inaczej zakoduje sobie znaczenie danej karty. Ja przyjęłam sobie znaczenia, które podaje pan Webster i od kilku lat nie zawodzą mnie. No i z doswiadczeniem doszly dodatkowe znaczenia kart, które już samemu trzeba zauważyć, bo to sprawa indywidualna. Pozdro.
                  • Gość: gość Re: karty klasyczne IP: 212.160.234.* 07.10.10, 18:28
                    Bardzo Ola dziękuję za cenne wskazówki. Z mojego rozeznania to jak na razie jedyna książka opisująca wszystkie karty na jakąś natrafiłam, dzięki i pozdrawiam :-)
                    • wiedz-ma13 oj,sporo jest książek... 07.10.10, 19:31
                      Sporo jest ksiązek...
                      D.Jourdain-Wrózby karciane /omawia 52 karty/
                      W. Zajczenko- Niezwykłe wrózby ze zwykłych kart /omawia talię 32 kart,jak rownież 52 karty + połaczenia kart/
                      N. Rozalijew- Wrózenie z kart.Ta pozycja zawiera sporo rozkładów,i na 36 kart i na 52 karty,ale same karty omawia pobieżnie.
                      Te ksiązki znalazłam w księgarniach,czyli sa dostępne.
                      Miłej nauki:-)
                      • wiedz-ma13 Re: i jeszcze.. 07.10.10, 19:36
                        Zapomniałam i jeszcze jednej...
                        Maria Piasecka- Wrózenie z kart klasycznych.
                        Choc ksiązeczka cienka,ale fajnie omawia znaczenie kart /tak,tak,całej talii,czyli 52 kart/.I rozkładow jest kilka niezłych...
                        • Gość: gość Re: i jeszcze.. IP: 212.160.234.* 15.10.10, 18:49
                          Dziękuję wszystkim za polecanie książek do kart :-) Dostałam już Webstera - książka bardzo czytelnie opisuje karty (całą talię i jockera). Opis jest usystematyzowany, konkretny, jasne wytłumaczenia zasad stawiania kart i przykładowe rozkłady, łączenia kart.
                          Sporo tam jest wiedzy przejrzyście opisanej. Do nauki myślę że jak najbardziej dobra książka. :-)
                          • Gość: gość sny i karty klasyczne IP: 212.160.234.* 18.10.10, 14:34
                            Webster w swojej książce opisuje jak kartami klasycznymi przypominać sobie sny i interpretować ich przesłanie. Ciekawa metoda, czy ktoś tego próbował?
    • agrentowy4321 Re: karty klasyczne 05.03.23, 02:54
      Bardzo trudny temat
    • irona.sonata Re: karty klasyczne 25.04.23, 12:10
      To zadawane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka