Dodaj do ulubionych

Sen - anioł

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.10, 19:15
Witam
Może ktoś będzie mógł podpowiedzieć coś. Co prawda, może jest to intuicyjna podpowiedź, czy jakieś wewnętrzne moje przemyślenia. Tak, czy tak - śniło mi się, że siedzę w jakimś pomieszczeniu - wiem, że jest to spotkanie anonimowe w anonimowym umówionym miejscu. Pomieszczenie ma stół ławę i mieści się nad dworcem kolejowym. Słońce wpada od okna. Jakby zachód - sądząc po barwie. Widzę dwie postacie - jedna siedzi przy stole - i wiem, że to ja. Druga chodzi wkoło i coś tłumaczy tej pierwszej. Wiem, że chodząca, to anioł, choć nie ma skrzydeł. Chodzi o to, że on nie może się ujawnić. Widzę pod światło te postacie. Anioł tłumaczy siedzącej - niby mnie - że musi zrozumieć, że jest inna i nie może zajmować się pracą taką jak inni. Ma mieć jakieś innego rodzaju zadanie/pracę do wykonania.
Wiem, że brzmi to kretyńsko i nie mówiłam o tym nikomu, bo głupio. Problem w tym, że rzeczywiście muszę pracować, a chciałam, żeby moja praca nie była tylko metodą na zarabianie. Niestety idealizm nabyty w młodości mści się teraz. Niby mam jakieś talenty, umiejętności, ale trudno o pracę. Przyznam, że nie wiem co zrobić, bo zawsze chciałam żeby życie miało jeszcze inne wymiary. Nie umiem chodzić na kompromis i jest mi dość ciężko, bo jeśli zrezygnować z jakichś wartości itp to hm... czy to jeszcze życie, czy tylko trwanie?
Tak. Może macie jakieś pomysły, co to mogło jeszcze znaczyć?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lolla Re: Sen - anioł IP: *.zone4.bethere.co.uk 22.09.10, 20:22
      że musi zrozumieć, że jest inna i nie może zajmować się pracą taką jak inni. Ma mieć jakieś innego rodzaju zadanie/pracę do wykonania.
      tzn. ta inna oznacza, że to jest anielica???

wg mnie, coś w twoim życiu ulegnie lub uległo zmianie. otworzyły sie nowe wyzwania i ta twoja anielica nie ma już takich "kompetencji", które mogłybybyć wykorzystane. nastepuje podmiana anioła opiekuńczego, który lepiej będzie mógł ci pomóc w przejściu i przerobieniu pewnych zagadnień.
      podobno czasem zdarza sie taka podmianka, co może oznaczać ,że albo Ty jesteś już duszą w miarę starą i na różnych plaszczyznach rozwoju potrzebujesz innego opiekuna(specjalisty), albo Twoja anielica jest początkującą opiekunką i woli oddać pieczę nad Tobą, komus bardziej doświadczonemu ,lub też ona jest specjalistą i jest ktoś inny, kto teraz bardziej potrzebuje jej wiedzy niż Ty.
    • Gość: senna Re: Sen - anioł IP: 92.244.36.* 22.09.10, 23:55
      skoro nie chcesz prac ować dla pracy, zarobku, to poszukaj zajęcie o jakim druga część ciebie mówiła.
      To rozmowa twoja z tobą. I tyle. Analizowanie, tylko, że nic nie wymyśliłyście.
    • agrentowy4321 Re: Sen - anioł 05.03.23, 02:53
      Sporo jest dotyczących tego rzeczy
    • irona.sonata Re: Sen - anioł 25.04.23, 12:10
      Oniemiałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka