Dodaj do ulubionych

Czy wróżka powinna mieć ....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:19
udokumentowaną wiedzę czyli dyplom potwierdzający jej wiedzę ,umiejętności?
A może wg was nie potrzebny jest papierek ,tylko wtedy skąd wiemy ze mamy do czynienia z fachowcem,czy ktoś by z was zatrudnił lekarza bez dokumentów potwierdzających że nim jest ,a wróżka to taki sam zawód.A może uważacie inaczej?
Obserwuj wątek
    • Gość: tyle na ten temat Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:44
      forum.gazeta.pl/forum/w,468,132287092,132287908,Re_wrozka_Dominika.html
    • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:56
      wróżka bez dyplomu to jak żołnierz bez karabinu...
    • Gość: wiedźma Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 23:24
      Tak ,powinna mieć dyplom i jeśli ma to "coś" jak ktoś pisze w genach itd.to łatwiej jej będzie zdobyć udokumentowanie wiedzy to ważne .Nie powinno się zatrudniać fachowca bez "papierka"-dokumentu potwierdzającego te fachowość.Czy zatrudnilibyście fryzjerkę bez ukończonej szkoły fryzjerskiej,bo ja nie.
      • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 09:32
        Wróżka to nie lekarz,ani nie fryzjer.Wróżka może nie miec umiejetnosci ładnego wysławiania się,pisania,czytania lub liczenia.Wróżka powinna dobrze czytac z kart ,a rekomendacją powinno byc grono klientów polecających sobie taką osobę.
        • tagoria Re: Czy wróżka powinna mieć .... 12.01.12, 11:45
          Dokładnie. Żaden dyplom, a nawet dyplomy trzy, nie dają gwarancji że ma się do czynienia z fachowcem. Szczególnie że dyplom może teraz mieć za pieniądze byle kto. Kursów wrózbiarskich tudzież innych szkół magii mnoży się, także kursów korespondencyjnych. Zapłacisz i masz.

Dokładnie. Najlepsza rekomendacja to zadowolony klient. Szczerze zadowolony - nie mylić z kwiecistymi opiniami które sobie same co poniektóre wróżki wpisują na swoich stronach ;-) Najczęściej te, które mają po kilka "dyplomów" ;-)

Gość portalu: gość napisał(a):

> Wróżka to nie lekarz,ani nie fryzjer.Wróżka może nie miec umiejetnosci ładnego
          > wysławiania się,pisania,czytania lub liczenia.Wróżka powinna dobrze czytac z ka
          > rt ,a rekomendacją powinno byc grono klientów polecających sobie taką osobę.
          • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:09
            Bzdury piszecie.Jeśli umie czytac karty i ma smykałkę do wróżenia to pojdzie do szkoły i ukonczy i wcale nie sa to małe tagoria pieniadze jak ktos chce ugruntownie i u najlepszych sie ksztalcic.A jak nie ma drygu to i szkola nie pomoze
            • Gość: inaczej Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:13
              > Bzdury piszecie.Jeśli umie czytac karty i ma smykałkę do wróżenia to pojdzie do
              > szkoły i ukonczy i wcale nie sa to małe tagoria pieniadze jak ktos chce ugrunt
              > ownie i u najlepszych sie ksztalcic.A jak nie ma drygu to i szkola nie pomoze

Jeszcze inaczej, szkoły szkołami. Możecie gadać, że tam wykładają mistrzowie - a ja Wam powiem tyle prawdziwa ezoteryka nie "sprzedaje się" w szkołach, w dyplomach. Są to kręgi zamknięte, ludzie nie afiszujący się wszędzie ile i co potrafią i ezoteryka, która nie ma nic wspólnego z lukrem i reklamą.
            • tagoria Re: Czy wróżka powinna mieć .... 12.01.12, 15:53
              Ok, no właśnie mi chodzi o takie osoby, co to wiesz, wyklepie na pamięć znaczenie kart, zda, zapłaci, dostanie dyplom, powiesi na ścianie, przyjmuje. To wcale nie jest wrózka.
              Zakuć, zdać, zapomnieć. ;-)

A to masz rację, że jak ma dryg do kart, dar i jeszcze oszlifuje to na dobrym kursie to oczywiście że TAK :-)

> Bzdury piszecie.Jeśli umie czytac karty i ma smykałkę do wróżenia to pojdzie do
              > szkoły i ukonczy i wcale nie sa to małe tagoria pieniadze jak ktos chce ugrunt
              > ownie i u najlepszych sie ksztalcic.A jak nie ma drygu to i szkola nie pomoze
              • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 16:07
                A to masz rację, że jak ma dryg do kart, dar i jeszcze oszlifuje to na dobrym kursie to oczywiście że TAK :-)
                Chodzi o to ze jak ma faktycznie dar i dryg to powinna jak wyzej oszlifowac i miec potwierdzenie tego ,bo np.stomatolog tez musi miec dryg do swojego fachu ale powierzysz mu zęby jak dowiesz się ze ma tylko dryg bez dokumentu ze ukonczył szkoly.
                Ja uwazam ze kazdy bez wzgledu jaki zawod wykonuje powinien miec dokument potwierdzajacy ze to faktycznie umie i nie wystarczy opinia klienta bo idac dalej pojdziesz do stomatologa bo ja ci powiem ze jest super a on bedzie super samouk.
                A jeszcze taka ciekawostka ktos pisze ze ma to sie w genach a ja powiem guzik prawda czy jak mama jest lekarzem corka tez nim musi byc a co jak mama sprzata corka tez musi ,wiemy ze tak nie jest....
                • tagoria Re: Czy wróżka powinna mieć .... 12.01.12, 18:51
                  Jasne, że te wszystkie ściemniary z darem po prababci to są tylko... ściemniary. Oczywiście, że córka lekarza nie musi być lekarzem itd.

Z tym samoukiem stomatologiem to dość okropne porównanie hihihi ciekawe na kim taki by ćwiczył zakładając że nie skonczył odpowiednich studiów, mniejsza o to...

Nie mam jednak nic przeciwko samoukom. Znam doskonałego gitarzystę, który jest samoukiem. Nie chodził do szkoły muzycznej, a od lat wielu jest znany, gra na prawdę dobrze w znanym zespole. W tej chwili starszy facet.
                  Wśród muzyków to jest dość często spotykane, akurat znam to środowisko i nie są to współczesne szarpidruty. Ludzie utaletnowani, którzy są samoukami a swój fach wykonują na prawdę dobrze, z sercem, lepiej niż nie jeden prymus po szkole muzycznej.

Pomyśl zresztą, chodząc do szkoły (każdej), chcąc być fachowcem, też najwięcej pracy musisz wykonać sama.
                  Masz tylko bardzo duże ułatwienie że wykładowca wykłada materiał, podaje źródła, co jest cenną wskazówką. Nie musisz szukać tej wiedzy sama.

Nie zgadzam się więc w 100%, ze aby być dobrym w swoim fachu, koniecznie trzeba mieć dyplom.

> A to masz rację, że jak ma dryg do kart, dar i jeszcze oszlifuje to na dobrym k
                  > ursie to oczywiście że TAK :-)
                  > Chodzi o to ze jak ma faktycznie dar i dryg to powinna jak wyzej oszlifowac i m
                  > iec potwierdzenie tego ,bo np.stomatolog tez musi miec dryg do swojego fachu al
                  > e powierzysz mu zęby jak dowiesz się ze ma tylko dryg bez dokumentu ze ukonczył
                  > szkoly.
                  > Ja uwazam ze kazdy bez wzgledu jaki zawod wykonuje powinien miec dokument potwi
                  > erdzajacy ze to faktycznie umie i nie wystarczy opinia klienta bo idac dalej po
                  > jdziesz do stomatologa bo ja ci powiem ze jest super a on bedzie super samouk.
                  > A jeszcze taka ciekawostka ktos pisze ze ma to sie w genach a ja powiem guzik p
                  > rawda czy jak mama jest lekarzem corka tez nim musi byc a co jak mama sprzata c
                  > orka tez musi ,wiemy ze tak nie jest....
                  • Gość: Elena Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 19:54
                    Tzn ze te wróżki pracujące w sieci nie maja szkoły .Szok!!!A myślałam ,że potwierdzenie wiedzy dyplomem to standard .Każda wiedza powinna być udokumentowana.I bez dyplomu wróżka nie powinna świadczyć usług publicznie .
                    • Gość: Kasia Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 20:39
                      Zapraszam wszystkich do nowej szkoły na kursy w Krakowie, Warszawie i przez skype. Proszę o udostępnienie tego postu. pozdrawiam;-)))

SZKOŁA EZOTERYCZNA JASNOWIDZ JOANNY BLACK
                      www.joannablack.pl
                      • Gość: Kasia Re: Nauka to potegi klucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 21:02
                        Zapraszam wszystkich do nowej szkoły na kursy w Krakowie, Warszawie i przez skype. Proszę o udostępnienie tego postu. pozdrawiam;-)))

SZKOŁA EZOTERYCZNA JASNOWIDZ JOANNY BLACK
                        www.joannablack.pl
                        • Gość: gość Re: Nauka to potegi klucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 21:29
                          ???ciekawe ,zobaczcie sami
                        • Gość: Kasia Re: Nauka to potegi klucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 16:48
                          > Zapraszam wszystkich do nowej szkoły na kursy w Krakowie, Warszawie i przez sky
                          > pe. Proszę o udostępnienie tego postu. pozdrawiam;-)))
                          >
                          > SZKOŁA EZOTERYCZNA JASNOWIDZ JOANNY BLACK
                          > www.joannablack.pl
    • Gość: Gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: 212.160.172.* 12.01.12, 14:13
      Jeśli wróżka wróży i sprawdzają się jej słowa to po co jej dyplom? Wiem, że MUSI mieć dar a reszta.....
      • tagoria Re: Czy wróżka powinna mieć .... 12.01.12, 15:51
        100% prawdy! to jest to! a nie komplet dyplomów. Wróżenie to nie wierszyk, że sie na pamięć wyklepie, na zasadzie zakuć, zdać, zapomnieć. Każdy może się nauczyć znaczenia tarota na pamięć, zdać egzamin i dostać dyplom. To jeszcze nie świadczy o tym, że stanie sie wróżką.

Gość portalu: Gość napisał(a):

> Jeśli wróżka wróży i sprawdzają się jej słowa to po co jej dyplom? Wiem, że MUS
        > I mieć dar a reszta.....
      • Gość: Elena Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 19:56

"Jeśli wróżka wróży i sprawdzają się jej słowa to po co jej dyplom? Wiem, że MUS
        > I mieć dar a reszta..... "
        Potwierdzenie wiedzy-daru itp. dyplomem to standard .Każda wiedza powinna być udokumentowana.I bez dyplomu wróżka nie powinna świadczyć usług publicznie .
        • Gość: ndi Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 20:52
          > "Jeśli wróżka wróży i sprawdzają się jej słowa to po co jej dyplom? Wiem, że MU
          > S
          > > I mieć dar a reszta..... "
          > Potwierdzenie wiedzy-daru itp. dyplomem to standard .Każda wiedza powinna być u
          > dokumentowana.I bez dyplomu wróżka nie powinna świadczyć usług publicznie .

Czyli babcie lat 70-85 i więcej, też mają "na gwałt" robić dyplomy ?
          Jesteście śmieszni, bez urazy, trochę więcej dystansu i racjonalizmu ad. ezoteryki ;)
          • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:01
            takich jest może 5 na portalach a reszta ma dar od Boga wg ciebie ,czy zwyczajnie chce zarobic inwestujac tylko w karty bo szkoła wg was wrozce nie potrzebna ,ok niech wroza wam tumany po gimnazium lub podstawowce a potem piszcie nie sprawdziło sie a ona ma dar z genow i jeszcze nie wiadomo skad.
            • Gość: gosc Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.ed.shawcable.net 12.01.12, 21:28
              Powiem tak...wrozka z Bedzina czy moze skad indziej?? czy maja dyplomy? Nie mysle..
              A ludzie jezdza kawal drogi wlasnie do wrozki z Bedzina i nie tylko Szeptunki - prawda??
              • Gość: śmiechu warte Tak,każcie teraz tej wróżce lat 85 robić dyplom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:44
                • Gość: gość Re: Tak,każcie teraz tej wróżce lat 85 robić dypl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:32
                  hm....no takiej "starszej'wróżce to dyplomu bym nie kazała robić ,ale te wszystkie młode powinny mieć .Ja znam osobe co pracuje na portalach a nie zna znaczenia kart tarota i własnie dlatego by uniknac takich kwiatkow potrzebne jest zaswiadczenie to normalka ze jak ona ma te wiedze ten dar to egzamin bedzie tylko praforma i stawia ja w korzystniejszym swietle.Takze nie generujcie nikt tu nie pisał o" starych wrozkach" (pisze w cudzyslowie bo nie chce by ktos myslał ze ublizam )ale o młodych tych co maja 20 pare lub 40 pare nie tych po 60 bo one juz przez lata nabyły wiedze i maja wielokrotnie sprawdzona one moga miec dar a młode czy dar czy chec zysku idzcie zapytajcie ich nie czy Ryś wroci ale co oznacza karta taka a taka i wnioski pozniej wyciagajcie .Pozdrawiam
                  • Gość: ;) Re: Tak,każcie teraz tej wróżce lat 85 robić dypl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:46
                    > Ja znam osobe co pracuje na portalach a nie zna znaczen
                    > ia kart tarota

a ma chociaż karty ? :))))
                    czy pisze "z głowy" ? :)))))
                    • Gość: gość Re: Tak,każcie teraz tej wróżce lat 85 robić dypl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 22:52
                      ma ale jak ja zapytasz jakie karty wyszły na nową prace to ci powie jak mi wieża
                • Gość: gość Re: Tak,każcie teraz tej wróżce lat 85 robić dypl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 01:41
                  śmiechu warte to jest wróżenie u wróżki mającej 85 lat z powodów takich ,które każdego dotkną kiedyś -starość i...
                  a jak wróżka nie ma dyplomu to wychodzą później różne kwiatki poza tym starając się o jakąkolwiek prace trzeba mieć świadectwo ukończenia szkoły i potwierdzające inne kwalifikacje na danym stanowisku a czytając wasze wpisy rozumiem że nie przeszkadza wam wcale ,gdyby firmy zatrudniające wróżki ich nie sprawdzały pod kątem jak wyżej napisałam.Mam nadzieję,że tak nie jest bo byłoby to straszne ,gdyby każdy mógł wróżyć i podjąć pracę wróżki.
                  • tagoria Re: Tak,każcie teraz tej wróżce lat 85 robić dypl 09.03.12, 15:33
                    Zapomniałaś dodać że to ma być dyplom z wrózbiarstwa a nie np. z AWF'u !

> śmiechu warte to jest wróżenie u wróżki mającej 85 lat z powodów takich ,które
                    > każdego dotkną kiedyś -starość i...
                    > a jak wróżka nie ma dyplomu to wychodzą później różne kwiatki poza tym starając
                    > się o jakąkolwiek prace trzeba mieć świadectwo ukończenia szkoły i potwierdzaj
                    > ące inne kwalifikacje na danym stanowisku a czytając wasze wpisy rozumiem że ni
                    > e przeszkadza wam wcale ,gdyby firmy zatrudniające wróżki ich nie sprawdzały po
                    > d kątem jak wyżej napisałam.Mam nadzieję,że tak nie jest bo byłoby to straszne
                    > ,gdyby każdy mógł wróżyć i podjąć pracę wróżki.
    • Gość: ;) Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 10:38
      Wróżka powinna mieć karty i zęby - tudzież sztuczną szczękę.
      Tyle mi wystarczy do szczęścia ;)
      • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.147.32.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.12, 13:10
        zapraszam do lektury horoskopu na 2012 r.wrozbiarstwo.jimdo.com
        są również zamieszczane na www.milionkobiet.pl.
        • Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.147.32.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.12, 13:14
          Wodnik
          Niewykluczone, że dostaniesz większe wynagrodzenie lub podwyżkę. Jeśli jesteś bez pary, co prędzej wyruszaj tam gdzie gwar i muzyka. Twoja psychika jest niestety bardziej krucha, niż przypuszczasz, potrzebujesz snu i wypoczynku. Tarot, biała magia, rytuały, doradztwo duchowe i inne porady. Wróżka Agnes. Zadzwoń: 700 688 336. Opłata za minutę połączenia to 4.26 zł brutto. Wyślij SMS o treści: TC.AGNES. treść pytania do eksperta pod numer 7306. Koszt SMS to 3. 69 zł brutto. Zobacz profil wróżki: wizyta u wrozki.pl

• Gość: gość Re: Czy wróżka powinna mieć .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 12:31
        Mamy 21 wiek i każdy musi być wykształcony,a temat myślę ,że podbijają wróżki bez szkoły !!!
        • bombo-linka hi hi 15.01.12, 20:57
          Powinna miec wszelkie mozliwe dyplomy,sciany wyklejone tymi dyplomami itp.
          Tylko szkoda,ze nei zawsze ma to cos,ten dar przewidywania.
          Ale czy to wazne? Teraz to najwazniejsze miec odpowiedni program w kompie,konto na allegro,autoreklame na odpowiednium forum i....interes sie kręci!!
          Teraz powaznie - co z tego,ze wrozka świetnie zna karty,ich symbolike itp.,jak nie ma dobrej intuicji i talentu.Kurs mozna skonczyc,szkołe również i miec papierek,bo kazdy taki dostaje ,gdy zaplaci.Dlatego po pierwsze -umiejętnosc widzenia przyszłosci,a potem kurs,szkola nei zaszkodzi:-)
          • Gość: Madzia Re: hi hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 02:13
            Ezoterium na viversum napisała że jest na szkoleniu wróżek i niedługo wraca .Mam pytanie ,gdzie są takie szkolenia może ktoś wie.
            • Gość: google Re: hi hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 09:11
              > Ezoterium na viversum napisała że jest na szkoleniu wróżek i niedługo wraca .Ma
              > m pytanie ,gdzie są takie szkolenia może ktoś wie.

Wpisz sobie w google:

kurs tarota, kurs wróżenia, na stronie czary.pl są kursy prowadzone przez dwie przemiłe panie ( z tarota, kart, astrologii ),
              w google poszukaj też studium psychotroniki, akademia feng shui we wrocławiu itp. itd
              • Gość: stara wrózka Re:wróżka bez dyplomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 20:15
                Jestem wróżką z 35letnim stażem ,nigdy nie kończyłam żadnej szkoły w tym kierunku, nigdy żaden klient nie spytał się o dyplom, ale kilka lat temu sama doszłam do wniosku że taki dyplom ładnie by wyglądał i zapisałam się do studium ....3letniego które miało ze mnie zrobić alfa i omege i tu przeżyłam szok, wiedza niektórych wykładowców bliska zeru ,nauczyli się coś z książek ogólnie dostępnych i te bajki opowiadali, albo dawali ksero materiałów z różnych stron internetowych ,najważniejsza zasada studium każdy MUSI ZALICZYĆ.Pomyślcie jak można opanować tarota czy runy w 30-35 godz.Jak można nauczyć się oczyszczać z klątw w 15 godz.
                Po niespełna 2 miesiącach rzuciłam ten cyrk w którym ciągle ktoś coś potrzebował.
                Szkoły te mają jeszcze jedną zasadę wmawiają słuchaczom jakie to zdolności wrodzone mają, stąd tyle wróżek ze zdolnościami po babci
                .Dziś dalej pracuję jako wróżka bez dyplomu i żadnemu z moich klientów to nie przeszkadza.
                • Gość: wrózka z dyplomem Re:wróżka z dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 20:47
                  A ja chodziłam do poznanskiej szkoły 2 lata duzo sie nauczyłam duzo umiałam zanim poszłam Do egzaminu(był drogi)przystąpiło 20 osób a zdało 5 więc jak czytam tu i ówdzie kto zapłaci i zda to mysle kto to pisze takie bzdury i skad te inf pewnie stad ze szkoła szkole nierówna .Ale jak poprzedniczka ma 35 letni staż to i dyplomu posiadac nie musi ale te 10 czy mniej letnie to uwazam ze powinny zeby jak pani pisze ładnie sie prezentowac
                  • Gość: Kasia Re:wróżka z dyplomem IP: *.dynamic.mm.pl 17.01.12, 21:47
                    podaje dwa linki do wyjaśnienia tajemnicy wróżek
                    pl.wikipedia.org/wiki/Zimny_odczyt
                    nlpcoaching.pl/materialy/wrozki-jakdzialaja-adamdebowski.pdf
                    • Gość: gość Re:wróżka z dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 00:45
                      Ale Ty Kasia to masz aż 80% w swoim kole nie wiem czy chociaż 1 decyzje podjęłaś bez wróżki.
                      Ale te linki maja 1 plus widać że wróżce zęby i karty jak któraś pisała nie wystarczą szkoła ,dyplom ,karty to podstawa właśnie w takiej kolejności.Pozdrawiam miłą klientkę wrózek
                      • Gość: le Re:wróżka z dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 02:02
                        Niestety muszę potwierdzić.
                        Wróżki z którymi się spotkamy osobiście zawsze stosują zimny odczyt podobnie jak wszyscy psychologowie, terapeuci - to żadna nowość, to pierwsze rozszyfrowanie człowieka.
                        Postawa ciała, gesty, sposób ubierania się, dodatki mowią wiele.

Zatem przestańcie się przekrzykiwać.

Stawianie kart to jedno a dodatowe wykorzystywanie takich czy innych rzeczy to drugie.
                        • Gość: gość Re:wróżka z dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 02:13
                          Równie profesjonalnie (i tu wiele się oburzy)mogę Ci powróżyć z kamieni rzecznych warunek -będziemy rozmawiać osobiście nie online.Mam dyplom i studia psychologiczne i ciągle się rozwijam,także pozdrawiam klientki ,które uważają ,że szkoła dla wróżek to za wiele.Zęby i karty nie wystarczą kochane panie...intuicja też musi mieć towarzystwo.
                          • Gość: gość Re:wróżka z dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 19:39
                            zgadzam się.Dyplom to podstawa i dokument potwierdzający wiedzę ,jak któraś go nie ma tzn że fałszywa wróżka i ten post nie dotyczy się starszych wróżek ale tych co mają króciutki staż i wiedzę po babci itd itp(czytaj nastawione na zysk a nie klienta)
                            • Gość: Wróżka Re: wróżka odpowiada IP: *.rev.netart.pl 19.01.12, 11:21
                              Czytam, czytam i nadziwić się nie mogę. Naiwnych nie sieją, sami się rodzą.
                              Co za logika: jak starsza wróżka to uczciwsza i już nie musi, jak młodsza, to podejrzana i musi. Oj, żebyś się nie przejechała na swojej weryfikacji, a jest więcej niż prawdopodobne, że tak będzie.

Nie chciałabym mieć przyjemności znać osobiście, ale wiem o wróżkach, jak to ujęłaś starszych, które "jadą" na swoim wieku. Im bliżej 50-tki to już niewiele można zarzucić, po 50-tce to już wręcz nie wypada, a 60 latka to już w ogóle kuta na obie nogi. A jeszcze jak te, dajmy na to 5 lat opatrzyła się na portalach, to już na całego jest wróżka z wieloletnim doświadczeniem.
                              Szkoda, że w ferworze tematu zapominacie o clue. Zamiast narzucać co i kto co powinien, zastanówcie się kto "naucza, prowadzi kursy i seminaria, wykłady". Zapewniam, przezabawne i odkrywcze wrażenia. Z tym że odkąd świat światem, płotki się wini, a rekiny mają się w najlepsze. Bo kto śmiałby zweryfikować "nauczyciela", gwiazdę jedną czy z drugą? Oni są kimś, bo uczą, bo są gwiazdami, a ty (czyli ja!) to tylko durna wróżka jedna z niewielu, które mają jakieś tam zasady, dlatego nie spedają się na lewo i prawo. Wiedza wróżbiarska to skarb, tajnik, którego się nie sprzedaje, a jedynie wykorzystuje, by komuś pomóc, kto jest w trudnej sytuacji.

Czy ja mam dyplom? Mam! Czy jestem dyplomowana? A pewnie! Dyplom mam pamiątkowy od koleżanki. Prowadziłyśmy swoiste wzajemne, indywidualne lekcje. O tym co nas ciekawiło, co było przydatne z punktu widzenia naszych zainteresowań i predyspozycji. Trzymam ów dyplom jak relikwię w szufladzie, w teczce. Osobista pamiątka, które nie mam ochoty prezentować obcym. Szablon kupiony w sklepie papierniczym, wypisany przez koleżankę. Naprawdę bardzo cenię sobie ten kawałek papieru, ale nie chwalę sie nim.
                              Powieszonie przez wróżkę na ścianie dyplomu to szczyt wieśniarstwa, asekuranctwa. Udowodnienie przede wszystkim sobie, że jest się kimś, a przed kimś, że jest się Bóg wie kim.
                              A kursy, seminaria i inne takie? Mnie osobiście to nie pociąga. Nawet kiedyś gdzieś zadzwoniłam, tak tylko zapytać z ciekawości. Okazuje się, że kursy, akademie czy inne takie, nie skupiają się na jednym temacie, ale poruszają szeroki wachlarz. Po co mi to, myślę. Mnie interesują karty. Interesuje mnie wróżenie z kart, konkretnych kart. A nie dodatkowo numerologie chińskie, śmińskie, runy, huny, czy inne radadiestezje oraz jasnowidzenie intuicyjne. Nawijanie makaronu na uszu. Wmawianie daru, tym, którzy w ogień by skoczyli żeby tylko taki jeden z drugim nauczyciel dostrzegł w nich objawienie.
                              Nie wiem czy tak jest wszędzie z tym szerokim wachlarzem, ale w tych kurasach o których wspominam trzeba się było zdecydować się na pakiet. Mnie interesuje konkretna dziedzina: KARTY, WRÓŻENIE Z KART, a nie to żeby ktoś, kto jeszcze 5 lat temu nie słyszał, nie widział i rozumiał różnicy pomiędzy słowem: kabalistka a kabalarska, robił mi wodę z mózgu.

> zgadzam się.Dyplom to podstawa i dokument potwierdzający wiedzę ,jak któraś go
                              > nie ma tzn że fałszywa wróżka i ten post nie dotyczy się starszych wróżek ale t
                              > ych co mają króciutki staż i wiedzę po babci itd itp(czytaj nastawione na zysk
                              > a nie klienta)
    • agrentowy4321 Re: Czy wróżka powinna mieć .... 04.03.23, 20:17
      Niekiedy może być to ciekawe
    • irona.sonata Re: Czy wróżka powinna mieć .... 25.04.23, 05:31
      Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze
    • irona.sonata Re: Czy wróżka powinna mieć .... 03.05.23, 05:18
      Bardzo to dziwne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka