Dodaj do ulubionych

sen w Nowy Rok

01.01.13, 15:30
Wszystkiego Najważniejszego dla forumowiczek Nowego Roku wypełnionego sukcesami, uznaniem, szacunkiem oraz ludzką życzliwością.
Chciałabym zapytać Was o sny. Dzisiejszej nocy śniło mi się że chodziałam z córką po jakmś domu (bardzo wytwornym) i zachwycałam się przepiękna ścianą rybek akwariowych....
Ma przeczucie że to bedzie dobry rok.
Pozdrawiam serdecznie Jola
Obserwuj wątek
    • majarudakowska Re: sen w Nowy Rok 02.01.13, 07:47
      jak mnie się śnią ryby to zwiastuje to śmierć...tak więc nie wiem czy w Twoim wypadku będzie to tak bardzo pozytywne.chciałabym,ale nie sądzę.przykro mi.pozdrawiam.
      • lolka32 Re: sen w Nowy Rok 02.01.13, 09:22
        A ja i tak nie sądzę że to bedzie zły rok.... i jeszcze jedno na przyszłość....mogla Pani opinię o smierci zachować dla siebie , a nie straszyć. Mimo wszystko Dobrego Roku !
        • majarudakowska Re: sen w Nowy Rok 02.01.13, 12:03
          szkoda że tak to odebrałaś.ja napisałam li tylko o moich własnych odczuciach spowodowanych tym snem.ale radzę mimo wszystko uważać.ja NIKOMU źle nie życzę.chciałam jedynie ostrzec.pozdrawiam.
          • Gość: asha040909 Re: sen w Nowy Rok IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 02.01.13, 12:21
            a mi prawie jak kazda inna noc sni sie moj byly I oczywiscie klocimy sie ,wiec pewno tak beda wygladaly nasze relacje przez caly rok :( ehhh
            • Gość: Amanda Re: sen w Nowy Rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 12:49
              Lolka 32, natknelam sie na Twoj post, w moim senniku na temat ryb pisze tak, iz gdy widzi sie we snie wiele ryb oznacza to ze masz przyjaciol, ktorzy dzialaja w Twoim interesie, choc o tym nie wiesz. Osoby te chca Ci pomoc w uzyskaniu pozycji o ktora zabiegasz, w gre moze wchodzic wyzsze stanowisko w pracy. Masz tajemniczego nieznajomego, ktory Ci sprzyja i robi to z podziwu dla Ciebie.
              • Gość: Margo20 Re: sen w Nowy Rok IP: *.128.43.93.dsl.dyn.forthnet.gr 02.01.13, 19:15
                Zgadzam sie z Amanda. Czy sen jest dobro wrozebny czy tez nie zalezy tez od tego z jakim odczuciem sie obudzilismy. Jezeli odczucie jest pozytywne to pomyslnosc, jezeli odetchnelismy z ulga to oznacza pokonanie trudnosci; jesli zas towarzyszy nam obawa, lek itp to nie jest to pomyslna prognoza.
                Odnosnie ryb to trzeba zwracac uwage tez na ich wielkosc, im wieksze i barwne tym prognoza bardziej pomyslna; najgorsze to zdechle, szare i w metnej wodzie.
                Z reguly jest tak, ze po tym jak snimy o rybach to za jakis czas sni sie woda - moze to byc morze, rzeka czy tez jezioro; albo pijemy wode - zwroc uwage czy tez ci sie przysni i daj znac:)

• Gość: Amanda Re: sen w Nowy Rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 19:35
                  Margo witaj:)
                  • Gość: Margo20 Re: sen w Nowy Rok IP: *.4.19.149.dsl.dyn.forthnet.gr 02.01.13, 20:23
                    Gość portalu: Amanda napisał(a):

> Margo witaj:)

witaj:) ...a ja swojego noworocznego snu nie pamietam:(
                    • Gość: Amanda Re: sen w Nowy Rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:03
                      Margo, ja tez nie skupilam sie na tym aby zapamietac noworoczny sen, a jednak to fajnie tak sobie potem zinterpretowac, Miłego wieczoru:)
        • Gość: T. Re: sen w Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 16:22
          Tak wlasnie zachowują sie klientki uzaleznione od wrozb.Powiesz im tak jak widac to reagują histerią sklamiesz to ciesza sie jak glópie.
          • Gość: Amanda Re: sen w Nowy Rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 17:37
            Gość T, jezeli czytales post Lolki 32, pytala w nim o sny, nie o wrozbe. I rozmawiamy ze soba na zasadzie wymiany wiadomosci o snach, nie wrozymy. W oparciu o znane senniki, Lolke czeka dobrobyt i szczesliwe zycie. Zbior barwnych rybek ktory uwidocznil Jej sie w noworocznym snie gwarantuje Lolce pomyslnosc. Tym bardziej, ze sama tak przeczuwa. Ławica ryb, lub ryby w akwarium wedlug Wielkiej Ksiegi Snow to sama pomyslnosc i wspaniale zaplecze w zyciu w postaci przyjaciol ktorych Lolka ma i ktorzy ją wspieraja. Lolka cieszy sie uznaniem otoczenia. Natomiast Wielka Ksiega Snow nie klamie, jest bowiem opracowana na podstawie kilku lat pracy autora Ksiegi, ktory zgłębił 80 roznojezycznych slownikow interpretacji snow, wsrod nich znajdowaly sie ksiegi ze starozytnego Egiptu, Grecji i Rzymu. Sa rozne okolicznosci pojawienia sie ryb w snach. Te obrazy, ktore widziala Lolka, gwarantuja Jej wszystko co najlepsze w zyciu.
            • Gość: abc Re: sen w Nowy Rok IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.13, 18:33
              Witam,mnie dla odmiany przesladuja jakies koszmary senne , w zeszłym tygodniu ,był to cmentarz przez który przechodziłam i na końcu którego był jakby punkt pomocy lekarskiej,tam usłyszałam od lekarza,ze mam raka ...zgroza :(((, przedwczoraj przyśniło mi się, że rano , kiedy pojawiłam się w pracy usłyszałam, ze nie ma już tu dla mnie miejsca,na moje stanowisko została przyjęta po znajomości jakaś inna osoba...
              Proszę o pomoc , jak mam je sobie tłumaczyć ? Optymizmem to nie napawa...
              • Gość: Amanda Re: sen w Nowy Rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 19:31
                Gość abc, w tej Ksiedze pisze, ze wbrew temu czego nalezaloby sie spodziewac, cmentarz we snie ogolnie biorac wrozy nadejscie dobrych wiadomosci i poprawe zdrowia dobrego przyjaciela. Do powyzszego uogolnienia nalezy jednak odniesc kilka zastrzezen: czy jest to zapuszczony cmentarz w smetny, deszczowy dzien, czy tez cmentarz w pelnym sloncu. Czy sni Ci sie ze spacerujesz w zimie po cmentarzu, czy wiosną. I te zastrzezenia budzą maly niepokój. Biorac pod uwage druga część Twojego posta do tego, ja na Twoim miejscu wzielabym karteczke papieru i napisala na niej, ze: wszystko co negatywne dla Ciebie z Twojego snu, jest bez sprawdzenia sie, bez zrealizowania. Nie używaj w tym zdaniu slowa: nie. Wiesz dlaczego. I spal ta kartke.
                • Gość: abc Re: sen w Nowy Rok IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.13, 19:41
                  serdecznie dziekuję za tak szybki odzew:) , cmentarz przez który przechodziłam ,to stary cmentarz ,na który jeżdzę od lat , to wyglądało jakby było to świeto zmarłych,ciemno juz,ale bezwietrznie , ciepło , dużo światełek na grobach , ludzie i zaskoczyło mnie,że taki czysty,zadbany , w rzeczywistości wygląda gorzej...
                  A karteczkę spalę , obiecuję :)
                  Dziękuję raz jeszcze.
    • leda-is-one Re: sen w Nowy Rok 02.01.13, 12:35
      Ryby we śnie maja wielorakie znaczenie,w zależności od ich wyglądu,stanu/czy są żywe czy martwe/sytuacji i miejsca.Twój sen wg mnie jest dobro-wróżbny przy tym piękny.Zdechła ryba,zepsuta,martwa,lub żywa ale w brudnej wodzie jest złym prorokiem.Dobrego Roku Ci życzę,zgodnie z Twoimi odczuciami;-).Leda

/moja mama znała się trochę na snach,sama m.in. miałam wcześniejszy o 2 m-ce poród, z komplikacjami,poprzedzony snem ze zdechłymi rybami-ale skończyło się dobrze/
      • lolka32 Re: sen w Nowy Rok 02.01.13, 14:11
        dziękuję Wam za wsparcie ! acc postu Amandy ... a wiesz że chyba jest ktoś taki....:))
        • Gość: kiki88 Re: sen w Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:47
          hej:) j
          ak juz o san mówicie to ja ostatnio mam same koszmary również jak ktos wyżej, np uciekałam przed Niemcami na cmentarz tam sie ukrywałam, w kolejnym nawet byłam kochanka Hitlera, zmarli(osoby które nie żyją w postaciach ludzkich jak żywi, a nie duchy) wraz z żywymi ostatni świecili mój dom i wiele wiele więcej dziwnych snów...

ale sen noworoczny miałam o... torebce, plecaku... tak jakbym była w szkole i szukała wszędzie mojej torebki, plecaka bo ktoś mi ukradł/schował i tak chodziłam szukałam błagałam by mi powiedzieli gdzie ona jest.. ale nie pamietam czy ją znalazłam..ale klasy lekcyjne pamietam i uczniów....

nie wiecie co to znaczy?? bo moje senniki sa ogólne
          • Gość: Margo20 Re: sen w Nowy Rok IP: *.4.19.149.dsl.dyn.forthnet.gr 02.01.13, 22:27
            ucieczka prze nazistami i ukrywanie na cmentarzu to zaniedbywanie wlasnych postanowien, obowiazkow, wymigiwanie sie od czegos co powinnismy zrobic, takie usmiercanie dyscypliny. Sen zwraca uwage, aby byc w stosunku do siebie bardziej stanowczym bardziej zdyscyplinowanym. Bycie kochanka osoby takiej jak Hitler moze wskazywac na jakies relacje ( moze ukryte itp) z bardzo zasadnicza osoba czasami apodyktyczna.

Drugi sen potwierdza pierwszy. Oznacza, ze juz od dluzszeg czasu nie przywiazujesz wagi do waznych spraw, przeoczasz cos bardzo waznego i to jest wynikiem braku dyscypliny wzgledem siebie. jakies sprawy powinny byc juz dawno zalatwione - ogolnie trudno mi powiedziec, ale sa to sprawy, ktore budza w tobie lek i sa odkladane na pozniej, lub po prostu z nich rezygnujesz. Blaganie wskazuje na zwracanie sie do innych o pomoc w waznych sprawach: przyjaciolki ,wrozki itp ale czy ty otrzymasz dobra rade to nie wiem bo nie pamietasz czy zguba zostala odnaleziona. Sny o szkole i lekcjach sa oznaka, ze po raz kolejny zamierzamy w jakiej kwesti popelnic blad i sen taki ostrzega, aby byc bardziej swiadomym swoich czynow. W twoim przypadku moze dotyczyc relacji z osoba , ktora znasz od wielu lat , z ktora lacza cie emocje.
          • Gość: Amanda Re: sen w Nowy Rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 23:06
            Kiki88, w mojej Ksiedze Snow napisano, ze sen o torebkach prawie zawsze wrozy cos dobrego. Jesli torba ze snu jest wyjatkowo piekna, bedziesz oplywac we wszelkie dostatki - finansowo bedzie Ci sie znakomicie powodzilo, a w zyciu uczuciowym zaznasz wielkiego szczescia. Torebka widziana we snie zapowiada takze nadejscie dobrej wiadomosci. Ten pozytywny zwrot stworzy nowe mozliwosci i wniesie ozywczy powiew w Twoje zycie. Natomiast jesli chodzi o szkołę, to gdy sni o szkole jej absolwent, oznacza to, ze nie lubi podejmowac decyzji. Nade wszystko wydaje Ci sie, ze cos waznego umknelo Ci w zyciu. Nie mialas na to bezposrednio wplywu. Stąd to gubienie torebki we snie w szkole. Ale juz odzyskujesz wiare we wlasne sily, jestes ambitną osobą. Nastapi pozytywny rozwoj sytuacji w sferze uczuc, a takze w sprawach zawodowych i w zyciu towarzyskim.

• Gość: kiki88 Re: sen w Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 08:16
              dziękuje wam obu - obie macie racje normalnie jest tak ,jak opisaliście;))))) na pewno zaniedbuje własne postanowienia ale i dobre wiadomości;)
              • Gość: Margo20 Re: sen w Nowy Rok IP: *.92.223.22.dsl.dyn.forthnet.gr 03.01.13, 12:24
                na pewno dobre wiadomosci, ale ... najwazniejszy moment snu, ktorego nie pamietasz jest odpowiedzia czy w konsekwencji dobre wiadomosci / porady dotra do ciebie czy nie - nie pamietasz czy torebke ( symbol dobrobrobytu, dobrych wiadomosci ) odnalazlas. Nie napisalas ze ja zgubilas, ale ze ja ukradziono, albo schowano. Schowanie oznacza, ze w rzeczywistosci ktos zataja przed toba pewne wazne sprawy, a kradziez symbolizuje emocje damsko -meskie; co moze mowic, ze ktos na kims ci zalezy, ktos kto zywi do ciebie uczucia chce to wyrazic, ale jakos tak w prostej drodze to do ciebie nie dociera lub cos co dotrze nie bedzie zgodne z prawda. Symbol szkoly i uczniow w twoim snie ostrzega, aby nie przegapic czegos waznego, aby samemu dotrzec do czegos na czym nam zalezy, aby nie tracic energii na zdobywaniu opini innych lub tez na dawaniu wiary w to co mowia inni. Gdybys odnalazla torebke to wowczas przekaz snu bylby jednoznaczny : dobre wiadomosci od czlowieka, na ktorom ci zalezy lub pozytywny rozwoj spraw zawodowych; ale tu nie pamietasz- co nie daje jednoznacznej odpowiedzi, a bardziej zwraca uwage aby w kwestiach uczuciowych byc bardziej ostrozna; poza tym szkola jako nasz symbol wartosci mowi, ze ty sama jestes osoba ambitna ale latwo tracisz wiare w siebie lub w konkretnej sprawie i szukasz potwierdzenia wlasnej sily u osob trzecich...moze samego dowartosciowania. Dla mnie sny o szkole to zawsze symbol nawiazujacy do tego, ze podobna sytuacja zadzieje sie po raz kolejny i tak , jezeli zdamy egzamin to prognoza pozytywna, jezeli meczymy sie, lub szukamy, sciagamy to ostrzezenie, aby nie zmarnowac ( z roznych przyczyn) nadchodzacej szansy- czego ta szansa dotyczy to powie nam sniony przedmiot lub sytuacja, ktora dzieje sie na terenie szkoly lub klasy. Klasa - to symbol najblizszego srodowiska , a uczniowie okreslaja czy w dana sprawe sa zaangazowane osoby nam znane czy tez nie.
                • Gość: kiki88 Re: sen w Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 13:29
                  ooo dzięki, bardzo dobra interpretacja.... wczoraj rano pamietam ze wiedziałam dokładnie w wszystko nawet komuś opowiadałam go, ale później zapomniałam:(

dobre wiadomo
                  > sci od czlowieka, na ktorom ci zalezy lub pozytywny rozwoj spraw zawodowych; al
                  > e tu nie pamietasz- co nie daje jednoznacznej odpowiedzi, a bardziej zwraca uwa
                  > ge aby w kwestiach uczuciowych byc bardziej ostrozna;

to jak najbardziej ma odzwierciedlenie....

poza tym szkola jako nasz
                  > symbol wartosci mowi, ze ty sama jestes osoba ambitna ale latwo tracisz wiare
                  > w siebie lub w konkretnej sprawie i szukasz potwierdzenia wlasnej sily u osob t
                  > rzecich...moze samego dowartosciowania.

właśnie nie jestem pewna siebie, wręcz bardzo zakompleksiona i właśnie bardzo dobrze to pani powiedziała, chyba tak jest ze szuka sie dowartościowania:)

a jeśli by ktoś tu zajrzał mam pytanie krótkie takie a jak często śni sie ślub, dzisiaj sie przygotowywałam do własnego, robiłam włosy, makijaż obok byli rodzice, brat taty z rodzina i zdjęcia robiliśmy:) sukn nie widziałam raczej normlanei ubrana byął ale bez sukni zdjecia:)

więcej juz głowy nie zawracam:)))))

• Gość: Margo20 Re: sen w Nowy Rok IP: *.43.80.54.dsl.dyn.forthnet.gr 03.01.13, 15:32
                    Kiki88
                    przedstawione przez ciebie sny sprowadzaja sie do jednego: zanizone poczucie wlasnej wartosci, co zreszta potwierdzilas jak i rowniez brak dyscypliny, brak konsekwentenej realizacji celow .
                    Odwolam sie jeszcze raz do symboli cmentarza, nazistow, zmarlych i zywych; sa to symbole wyraznie mowiace o tym, ze cos w zyciu ci umyka, umiera , a ty sie boisz o to zawalczyc bo nie wierzysz we wlasne mozliwosci - przegapiasz szanse, ktore moga sie juz wiecej nie powtorzyc.
                    Szkola okresla osobe ambitna, ktora ma potencjal, ale z braku dyscypliny nie przywiazujsz wagi do tego, aby np. podniesc wlasne kwalifikacje, czy rozwijac jakis talent itp. Podswiadomosc wysyla takie sygnaly bo potencjal jest ale relizacji brak - burza w szklance wody; dlatego te sny beda sie powtarzac tak czesto, az cos pozytywnego zrobisz w tym kierunku.
                    Przygotowanie do slubu to przygotowanie siebie samego do zmiany np.do podjecia decyzji, ze w tym roku zaczne pracowac nad podniesieniem wlasnej wartosci i uda mi sie zrealizowac ten cel lub jakis inny.
                    Makijaz sugeruje, aby byc ostrozna w kontaktach z ludzmi z najblizszego otoczenia tj ostrozna w rozmowie, aby nie dochodzilo do klotni ...wszystko wskazuje na rodzinne sprzeczki. Czesanie wlosow to podroze/wyjazdy, ale tu moze oznaczac wymigiwanie sie, odchodzenie od realizacji celu...
                    Ogladac zdjecia wlasnej osoby tosymbol odzwierciedelenie wlasnego ja. Sen zwraca uwage, aby doslownie pokochac siebie. Kiedy widzimy na zdjeciu nieznane nam osoby to jest to zwiastun , ze nowo poznana osoba bedzie do nas przyjaznie nastawiona, albo cos wiecej i vice versa.
                    Najlepiej to na fografi zobaczyc osobe na ktorej nam zalezy, bo to wtedy oznacza ze ta osoba odwzajemnia nasze uczucia:)
                    Jezeli sny o slubie sa czeste to oznacza, ze czesto cos zamierzasz, ale i na zamiarach sie konczy.
                    Moze Amanda cos wiecej doda ...:)
                    pozdrawiam
                    • Gość: kiki88 Re: sen w Nowy Rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 16:41
                      oooo dzięki dzięki:) kurcze jakbyś mnie znała;)

walczę z podniesieniem sobie własnej wartości bo jest zaniżona, sprzeczki o to tez się zgadza...nie wiara we własne możliwości ... co do joty..

Margo bardzo ci dziękuje - jednak sny maja jakieś znaczenie;)
                      pozdrawiam serdecznie
          • Gość: tak Re: sen w Nowy Rok IP: *.home.aster.pl 04.01.13, 22:54
            sny sa wazne, tylko niestety niekoniecznie udaje sie wszystkie zapamietac...
            • Gość: Gienia Re: sen w Nowy Rok IP: *.adslplus.ch 06.01.13, 01:59
              czesc dziewczynki :) fajnie interpretujecie sny :) moze jak mi cos fajnego sie przysni to micos na ten temat napiszecie :) pozdrawiam :)
    • irona.sonata Re: sen w Nowy Rok 25.04.23, 01:31
      Oniemiałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka