szycha80 16.08.04, 10:13 ostatnio wpadłam w kiosku na tygodnik Gwiazdy - słyszał coś ktoś o nim? warto poczytać? dzieki za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roma Re: tygodnik GWIAZDY IP: *.gdynia.multicon.pl / *.gdynia.multicon.pl 16.08.04, 11:23 Witaj !! Jest to tygodnik , mozna poczytac horoskop ale z przymruzeniem oka ,pare artykułów o astrologi i jest kurs z wrozenia z Kart Anielskich , poz tym troche dla zdrowia pare dobrych rad , są konkursy i to tyle . Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martina Re: tygodnik GWIAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:39 Pewnie, że warto. Ja kupuję ją od 6 lat. REGULARNIE!Gazeta nie jest droga 1,95 ZŁ Wychodzi co tydzień w czwartki.Można w niej znależć wiele ciekawych artykułów. Ja zawsze zaczynam od ostatniej strony:-) Znajdują się tam porady dla czytelników. Co tu dużo gadać, kup i tyle. Jest to gazeta dla ludzi, którym parapsychologia nie jest obca i potrafią zrozumieć to,że są ludzie na świecie ,którzy widzą to , co dla innych jest niewidoczne. POZDRAWIAM _ MARTINA Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 Re: tygodnik GWIAZDY 19.08.04, 12:03 hej Martina! a w ciągu tych 6 lat analizowałaś sprawdzalność horoskopów? przez tak długi okres czasu powinno już być wiadomo czy się sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Gwiazd Re: tygodnik GWIAZDY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 12:46 Witajcie!! Też czytam tygodnik Gwiazdy od lat,zdarzają się ciekawe artykuły.Cena też niewielka. Horoskopy,hmm - można czytać jeśli prowadzi się jakieś badania statystyczne co do ich sprawdzalności - jeśli chodzi o mnie nic się nie sprawdziło - ale może jestem jakimś ewenementem. Papa Ps. Ciekawszym pismem jest miesięcznik Wróżka moim zdaniem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi Szycha Re: tygodnik GWIAZDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:22 Wiadomo, ze nie można aż tak poważnie interpretować i utożsamiać się z każdym gazecianym horoskopem, bo znaków jest 12 a ludzi miliony, Aby dobrze sporządzić horoskop potzrebna jest dokładna data urodzenia z godziną włącznie. To wtedy można dowiedzieć się jaki mamy asendent, descendent, IC i MC i dopiero na podstawie tych wszystkich gwiaździanych namiarów włacznie z aspektami planet itd itd można stawiać indywidualny horoskop, który powinien sie sprawdzić na bank. Jeśli chodzi o horoskopy z tej gazety to mnie się wiele sprawdza A dlaczego? Dlatgo,że ja do tego podchodze troche inaczej tak mi się wydaje> te horoskopy podpowiadają ew. jak moglibyśmy się zachować, jak uniknąc pewnych rzeczy , na co zwracać uwage. Zresztą tak samo jest z różnymi kabałami, tarotami i innymi wróżbami, Nie powinno się traktować tego wszystkiego jako wyrocznie Bo to my jesteśmy kowalem swego losu a kolorowe obrazki, czy horoskopy z gazety mogą nam podpowiedzieć i na coś naprowadzić.parapsychologią zajmuję się od wielu wieleu lat i stąd takie moje stanowisko w tej sprawie :-)))))))) pozdawiam - Martina Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 Re: tygodnik GWIAZDY 24.08.04, 08:22 hej Martina! z tego wynika, że mamy podobne podejście do horoskopów. mnie też one pomagają podjać np. jakieś decyzje, dokonać jakiegoś wyboru.są tak jakby "przestrogą", która mówi co się stanie jak... dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banderas Re: tygodnik GWIAZDY IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 24.08.04, 14:31 W podejmowaniu decyzji i określaniu, co pomoże, co przeszkadza itp. mnie osobiście pomagają też: runy (dobre patrz interpretacja Piaseckiej "Runy"), tarot, I-cing - dostępny na www.taraka.pl), no i oczywiście tranzyty planet a także inne techniki astrolog. adekwatne do aktualnych potrzeb. Świetna "zabawa" na poważnie (b. pomocne !) Odpowiedz Link Zgłoś