Dodaj do ulubionych

kłopot z ustaleniem znaku zodiaku

08.03.05, 15:33
Witam wszystkich,
pomyślałam o tym forum, kiedy usłyszałam, że dzieci mojej szwagierki
właściwie "nie mają" znaku zodiaku. To już nie dzieci, mają po kilkanaście
lat, ale wciąż nie wiedzą, spod jakiego są znaku. Nie znam się na tym w
ogóle, ale podobno różne horoskopy podają różne dane - prawdopodobnie chodzi
o dokładną godzinę urodzin, czy to jeszcze "stary", czy może już "nowy" znak.
A może chodzi o coś jeszcze? A może w ogóle sprawa jest jasna jak słońce?
Jeśli ktoś się na tym zna i chciałby zerknąć na daty urodzin, będę wdzięczna.
Zaznaczam, że naprawdę jestem w tych sprawach zupełnie zielona, ale też nie
proszę o posty, w których będziecie mnie odsyłać do książek i czasopism.
Wymarzyłam sobie raczej, że spotkam tu człowieka, który zerknie na to
fachowym okiem.
Oto dane:
chłopak 23.10.1984, godzina 10.30
dziewczyna 19.01.1989, godzina 16.05

Pozdrawiam wszystkich (nawet tych, którzy mnie odeślą do książek i czasopism).
A.
Obserwuj wątek
    • asialoli Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 15:56
      Witaj
      Chłopak Słonce w skorpionie , księżyc w wadze.
      Dziewczynka słonce w koziorozcu, Ksieżyc w raku.

Pozdrawiam :))))
    • ipekakuana Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 16:09
      >To już nie dzieci, mają po kilkanaście lat, ale wciąż nie wiedzą, spod jakiego są znaku.

Czy z tego powodu doznały jakiegoś uszczerbku na psychice? Czy ich rozwój intelektualny ucierpiał w widoczny sposób?
      • ofca77 Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 16:29
        Nie znam Cię, ipekakuana, ale Cię lubię:)
        Nie, nie ucierpiały, ale nie wiem, czy ich psychika nie zmieni się nagle, kiedy
        dowiedzą się, spod jakiego są znaku. Kto wie, może ta wiedza będzie im radością
        i przekleństwem, a może będą żyli długo i szczęśliwie, a może się roztyją, albo
        zaczną ćwiczyć jogę, albo przestaną się do mnie odzywać, albo - hmmm - sama nie
        wiem, ale to pytanie zadam już na forum psychologia. Jest tyle możliwości.
        Życie jest piękne.

A asialoli dziękuję - choć... Co to znaczy słońce, księżyc? Widzisz, ja
        naprawdę nigdy się nie interesowałam "magią", stąd być może naiwne pytania. Ale
        to pęd do wiedzy, należy potraktować mnie z wyrozumiałością :) I skąd czerpiesz
        informacje?

Pozdrawiam wszystkich, na wszelkie pytania odpowiem z przyjemnością, może nawet
        dam się sprowokować do jakiejś bitwy na słowa, taki mam dziś nastrój.
        I dzięki raz jeszcze.
        A.

• Gość: mmm Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 16:33
          Brak miejsca urodzenia i to także może mieć wplyw. Podaj, gdzie się urodzili.
        • Gość: mmm Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 16:45
          Bez miejscowości nie da się u dziewczyny ustalić ascendentunp. jeśli Szczecin,
          Gorzów - to rak, jeśli Warszawa to lew.
          • ofca77 Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 17:26
            Witaj.
            Oboje urodzili się w Warszawie.
            Ciekawe to wszystko, ciekawe...
            A.
            • Gość: mmm Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 17:52
              Czyli dziewczyna ma slońce w Koziorożcu, księżyc w raku i ascendent we Lwie.
              Chlopak slońce skorpion, księżyc waga i ascendent strzelec.
              • ofca77 Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 18:16
                mmm, brzmi to mądrze, ale dla mnie oznacza: chłopak skorpion, dziewczyna
                koziorożec, tak? Jeśli mogę jeszcze Cię spytać - jaki znaczenie ma to, w czym
                jest księżyc, słońce i ascendent? To pytania bardzo podstawowe, ale nagle
                zdałam sobie sprawę, że horoskopy to nie tylko krótkie historyjki. Hmmm. A co
                ze mną? 3.11.1977, godzina 14.30, Łódź.
                Dziękuję Ci za odpowiedź.
                A.
                • Gość: mmm Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 19:06
                  Na osobowość czlowieka nie wplywa tylko slońce, które oznacza świadomość
                  (mentalność). Księżyc oznacza sposób wyrażania uczuć i tego c o podświadome, a
                  ascendent wplywa na wygląd i sposób bycia. Jesteśmy mieszanką tych trzech
                  elementów. Dziewczyna będzie mieć mentalność koziorożca, może też być
                  zabarwiona wodnikiem, bo bardzo blisko, ale będzie bardzo wrażliwa, uczuciowa -
                  bo księżyc w raku, ale sposób bycia, poruszania się będzie na sposób lwa. Może
                  mieć coś z damy.
                  • ofca77 Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 21:22
                    Dziękuję, mmm.
                    Pozdrawiam,
                    A.
        • ipekakuana Dobrze zaczęłaś 08.03.05, 22:15
          ofca77 napisała:
          > Nie znam Cię, ipekakuana, ale Cię lubię:)

Dobrze zaczęłaś. Teraz, przez to sprytne, ale jakże szczere wyznanie, nie mam już serca cię gnębić ;-)
          Jesteś od tej pory bezpieczna.
          Swoją drogą to dobry wstęp na posty do admina: "Drogi Delfinie-adminie, na wstępie mego listu pragnę ci powiedzieć, że bardzo cię lubię. Ale....." ;)
          • ofca77 Re: Dobrze zaczęłaś 09.03.05, 08:16
            ipekakuana napisała:

> ofca77 napisała:
            > > Nie znam Cię, ipekakuana, ale Cię lubię:)
            >
            > Dobrze zaczęłaś. Teraz, przez to sprytne, ale jakże szczere wyznanie, nie mam
            j
            > uż serca cię gnębić ;-)
            > Jesteś od tej pory bezpieczna.
            > Swoją drogą to dobry wstęp na posty do admina: "Drogi Delfinie-adminie, na
            wstę
            > pie mego listu pragnę ci powiedzieć, że bardzo cię lubię. Ale....." ;)

Ipekakuano droga!
            Rozumiesz, że teraz, kiedy już wiem, że nie będziesz mnie gnębić, wdzięczność
            moja sięgnęła zenitu, ale jednak godność osobista nie pozwala mi od razu rzucić
            się na kolana. Dlatego z uśmiechem pozwalam sobie potakiwać głową (pochwalając
            Twoją decyzję).
            Mam zamiar zaglądać częściej, ale nie jestem ani wróżką, ani czarodziejką, ani
            czarownicą, ani gnomem, ani elfem, nawet medium nie jestem, więc co ja tu będę
            robić. Ha. Sprzątać tylko mogę (hihi, ale to już czynność zarezerwowana dla A-
            a.). Niemniej jednak z ciekawością czytam niektóre posty, bo tak na przykład
            sny miewam bardzo interesujące, choć daleka jestem od tego, by dzielić się nimi
            na forum i pytać o interpretację. Raczej poczytam o snach innych i sama je
            sobie wyłożę. Cóż za voyeuryzm.
            W każdym razie przesyłam pozdrowienia drogą elektroniczną i życzę udanego dnia
            pełnego wyrazów szacunku (płynących w Twą stronę ;)) oraz niezapomnianych
            wrażeń estetycznych.
            A. (nie jak Admin:)))
          • delphine2 Re: Dobrze zaczęłaś 09.03.05, 10:24
            ipekakuana napisała:

> Dobrze zaczęłaś. Teraz, przez to sprytne, ale jakże szczere wyznanie, nie mam
            j
            > uż serca cię gnębić ;-)
            > Jesteś od tej pory bezpieczna.
            > Swoją drogą to dobry wstęp na posty do admina: "Drogi Delfinie-adminie, na
            wstę
            > pie mego listu pragnę ci powiedzieć, że bardzo cię lubię. Ale....." ;)

Przykro mi że tak stwierdzasz, jednak sie grubo mylisz, nie oczekuje takich
            wyznań, a siła persfazji czyli te Twoje "ale" na mnie nie skutkuje wiec chyba
            bedzie problem, poza tym Ty we wszystkich watkach przeginasz wiecc jak inaczej
            mam Cie traktowac, nie oczekuje per Admin czy coś w tym stylu, robie to co do
            mnie nalezy.

pzdr!
            • ipekakuana Re: Że trochę 09.03.05, 18:30
              A mnie się wydaje że trochę na żartach się nie znasz :-)
              • llukiz Re: Że trochę 09.03.05, 20:31
                Trochę to się zna [ :-) ], a nie nie zna...
                • delphine2 :] 09.03.05, 20:50

• ipekakuana Re: :] 10.03.05, 00:27
                    Nieśmiała uwaga z gatunku: myślę, że on myśli (...) i myślę, że myślisz, że on myśli(...)
                    Czy tym jowialnym uśmiechem nie potwierdziłeś czasem teorii Lukiza? Teoria ta nazywa się "mniej-więcej", a głosi "bardziej mniej niż więcej". :-)

• delphine2 Re: :] 10.03.05, 12:03
                      ipekakuana napisała:

> Nieśmiała uwaga z gatunku: myślę, że on myśli (...) i myślę, że myślisz, że on
                      > myśli(...)
                      > Czy tym jowialnym uśmiechem nie potwierdziłeś czasem teorii Lukiza? Teoria ta n
                      > azywa się "mniej-więcej", a głosi "bardziej mniej niż więcej". :-)
                      >
                      >

niech to będzie moja "słodka tajemnica" :]
    • xzielak Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 17:25
      Witam!
      Chłopak może miec charakter wagi, w zaleznosci jaki gwiazdozbior panowal w tym okresie. Natomiast dziewczyna moze miec charakter wodnika...
      • ofca77 Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.05, 17:29
        Ależ właśnie o to pytam - co "panowało"... Jaki znak zodiaku. A co do
        charakteru - podobno pasują do dwóch...
        Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :)
        A.
      • j.wojak to nie gwiazdozbiory! 08.03.05, 22:39
        Znaki Zodiaku, o których mówimy to równe odcinki- 1/12- ekliptyki. Z
        gwiazdozbiorami znaki mają tylko wpólne nazwy! Na naszej pólkuli wejście Słońca
        w znak (a nie w gwiazdozbiór!)Barana to początek astronomicznej wiosny , Raka-
        lata, Wagi- jesieni, Koziorożca- zimy. To tak na marginesie.
        • ofca77 Re: to nie gwiazdozbiory! 09.03.05, 07:57
          ... i co ja mam z tym zrobić...?
          • j.wojak Re: to nie gwiazdozbiory! 09.03.05, 09:13
            Cóż- to tylko dla informacji.

Sporo można znależć w encyklopedii astrologii:
            www.encyklopedia.drem.strefa.pl/

albo np. u Wojciecha Jóźwiaka
            www.taraka.pl

Najkrótsza definicja interesujących nas spraw- podana juz przez kogoś na forum
            "W klasycznym ujeciu czlowieka okresla Slonce czyli to jest to czego on pragnie.
            Ksiezyc okresla czego on potrzebuje, a Ascendent jak to osiaga (w jakim stylu).
            Generalnie ludzie z zewnatrz widza Ciebie poprzez Ascendent. "

Jacek
            • ofca77 Re: to nie gwiazdozbiory! 09.03.05, 10:43
              Dziękuję za odpowiedź. Czy ja sama mogę sprawdzić, to wszystko, o czym piszesz?
              Czyli mój Księżyc i ascendent? A jeśli tak, to w jaki sposób?
              Anna
              • j.wojak tak- bardzo prosto 09.03.05, 12:14
                Jeśli znasz angielski albo któryś z innych podstawowych języków obcych to można
                wszystko otrzymać za darmo na stronie
                www.astro.com
                Dokładnie tutaj:
                www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=ahor.cgi&
                wpisujesz datę, godz. i miejsce ur. Za moment dostajesz pełen horoskop w formie
                obrazka. Ten obrazek zapisujesz sobie w komputerze i gotowe.
                Wyjaśnienie użytych symboli tez powinno gdzieś tam być.
                Jeśli założysz sobie tam konto ("My Astro") to możesz obliczać i przechowywać
                dane członków rodziny, znajomych itd- też za darmo.

Tutaj jest forum poświęcone astrologii
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11132
                Jacek
                • ofca77 Re: tak- bardzo prosto 09.03.05, 13:56
                  dzięki, zaraz tam wejdę. Napiszę jeszcze, gdybym miała wątpliwości.
                  dzięki raz jeszcze.
                  Ania
    • agrentowy4321 Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 08.03.23, 00:25
      Bardzo trudny temat
    • irona.sonata Re: kłopot z ustaleniem znaku zodiaku 28.04.23, 14:52
      Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka