lora3 17.12.02, 11:09 Tak ładnie napisała Pani kilka dni temu o węzłach, że ja też poproszę. Wschodzący - lew; zachodzący - wodnik. W czym można się zrealizować i na jakie przeciwności losu można napotkać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mii.krogulska Re: węzły 04.01.03, 01:44 Witam serdecznie, dziekuję za bardzo miłe słowa :) zwłaszcza, że ja akurat węzły rzadko uwzględniam w interpretacji. Ale razem coś sensownego wymyslimy, proszę tylko podać, w jakich domach horoskopu się węzły mieszczą. Jeśli Pani nie wie, proszę o datę, to policzymy. Pozdrawiam, Mii Krogulska Odpowiedz Link Zgłoś
lora3 Re: węzły 14.01.03, 13:25 Zapomnialam o rzeczy chyba ważnej. Węzeł wschodzacy jest w retrogradacji. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: węzły 22.01.03, 22:54 Witam serdecznie, oto, co mi się udało znaleźć o węzłach dla Pani: oś węzłów na linii Lew - Wodnik zwraca uwagę na sprawy związane z rolą aktywnej i twórczej jednostki w społeczeństwie, które rządzi się własnymi prawami. To oś dopasowania własnych pragnień, życzeń i wyobrażeń do potrzeb społeczeństwa, przyjaciół, rodziny bez poczucia straty i podporządkowania się innym; a także znalezienia łącza między miłością własną a uniwersalną. Krystyna Konaszewska-Rymarkiewicz pisze tu nawet o inspirowaniu reform, zmian i potrzebie zdobycia społecznego zaufania. Wężeł wschodzący w domu III może wskazywać na silną potrzebę zdobywania coraz to nowej wiedzy. Czyni osobę ciekawska, ruchliwą, czasem skłania nawet ku fantazjom lub plotkom. Może zapowiadać daleką podróż lub długi pobyt w obcym kraju, a także wróży zysk dzięki znajomościom. Wskazuje też na związek z rodzeństwem lub też silniejsze niż u innych jedynaków poczucie braku rodzeństwa - a w efekcie poszukiwanie duchowych sióstr i braci. Bruno i Louise Huber piszą o związanej z węzłem w III domu potrzebie studiowania języka i form komunikacji, a także konieczność nauczenia się skutecznego porozumiewania się z innymi, dla wspólnego pożytku i dobra. Piszą też, że przy węzle wschodzącym w Lwie człowiek czuje potrzebę sprawdzenia się w świecie. Przeciwległy węzeł w retrogradacji może wskazywać, że świat tak łatwo nie podda się dążeniom węzłowego Lwa, a droga do sukcesu może prowadzić poprzez współpracę i komunikację z innymi ludźmi. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś