Dodaj do ulubionych

Ja nie chcę tam jechać ....

05.04.11, 20:33
Cześć drogie kotki . Tak na początek proszę na razie nie kasować tego wątku .
Mam pewien problem . Otóż pewnego dnia nasza pani ogłosiła że będzie 3 dniowa wycieczka do Krakowa . I problem w tym że ja nie chcę jechać . Babcia mojego kolegi która była kiedyś nauczycielką i która organizuje wszelkie wycieczki prosi mnie ha prosi to mało powiedziane . Ona mnie błaga . Powiedziała żebym zastanowiła się do poniedziałku 18 kwietnia . Ale ja nie chcę jechać !!! sadsadsadsad . A jej zależy tak na tym bo zawsze jeździłam na takie wycieczki . Powtarzała mi kilka razy słowa ' Liczę na Ciebie ' . Nie chcę jej zawieść ale nie chcę też jechać . Ponieważ termin wycieczki to 31 maja , 1 , 2 czerwca i chcę Dzień Dziecka spędzić z rodziną . Z resztą kilka jest jeszcze innych powodów osobistych . Ale drugi taki powód to to że nie chcę też jechać z moją klasą . Nienawidzę mojej klasy devil . Dlaczego nienawidzę mojej klasy już mówię . Klasa nie lubi mnie to ja jej . Nie wiem czemu ale wszyscy są przeciwko mnie . No może mam tam dwie kumpele ale reszta tej dziwnej klasy mnie w ogóle nie lubi sad . Bardzo mi przykro jest z tego powodu no ale cóż . Kotki bardzo was proszę o pomoc . Nie wiem co robić . Jestem źle nastawiona na klasę i tego nie zmienię . Co byście robili na moim miejscu ? Pojechali czy też nie ? Bardzo proszę o odpowiedzi .

Pozdrawiam riki1246 serce
Obserwuj wątek
    • riki1246 ... 05.04.11, 20:38
      To jak kotki pomożecie ?
    • katsuumi_17 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 20:42
      Nie rozumiem, jaki masz problem. Bądź asertywna.
      • klama_kcmil # 05.04.11, 20:45
        "Nie mam ochoty i chce te dni spędzic z rodziną" filozofii w cholere. Jakoś musisz powiedziec "nie", ja za Ciebie tego nie zrobie suspicious
      • cariette Re: Ja nie chcę tam jechać .... 07.04.11, 20:49
        Nie chcesz to nie jedź, proste. Nie musisz zawsze robić tego czego oczekują inni.
    • lady_famous Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 20:45
      to, że ktoś Cię nie lubi, nie znaczy, że masz rezygnować z wycieczek! jeśli nie lubisz swojej klasy, a masz swoje koleżanki to trzymaj się z nimi, na resztę nie reaguj ani się nie przejmuj wink
      Kraków to ładne miasto i naprawdę warto tam pojechać wink można dużo rzeczy zwiedzić i wgl wink na pewno też będziecie mieć czas wolny, a to dobra okazja np skoczyć do galerii ;D przemyśl to jeszcze wink zazwyczaj tak jest, że jeśli nie chce się gdzieś iść ale w końcu jednak się zdecyduje, jest naprawdę fajnie!

ps jak chodziłam do gimnazjum też nie lubiłam swojej klasy, jednak z wycieczek nigdy nie rezygnowałam wink

pozdrawiam wink
      • anahi49 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 21:12
        to, że ktoś Cię nie lubi, nie znaczy, że masz rezygnować z wycieczek! jeśli nie lubisz swojej klasy, a masz swoje koleżanki to trzymaj się z nimi,a na resztę nie reaguj ani się nie przejmujwink
      • kamilcia312 jedź 05.04.11, 21:22
        Jedź a może coś się zmieni może Kraków działa magicznie big_grin Serio w Krakowie jest cudownie przecudownie, a stosunki pomiędzy tobą a resztą klasy się zmienią wink serio warto spróbowaćwink
    • patusiak26 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 20:45
      Ja na Twoim miejscu bym pojechała smile rozumiem, że dzień dziecka chcesz spędzić z rodziną i w ogóle, ale może na wycieczce właśnie będzie fajniej! może właśnie się zintegrujesz z klasą i pokaż im, że warto Cię lubić, bo jesteś okej wink. Przecież napewno będzie tam jakaś dyskoteka i w ogóle.
      Pozwól, że przytoczę jedną z moich myśli przewodnich ;D lepiej żałować, że się coś zrobiło, a nie że się nie zrobiło!
      i potem wszyscy będą mówić, że było super i że to najlepsza wycieczka na jakiej byli, a Ty tylko będziesz się głupio uśmiechać, i jestem pewna że będziesz załować że nie pjechałaś.
      Jeżeli bardzo bardzo bardzo nie chcesz, to nie przejmuj się tą babcią kolegi, tylko nie jedź, po prostu.
      Ale jedź big_grin
      • kamusia99 Musisz umieć mówić NIE! 05.04.11, 20:52
        To ci się przyda w przyszłości. To twoje życie nie zmarnuj go na ciągłą litość. Nie chcesz nie jedź postaw na swoje.
    • martussiaaa ___^ . 05.04.11, 20:50
      To Nie Jedź , Chyba Masz Swoje Zdanie . A Jak Pojedziesz To Może Się Jakoś Zintegrujesz Z Klasą , Albo Coś . Są Plusy I Minusy .
    • riki1246 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 20:50
      lady_famous i patusiak26 bardzo dziękuje za odpowiedzi . Jednak trochę mi pomogłyście
      • patusiak26 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 20:52
        oj tam oj tam serce
        pamiętaj - jedź big_grinbig_grin
        • jessicakaulitz Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 20:59
          Nie daj sobą rządzić, ani manipulować. Jeśli nie chcesz, to nie jedź i kropka. Postaw na swoim.
          • diamond_girl12 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 21:03
            Po prostu powiedz, że nie pojedziesz i tyle .
    • lolisia_xdd Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 21:05
      jeśli tak bardzo nie chcesz to nie jedz. po prostu powiedz nie, a jak to nie zadziała to się "rozchoruj" ; )
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 05.04.11, 21:13
      no to ku... nie jedź. powiedz 'nie' i koniec, nie ma prawa Cię nikt zmuszać sciana
      • dziurka ; ) 05.04.11, 21:16
        Ja na twoim miejscu bym pojechała ! Pokaż im że . . . nie wiem jak to określić ;p Ale jedź, w Krakowie jest fajnie wink Spodoba ci sie i może zapomnisz o klasie wink
    • eziek11 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 21:22
      Dziewczyno .. trochę asertywności wink
      Jak będziesz taka niezdecydowana to potem sobie nie poradzisz w życiu ;p
      Nie chcesz jechać - prosta sprawa. powiedz, że nie jedziesz i koniec. Daj spokój. Czym masz zawieść babcię?? Tym, że nie pojedziesz na jakąś wycieczkę? Przed Tobą całe życie i zdążysz się jeszcze wybrać do Krakowa wink ;*
    • cyniczna Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 21:27
      hmm kurczę współczuję Ci bo faktycznie dobra i zgrana klasa to podstawa udanego wyjazdu.. nie wiem może jakoś nagle zachoruj na te dni, albo powiedz ze masz wizytę u lekarza na którą długo czekałaś nic innego mi nie przychodzi do głowy .. ;]
    • allexz Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 22:06
      jeśli nie chcesz jechać to nie jedź. naucz się asertywności, przecież nie możesz uszczęśliwiać innych kosztem swojego niezadowolenia smile ty płacisz za wycieczkę więc wypadałoby, żebyś była zadowolona.
    • vaniney Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 22:23
      co bym zrobiła na twoim miejscu?zacznijmy od tego,że nie chciałabym być na nim.ja tam lubię swoją klasę i wycieczki tak samo *.* ale mimo wszystko gdybym na serio nie chciała jechać to bym nie jechała!nie wiem co ci można poradzić,nie chcesz-nie jedziesz,DLA MNIE PROSTE.
    • zmierzchowa55 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 22:35
      Może jedz i trzymaj sie z kumpelami (napisałaś, że masz 2), albo powiedz tej pani prawdę wink Powodzenia kiss
    • tronk Re: Ja nie chcę tam jechać .... 05.04.11, 22:55
      powiedz nie! big_grin
    • mrahmrah_ to nie jedź. 05.04.11, 22:58
      jak nie chcesz jechać, to nie jedź. to z tego, że jakaś tam pani liczy na to, że pojedziesz. to Ty masz się tam dobrze bawić, a nie ona-,-.
    • dream_ nie rozumiem problemu. 06.04.11, 12:07
    • katiediamond Re: Ja nie chcę tam jechać .... 06.04.11, 20:15
      A dlaczego Twojej babci tak zależy na tym, żebyś pojechała? Nie chcesz to nie jedź. Jak pojedziesz wbrew sobie będziesz przez całą wycieczkę naburmuszona i zła.
    • buntowniczkaxd nie chcesz, nie jedź.proste O.O 07.04.11, 16:57
    • tyna606 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 07.04.11, 20:23
      Porozmawiaj z kimś zufanym...
      Taka okazja nie zdarza się codziennie żeby wyjechać, a rodzine masz na codzień. Zastanów się dlaczego klasa cie nie lubi. Może dziwnie się ubierasz, nie dbasz o siebie? Ja bym na twoim miejscu pojechała.
    • rokokoo nikt cię nie zmusza. 07.04.11, 20:31
      • koniara8 Re: nikt cię nie zmusza. 07.04.11, 21:02
        Nie chcesz nie jedź, ale przemyśl to jeszcze. Dobra rozumiem uważasz, że oni Cię nie lubią. Ale czemu masz się tym przejmować i rezygnować z tak fajnej wycieczki ? Olej ich i ciesz się tą wycieczką ;]
      • lullu..._ Re: nikt cię nie zmusza. 07.04.11, 21:08
        posluchaj,nie mozesz miec takich dylematow.dniektore dziewczyny pisza:nagle sie rozchoruj.NIE,NIE I JESZCZE RAZ NIE!!!!po pierwsze,takie udawanie ma krotkie nogi,a po drugie do niczego nie prowadzi.wycieczki sa dla Twojej wlasnej przyjemnosci,a nie po to,abys stresowala sie klasa.przelam sie,pokaz wszystkim ze to co mysli o tobie klasa nie ma dla Ciebie znaczenia,ze ich olewasz,ze mozesz sie dobrze bawic bez nich,nawet z jedna kolezanka u boku.dziewczyny pisza:moze przez te trzy dni bardziej zgrasz sie z klasa.nie,wlasnie ze nie.przez te trzy dni morzesz zaczac wspolgrac z klasa,zaczac przekonywac ich do siebie.ale pamietaj zeby nie liczyc na to ze padniecie sobie w ramiona.wiem,ze to wcale nie latwe probowac ich olac,przecierz kazdy pragnie byc lubianym i czuc sie w gronie klasy swobodnie i akceptowany.ale nie warto odmawiac sobie przyjemnosci ze wzgledu na niepowodzenia,nawet jesli trwaja juz od jakiegos czasu.nie chodzi o to zeby im sie podlizywac.zacznij poprostu podejmowac decyzje,a nie sluchac glosy glupoty w Twojej glowie mowiacego:czekaj,a klasa?z nia wszystko bedzie beznadziejne.-nie warto przeslaniac zycia czyms w zasadzie tak nieistotnym.nie zmyslaj.nie wykrecaj sie.do niczego sie nie zmuszaj.nie zwracaj tez uwagi na babcie.to Twoje zycie,pamietaj.zyj tak,zeby tobie bylo dobrze a nie zycie Twojej klasie czy komus innemu.ale jak nie zaczniesz od przelamania sie przed taka sprawa jak szkolna wycieczka,potem moga byc wieksze dylematy.i wieksze.radze ci jechac.a nawet jak pojedziesz,i bedzie beznadziejnie,nie mozna sie zniechecac.to twojw zycie.trzymaj siesmirk
        • mikessa Re: nikt cię nie zmusza. 07.04.11, 21:18
          Ja na twoim miejscu bym odmówiła, ale okłamała, że np. masz jakieś tam ważne problemy osobiste... Ja często okłamuje i nic złego się nie dzieje. Ja też nie lubię mojej klasy... Mam tylko 3 kumpele i tak w ogóle to nie lubię osób z mojej klasy... My też mamy jakieś głupkowate wycieczki, nudne sa... Połowa klasy woli rozrywkę ,a połowa jakieś durne i nudne zwiedzanie np. morskie oko sciana
          Też mamy jechac na 3 dniową i chyba pojedziemy na wycieczkę w stylu '' morskie oku'' czyli zwiedzanie, natura i nuda !! Nasza wychowawczyni lubie takie wycieczki, masakra ...
    • indigo Re: Ja nie chcę tam jechać .... 09.04.11, 13:16
      Ja także nie rozumiem problemu.
    • julita980 Re: Ja nie chcę tam jechać .... 09.04.11, 17:33
      nie jedz. w krakowie gowno jest, ni e ma zadnych fajnych zabytkowscianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianasciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka