Dodaj do ulubionych

Cecylia Wielgoradesz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:11
Czy ktoś z forumowiczów był u wróżki Wielgoradesz i co na temat
sprawdzalności przepowiedi sądzicie.Warto? Ile kosztuje wizyta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Isabella Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.fbx.proxad.net 19.03.07, 03:03
      Bylam u tej wrozki kilka dni temu. Wszystko co mi powiedziala bylo prawda w 100%
      Wizyta trwala ok. 2 godz. i zaplacilam 150 zl. Jestem pod wrazeniem.
      • Gość: Piotr Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:13
        żaden tarocista nie bierze odpowiedzialności za wróżby :-)
        jestem w pewnym sensie weteranem i wiem że nikt nie zwróci kasy za pomyłki czy
        wogóle przepowiedziane bzdury .
        A i jeszcze jedno ......określenie czasu wydarzeń jest dla tarocistów niezwykle
        trudne i stosują różne formy wymyków mówiąc " w najbliższym czasie" (bliżej nie
        określonym :-) "lub za kilka lat" lub wogóle nie mówią o terminie a my przeciez
        żyjemy w czasie i istotnym dla nas jest KIEDY
        pozdrawiam Piotr
        • Gość: Betrix Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:59
          To nc że my żyjemy czasem. W przeznaczeniu czas jest pojęciem względnym.
          Świat eteryczny nie przystosuje się nigdy do naszych wymóg. Obojętnie jak wysoce
          nasza inteligencja rozwinie się. Tam władza nasza nie sięga i nigdy nie sięgnie.
          Pozdrawiam
          Betrix.
          • Gość: Piotr Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:18
            przepraszam ale żyjemy w ciągu zdarzeń ..więc jaki sens ma przepowiednia która
            kieruje się względami o których mówisz . Nie oczekuję aby świat eteryczny
            dostosowywał się do mnie , ale chciałbym Ja dostosować się do niego i odebrać
            przekaz intuicyjny określający jakiś dany czasookres przyporządkowany
            hipotetycznemu zdarzeniu .Z tego co napisałaś to czuję się upoważniony do
            stawiania wróżb :-) mogę Ci powiedziec że masz niesamowite szczęście i wygrasz
            w lotto (pod warunkiem że będziesz grać) jedynie nie mogę Ci dokładnie
            powiedziec kiedy ...proponuję jednak żyj nadzieją :-) ...a teraz odpowiedz
            proszę sobie na pytanie , czy taka sugestia dla osób szczególnie w życiu
            sponiewieranych nie powoduje uwiązu psychicznego w tej nadzieji ? a czasem i
            blokadę aktywności danej osoby ?
            Ja nigdy bym nie chciał ponosić odpowiedzialności za czyjeś życie i nie mając
            odpowiednich "narzędzi" nie odważył bym się powiedzieć komus że stanie się to
            czy tamto. Nie neguję potrzeb innych do korzystania z pomocy wróżek , jednak
            chciałbym żeby One były bardziej świadome tego jak ingerują w życie klienta.

pozdrawiam Piotr
            • jolantamaj Re: stronki internetowe z kontaktem do tej wróżki 04.06.07, 00:44
              Chodziłam po internecie i znalazłam dwie fajne stronki tej wróżki. Jak tak
              przeglądnełam to ciekawe te stronki to pewnie ta pani dobra jest we wróżbach a
              wogóle to miła jest z buzi.
              www.wielgoradesz.republika.pl/
              www.wielgoradesz.webpark.pl/
    • dziewcze-z-sadu Re: Cecylia Wielgoradesz 06.06.07, 19:04
      może to zabrzmi dziwnie i naiwnie, ale horoskop tej pani zawsze mi się sprawdza...
      • franulka5 Re: Cecylia Wielgoradesz 08.06.07, 08:49
        Ja byłam u tej pani w środę i jestem pod olbrzymim wrażeniem co do oceny
        teraźniejszościi przeszłości, co do przyszłości-zobaczymy
        • barbara451 Re: Cecylia Wielgoradesz 08.06.07, 10:31
          Ja bylam u Pani Cecylii w marcu. Potwierdzam to co napisala franulka: "jestem
          pod olbrzymim wrażeniem co do oceny teraźniejszościi przeszłości, co do
          przyszłości-zobaczymy". Namiary do tej wrozki dostalam od znajomej (nie z
          forum).
    • alicez Re: Cecylia Wielgoradesz 13.07.07, 17:20
      Ja prosiłam o układ na zdrowie, sprawdziło sie co do kosteczki, męzowi z resztą
      też.
    • Gość: Lil Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.funk.pl 13.07.07, 17:38
      Ani mnie ani koleżance nie sprawdziło się na szczęście NIC. Koleżance wmawiała
      np. że nigdy nie będzie miała dziecka (urodziła w czerwcu) i różne inne rzeczy.
      To co mówiła mnie - mogłabym się załamać ale wszystko, na szczęście, poukładało
      się odwrotnie niż mówiła. Obie z koleżanką mamy też podobne odczucie, że ta
      wróżka koncentrowała się na wszystkim złym, we wszystkim znajdowała minusy, i
      wyraźnie miała z tego przyjemność.
      • Gość: Mariola Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.fbx.proxad.net 14.07.07, 11:26
        Zdziwiona jestem negatywnymi ocenami na temat wrozenia Pani Cecylii.
        Bylam u niej kilka miesiecy temu. Zaskoczona bylam tym co mi powiedziala o
        mojej obecnej sytuacji. Wszystko zgadzalo sie na 100%
        Co do przyszlosci, to jeszcze jest za wczesnie zebym mogla powiedziec czy sie
        sprawdzilo. Musze niestety jeszcze poczekac.
        • Gość: cyprianka Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:08
          Żadna wróżka nie ma tu 100% pozytywów.
          • Gość: Mariola Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.fbx.proxad.net 14.07.07, 16:00
            Jezeli chodzi o moja obecna sytuacje, to moge powiedziec, ze wszystko co mi
            powiedziala zgadzalo sie w 100%. Jezeli chodzi o przyszlosc, to niestety musze
            jeszcze poczekac.
          • Gość: iwona Re: Cecylia Wielgoradesz IP: 195.116.35.* 19.11.08, 22:42
            Jak sprawdzi się większa część to jest dobra sprawdzalność.
      • Gość: Smutna Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 16:01
        dnia 13.07.07 napisałaś Lil że pani Cecylia mówiła Ci same złe
        rzeczy wiesz ja byłam u niej i to samo mnie spotkało, czesc rzeczy o
        terazniejszosci były prawdziwe ale czesc nie, co do przyszłosci
        powiedziała mi same złe rzeczy, bardzo sie teraz boje nie chce zeby
        sie sprawdziło to co powiedziała mi bo to były dziwne i same złe
        rzeczy i tez odczułam ze miała przyjemnosc mówiac mi to, wogóle od
        poczatku wydawała mi sie dziwna. prosze odezwij sie czy modłabym
        skontaktowac sie z Toba i porozmawiac bardzo mi zależy nie
        chciałabym zeby mi sie sprawdziły te złe rzeczy, dlatego ucieszyłam
        sie jak napisałas ze Tobie sie nie sprawdziły bo mam nadzieje ze mi
        też sie nie sprawdzą.
    • Gość: iwona Re: Cecylia Wielgoradesz IP: 212.76.37.* 06.08.07, 11:45
      nie wiem, nie byłam, ale sprawia miłe wrażenie.
      Myślę, że takie pierwsze wrażenie zazwyczaj jest w 99 % trafne w przyszłych
      kontaktach. Sama tego doświadczyłam, zazwyczaj gdy wróżki z wyglądy były miłe i
      ujmujące, te wróżby naprawdę mi się sprawdząły i potwierdzały. Jeśli natomiast
      wróżka "już od progu", telefonicznie przy umawianiu się, była zmina i "robiła
      łaskę" zwasze wtedy było tak, że nic się nie sprawdzało i nie potwierdzało. To
      nie jest kwesia moego złego czy dobrego nastawienia, po prostu fakt-
      sprawdzalność lub nie, świadczył za tym.
      Nie wiem czy to jakaś reguła?

gdybym potrzebowała poszłabym z pewnością do wróżki Cecylii. W mojej ocenie
      sprawia urocze wrażenie.
    • Gość: flower Re: ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 10:02
      Jest nowa stronka wróżki Cecylii Wielgoradesz.
      Różne rzeczy można znaleźć jak horoskopy itp. Adres strony to:
      www.wielgoradesz.republika.pl
    • Gość: Tatiana Goraco polecam IP: *.netvigator.com 19.09.07, 18:41
      Korzystalam z uslug Pani Wielgoradesz kilkakrotnie... bylo to dosc
      dawno temu. Opis terazniejszosci okazal sie byc trafny w 100% i
      wiekszosc przepowiedni sie spelnilo. Nadal jestem pelna podziwu dla
      osobowosci i profesjonalizmu tej wrozki. Bardzo polecam.
      • Gość: Tomek Re: Cecylia Wielgoradesz IP: 83.238.146.* 04.10.07, 09:33
        Szanowni Państwo
        Wróżby to nie wyrocznia. Często pokazują najbardziej prawdopodobną
        wersję zdarzeń przy aktualnych wpływach (sam się zajmuję wróżeniem i
        zawsze informuję Klienta o możliwościach i zagrożeniach wynikających
        ze stawiania kart, jak to działa i czemu służy, co z czasem).
        Owszem, pewne kwestie musimy w życiu przerobić i figurują jak tzw.
        sztywne zdarzenia, nie do uniknięcia, ale na wiele spraw mamy wpływ.
        Mam przyjemność utrzymywać kontakt z Panią Cecylią od kilku lat i
        zapewniam, że jest to osoba z olbrzymią wiedzą, do której w dużej
        mierze sama doszła, świetną intuicją. Wie, o czym mówi i w
        przeciwieństwie do wielu osób zajmujących się wróżeniem, nie
        przyjmuje postawy typu "przerost formy nad treścią". Posługuje się
        dużą ilością kart. Ja np. nie znam osoby, która by wróżyła tak
        dobrze kartami geomantycznymi albo Mlle Lenormand mitologicznymi.
        Tworzy własny styl wróżenia, pisania horoskopów. Jest
        indywidualnością, może nieco zdziwaczałą, ale godną uwagi. Według
        mojej oceny, warto udać się na wizytę do Pani Wielgoradesz.

Proszę, okażcie więcej wyrozumiałości. Wróżby to nie matematyka,
        gdzie 2 + 2 = 4 i nie może być inaczej. Tu kryteria są bardzo płynne.

Tomek S.
    • Gość: aga Re: A ja stanowczo odradzam! IP: 195.117.255.* 09.11.07, 19:44
      Byłam u Pani Cecylii i muszę stwierdzić, że byłam zaskoczona ilością kart
      którymi się posługiwała Mówiła co widzi w kartach nie pytając mnie o żadne
      szczegóły Czas zweryfikuje czy się sprawdzi Dla porównania byłam u pana
      Krzysztofa Sierżegi Totalna pomyłka Przez godz odpowiedział mi na jedno pytanie
      Było to typowe bicie piany:( Szkoda bo ktoś na forum był nim zachwycony
      • Gość: Ziutka Re: A ja polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:36
        Byłam u wróżki wczoraj. Namiar na nią znalazłam właśnie na jakimś
        forum, wraz z poleceniem. Zresztą rozmawiałam z Panią Cecylią o tym,
        i z delikatnym uśmiechem komentowała negatywne opinie na swój temat
        (mówiła o osobach, które usłyszały inną wróżbę niż oczekiwały, czy
        chciałaby usłyszeć).
        Ja usłyszałam sporo prawdy o mojej obecnej sytuacji (zanim cokolwiek
        powiedziałam o sobie, zanim cokolwiek skomentowałam). A potem były
        pytania do kart, i wyczytane odpowiedzi, które karty 3 razy
        potwierdziły.
        Czy potwierdzi je też rzeczywistość? Życzę sobie tego i spokojnie
        czekam.

Pozdrawiam wszystkich potrzebujących dobrych wróżb :)

- Ziutka
        • werka88 Re: A ja polecam! 16.03.08, 17:14
          Chciałam zapytać gdzie ta Pani "przyjmuje" :)
    • Gość: XXXX Re: Cecylia Wielgoradesz IP: 91.196.30.* 20.07.13, 11:07
      Czy ktoś wie, co dzieje się z blogiem ,,Wielgoradesz plus" ? Od kilku dnie szukam i nigdzie nie ma.
      • Gość: anabel Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.toya.net.pl 23.07.13, 10:35
        Z tego co sie orientuje to Pani Cecylia chorowala i zmarla ale 100% pewnosci nie mam
        • Gość: Isabelle Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.fbx.proxad.net 23.07.13, 10:52
          Witam
          Pani Cecylia zmarla w ubieglym roku.
          Dzwonilam do niej w sierpniu i dowiedzialam sie, ze jest chora i nikogo nie przyjmuje.
          Z tego co wiem, to zmarla na jesieni w 2012 roku.
          Bylam u niej kilkakrotnie i zawsze bylam zadowolona z jej wrozby. Wszystko co mi powiedziala pokrywalo sie w 100% z moja sytuacja zyciowa.
          Pozdrawiam, Isabelle.
          • Gość: wróżka tarocistka tak, wróżka Wielgoradesz zmarła - szczegóły IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.07.13, 11:57

Izabelle, mylisz lata!
            Tak, to prawda na 100%, wróżka Cecylia Wielgoradesz zmarła – kilka lat temu, dokładnie w 2011 roku. Wiem to na pewno, ponieważ podczas jej choroby byłam z Nią w kontakcie telefonicznym. W połowie listopadzie 2011 roku dostałam informację o Jej śmierci.
            Spoczęła na cmentarzu parafialnym, w miejscowości, z której pochodziła. Nie wiem czy powinnam napisać miejscowość. Nadmienię jedynie, że to woj. kujawsko-pomorskie.
            Na tym forum w innym temacie o Wielgoradesz jest niejako potwierdzenie tego, co wiem z realu z zaufanego źródła:
            forum.gazeta.pl/forum/w,468,62876397,134383889,Re_prosba_do_monia7878_lub_innej_zyczliwej_duszy.html
            Wielgoradesz nie prowadziła bloga. Od 2004 roku miała stronę na bezpłatnym serwerze: wielgoradesz.republika.pl Od 2008 roku na płatnym: wielgoradesz.PL
            Osoba zmarła, tym samym nie miał kto wnieść opłaty abonamentowej na rok za www, więc adres wielgoradesz.PL wykupił ktoś zapewne przypadkowy i przeznaczył na inne-swoje cele.

Pytacie o blog – z tego co mi wiadomo wróżka Wielgoradesz nie prowadziła bloga. Blog, o którym tu mowa, był prowadzony już po śmierci Wielgoradesz, przez jej znajomą (babayaga13). Ta znajoma usiłowała przenieść na owego bloga treści z wielgoradesz.pl, również pisała i dodawała na bloga horoskopy.

tak na marginesie:
            Gdzieś na innym forum przeczytałam lemanta kilkunastu osób nt. tego, że strona/adres www.wielgoradesz.pl została utracona. Szczerze powiem, że zdenerwowało mnie to! Pusto dyskutować i lamentować umieli, a skoro było tych troskliwych kilkanaście osób nie umieli zrzucić się po 10 zł?! Byłoby na kilka lat abonamentu, strona by istniała. To samo o nt. Cecylii. gdy była chora, potrzebowała pieniędzy na leki albo na transport do lekarza, to tych lamentujących jakoś nie było by wesprzeć, pomóc. ciekawam, ile z tych lamentujących zadało sobie trudu zadzwonić do Wielgoradeszpodczas jej choroby, wesprzeć.
            Wielgoradesz była dumna, ale w schyłkowym momencie życia przemogła się - zapewne było jej trudno - i na stronie zwróciła się z prośbą o wsparcie finansowe na leki itp. ciekawam ile z tych lamentujących przeznaczyło choćby parę gorszy na symboliczne wsparcie. z darmowych wróżb, ciekawych a nietypowych horoskopów każdy umiał korzystać, ale od siebie dać to...

Gość portalu: Isabelle napisał(a):

> Witam
            > Pani Cecylia zmarla w ubieglym roku.
            > Dzwonilam do niej w sierpniu i dowiedzialam sie, ze jest chora i nikogo nie prz
            > yjmuje.
            > Z tego co wiem, to zmarla na jesieni w 2012 roku.
      • Gość: Dorota Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.dynamic.mm.pl 03.08.13, 21:35
        Pani Magda zrezygnowała z prowadzenia blogu, został zamknięty.
        • Gość: rak Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.183.168.215.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.08.13, 22:35
          Ale jak, tak bez słowa? O takich rzeczach fajnie uprzedzić. Może kto inny by poprowadził. A nawet jeśli nie to tak jakoś...
          • Gość: mM Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.internetia.net.pl 07.08.13, 21:20
            Szanowni Państwo,
            nie wiedziałam, ze na forum gazety jest wątek ad naszego bloga stąd przepraszam że dopiero teraz odpisuję. Bloga nie ma, jak już Państwo zauważyli. Naprawdę nie było szans na jego uratowanie, na pewno nie będzie też prowadzony ani przez mnie, ani przez mG blog ani przez inną osobę która byłaby zainteresowana prowadzeniem go. Jeśli czas pozwoli zacznę coś tworzyć, ale pod swoim nazwiskiem. Mam nadzieję, ze jeśli tak się stanie, to się znajdziemy :) Mój adres e-mail, który dla wielu z Państwa jest dobrze znany, pozostaje bez zmian, ale prosiłabym, aby nie był podawany na tym, ani innym forum.
            Pozdrawiam, mM
    • Gość: rak Re: Cecylia Wielgoradesz IP: *.152.147.70.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.07.13, 15:09
      Wróżka Cecylia zmarła w 2011 roku (nie w 2012). Po jej śmierci prowadzony był blog wielgoradesz-plus.blog.pl. Jakieś 2 tygodnie temu nagle zniknął, wygląda na to, że został zlikwidowany. Trochę dziwne bo Pani Magda, która go prowadziła nie uprzedzała o tym. Może ktoś zapisał adres do Pani Magdy i zapyta?
      • Gość: XXXX Re: Cecylia Wielgoradesz IP: 91.196.30.* 27.07.13, 17:37
        Wiem, ze P.Cecylia nie żyje... Niestety nie mam maila do mM :(
    • Gość: wróciły! Re: mM IP: *.internetia.net.pl 06.11.13, 16:10
      Pani Grażyna znów prowadzi blog: babayaga1313.blogspot.com/p/istota-tygodnia.html
    • Gość: babayaga13 Re: dyskusji domysłów o Cecylii, babayadze i mM IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 22:28
      Miłe Panie :)
      Obecny adres mojego blogu to babayaga1313.blogspot.com Na tym blogu pierwszą wiadomością ( babayaga1313.blogspot.com/2013/10/w-zyciu-jak-w-bajce_30.html ) jest krótkie acz treściwe wyjaśnienie "jak to z blogiem było". To tyle aby niedomówienia rozwiać.
      Obecny blog założyłam a właściwie reaktywowałam właściwie z myślą o moich kursantach ( jako wolontariusz prowadzę podstawowe kursy obsługi komputera.). Skoro znalazło mnie kilka arcy dzielnych Pań, ruszam po trosze z ezoteryką. Niestety nie obiecuję horoskopów miesięcznych ani rocznych. Bardzo się spinam aby Istotę tygodnia tworzyć regularnie. Aby nie mieć czasu na myślenie o chorobach podjęłam wiele zobowiązań (najważniejszym z nich jest moja już 3 letnia wnusia), a teraz nie bardzo się wyrabiam = doba bywa zbyt krótka :)
      No tak, to byłoby na tyle w wersji początkowo-podstawowej :)
      Mój mail to babayaga1313@gmail.com ale proszę o ... :)
      Z mojej strony tylko jedna i na dodatek wieeeeelka prośba : proszę wróćmy do komentowania, dyskusji, żartów... wtedy każdemu chce się chcieć :)
      babayaga13 vel PaDhi vel Grażyna

• mform72 Re: dyskusji domysłów o Cecylii, babayadze i mM 19.09.23, 12:51
        Czy ktoś wie coś na temat, na którym cmentarzu znajduje się grób Pani Cecylii Wielgoradesz? Koleżanka mi mówiła, że ktoś jej powiedział, że w województwie kujawsko-pomorskim, że to rodzinne strony Pani Cecylii. Nic więcej nie wiem. Bez powodzenia szukałam przez wyszukiwarki grobów. Napisałam ze dwa lata temu mail do koleżanki Pani Cecylii na babayaga1313@gmail.com Nie dostałam odpowiedzi. Odkryłam fundację im. Cecylii Wielgoradesz, nie mam pojęcia czym jest, czym się zajmuje dokładnie. Rzeczywiście widnieją w różnych państwowych spisach. Internetowych aktualnych i poważnych wzmianek brak, są jak widmo. Ponad rok temu napisałam też do tej fundacji mail, też ale pozostał bez odpowiedzi. O co chodzi?! Dlaczego nikt mi nie odpisuje?! Przecież osób zmarłych nie obejmuje ustawa o ochronie danych osobowych, nie ma żadnego Rodo w stosunku do osób zmarłych. Prawo jest takie, że o miejscu pochówku jakiejkolwiek osoby publicznej lub prywatnej można się dowiedzieć. Ja chcę wiedzieć gdzie jest pochowana wróżka u której kiedyś sobie wróżylam, u której mi się wszystko sprawdziło i którą bardzo dobrze zapamiętałam. Poza wszystkim, to też była bardzo dobra wspaniała osoba. Mam przecież prawo pójść na cmentarz, zapalić znicz.
        Myślę, że fundacja im. Cecylii Wielgoradesz, na pewno powinna wiedzieć w jakiej miejscowości spoczywa ich patronka, dobrodziejka, jak rozumiem na logikę na pewno zajmują się Jej grobem? Natomiast ja i pewnie nie tylko ja, chciałabym mieć informację gdzie spoczywa Pani Cecylia. Chcemy mieć możliwość pochylenia w podziękowaniu głowy nad grobem tej Wspaniałej Osoby jaką była Pani Cecylia.
        Proszę forumowiczów o pomoc! Może ktoś coś wie, proszę napiszcie tu w tym temacie.
        • lojka8 Re: dyskusji domysłów o Cecylii, babayadze i mM 18.10.23, 12:24
          Szkoda mi wróżki Wielgoradesz, taka osoba powinna żyć! Wielka wiedza odeszła, dar, serce! To była jedna z najprawdziwszych wróżek, z darem, sercem, uśmiechem, to wszystko było szczere prawdziwe. Też wiele razy się zastanawiałam gdzie jest pochowana. Z tą fundacją im. Cecylii Wielgoradesz to coś dziwnego, niby istnieje bo jest zarejestrowana, aktywna w rejestrze, ale strona się nie wyświetla, fanpage wymarły wisi i straszy, na nr komórki i stacjonarnego się nie można dodzwonić.
          Ta fundacja zarejestrowana jest w miejscowości Koneck, woj. kujawsko-pomorskie, pow. aleksandrowski. Może by zadzwonić do urzędu gminy zapytać o tą fundację? Można też zadzwonić do parafii, może Pani Cecylia (imię jest prawdziwe: Cecylia, nazwisko: Petryk. Podobno gdzieś słyszałam, że jak stała się znana pod pseudonimem Wielgoradesz zmieniła sobie nazwisko na Wielgoradesz, ale to chyba tylko była plotka w każdym razie ja bym pytała po nazwisku a jeśli nie to Wielgoradesz) lub jest pochowana na tamtejszym parafialnym cmentarzu.
          To prawda, że odnośnie osób zmarłych nie obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych, nie ma żadnego rodo, więc można zapytać i mają obowiązek udzielić odpowiedzi o miejscu pochówku.
        • zimowyogrod Re: dyskusji domysłów o Cecylii, babayadze i mM 01.11.23, 15:17
          Też chcialaby wiedzieć gdzie jest grób Pani Cecylii. Kto dba, czy ktoś dba, jak teraz wygląda grób?! Na żaden z numerow fundacji nie można się dodzwonić. Słyszałam, że Pani Cecylia miała siostrzenice. Może ona prowadzi tą fundację? Ta sama lokalizacja co adres fundacji i osobę, znalazłam na stronie bylinyszymanscy.prv.pl

Jakbym zakładała fundację to bym napisała o patronie, poinformowałabym do publicznej wiadomości gdzie patron jest pochowany! To jest w porządku do osób, które znały Panią Cecylię. Nie zrobili tego i to jest dziwne. Brak szacunku! Założyli fundacje o której nic nie wiadomo. Kontaktu żadnego, info żadnego. Niepoważne!
          Coś słyszałam, że Pani Cecylia przyjaźniła się z Klarą Olszewską tarocistką (obecnie prowadzi hodowlę kotów) i mamą Pani Olszewskiej. fb /astro.klara albo fb jej mamy /jadwiga.kalmus
          Ja nie mam fb, nie mogę napisać. Do parafii w Konecku dzwoniłam, stacjonarny numer jaki znalazłam jest nieaktualny.

mform72 napisała:

> Myślę, że fundacja im. Cecylii Wielgoradesz, na pewno powinna wiedzieć w jakiej
          > miejscowości spoczywa ich patronka, dobrodziejka, jak rozumiem na logikę na pe
          > wno zajmują się Jej grobem? Natomiast ja i pewnie nie tylko ja, chciałabym mieć
          > informację gdzie spoczywa Pani Cecylia. Chcemy mieć możliwość pochylenia w pod
          > ziękowaniu głowy nad grobem tej Wspaniałej Osoby jaką była Pani Cecylia.
          > Proszę forumowiczów o pomoc! Może ktoś coś wie, proszę napiszcie tu w tym temac
          > ie.
        • kocia84 Re: dyskusji domysłów o Cecylii, babayadze i mM 01.11.23, 23:54
          Dziewczyny, rozumiem Waszą frustrację, też sprawdzałam w grobonet :/ Przez około półtora roku nic. Na dłuzszy czas opuściłam. Dziś po przeczytaniu forum weszłam, znalazłam. Na pewno wcześniej nie było tego cmentarza. Pani Cecylia Wielgoradesz jest pochowana w Ciechocinku na parafialnym cmentarzu przy ul. Wołuszewskiej.
          Lokalizacja grobu
          sektor: U, rząd: 2, nr grobu 29.
    • anna.fi Re: Cecylia Wielgoradesz 01.11.23, 12:58
      Pamiętam zawsze, dziś tylko wspominam. Wspomnienie w Dniu Wszystkich Świętych.
      Pani Cecylia Wielgoradesz była wybitną postacią środowiska wróżbiarskiego, bardzo dobrą prawdziwą wróżką. Nie chodzi o procenty sprawdzalności, pod tym względem była jak inne dobre uczciwe wróżki-bywała omylna. To ludzkie. Wprawdzie Pani Wielgoradesz nie miała wielu złych opinii, ale bywali i niezadowoleni, natomiast nieliczni. Bo tak jest. Nie istnieje wróżka idealna. Zapominają o tym – ludzie-nieludzie - korzystający z usług wróżek później anonimowo je linczując. Ludzie-nieludzie. Ich mi nie żal. Skoro przyszłość można przewidzieć lub istnieje przeznaczone, to znaczy, że "góra" wiedziała jakimi są osobami. Brak docenienia wróżki i jej starań oraz brak zobaczenia możliwości i skorzystania z nich również jest wpisany w przeznaczenie. Człowiek uczy się całe życie. Każde doświadczenie uczy, z tym, że nie każdy umie z tego skorzystać. Wróżby nie są dla każdego. Każdy musi trafić na swoją wróżkę.
      Miałam wielkie szczęście mieć kontakt z Panią Wielgoradsz, było to cztery niezapomniane razy. Dwa razy gdy nie była jeszcze tzw. sławna. Raz -u szczytu Jej popularności. Raz –podczas Jej choroby, pod koniec Jej życia. Cztery ważne i potrzebne wróżby do których wracam w różnych momentach swojego życia. Dziękuję Ci wróżko Wielgoradesz! Wielkaradość, zaszczyt było Cię poznać! Twoja nieobecność-Wielkaprzykrość.
      • kocia84 Re: Cecylia Wielgoradesz 02.11.23, 00:01
        Rzeczywiście nieok, że nie było żadnego odzewu czy wspomnienia ze strony fundacji czy innych, którzy byli pytani. Uważam podobnie, należałby się szacunek do osoby wróżki i pytań ze strony sympatyków. Nie zapomnieliśmy mimo wielu już lat odkąd odeszła. Najważniejsze, że jest lokalizacja. Przypominam:
        Wróżka Wielgoradesz jest pochowana w Ciechocinku na parafialnym cmentarzu przy ul. Wołuszewskiej.
        Lokalizacja grobu
        sektor: U, rząd: 2, nr grobu 29.

link do grobonet
        ciechocinek.grobonet.com/grobonet/start.php?id=detale&idg=5519&inni=0&cinki=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka