Dodaj do ulubionych

Węzły Księżycowe

06.07.03, 18:25
Kiedys chyba Pani Podlaska wspomniała, że nie używa w interpretacji horoskopu
Węzłów Księżycowych. Chciałam, jeśli można, zapytać dlaczego, ponieważ
czytałam, że to podobno wyznacznik przeznaczenia... Dobrze by było chyba znać
swoją lekcję na życie:-)))
Obserwuj wątek
    • iza.podlaska Re: Węzły Księżycowe 08.07.03, 22:42
      Witam,
      nie uzywam w interprtacji horoskopu, bo jest wiele wiecej symboli i punktow w
      horoskopie do interetacji. Przeznaczenie to nie Wezel Ksiezycowy - to cala
      mandala, jak tworza planety, domy i osie horoskopu.

Nie wiem, czemu ma sluzyc Pani list. Moze rozwinie Pani temat?

Nie pol;ecam poczatkujacym i (zaawanaoswanym tez) astrologom odczytywania losow
      z pozycji wezlow, vertexu, lilith, chirona i tym podobnych, bo to nie prowadzi
      do dobrej interpretacji horoskopu. Za to polaczenie samych planet, ich pozycji
      w domach i znakach jest na tyle trudne, ze z reszta mozna poczekac.

Pozdrawiam

Iza Podlaska
      • mandolia Re: Węzły Księżycowe 13.07.03, 13:07
        Chciałabym po prostu poszerzyć swą wiedzę na ten temat. Bardzo dużo czytałam na
        temat Węzłów, o tym, że jest to właśnie wyznacznik przeznaczenia i muszę
        stwierdzić, że jak to obserwuję, to u mnie się to trochę sprawdza. Mam Węzeł
        Północny w Koziorożcu w VI domu. Tak się jakoś układa mi życiu, że do
        wszystkiego musze dochodzić sama i muszę zawsze wyrabiac w sobie samodzielność,
        nie mówiąc o pewnej samotności. Można tu by było powiedzieć, że każdy w
        zasadzie musi w sobie wyrobić samodzielność, ale wiemy, że nie zawsze jest to
        priorytetem u innych, a u mnie wyjątkowo się zgadza. Poza tym spotkałam się z
        interpretacją, że taka pozycja NN m.in. skutkuje tym, że wykonywana praca
        będzie związana z pismem...i tak jest!
        • iza.podlaska Re: Węzły Księżycowe 15.07.03, 21:07
          Witam,
          zachecam wiec do obserwowania dalej, jak to dziala, rowniez na horoskopach
          innych osob. Kazde uwagi i wnioski sa tu bezcenne, bo nikt dokladnie nie wie,
          jak to dziala, a astrologia europejska zajmuje sie wezlami w horoskopach
          indywidulanych od bardzo niedawna.

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
    • perse3 Re: Węzły Księżycowe 13.09.03, 18:36
      Szanowna Pani Izo Podlaska z calym szacunkeim uwagi pani słuszne lecz jeśli ww
      przez panią węzły, lilith etc zetkna sięw horoskopie z jakąs planetą to warto
      to interpretować np. Jowisz wkoniunkcj z węzłem ks dużo mowi o przychylności
      otoczenai lub jego braku.
      • mandolia Re: Węzły Księżycowe 14.09.03, 17:25
        Perse3, a jak zinterpretujesz Węzeł Północny w Koziorożcu na descendencie? Mam
        swoją koncepcję, ale z chęcią posłucham Twojej opinii. Oby się różniła od
        mojej...:-)))
        • perse3 Re: Węzły Księżycowe 14.09.03, 21:28
          Chetnei to zinterpretuję podaj czy to Węzel wstępujacy czy zstepujay bo to
          wazne!! Pozdrawiam cieplo! perse3
          • mandolia Re: Węzły Księżycowe 15.09.03, 07:38
            Napisałam, że Północny - to chyba wstępujący;-)

pzdr

M.
    • perse3 Re: Węzły Księżycowe 15.09.03, 16:53
      Droga mandolio1 wezeł ks. w koziorożcu to kompetencja, wiedza,
      umiejętności.Można zostać prawdziym autorytetem lub tzw.szarą eminencją,
      czasem mozna oddzialywac an innych bez poczucia odpowiedzialnosci. Pozdrawiam!!
      • mandolia Re: Węzły Księżycowe 15.09.03, 17:13
        Dzięki wielkie!!! No właśnie...a co jeśli jest na Descendencie? Mam rządzić w
        związku?:-) A może samotność?:-(

M.
        • perse3 Re: Węzły Księżycowe 16.09.03, 12:28
          mandolio mila! WKS W Koz. na Decen. mowi o tym,ze w każdym związku mozesz
          rządzic po cichu)))))) i parte doceni twoją wiedze i umiejetności.Pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka