Dodaj do ulubionych

Prosze o interpretacje

09.02.10, 23:39
Postawilam sobie karty (talia Rider Waite), uklad tajna kieszen, ale bardzo niewiele rozumiem. nie zamierzalam stosowac kart odwroconych, ale co niektore sie przekrecily.
Chyba nie potrafie byc obiektywna.
prosze, pomozcie zinterpretowac.

1(jego cel): krol mieczy
rozwaza, analizuje? nie rozumiem

2,3,4,5 (co o mnie mysli, co czuje): krolowa pucharow(-), kochankowie, 10 monet, sad (-)
Wiec postrzega mnie jako kobiete troskliwa, dobra, jest zakochany, rozwaza malzenstwo?
(Jakis rok temu zdecydowalismy, ze pobierzemy sie na wiosne tego roku, ale potem nadszedl kryzys i wogole nie poruszalismy tematu...)

6,7,8 (jak sie zachowuje): krol kijow (-), 5 pucharow, 3 monety
zbyt malo zaangazowany emocjonalnie, a z a bardzo skupiony na sprawach materialnych (konczy wlasnie wazny etap na drodze zawodowej), przez co ja czuje sie opuszczona. Mozna jednka naprawic sytuacje i uratowac to, co jeszcze nie jest stracone

9,10,11 (co zamierza zrobic): rycerz pucharow (-), 10 mieczy, 4 monety (-)
te karty sa tak sprzeczne, ze tez nie wiem jak je rozumiec
nowa zjamosc lub nowy etap, byc moze propozycja malzenstwa, ale tez koniec, rozpad i przywiazanie do pieniedzy, brzmi jak poznanie kogos nowego, po czym rozwod i podzial majtaku albo moze wziecie slubu ale podpisanie intercyzy

12 (co ukrywa): papiez (-)

13 (dlaczego to ukrywa): ksiezyc (-)
ukrywa, bo nie ma mylne wyobrazenie o sytuacji

Acha i niektore z tych kart moga wskazywac na podroz, zwlaszcza przez wode i zapowiadaja mile wakacje. To sie zbliza wielkimi krokami, bo juz za dobry tydzien lecimy na krotkie wakacje na plazy. Czyzby wiec uklad pokazal cos bardziej przyziemnego niz chcialam oddczytac? Moze on sie teraz skupia na tym, ze konczy sie pewien okres w zyciu (konczy staz) i musi znalezc prace, moze go to stresuje albo wrecz wpedza w depresje, a ja glupia skupiam sie na tym ze jestesmy dla siebie jak wspolokatorzy i jestem tym zmeczona.

jak myslicie? Podpowiedzcie cos, madre wrozki.

Obserwuj wątek
    • supelek.1 Re: Prosze o interpretacje 09.02.10, 23:41
      zignorowalam te odwrocone karty, moze niepotrzbnie, jutro znow sie im przyjze,
      ze swieza glowa i swiezymi pomyslami
    • jasmin_25 Re: Prosze o interpretacje 10.02.10, 10:34
      1(jego cel): krol mieczy
      krol mieczy to chlodny, wyrachowany facet, ewentualnie chce zebys go takim widziala

2,3,4,5 (co o mnie mysli, co czuje): krolowa pucharow(-), kochankowie, 10 monet,
      sad (-)
      Uwaza, ze stoisz przed jakims wyborem, moze ma cie za niedojrzala bo pozostale
      karty pokazuja, ze bylo mu z toba wygodnie ale cosik sie zmienilo, cos sie nie
      moze rozstrzygnac miedzy wami.

6,7,8 (jak sie zachowuje): krol kijow (-), 5 pucharow, 3 monety
      on nie dziala, bo bardzo sie przejmuje egzaminem jaki go czeka, badz on to cos w
      pracy traktuje jako wyzwanie/egzamin i bardzo chce to dobrze zalatwic.

9,10,11 (co zamierza zrobic): rycerz pucharow (-), 10 mieczy, 4 monety (-)
      na razie nie obdarzy cie uczuciami bo jest za bardzo skoncentrowany na pracy, on
      ta praca jest kompletnie wykonczony i nie ma juz sily na amory

12 (co ukrywa): papiez (-)
      moze chodzi o to, ze on powoli popada w pracocholizm, tak mi sie to skojarzylo z
      powyzszymi kartami

13 (dlaczego to ukrywa): ksiezyc (-)
      bo on chyba sam sobie jeszcze sprawy z tego nie zdaje
      • supelek.1 Re: Prosze o interpretacje 10.02.10, 15:52
        jasmin_25 napisała:

> 9,10,11 (co zamierza zrobic): rycerz pucharow (-), 10 mieczy, 4 monety (-)
        > na razie nie obdarzy cie uczuciami bo jest za bardzo skoncentrowany na pracy,
        on ta praca jest kompletnie wykonczony i nie ma juz sily na amory

Za pare dni zakonczy sie wazny etap na jego sciezce kariery. Skonczy staz, a
        potem moze starac sie o licencje. Bardzo sie cieszy, ze bedzie mial to za soba.
        Moze chodzi tu bardziej o stres.

> 12 (co ukrywa): papiez (-)
        > moze chodzi o to, ze on powoli popada w pracocholizm, tak mi sie to skojarzylo
        z powyzszymi kartami
        >
        hmm. W pracoholizmchyba chyba nie popada, raczej w groholizm. Po powrocie z
        pracy lub w weekend najchetniej zajmuje sie graniem na komp. To podbno jest jego
        sposobem na relaks. Nie wiem tylko czy to rzeczywiscie relaks, uzaleznienie czy
        moze ucieczka. Osobom przygladajacym sie z boku mozemy wygladac bardziej jak
        współlokatorzy niz para...

> 13 (dlaczego to ukrywa): ksiezyc (-)
        > bo on chyba sam sobie jeszcze sprawy z tego nie zdaje

Dziekuje za pomoc, Jasminku. Sprobuje zadac jakies dokladniejsze pytania zeby
        dowiedziec sie troche wiecej.
      • krolowa.mieczy Re: Prosze o interpretacje 10.02.10, 17:15
        Król mieczy to też pragmatyk, techniczne - zerojedynkowe wink -
        postrzeganie świata, trochę egoista, ma tendencję do ograniczonego
        widzenia świata przez pryzmat swojej osoby. Też jakby na siłę chciał
        ulepszac świat ale wg własnych (niekoniecznie złych intencji)
        subiektywnych spojrzeń.
        • supelek.1 Re: Prosze o interpretacje 10.02.10, 22:43
          Krolowo, twoja interpretacja jest bardzo trafna. Tylko jak to sie ma do ukladu?
          Ta karta pokazala sie w pozycji "jego cel".

Oj, wlasnie mnie olsnilo - jego celem NIE JEST pojscie na kompromis, nie zrobi
          niczego, czego sam nie chce, bo wlasne pragnienia sa dla niego najwazniejsze.
          Pasuje?

Dziekuje za natchnienie!
          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka