Dodaj do ulubionych

Nowy romans w czerwcu?

26.05.10, 23:16
Dobry wieczór. Znajoma, która jest niestety dopiero początkująca w dziedzinie tarota, rozłożyła mi karty na czerwiec i zobaczyła w nich romans w czerwcu. Nie czekając długo rozłożyłam własne karty, chociaż może tak nie powinno się robić tzn. powtarzać wróżby ;/ Zadałam swoim kartom 2 pytania:
1. Czy w czerwcu rzeczywiście przydarzy mi się nowy romans?
Zakochani-8 Kijów-As Monet
Najwyraźniej będzie ten romans i ma chyba jakiś związek z zaproszeniem na imprezę. Wydaje mi się, że skontaktuje się ze mną ktoś kogo znam i zaproponuje udział w jakimś przedsięwzięciu (As Monet) lub imprezie. A może będzie to jakaś impreza firmowa bo karta ta jakoś kojarzy mi się właśnie z pracą ...?
2. Z kim będę miała ten romans?
Świat-Rycerz Monet-Rycerz Mieczy
Czy mi się wydaje, że to będzie ktoś z zagranicy albo ktoś kto mieszka bardzo daleko lub wyjechał na obczyznę? To osoba pracowita, która aktualnie się czegoś w swoim życiu dorabia więc może to jakiś znajomy, który wyjechał za granicę w celach zarobkowych? Do tego to ktoś inteligentny, intelektualista, chyba brunet, wykonuje raczej pracę umysłową.
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: Nowy romans w czerwcu? 27.05.10, 10:24
      kochankowie, 8 kijów, as monet
      Tak, pojawi się taka możliwość, może się okazać, że to się przerodzi
      w coś stabilniejszego.

świat, rycerz monet, rycerz mieczy
      Facet który nie lubi zagrzewać w jednym miejscu, przedsiębiorczy,
      pracujący umysłowo (?).
      Lub druga możliwość, gdzieś wyjedziesz i tam go poznasz ... lub
      trzecia możliwość gdzieś wyjedziesz i tam będzie dwóch do wyboru smile
      • zainteresowany1977 Re: Nowy romans w czerwcu? 27.05.10, 10:35
        Poniosło mnie, jeśli chodzi o to kim on będzie to pierwsza
        możliwość, facet który lubi zmiany, jest przedsiębiorczy, lubi
        szelest pieniędzy i są dla niego bardzo ważne w życiu, jest
        inteligentny. Naturalnie trzeba wykluczyć dwie pozostałe wersje
        które zaproponowałem bo nie dają odpowiedzi na pytanie a tarot lubi
        precyzyjne pytania i nie znosi fantazjowania nie na temat smile
        • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 27.05.10, 11:40
          Normalnie ideał faceta wyszedł mi w kartach big_grin Facet przedsiębiorczy, zaradny i to tego inteligentny ale pewnie za to mało uczuciowy i niezbyt romantyczny, jak to zwykle w życiu bywa - nie można mieć wszystkiego naraz sad To pewnie ktoś kto twardo stąpa po ziemi a tacy chyba są dobrymi mężami lub przynajmniej kandydatami na długi stabilny związek tongue_out
          Swoją drogą kiedyś zapytałam kart, jaki partner byłby dla mnie najodpowiedniejszy i wylosowałam wtedy Rycerza Monet smile
          • zainteresowany1977 Re: Nowy romans w czerwcu? 27.05.10, 15:35
            To czy ideał to zależy od oczekiwań, nie wiadomo czy się nie zmienią
            z biegiem czasu.
      • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 27.05.10, 11:33
        > trzecia możliwość gdzieś wyjedziesz i tam będzie dwóch do wyboru smile
        Myślę, że ta możliwość też jest wielce prawdopodobna, ponieważ bardzo możliwe, że w czerwcu wyjadę na wakacje za granicę ale to jeszcze nic pewnego. Może więc tam spotkam swego mężczyznę życia ...? wink
        Jednak nie sądzę aby karty ukazały tu dwóch mężczyzn, ponieważ Rycerza Mieczy dociągnęłam celowo na Rycerza Monet jako uzupełnienie interpretacji, ponieważ brakowało mi jeszcze cech charakteru tej osoby ... Tak więc tego Rycerza Mieczy trzeba potraktować raczej jako dopełnienie karty Rycerza Monet zatem on będzie wg mnie miksem cech rycerzy monetowego i mieczowego, gdzie Rycerz Mieczowy miał oznaczać cechy charakteru osobnika smile Wiem, powinnam była napisać o tym na początku bo ten fakt pewnie zmienia nieco interpretację tych kart ale wyciągając Rycerza Mieczy nie zadałam nowego pytanie tylko potraktowałam go jako kartę uzupełniającą do drugiego pytania ;/
        • zainteresowany1977 Re: Nowy romans w czerwcu? 27.05.10, 12:31
          Pytanie było ,,z kim będę miała ten romans?", logicznie chodzi o
          opis cech osoby ale jeśli potraktować to bardziej swobodnie to
          możnaby zinterpretować, że poznasz go z dala od domu i będzie taki a
          taki - i ja w takich sytuacjach nie czuję się pewnie, co innego
          gdyby zadać pytanie ,,jaki on będzie?" i dodatkowe drugie ,,gdzie
          się poznamy?", i to pozwala uzyskać odpowiedzi, które nie wymagają
          wyjaśnień smile
    • lilka107 Re: Nowy romans w czerwcu? 28.05.10, 14:53
      astaphaz napisała:
      > 2. Z kim będę miała ten romans?
      > Świat-Rycerz Monet-Rycerz Mieczy
      > Czy mi się wydaje, że to będzie ktoś z zagranicy albo ktoś kto mieszka bardzo d
      > aleko lub wyjechał na obczyznę? To osoba pracowita, która aktualnie się czegoś
      > w swoim życiu dorabia więc może to jakiś znajomy, który wyjechał za granicę w c
      > elach zarobkowych? Do tego to ktoś inteligentny, intelektualista, chyba brunet,
      > wykonuje raczej pracę umysłową.
      > Co Wy na to?

Najprawdopodibniej to będzie facet z zagranicy, generalnie ktos z daleka, ale
      faktycznie bedzie to tylko romans, bo osobnik mający cechy Rycerza Mieczy nie
      stworzy trwałego związku, nadaje się jedynie na przelotny romans bez zobowiązań.
      Czyli taki akurat na wakacje... wink
      • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 28.05.10, 18:20
        A ja zakładam optymistyczną wersję, że Rycerz Mieczy to nie odrazu lekkoduch i podrywacz niestały w uczuciach, zwłaszcza gdy posiada również cechy Rycerza Monet. Rycerz Monet to była główna karta go reprezentująca a gdybym nie dociągnęła na nią dodatkowej karty uzupełniającej tj. Rycerza Mieczy, w ogóle nie byłoby o nim mowy smile Rycerz Mieczy miał oznaczać tylko i wyłącznie same cechy charakteru wiec myślę, ze chodziło tu o jego inteligencję, że woli bardziej rozmawiać niż działać. Poza tym pomijając już pytanie, ja odczuwam Rycerza Mieczy zupełnie inaczej niż Ty, jako kogoś porządnego, godnego zaufania, inteligentnego, który jednak czasem lubi zrobić zamieszanie wokół siebie. Fakt, mało jest zainteresowany związkami ale gdy spotka już tą właściwą, to raczej pozostaje jej wierny. Tak wynika z mego doświadczenia z tą kartą. Zawsze pojawiała mi się na na kogoś stałego w uczuciach, pewnego siebie, inteligentnego i bardzo wybrednego w doborze partnerki.
        Cechy, które przypisałaś Rycerzowi Mieczy pasują wg mnie zdecydowanie bardziej do Rycerza Buław tudzież Rycerza Pucharów, natomiast Rycerz Mieczy i Rycerz Monet to wg mnie dobre karty dla związków i przyjaźni. Tak przynajmniej wynika z moich osobistych obserwacji ale nie chce się spierać bo może wszystko zależy od talii, którymi się posługujemy?
        Na mojej karcie Rycerz Mieczy ma minę myśliciela, troszkę srogą i poważną, brwi zmarszczone od myślenia, odgradza się od świata dwoma mieczami. I nie wygląda na lekkoducha ale kogoś kto walczy i jest gotowy do obrony swoich poglądów za wszelką cenę. Karta ta ponadto wydaje mi się całkiem aseksualna i kojarzy trochę z żołnierzem a trochę z naukowcem, filozofem, których praca polega na intensywny wysiłku intelektualnym.
      • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 28.05.10, 18:44
        Wracając jeszcze do tego Rycerza Mieczy (bo nie daje mi to spokoju), to często spotykam się tu na forach z określeniem Rycerza Mieczy jako kogoś kto nie lubi się ustatkować i siejącego zamieszanie co mnie zdziwiło bo mam zupełnie inne doświadczenie z tą kartą ... W przypadku takich osób pojawia mi się na ogół Rycerz Pucharów. Karta ta na ogół pojawia mi się, gdy w moim życiu pojawi się ktoś bardzo nagle, przewróci je do góry nogami, zaburzy spokój i ... zniknie bez wieści. Często jest niezdecydowany i nie wie czego chce, ciągle eksperymentuje i czegoś szuka. W życiu kieruje się emocjami, które mu się co chwila zmieniają
        Natomiast Rycerz Mieczy jak się później w praktyce okazywało, pokazywał kogoś zdystansowanego, spokojnego intelektualistę, który sto razy pomyśli zanim powie i przejawia głównie cechy introwertyka. To taki dobry kumpel do prowadzenia rozmów i dyskusji jeśli ktoś lubi, o dużej wiedzy, wybredny ciężko go zdobyć on też nie zdobywa ale długo obserwuje partnerkę zanim zdecyduje się z nią być a jak już się zdecyduje, to w związku z tym że wie czego chce, zostaje z nią na stałe. Rycerz Mieczy potrafi jednak bronić swego zdania i walczyć jeśli ktoś nadepnie mu na odcisk, potrafi być surowym, chłodnym emocjonalnie racjonalistą. W wąskim gronie znajomych potrafi być jednak duszą towarzystwa i potrafi skupić na sobie uwagę. W życiu kieruje się rozumem i ma stałe poglądy. Takie mam doświadczenia z tą kartą
        • jasmin_25 Re: Nowy romans w czerwcu? 28.05.10, 19:03
          Natomiast Rycerz Mieczy jak się później w praktyce okazywało, pokazywał kogoś
          zdystansowanego, spokojnego intelektualistę, który sto razy pomyśli zanim powie
          i przejawia głównie cechy introwertyka. To taki dobry kumpel do prowadzenia
          rozmów i dyskusji jeśli ktoś lubi, o dużej wiedzy, wybredny ciężko go zdobyć on
          też nie zdobywa ale długo obserwuje partnerkę zanim zdecyduje się z nią być a
          jak już się zdecyduje, to w związku z tym że wie czego chce, zostaje z nią na
          stałe.

Mi sie to kojarzy raczej z rycerzem monet ale interpretacja w duzej mierze
          zalezy od tarocisty. A jaka masz talie?
        • lilka107 Re: Nowy romans w czerwcu? 28.05.10, 19:08
          Chyba zabrakło Ci obiektywnego spojrzenia na własne karty, bo strasznie bronisz
          tego r. mieczowego, jakbys nie chciała zobaczyć jego negatywnych cech. Piszesz,
          ze ten jest dla Ciebie stały, a tamten nie, a wg mnie zaden rycerz nie jest
          stały, dopiero król, cesarz. Rycerze jeszcze są zdźiebko niedojrzali, ale
          oczywiście o niczym to nie przesądza.
          W każdym razie życzę Ci powodzenia z Rycerzem Mieczy...
          • zainteresowany1977 Re: Nowy romans w czerwcu? 29.05.10, 11:55
            Słuszne uwagi, jak łatwo zapomnieć o pierwotnych znaczeniach kart, ja już też
            odleciałem a tu bach i Koleżanka napisała jak jest smile
    • poczatkujaca_tarocistka Re: Nowy romans w czerwcu? 29.05.10, 16:46
      tak po tych kartach
      to moze byc jakas znajomosc krotka , moze na jakims krotkim wyjezdzie ten ktos
      moze byc mlodym o ciemny blond szatyn wlosach smile bardzo intelektualny , obyty i
      z drobnymi monetami big_grin

to cos krotkiego ,ale milo spedzony czas smile

tak mi sie kojarzy
      • poczatkujaca_tarocistka Re: Nowy romans w czerwcu? 29.05.10, 16:46
        moze byc z innej okolicy niz ty smile ten swiat ..
      • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:26
        Miał włosy pośrednio pomiędzy ciemny blond a szatyn. Połączyły nas tylko rozmowy, żadnych głębszych uczuć, spotkaliśmy się dosłownie kilka razy a on nie wydał się ani uczuciowy ani zbyt wylewny i nie był dżentelmenem smile Znajomość ta więc bardzo szybko się zakończyła
    • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:20
      A propo tego romansu co miał być w czerwcu to poznałam kogoś w tym czasie ale nie zdecydowałam się na niego z powodu wielu obaw sad To ja chyba okazałam się tym Rycerzem Mieczy i troszku namieszałam bo się zwyczajnie stchórzyłam mając za sobą niesmaczne wspomnienia nieudanych związków a on mi tylko w tym dopomógł swoją postawą uncertain Chyba nie byłam jeszcze gotowa na związek sad
      A chłopak rzeczywiście można powiedzieć, że pochodził z "innego świata" - niby mieszkał w tym samym województwie, to jednak odległość między nami była spora więc nie chciało mu się do mnie jeździć crying No i tym też mnie zniechęcił, aż się od niego odcięłam
      • red-diamond Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:25
        A skoda,bo wygląda na to,że on wyszedł w Rycerzu monet.Ale nie wiedziałam,że ten
        rycerz jest leniwysmile
        • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:29
          Czy leniwy to nie wiem bo ciężko pracował zawodowo (praca w nocy) i stale się wykręcał pracą i brakiem czasu, a w tym związku to ja musiałabym być mężczyzną i za nim się uganiać uncertain Jednak z Rycerzem Mieczy to on nie miał nic wspólnego to ja tak się zachowałam ponieważ zbulwersowała mnie jego bierność więc go "zostawiłam na lodzie" uncertain
          • red-diamond Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:32
            No tak on jest monetowy,więc praca dla niego najważniejsza,a nie uczucia.
            • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:36
              Dodam jeszcze, że pan oprócz tego, że wydał się oschły, to jeszcze do tego skąpy uncertain A ja byłam skłonna jeździć do niego za ostatnie pieniądze ale szybko się opamiętałam, że niewarto sad
              • red-diamond Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:39
                No tak typowy Rycerz monetuncertain Kasa najwazniejsza dla niego.Masz rację,że sobie
                dałaś spokój,bo on nawet na romans by się nie nadawał,zbyt poukładanywink
                • red-diamond Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:43
                  Rycerz monet ewentualnie nadaje się na przyjaciela,Rycerz buław na romans,Rycerz
                  pucharów na romans i miłostkę,a Rycerz mieczy do pogadaniawink
                  • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 18:50
                    red-diamond napisała:

> Rycerz monet ewentualnie nadaje się na przyjaciela,Rycerz buław na romans,Rycer
                    > z
                    > pucharów na romans i miłostkę,a Rycerz mieczy do pogadaniawink
                    Hehe dobrze to ujęłaś smile On miał też coś z Rycerza Mieczy ten taki chłód emocjonalny a z Rycerza Monet tą przesadną powagę i poukładanie (oraz skąpstwo), nie też wyczułam w nim poczucia humoru uncertain
    • krolowa.mieczy Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 19:29
      mam pytanie.
      może głupie, bo się nie znam.

Po co rozkłądałaś sobie karty na to samo pytanie?
      Nie ufasz koleżance? Kartom koleżanki?
      Chcesz sprawdzić tarota?

O co chodzi?
      • astaphaz Re: Nowy romans w czerwcu? 16.07.10, 19:58
        Tak nie dowierzałam a to dlatego, że tak jak napisałam, ona jest początkująca i
        nawet nie zapamiętała jakie karty wyciągnęła a bardzo mnie interesowało czy
        rzeczywiście będzie jakaś nowa znajomość, ponieważ od blisko roku się z nikim
        nie spotykam. I doskonale wiem, że tak się nie robi ale my często konsultujemy
        swoje wróżby i nie ukrywam, że pytam czasem o te sprawy co ona a potem się
        konsultujemy co komu wyszło. I dziwo wyniki mamy podobne dlatego ciągle to
        praktykujemy. A ostatnio konsultuje się również na forum gdy mam problem bo
        oprócz niej nie znam żadnych osób interesujących się tarotem a ona naukę zaczęła
        za sprawą mnie i wie jeszcze mniej ode mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka