Dodaj do ulubionych

Kaplan - sytuacja

16.08.10, 08:51
Co moze oznaczac Kaplan jako oznaczenie sytuajci miedzy nimi?
wyszedl mi w partnerskim i sama nie wiem jak to ugryzc, nie sa w
zwiazku malzenskim, ani jakos formalnie powiazani..czy to oznacza
jakies duchowe powinowactwo czy ze sa sobie pzrewodnikami duchowymi?
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 08:59
      szczerość, są dla siebie punktem odniesienia (jeden o drugim myśli w kategoriach
      dopełnienia)
      chyba że potrzebują już zawarcia związku małżeńskiego...
      • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 09:10
        hmmm mowisz?
        ta karta jest dla mnie bardzo tajemnicza: z jednej str. wspolne
        wartosci, moze i system etyczny,moralny ale czy to jaks wiez duchowa?
        przytocze caly rozklad:
        on/ona

1.co mowi: krol mieczy/cesarzowa
        2. co czuje: smierc/paz denarow
        3. co mysli: 3 puchary/2 puchary
        4.czyny 4 denary(9 bulaw)/6 denarow
        5. co wnosi: 9 monet/kolo

przyszlosc : sad, paz pucharow, sprawieldiwosc (gwiazda)
        Duzo kart zamkniecia po jego stronie, takie karty bardzo wewnetzrne
        oprocz 3 pucharow, moze mysli ze czas sie zabawic..
        Ona jets wygodna, cos by tam zorbila ale zdjae sie na los..
        niebarzdo tez rozumiem ta przyszlosc..bo jak wkracza karta
        sprawiedliwosci to za duzo mam przemyslen, czy to aby powrot do
        dawnej sprawy,, ktora im spedza sen z powiek? dolazylam na karte
        Sprawiedliwosci Gwiazde by jakos rozjasnic..tylko ta Gwiazda mi nie
        rozjasnila raczej dala odczuc ze to cos pozytywnego?
        • krolowa.mieczy Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 12:57
          wyłania mi się taka koncepcja wg kart:
          on albo JUŻ ma jakąś babkę na boku albo za chwilę bedzie mieć - co wnosi -
          9monet i myśli 3puch.!
          Ale! on wie i nie zmieni zdania i właściwie przez myśl mu nie przemknie, żeby
          zburzyć zwiazek a to z powodu kapłana.
          Szorstki jest, chyba jej nie kocha już albo wypalony się czuje.
          Ona lekko naciska po kobiecemu ale żadnych reakcji pozytywnych z jego strony a
          wręcz albo milczenie albo czepianie się o byle co razem z trwożnym czuwaniem aby
          w niczym się nie ujawnił (4 mon z 9 kij)
          Myślę, że skok w bok jest planowany na zimno; bez wyrzutów sumienia ani chęci
          kontynuacji na poważnie na tym boku.

Ma sens?
          • zainteresowany1977 Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 13:01
            Prawdopodobne, jemu mniej zależy na tym związku, wcale go to tak
            bardzo nie kręci. Kapłan może oznaczać związek dusz, ale to ona
            poważniej to traktuje.

--
            Talia R.W.
            • lilka107 Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 14:43
              Przeciez ten facet nie ma zadnych uczuć do tej kobiety..żadnych starań, nic.. i
              bardzo możliwe, że ktos inny go zainteresował..chociaż końca związku nie widać.
              • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 22:48
                hhmmm nie zawsze w partnerskim tylko uczcucia widac lilkosmile ale
                powiem wam ze znajac ich peryptei nic sie nie zgadza a przynajmniej
                3/4....
                • zainteresowany1977 Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 22:54
                  Sprawdzasz nas diabełku smile To ja Cię z innej strony smile, jaki jest problem?,
                  czemu kłaść na nich tarota smile, a teraz garść informacji to inaczej pogadamy smile,
                  diabełku smile
                • krolowa.mieczy Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 23:06
                  no to napisz jak jest.
                  chyba po to są wklejane tu rozkłady żeby autor tez się wypowiedział, a nie "nie
                  zgadza się"
                  • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 23:20
                    no masz racje krolowosmile tylko nie wysztsko moge napisac bo to jej
                    wola..ale ona nie zabiega o niego, raczej on... ona mu nie wierzy,
                    watpi, chce konkretow badz sie przyglada co on zrobi z ta
                    relacja..tylko nie moge rozszyfrowac rozkladu - co karty chcialy
                    powiedziec, bardziej pzrychylam sie do asi odczytu bo jakby wlasnie
                    karty pokazaly fragment sytuacji?
                    on ma prace wsrod duzej gromady ludzi moze to te 3 puchary? watpie
                    by mial inna ale tego ona nie wie..w sumie tego nie wie niktsmilejak to
                    faceci..mial jakies zwiazki za soba..
                    • lilka107 Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 00:04
                      no to dziwne, bo w tych kartach nie widać by on był jakoś szczególnie
                      zainteresowany...
                      • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 00:10
                        lilko no mozesmilesmierc jets tez wielkim transformatorem a nie tylko
                        koncem, 3 puchary tez oznaczaj nietylko oobe tzecia ale i radosc
                        bycia z kims...sam nie wiem, znajac po zcesci co mi mowila, mam
                        watpliwosci co do odczytu w ogole kart tarota...
                        a najbardziej zagadkowy jets papiez i krol mieczy..
                        • lilka107 Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 00:19
                          przecież wiem ze 3 puchary to nie tylko trójkąt, ale i inne sytuacje, dużo
                          ciekawsze. Nie interpetuję pojedyńczych kart, tylko patrzę na cały rozkład i w
                          tym to ja nie widzę nic fajnego póki co.
                          • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 07:08
                            tak rozumiem, ale to nie jets trafna interpretacja...dlatego sie
                            zastanawiam....czy aby asia 33 nie ma racji ze moze karty pokazaly
                            wycinek czegos.....dziwne...
                            • zainteresowany1977 Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 09:28
                              Powtórzę się, jaki jest problem smile, jakie jest pytanie do kart? smile
                              Może i w tej chwili jestem cwaniaczkiem bo umywam ręce od nietrafnej
                              interpretacji ale podstawowa zasada przy wróżeniu to jasno
                              postawione pytanie, karty opiszą problem ale musi być punkt
                              podparcia.
                              • algaria a ja myślę... 17.08.10, 18:40
                                Że ona co innego mówi a co innego jest w jej związku Tarot rzadko się myli a już
                                nie tak żeby w 3/4 Raczej koleżanka naciąga związek i relację z partnerem tak
                                jakby ona chciała ją widzieć a karty odkryły całą prawdę.
                              • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 18:59
                                zaden problem Zaintersowany ale dzieki ze pytasz.., postawilam
                                partnerski na najblizszy czas dla znajomychsmile ot ...a do algarii,
                                mysle ze sorrki algario czy aby nie kierujesz sie pycha...nikt
                                nigdy nie jest nieomylny, moze tarot pokazal to tak i tak ale my
                                mozemy sie mylic w interpretacjach..i widzialam tu wiele chybionych
                                interpretacji ( lazcnie z moimi) dlatego stale chce sie douczac i
                                nigdy nie pisze ze moge byc nieomylna... pamietam pytania o zdrade,
                                chybione jak nic...pamietam o ciazy ..tez chybione o kontakcie.. tez
                                chybione ale rownie duzo moze i trafnych.. wiec kochana algario ja
                                nigdy nie mowie czegos czego nie jetsem pewna..bo to duza
                                odpowiedzialnosc powiedziec komus cos co absolutnie moze okazac sie
                                nieprawda badz ja to widze inaczejsmilepoza tym ja ich obserwuje i
                                zawsze rodkuje i wywazam wszystko co sie tyczy innych relacji
                                • algaria Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 20:16
                                  Zastanawiam się czemu się tak uniosłaś??? a gdzie ja napisałam że jestem
                                  nieomylna? Nigdzie i nie kieruję się pychą bo jestem za mała na wiedzę
                                  tarotową by się wywyższać. ja Ciebie nie oceniam czym Ty się kierujesz przy
                                  interpretacjach: pychą chciwością zazdrością gniewem czy innym z 7 grzechów a
                                  może rozsądkiem czy wiedzą i zostaw mnie w spokoju] Nie życzę sobie byś
                                  się mnie niesłusznie czepiała.
                                  Powiedziałam tylko że tarot raczej się nie myli. Masz rację może to zła
                                  interpretacja kilku osób (ja w niej nie brałam udziału) ale nie zakładaj z góry
                                  że koleżanka cię nie oszukała.
                                  • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 20:29
                                    algario nie chcialam Cie urazic,jelsi tak sie poczulas sorry..
                                    tylko mowie ze nie zawsze macie racje, moze tak my mamy
                                    racje..mysle ze wielokrotnie mylilismy sie co do interpretacji wielu
                                    osob..ot tyle mam do powiedzeinia, a czemu mam nie wierzyc kolezance
                                    i moim obserwacja?hmm
                                    poza tym zauwazylam pewna zaleznosc na forum, wiele osob podaje
                                    jakas tam interpretacja ot tak z doskoku i nie podajac dokladnej
                                    interpretacji.. w sumie dziekuje ze sie wypowiedzieliscie, mam inne
                                    zdanie ale przynajmniej wzielam pod rozwage pewne subiekcyje..
                                    nie lubie zdan typu tarot sie nie myli...chyba inaczej podchodze do
                                    pewnych kwestii..ja juz powiedzialam kiedys nie demonizujmy
                                    tarota..zdalam pytanie na relacje na 3 tyg
                                    masz racje 3/4 osob stwierdzilo ze ona naciska on nie jest
                                    zainteresowany i am inna oksmile
        • asia.33 Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 15:56
          wiecie co zauwazyłam ze rozkłady partnerskie pokazuja nie ogólny stan
          jaki jest miedzy para ale tez konkretna sytuacje , odnosza sie do
          wydarzenia najblizszego np jesli sie duzo wrózy na dana pare a jesli
          robi sie to sporadycznie pokazuja ogolny zarys atmosfery. Ja to widze
          tak...chodzi moim zdanem o konkretna sytuacje,,,zdarzenie,
          spotkanie..nie wiem czy sa parą czy tylko sie adorują ale wg mnie to
          znajomosc bardziej, która moze zmierzac bądz nie w kierunku zwiazku

on/ona
          co łaczy = papież
          1.co mowi: krol mieczy/cesarzowa
          2. co czuje: smierc/paz denarow
          3. co mysli: 3 puchary/2 puchary
          4.czyny 4 denary(9 bulaw)/6 denarow
          5. co wnosi: 9 monet/kolo

łaczy ich specjalizacja, fachowosc, znaja sie oboje na czyms, chyba
          on bardziej bo mowi jak krol mieczy wiec fachowo, znawca w swojej
          dziedzinie nie zawsze krol mieczy to chłodnyfacet bo np lekarz
          specjalista bedzie mówił fachowo ale prywatnie jest swietnym czułym,
          miłym i serdecznym facetem..o to mi chodzi...oni rozmawiaja o Jej
          wygladzie o Jej kobiecosci (cesarzowa=kosmetyki, wyglad itp)
          On czuje jakąs zmiane albo jest pod wplywem jakiejs zmiany , moze jej
          wygladu, ona czuje sie oceniana, ogladana jak moneta z kazdej strony,
          moze chciałaby sie jemu spodobac. Raczej to nie zwiazek bo paz monet
          to nie jest ktos z kim sie zyje na co dzien, wiec znajomosc.
          Oboje mysla o sobie ciepło, on czuje sie bardzo dobrze w jej
          towarzystwie, lubi z nnia przebywac ale sa w gronie osób(3puch)..ona
          chcialby sie spotkac sam na sam (2puch)
          czyny ..on taki "konsekwentny i bierny" ona czuje ze nie dosteaje
          tego czego by chciała ..za mało (6monet)
          co wnosi...i znowu tu mi sie kojarzy z wygladem..poniewaz była smierc
          powyzej wiec tu chodzi o zmiane wygladu, wizerunku mozliwe z wlasnie
          jej...ona wacha sie , trudno sie jej zdecydowac..chyba podda sie jego
          sugestiom bo papiez tu dominuje i jest autorytetem.

Ale pofantazjowałam wink

• zainteresowany1977 Re: Kaplan - sytuacja 16.08.10, 16:55
            Moim zdaniem rozkład partnerski pokazuje najbardziej
            kluczowe\uwierające sprawy (te co są na świeczniku).
            Tarot chyba jest taką rozległą, neutralną matrycą, pokazuje to co
            wystaje i nie jest harmonijne, no ale można położyć rozkład na to co
            będzie za rok, czyli ważne by wyraźnie określić czas i wtedy nie ma
            wątpliwości kiedy.
            Na tego kapłana typowałem, że to porozumienie dusz, nie koniecznie
            chodzi o wielką miłość, ot porozumienie dwojga ludzi na podłożu
            duchowym.
            Cesarzowa prawdopodobnie ma wymagania, narzuca zdanie, ma szczególne
            poczucie własnej wartości, pragnie stabilizacji w tym co ich
            łączy\połączy, może narzeka smile Czuje jak paź monet, czyli w
            uczuciach kieruje się względami materialnymy, przedkłada materię nad
            uczucia. 2 pucharów, ona chcę z nim współdziałać, współdziałać w
            czymś nowym. 6 denarów, jest gotowa coś poświęcić w przeciwieństwie
            do niego (4 denarów), ona bardziej się angażuje, jest bardziej
            wylewna. Ona wnosi Koło fortuny, zdaje się na los, ryzykuje.
            Jeśli Ci ludzie stają do związku miłosnego to tak jak napisałyście,
            nie wykluczone, że on wchodzi w układ z inną i póki co to skrywa ale
            już zdecydował.
            Ja też sobie popłynąłem smile, fajne uczucie smile
          • asia.33 Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 19:20
            dzisiaj mysle o tym tu rozkładzie i co raz bardziej jetem przekonana ze
            Papiez i w słowach krol mieczy swiadczy o jego dominacji na zasadzie
            jest jakims autorytetem i Ona go chetnie slucha w pewnych sprawach,
            moze Jej doradza w czyms ..zna sie facet na tym..mówi fachowo ..i to
            mnie przekonuje równiez ze karty pokazuja jakąs sytaucje wycinek,
            wydarzenie jakie zaistnieje miedzy nimi..aaaa 9mnet to katalogi ,
            broszury , zdjecia ..jakby cos dla niej wyszukiwali i on jej cos poleca
            , zachwala, reklamuje cos z urody, dla kobiety (cesarzowa)
            • krolowa.mieczy Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 20:24
              Asiu, żeby tarot opowiedział wycinek życia tych dwojga, jakąś konkretną
              sytuację, to mi się wydaje że karty często muszą być kładzione i zadawane te
              same pytania.
              Bo jeśli ktoś kładzie parze pierwszy raz, to widać wszystko ogolnie...

Nie wiem, ten rozkład... nie pokazuje harmonijnego zwiazku wg mnie.
              mężczyzna nie wygląda na zakochanego bez pamięci...
              I jeśli nie jest tak w rzeczywistości to rodzi sie pytanie DLACZEGO obraz tej
              relacji karty pokazały właśnie w taki sposób?

Przyznaję, że pierwszy raz spotykam się z tym, że 75% to nieprawda: tarot vs życie
              • coco_angel Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 20:38
                ja powiem tak krolowo, kladlam jej karty z 3 razy w tym
                miesiacu...wiec moze..
                ale ogolnie dajmy juz spokoj temu tematowi, czasem jets tak ze mam
                inne przeczucia niz ogol,patrzymy na karty i mimo stalego schmetu
                znaczen widizmy inaczej.. i tu tak mam i sa to tezy poparte moimi
                obserwacjami tej relacji..nie mam powodu nie wirzyc sobie i jej..
                dziekuje za wypowiedzi, dziekuje asiu ze mnie natchnelas, dziekuje
                wszystkim..
                Powiem tak nie wszyscy nadajemy sie na wrozki...byc moze ja
                nie...choc ja traktuje to jako droge rozwoju i nigdy sie nei
                zawiodlam na swojej intuicji, nawet jak bylo to pokretne..inaczej
                traktuje tarota, ucze sie na kazdym kroku i staram sie byc
                odpowiedzialna za slowa..
                • asia.33 Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 21:20
                  kazda moze miec z nas troszke racji w tym copisze ..jak to ubrac
                  wcałosc?
                  Napisze tak ze swojego podwórka ..ostatnio pokazała mi sie krolowa
                  mieczy całkiem dobrze ...historia z mojego podwórka...otorz wychodze
                  ja czesto jako q mieczy w swoim zwiazku i co sie dowiedziałam od
                  mojego faceta .... moze z miesiac temu sie dowiedziałam, ze "on kocha
                  jak do niego pisze" cytat .... on tak nie potrafi tak mi napisał, a
                  ja to robie szczegolnie i zapisuje sobie moje listy bo uwielbia je
                  czytac ..sadziłam ze to zimna karta a tu prosze kobieta ktora ma
                  wpływ na faceta za posrednictewm słowa. Dlatego napomknęła o tym
                  dzisiaj bo to moze wcale nie wykluczac pozytywnego stosunku do
                  drugiej osoby to nie koniecznie chłod..to moze byc ladne posługiwanie
                  sie słowem..wiec tu w konkretnym przypadku Pn tym słwem seie
                  posługuje robi wrazenie na Pani takie mam wrazenie po tym jak widze
                  tu papieza równiez
                • zainteresowany1977 Re: Kaplan - sytuacja 17.08.10, 21:25
                  Tanio sprzedam talię smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka