Dodaj do ulubionych

Nie w temacie

14.10.10, 09:16
Nie na temat Tarota, krótko bedzie.
Jestem przerazona tym co widzę dookoła, w jakiejs czesci mnie to nie dotyczy, ale widze rosnącą biede, ludzie bez pracy, z małymi świadczeniami emerytalnymi, wszystko drogie, prad w góre, gaz w góre, a nasze ekipy rzadzące zmów bija się o korytko sad
Smutno mi.
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 14.10.10, 10:27
      Po prostu banda egoistów, którzy liczą na poparcie mas, a które żywią kłamliwymi wizjami dobrobytu.
      • mrgodot Re: 14.10.10, 20:56
        "Z" zawsze marudzi ale ty 2bieguny?
        A może tak zamiast narzekać na swój los wystartujecie w najbliższych wyborach samorządowych i weźmiecie "nasze sprawy" w swoje ręce? Łatwo krytykować, trudniej dać przykład smile
        • misboaa Re: 14.10.10, 21:44
          Oj mrgodotko smile konia z rzędem temu kto wywalczy miejsce na liście big_grin
        • zainteresowany1977 Re: 14.10.10, 22:43
          Tak anonimowo to każdy się może mądralować, Godotko smile
          • mrgodot Re: 14.10.10, 23:00
            Anonimowo? Przeciez się podpisuję - my namie is Godot, Mr Godot smile
            Nie dość, że malkontent to jeszcze drażliwy. Medice cura ipse te a potem się bierz za krytykę. No chyba, że to będzie krytyka konstruktywna smile Sposobów na karierę w polityce jest wiele - można się zapisać do jakiejś partii a można też próbować niezależnie. W Londynie jest taki Hyde Park - u nas też można stworzyć platformę dla wolnych wypowiedzi, gdzieś w stolicy najlepiej. Zawsze jacyś słuchacze się znajdą a stąd już tylko parę kroków do kariery.
            Swoją drogą rządzić Polską to masakra już od samego początku.
            • 2bieguny Re: 15.10.10, 00:17
              Mnie tylko żal ludzi, zwykłych, prostych, uczciwych ludzi.
              Do rzadzenia się nie nadaje, mam inne zadanie w zyciu.
              Zgadzam się, nie jest łatwo.
              Na codzień trudno pokazywac "ludzką' twarz, może chce tutaj, gdzie mnie nikt nie zna.
              • misboaa Re: 15.10.10, 01:23
                Żal ci nas.... my jesteśmy zwykłymi ludźmi
              • ivana Re: 15.10.10, 08:55
                A ja na codzien pokazuje "ludzką ywarz" i w zasadzie nie wyobrazam sobie jak mozna byloby zyc inaczej. Nikogo nie udaje. Zawsze jestem soba chociaz wiem ze jestem w grupie z nielicznymi . Łatwiej jest ukrywac sie za czyimis plecami ale czy chodzi o to aby w zyciu bylo latwiej? Jakos nie darze sympatia takich ktorzy ida w zyciu na latwizne. Odrzucaja mnie takie postawy, chociaz probuje je rozumiec, jednak z marnym skutkiem
                Pozdrawiam wszystkich cieplowink
                P.S. Kurcze ale mnie glowa boli, ma ktos antidotum na te dolegliwosc?wink
            • zainteresowany1977 Re: 15.10.10, 09:29
              I jeszcze się mądrzy, po łacinie?, to mądrala smile, żyjemy w Polsce, proszę używać cywilizowanego języka smile Nie mam ochoty na karierę,
              Da się rządzić i Polską, tylko najpierw ktoś musiałby odgórnie smile) zapełnić wysokie stanowiska właściwymi ludźmi, bo ta klika jest zbyt skorumpowana i to w taki sposób że trawi dobro narodowe i marnuje pracę narodu.
              Malkontent i wrażliwy, jaki mój sygnifikator? smile
              • ivana Re: 15.10.10, 09:35
                Panie Z... hmmm "przyganiał kocioł garnkowi"wink Twoje słownictwo jest równiez wyszukane i zupełnie "nieplebsowate"wink , wiec zejdz z Godotkiwink
                Buziaki w czółkowink
                • zainteresowany1977 Re: 15.10.10, 12:45
                  Przecie że żartuję, mógłbym niczego nie napisać ale tak by było nudno smile
            • zainteresowany1977 Re: 15.10.10, 09:33
              Anonimowo, bo zaszyta gdzieś w domowych pieleszach smile
    • 2bieguny Re: Nie w temacie 15.10.10, 11:58
      Część tu oszukuje samych siebie.
      Na wszystkich forach jest tak samo. Nie mozna się zastanowic na chwile nad tym co razi, bo znajda się cenzorzy.
      Miłego dnia.
      • zainteresowany1977 Re: Nie w temacie 15.10.10, 12:59
        W jakim sensie część tu obecnych oszukuje siebie?, czy możesz to rozwinąć?
    • krolowa.mieczy Re: Nie w temacie 15.10.10, 12:27
      ja to w ogóle nie powinnam się wypowiadać...
      Czytałam kiedyś w Polityce artykuł o biednych zatrudnionych: większość z nas pracuje na rachunki i żyje na styk. Powtarzane od lat zaklęcia: ucz się to będziesz żyć swobodnie są kłamstwem, a w najlepszym razie półprawdą.
      Nie potrafię robić planów już. Po prostu: już wiem, ze niczego nie osiagnę a marzenia mogę sobie wsadzić. Morału brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka