27.10.10, 18:08
Próbuję rozszyfrować jak to się stało, że karta z przebitym sercem znalazła swoje miejsce wśród intelektu mieczy a nie wrażliwości pucharów????? Skoro to cierpienie to przede wszyatki rana uczuć a nie logicznego mózgu.
Pamiętam, że komuś pokazała się również jako śpiew czy dżwięk a to już zupełnie inne jej oblicze, pomijając oczywiście rzewne łkanie.
Obserwuj wątek
    • lilka107 Re: 3 Mieczy 27.10.10, 18:42
      W ezotv jedna wróżka określa tę kartę- ból świadomości (chociaż serce też boli).
    • ma_ewa01 Re: 3 Mieczy 27.10.10, 18:43
      Ha, może jako skutek zlekceważenia ostrzeżeń rozumu...
      Msmile
    • coill Re: 3 Mieczy 27.10.10, 19:45
      bo moze np czesto to co nas zrani(w tej karcie) to slowa, tudzież informacje(przekazane drogą slowną albo pisemna) ? A miecze to slowa, informacje.. uwazam ze karta takze tyczy sie fizycznego zranienia, ae to zalezne od karty sąsiedniej i pytania. Jest zabiegiem, transfuzją krwi, ukłuciem sie podczas haftowania, gwałtem,zwyczajną tęsknotą... jak i "wbiciem szpilki" slowem przez partnera, bo powiedzial nam cos gorzkiego.
      I Moze tez chodzi, o to ze ból jest tak silny ze wrecz fizyczny jakby ktos nam wkladal nóż, a nóż to miecz. poniej jest np5 mieczy a ona tez rani uczucia.

W talii kt uzywam najwiecej np nie ma serca(choc na Slowo Trójka mieczy w mozgu mam obrazek z sercem automatycznie hehe).Ja mam smutną zatroskaną panią która klęczy,otoczona trójka mieczy.Bardziej zadumiona,smutna niz ukłuta fizycznie mieczem. Dopiero w 10tce miecze sa wbite.
      • misboaa Re: 3 Mieczy 27.10.10, 20:56
        No własnie. Chyba trafniejsze było by przedstawienie trzech mieczy wbitych w mózg. Bardziej odzwierciedlało by to wszystko to o czym mówicie, łącznie z bólem fizycznym, przecięciem, bolesnymi myślami, zabiegami chirurgicznymi...... bo tak pierwsze skojarzenie to złamane serce, co nie jest do końca słuszne.
        • coill Re: 3 Mieczy 27.10.10, 21:03
          misboaa napisała:
          ... bo ta
          > k pierwsze skojarzenie to złamane serce, co nie jest do końca słuszne.
          no niby nie dokonca, a poniekad TEZ sluszne uncertain chociaz uwazam ze "boleśniejsze" dla uczuc jest 5 mieczy, jakos tak mam osobiscie
          • misboaa Re: 3 Mieczy 27.10.10, 21:10
            Masz rację coill, że też / chodziło mi o to, że nie jest to jedyny, ani najważniejszy aspekt tej karty. Przecież osoby cierpiące na silną depresję, czy nerwice odczuwają prawdziwy ból fizyczny więc w tym przypadku taka trójka odpowiadała by w 100%.
            Chciałam się dowiedzieć jak wam się pokazywała.
            5 Mieczy bardziej cibie doświadczyło?
        • coill Re: 3 Mieczy 27.10.10, 21:03
          misboaa napisała:
          ... bo ta
          > k pierwsze skojarzenie to złamane serce, co nie jest do końca słuszne.
          no niby nie dokonca, a poniekad TEZ sluszne uncertain chociaz uwazam ze "boleśniejsze" dla uczuc jest 5 mieczy, jakos tak mam osobiscie, trójka nie byl dla mie nigdy taka ciezka.
          fakt,srrce na obrazku mzoe i fajne ,ale ogranicza i bardzo splyca znaczenie karty..(to tez ja ridera nie uzywam HAHA)
    • zainteresowany1977 Re: 3 Mieczy 27.10.10, 23:54
      Triumf umysłu nad uczuciami i wywołany tym ból.
      • zainteresowany1977 Re: 3 Mieczy 27.10.10, 23:58
        Któregoś razu wyciągnąłem karty na mnie i na taką jedną, na wspólną wypada 3 mieczy, dla mnie to było oczywiste, że wcześniej doznaliśmy tego samego, czyjś rozum zniszczył coś co było w sercu.
        • misboaa Re: 3 Mieczy 27.04.14, 12:41
          tak, rozum potrafi stłamsić uczucia: bo nie wypada, bo mezalians, bo rodzice się nie zgadzają
    • ucztababette Re: 3 Mieczy 27.04.14, 20:49
      A ja bede sie upierac, ze ta karta to oznaka nadchodzacego metalu, czyli skalpelkasmile Przebije serce, czyli usunie tkanke, ale chora, bo pozniej z tego byloby wielkie halo! A teraz na zarty: zdolnosci chirurga oceniono na nieco nizsze od zdolnosci pianisty. Wiec misboaa jak nadazasz za na, to masz ntelekt z dzwiekiem. No chirurg tez musi myslec, jak pianist. Zle przetnie to tak jak zle stuknal w nie ten klawisz. Niby podobni, a jednak inni. Choc gdzies identyczni. Chorego ducha pozniej chlodny intelekt musi uzdrowic. Gowniany ze mnie psychology, ale na wslanej skorce wiem, jak pozwolilam sie ludziom do trumny prawie wsadzic. Ja te trojke zelastwa bronie.
      • hanna1985 Re: 3 Mieczy 28.04.14, 13:51
        Mnie osttnio pokazal sie na pyatnie jak potocza sie losy we wspolpracy w firmie mojego kolegi i wyszla 3 mieczy i sá klopoty z nimi ogromne, opoznienia z wyplata, niedociagniecia umowy, nie wie na czym stoi, nieslownosc, ignorancja i wiedzialam ,ze beda klopty natury pisamnej i z umowá! Dla mnie na pytania o finanse mowi ta karta o trudnosciach dlugoterminowych i glowkowaniu jak wybrnac, ale ciezko to przeskoczyc!
        • ucztababette Re: 3 Mieczy 28.04.14, 14:19
          Czyli Haniu to co mowie: bedzie uciecie tej roboty I lepiej zwinac zagle stamtad. Sprawa zoperowana jak dla mnie. Czyli final, bo sie nie dogadaja, beda motac jak w mojej agencji, jednej I drugiej. Szkoda chlopaka zeby sie wkurzal!
          • hanna1985 Re: 3 Mieczy 29.04.14, 11:19
            To tez mu powiedzialm, ale on uparty jest i wie swoje! Brnie w to dalej! Niestety!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka