Dodaj do ulubionych

rozklad na kariere

12.03.11, 19:59
gdyz duzo znajomych po fachu zadaje tego typ pytania, pewnie przez wykonywane profesje(rozni projektanci,muzycy malarze itp itd)

pomyslalam ze moze tu zapytam, znacie jakis fajny rozklad na tego typi rzeczy
bez pytania o czas np- czy w przeciagu roku, tylko tak bardziej prognozowo na cale zycie gdy ktos chce znac szanse jakies woje lub wiedziec JAK potoczy sie droga "zawodowa".

a moze zwyczajnie celtycki co? pokazuje otoczenie(czyli klientow lub odbiorcow...lub ogolnie plebs hehe) pytajacego itp, ale chyab za malo tam nie umiem urozmaicic;/
Obserwuj wątek
    • dobema Re: rozklad na kariere 12.03.11, 20:05
      coill napisała:

> gdyz duzo znajomych po fachu zadaje tego typ pytania, pewnie przez wykonywane p
      > rofesje(rozni projektanci,muzycy malarze itp itd)
      >
      > pomyslalam ze moze tu zapytam, znacie jakis fajny rozklad na tego typi rzeczy
      > bez pytania o czas np- czy w przeciagu roku, tylko tak bardziej prognozowo na c
      > ale zycie gdy ktos chce znac szanse jakies woje lub wiedziec JAK potoczy sie dr
      > oga "zawodowa".
      >
      > a moze zwyczajnie celtycki co? pokazuje otoczenie(czyli klientow lub odbiorcow.
      > ..lub ogolnie plebs hehe) pytajacego itp, ale chyab za malo tam nie umiem uroz
      > maicic;/

W którymś TAROCIŚCIE były takie rozkłady na pracę i karierę... jak dobrze pamiętam.
      Choć myślę, że Celtycki jak najbardziej tak smile
      Masz tarocistę czy poszukać?
      • blue_kwiatuszek Re: rozklad na kariere 12.03.11, 20:18
        Ja często na pracę stawiam rozkład Droga i dodaje zapytanie z czym ta praca związana będzie jeśli klient nie pracuje , w jakich warunkach będzie pracował ,czy będzie zadowolony.

Kwiatuszek
        • coill Re: rozklad na kariere 13.03.11, 01:34
          blue_kwiatuszek napisała:

> Ja często na pracę stawiam rozkład Droga i dodaje zapytanie z czym ta praca zwi
          > ązana będzie jeśli klient nie pracuje , w jakich warunkach będzie pracował ,czy
          > będzie zadowolony.
          > o tym nie pomyslalam hehesmile ale chyba tak...zyciowo to za maly uklad;/
      • coill Re: rozklad na kariere 13.03.11, 01:34
        dobema napisała:
        > W którymś TAROCIŚCIE były takie rozkłady na pracę i karierę... jak dobrze pamię
        > tam.
        > Choć myślę, że Celtycki jak najbardziej tak smile
        > Masz tarocistę czy poszukać?

nie mamsad(( jesli zeczywiscie fajne to podaj heh, na prace nie ale kariera owszem, moze przeksztalce albo cos pozycze.

a taki celt..myslisz..da sie to na prognoze Calego zycia polozyc? bo wiesz sama pewnie, ze karty lubia opisac jakis okres etap...i nie zawze to cale zycie nam pokaze..
        moze lepiej np okreslic "kariera przez najblizsze 10 lat?" lub pytac "czy moja kariera rozwinie sie jakoS?"(i tu wymagac by karty pokazaly maksimum mozliwosci, nie wazne o odstep czasu?
        kurde nie umiem tego posklejac jakos, uporzadkowac,zaplanowac zeby bylo dobrzecrying(
        • misboaa Re: rozklad na kariere 13.03.11, 10:38
          Słyszałam, że cetycki pokazuje czas do 5 lat, jeśli nie pytasz konkretnie. Nie jest jednak powiedziane, że tak będzie bo najpewniej zrobi to to następnego, przełomowego wydarzenia a to może być przecież 1 miesiąc smile
          Może zrób go, ale z zapytaniem jak ogólnie będzie przebiegała twoja kariera z całym okresie aktywności zawodowej.
        • dobema Re: rozklad na kariere 13.03.11, 11:07
          Rozkład z Tarocisty nr 2/2009

Czy dostanę awans?
          Rozkład odpowiada na pytanie czy Klient dostanie lepsze stanowisko i jaka jest jego pozycja w firmie.

1. czy awans jest możliwy
          2. jak szef ocenia pytającego
          3. jakie szanse mają inni kandydaci
          4. co może pytającemu pomóc w awansie
          5. co może przeszkodzić w awansie
          6. odpowiedź na pytanie
          7. rada

Coill, ja nie stosuję rozkładów na całe życie, poprostu nie mam przekonania, że to się spełni!!
          Mylimy się my, profesjonalne tarocistki również, w rozkładach mało skomplikowanych, a co dopiero na całe życie!
          Ja bym skorzystała z tego rozkładu lub z celtyckiego, ustalając granicę do roku czasu....
          ale decyzja należy do Ciebie.
          pozdr
    • faucon6 Re: rozklad na kariere 13.03.11, 15:06
      ja pare zakolekcjonowalam i mam tak:

z internetu:

[2][3][4]
      [x][1][x]
      [5][6][7]

1 - klientka :
      2 - jej zdolności :
      3 - wykształcenie :
      4 - możliwość znalezienia pracy :

karty 5-7 to rady:
      5 - jak rozwijać zdolności :
      6 - czy kontynuować naukę
      7 - jak szukać pracy. :

* 1 karta: Jak wpływa na mnie obecna sytuacja w pracy?
      * 2 karta: Co nie przynosi mi zadowolenia w obecnej pracy, blokady w dalszym rozwoju w pracy.
      * 3 karta: Relacje ze współpracownikami bądż szefem.
      * 4 karta: Czy warto teraz podnieść swoje kwalifikacje?
      * 5 karta: Czy decyzja o zmianie pracy jest słuszna?
      * 6 karta: Jeśli zdecyduję się na zmianę, co mnie czeka w nowej pracy w ogólnym bilansie, w najbliższym półroczu?
      * 7 karta: Na czym trzeba będzie się szczególnie w nowej pracy skoncentrować?
      * 8 karta: Zarobki w nowej pracy?
      * 9 karta: Otoczenie, relacje, środowisko w nowej pracy?

PRACA I PIENIĄDZE
      Jest to ukłąd który najczęściej stosuje się do analizy jednoczesnie spraw
      zawodowych i finansowych, po to, by zorientować się jak będzie wyglądac
      sytuacja w tej swerze Ŝycia w najbliŜszym czasie. Nalezy wybrać sygnifikatora i
      rozłoŜyć karty
      S - sygnifikator
      1-4 - sytuacja w chwili obecnej
      1 - to co wpływa na sytuację z przeszłosci
      2 - jak sytuacja wygląda w chwili obecnej
      3 - czy obecna praca jest satysfakcjonująca
      4 - dochody i profity moŜliwe do osiągnięcia
      5-8 - rozwój sytuacji w przyszłości
      5 - czy zmiana jest moŜliwa
      6 - co przyniesie zmiana
      7 - jak odbije się to na dochodach
      8 - w jaki sposób zmiana odbije się na całokształcie Ŝycia