Dodaj do ulubionych

Karty dla Algarii

04.07.11, 19:42
Partnerski na pytanie: Co dalej będzie między Algarią a Panem X i czy on się odezwie

Przełożenie: 4 Mieczy, 3 Mieczy, Królowa Buław
Podstawa związku: Sąd/Odrodzenie
On/ona
Co wnosi: 3 Kielichów / Sprawiedliwość
Co w myślach: 5 Buław / Kapłan
Co w sercu: Śmierć / 8 Mieczy
Postawa: 4 Kielichów / 4 Buław
Co dalej będzie: Giermek Kielichów, Mag, As Monet

Myślę, że się odezwie. Macie kartę powrotu w podstawie zwiazku. Giermek Kielichów przy Magu wygląda mi na to, że on dosłownie "da głos" ale nie wiem kiedy. Nie chciałabym tu prognozować, że np. As Monet to początek zimy. W każdym bądź razie pomijając czas wg. mnie pan się odezwie, przełamie nieśmiałość bo w końcu ryba Giermkowi z Kielicha wystaje.
Ty byś chciała wiedzieć na czym stoisz. Sprawiedliwość przy 8 mieczy w sercu to jest gotowość do rozstrzygnięć ale nie ma co rozstrzygać bo masz napływ sprzecznych sygnałów lub ich brak. 8 Mieczy często przynosi takie zakłócenia i utknięcie gdiześ tam na skrzyżówaniu dróg, "na wszystkich dworcach świata" tylko nie w rzeczywistości. W głowie Kapłan, w postawie 4 Buław - to jest takie miotanie się 8 Mieczy między rzeczywistością małżeńską, ustaloną a pragnieniem wolności i poczucia tego "wiatru w żagle". A ty w tym wszystkim tkwisz rozdarta mając przecież dobre intencje, a przynajmniej intencje wyrażone przez kartę Sprawiedliwość. Czyli gdybyś wiedziała jaki masz grunt pod nogami, to bys wiedziała po czym chcesz stąpać.
Pan wygląda na kogoś kto przechodzi właśnie okres waznych transformacji. Mocno mu się ta Śmierć zaznaczyła w sercu. Na pewno wobec ciebie oznacza to, że zrobiłaś na nim wrażenie i to jest wrażenie, które nie przemija, transformuje jego uczucia. Przy 5 Buław w głowie i 4 Kielichów w postawie wygląda na osobę, która powalczyłaby ale nie wie czy jest o co. 3 Kielichów to jest taki świat, gdzie się dzieje, gdzie on go później w 4 Kielichów ogląda ale to nie jest świat, w którym on widzi dla siebie miejsce. Może on ma takie towarzystwo wokół siebie - noby wiele osób a wszystko się przejadło więc szuka ideału. Nie uraziłaś go czymś przypadkiem? Pytam dla formalności bo 4 Kielichów potrafi pokazać urazy tego typu, że człowiek się czuje odsunięty na boczny tor, gdzie jest tylko częścią składową świata a nie tą druga połówką.
Zastanowiły mnie karty z przełożenia - 4 Mieczy prosi o te 5 minut przerwy ale 3 Mieczy przy Królowej Buław może mówić o ingerencji trzeciej osoby, jaka by ta ingerencja nie była. I tu niekoniecznie musi być romas. 4 Mieczy to jest "porządek ustalony pod groźbą użycia miecza" (ostatnio mi się pokazał jako zatrzymanie przez drogówkę i wystawienie mandatu). I nie wiem czy tu ktoś nie wkręcił się między was w jakiejkolwiek formule.
Jeszcze słowo a propos Śmierci w sercu - bo pewnie wiele osób uważa, że to koniec. Na swoim przykłądzie sprawdziłam, że Śmierć w sercu wyszła mi na znajomość, której aboslutnie nie chciałam zrywać, wręcz przeciwnie odnowić ale w innej formie, od nowa zacząć. I ta Śmierć to nie jest 10 Mieczy tylko zmiana, po której coś będzie. I jak na Smierć przystała będzie to ważna i znacząna zmiana.

Algario, jeśli masz jakieś pytania to mogę dociągnąć karty. I poczekajmy na inne interpretacje - niech dziewczyny i chłopcy się przyłączą.
A jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dopiszę.
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Karty dla Algarii 04.07.11, 20:42
      Przede wszystkim Dziękuję
      On właśnie zakończył pewien etap życia (nie wiem czy nieudany związek też zakończył czy nadal tkwi w toksycznym z Panią spod znaku barana czyli to ona ta Q buław - co prawda ona zawsze u mnie wychodzi jako Q mieczy ale...) Pan X jutro wyjeżdża rozpoczyna nowy etap życia za granicą. Już się częściej odzywa do mnie niż ostatnio ale tylko mailowo. Niczym go nie uraziłam ale on ma taka trochę zamkniętą postawę wobec ludzi - typ samotnika, ale wtedy kiedy on potrzebował przemyśleć wiele swoich spraw dużo się u niego działo ja się odsunęłam i nie nagabywałam go i nie zarzucałam mailami czekałam aż on podejmie działanie - przyjęłam zasadę mail za mail i nawet jeśli na odpowiedź czekałam tydzień to pierwsza się nie odezwałam. Karty z przełożenia mogły pokazać właśnie ten czas nasze milczenie i jego szarpanie się z kobietą.
      Ja mam dość czekania nie wiem na co ale tak strasznie trudno mi jest przeciąć tę znajomość a nawet jeśli próbuje on nie chce. Może nie powinnam go uprzedzać tylko zamknąć rozdział zlikwidować pocztę itd - ale ja tak nie potrafię tak bez słowa Stąd ta postawa 8 mieczy stoję w miejscu i myślę zastanawiam się nie wiem na co czekać boje się zrobić krok
      Idealnie mnie określiłaś Godotko.
      Jeśli chodzi o pytanie dodatkowe to czy wreszcie się spotkamy powiedzmy do końca września.
      Mam dla niego płytę, miałam mu dać kiedy się spotkamy, ale skoro na spotkanie się nie zanosi powiedziałam że wyślę mu ją na adres domowy na co on nie chce przystać bo chce ją odebrać osobiście jak ja pytam kiedy to zrobi to on mówi że nie wie i koło się zamyka - gdybym wiedział że się nie zobaczymy to bym mu te płytę wysłała wink
      jak ja nienawidzę być taka zawieszona Wolałabym wiedzieć że albo coś będzie i wtedy bym sobie czekała albo nie i wysłała te płytę kończąc znajomość.
    • ma_ewa01 Re: Karty dla Algarii 04.07.11, 21:34
      On- lubi dobre towarzystwo, adrenalinę, niespokojny typ. W sercu, hm, jakby na ten moment zacięcie i brak dostępu na określonym poziomie ( w sensie nie podchodzić zbyt blisko) . W zasadzie wszystko już było, a on chciałby, żeby coś się działo, podkręcało do do działania. Jakby brakowało mu bodźca, konkretnego celu, kierunku. Chyba sam nie za bardzo wie czego chce i o co kaman. Jakiś wewnętrznie sprzeczny, nie pogodzony... Te Wasze karty jakieś mało spójne...Ty jakbyś miała bardziej sprecyzowane podejście, wiedziała czego chcesz...Sądzę, że to ty podejmiesz kontakt, jakoś go zakręcisz, uwiedziesz. Może bedzie z tego jakiś fajny epizodzik, a już na pewno bardo celna lekcja...
      Pozdrówki
      Msmile
      • mrgodot Re: Karty dla Algarii 04.07.11, 21:54
        Królowa Buław - faktycznie to może być ta kbieta, nie wiedziałam o niej - raczej wydaje mi się historią zakończoną. Przełożenie to wyciągnęło i juz nie pokazało dalej.
        Dobrze, że powiedziałaś o tej płycie - to jak As Monet. On na Pictorial Key, których użyłam podaje złoty krążek na dłoni. Dociągnęłam karty - zaproponuj mu to spotkanie, żeby wręczyć płytę - tym bardziej, że on nie chce pocztą. Jego reakcja: Kochankowie-As Mieczy-Rycerz Kielichów. Co przemawia za tym żeby to zrobić - 6 Kielichów. Przynajmniej będzie jakiś przełom tylko kiedy ty to zrobisz skoro on wyjeżdża? Nie napisałaś na jak długo.
        • algaria Re: Karty dla Algarii 04.07.11, 22:25
          sama nie wiem na ile moze być że na 2 miesiące (choć w to wątpię) a może być na całe życie
    • nielaik Re: Karty dla Algarii 08.07.11, 21:00
      mrgodot napisała:

> Partnerski na pytanie: Co dalej będzie między Algarią a Panem X i czy on się od
      > ezwie
      >
      > Przełożenie: 4 Mieczy, 3 Mieczy, Królowa Buław
      W pierwszym momencie czytałam karty według Gilded, dopiero potem przeczytałam, że chodzi o Pictorial Key. Postanowiłam więc wkleić przemyślenia na podstawie tych dwóch talli.
      W GT mamy trzy miecze zawieszone nad śpiącym, przy drugiej karcie są one już wbite w serce. Coś wisi i spadnie. Ja to odczytuję jako chęć podjęcia zdecydowanych działań, bo sytuacja, w której się ten mężczyzna znajduje jest dla niego męcząca (przeczytałam wasze wypowiedzi, więc już trochę inaczej patrzę na rozkład). Najpierw jednak wszystko sobie poukłada, przemyśli, a dopiero potem zacznie porządkować, działaś. Królową Buław odczytuję jako wyzwolenie, uwolnienie, człowiek ma wolną rękę do działania, nie jest już w dołku. Gdyby karta była w środku, albo na początku wówczas napisałabym, że nie będzie za różowo. Ja odczytuję to jako oczyszczenie. Picotrial Key 3 mieczy, tylko jeden jest wbity w serce, a dwa pozostałe są poza układem. Odczytuję to jako wykluczenie jednej osoby i to ona może być zaskoczona sytuacją, w której się znalazła. Dla dwóch pozostałych osób, sytuacja jest jasna i oczywista. Działanie, podjęcie decyzji zależy od mężczyzny. Wnioskuję to po 3 kielichów, która się u niego pojawia i 5 buław. Jest u niego zamieszanie w sprawach uczuciowych.

> Podstawa związku: Sąd/Odrodzenie
      Pictorial Key trzy osoby, które zmartwychwstają. Jeżeli przyrównać to do sytuacji w jakiej jesteście, myślę, że wszystko się poukłada. Po zdecydowanym ruchu z 3 mieczy, okazuje się, że wszyscy troje macie czyste konto i nikt nikomu nie robi problemów. Każdy może iść w kierunki jaki mu się podoba, wszyscy odetchnęli z ulgą. Nie ma spraw nieposprzątanych, z którymi się nie uporaliście.

> On/ona
      > Co wnosi: 3 Kielichów / Sprawiedliwość
      > Co w myślach: 5 Buław / Kapłan
      > Co w sercu: Śmierć / 8 Mieczy
      > Postawa: 4 Kielichów / 4 Buław
      > Co dalej będzie: Giermek Kielichów, Mag, As Monet
      Mężczyzna wnosi dwie kobiety, ale że w myślach ma 5 buław a w sercu Śmierć, napiszę, że chce zmienić ten stan rzeczy i zdecydować się na jedną opcję. 4 kielichów Gilded w postawie, trzy kielichy na boku, postać z zaciekawieniem patrzy na 4 nowy puchar. Chciałby nie wracać do tego co było, jest gotowy na nową znajomość. W Pictorial Key wygląda na kogoś po przejściach, trzeba by wlać w niego trochę optymizmu, sprawić aby zwrócił uwagę na to co ciekawego się wokół niego dzieje, jeżeli chodzi o możliwość poznania kogoś nowego, żeby nie przegapił szansywink
      • mrgodot Re: Karty dla Algarii 09.07.11, 13:13
        Kochane,
        powiem wam o moich doświadczeniach z Sądem. Mam koleżankę, która ciągle się kłóci ze swoim ukochanym, ciągle się ścierają, zrywają, godzą i tak w kółko. Jakis miesiąc temu powiedziała mi, że oni tym razem definitywnie ze sobą zerwali i pytała co z tego będzie dalej. Wyciągnęłam kartę Sąd jako pierwszą. Już dalej nie losowałam. Powiedziałam, że i tak do siebie wrócą chociaż ona mnie zapewiała, że tym razem to już na pewno nie. Nie miałam z nią kontaktu i nawet obawiałam się, że mogła się obrazić na taką krótką odpowiedź bez żadnego tłumaczenia.
        Wczoraj do mnie zadzwoniła i spytałam przy okazji jak tam ich związek. Powiedziała, że jeszcze w tym samym tygodniu on się odezwał i był zupełnie inny, jakby się nic nie stało i od tego czasu jest między nimi super. Wcale mnie to nie zdziwiło bo za każdym razem jak zrywała, ja losowałam Sąd i wracali do siebie. A ile się musiałam nasłuchac jej marudzenia w międzyczasie, to moje. Na koniec zawsze zapewniała, że teraz to już będzie mnie słuchać i nie będzie wariować. W jej przypadku co najmniej trzy Sądy juz wylosowałam i za każdym razem tak działało.

Sąd w Pictorial, których użyłam wygląda tak: Sąd

A w wersji zabawnej: kiedy zepsuł mi się laptop Tarot też pokazał mi Sąd na pytanie co mam robić. Wiedziałam, że się da naprawić, ale przegapiłam pewien drobiazg - ten krzyż. To jest jak czerwony krzyż czyli pogotowie. I dopiero po moich nieudanych próbach regeneracji zadzwoniłam po pomoc do pogotowia komputerowego. Jak byk stało: pogotowie!

Algaria i Pan X mają Sąd w podstawie i wg mnie to będzie relacja, która będzie się odnawiać, będą powroty. Tu nie ma zerwania kontaktu. Zupełnie inną sprawą jest natomiast przebeig relacji. Sąd nie gwarantuje, że będzie szczęście i spełnienie, ale gwarantuje powrót.
        • algaria Re: Karty dla Algarii 09.07.11, 14:12
          Sąd - mi również wychodzi jako powrót odnowienie związku kiedyś wyszedł mi jako ostrzeżenie żeby patrzeć na kontrolki w samochodzie - pół km przejechałam na hamulcu ręcznym bo nie spojrzałam na kontrolki smile
          A o pana X - pan ten dostał taką propozycję jaka się zdarza raz na 2 życia - facet ściągnął go do siebie chce przyuczyć i za 2 lata oddać mu swoje 2 firmy - oczywiście zostawiając sobie własność nadzór itd, a sam chce już odpocząć. Pan X ma problem ze swoją dziewczyną która została w Polsce (dla nich też wychodzi mi sąd jeśli chodzi o relacje, kłócą się zrywają i wracają) On chce się teraz skupić się na pracy i ma cichą nadzieję że panna do niego nie przyjedzie (a mi w rozkładzie na nich znów wyszedł sąd) - głupie dzieciaki które nie umieją zerwać i się uwolnić (bo oni jej ani jemu w tym związku nie jest dobrze) tylko grają w jakąś grę. On Nie myśli ani o nowych związkach ani o starych ja w tym wszystkim jestem tylko jako przyjaciółka powierniczka ale jak Godotka kiedyś mi wspomniała strasznie nas ciągnie do siebie,ale na razie nic z tego nie wyjdzie i to by się zgadzało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka