mrgodot
04.07.11, 19:42
Partnerski na pytanie: Co dalej będzie między Algarią a Panem X i czy on się odezwie
Przełożenie: 4 Mieczy, 3 Mieczy, Królowa Buław
Podstawa związku: Sąd/Odrodzenie
On/ona
Co wnosi: 3 Kielichów / Sprawiedliwość
Co w myślach: 5 Buław / Kapłan
Co w sercu: Śmierć / 8 Mieczy
Postawa: 4 Kielichów / 4 Buław
Co dalej będzie: Giermek Kielichów, Mag, As Monet
Myślę, że się odezwie. Macie kartę powrotu w podstawie zwiazku. Giermek Kielichów przy Magu wygląda mi na to, że on dosłownie "da głos" ale nie wiem kiedy. Nie chciałabym tu prognozować, że np. As Monet to początek zimy. W każdym bądź razie pomijając czas wg. mnie pan się odezwie, przełamie nieśmiałość bo w końcu ryba Giermkowi z Kielicha wystaje.
Ty byś chciała wiedzieć na czym stoisz. Sprawiedliwość przy 8 mieczy w sercu to jest gotowość do rozstrzygnięć ale nie ma co rozstrzygać bo masz napływ sprzecznych sygnałów lub ich brak. 8 Mieczy często przynosi takie zakłócenia i utknięcie gdiześ tam na skrzyżówaniu dróg, "na wszystkich dworcach świata" tylko nie w rzeczywistości. W głowie Kapłan, w postawie 4 Buław - to jest takie miotanie się 8 Mieczy między rzeczywistością małżeńską, ustaloną a pragnieniem wolności i poczucia tego "wiatru w żagle". A ty w tym wszystkim tkwisz rozdarta mając przecież dobre intencje, a przynajmniej intencje wyrażone przez kartę Sprawiedliwość. Czyli gdybyś wiedziała jaki masz grunt pod nogami, to bys wiedziała po czym chcesz stąpać.
Pan wygląda na kogoś kto przechodzi właśnie okres waznych transformacji. Mocno mu się ta Śmierć zaznaczyła w sercu. Na pewno wobec ciebie oznacza to, że zrobiłaś na nim wrażenie i to jest wrażenie, które nie przemija, transformuje jego uczucia. Przy 5 Buław w głowie i 4 Kielichów w postawie wygląda na osobę, która powalczyłaby ale nie wie czy jest o co. 3 Kielichów to jest taki świat, gdzie się dzieje, gdzie on go później w 4 Kielichów ogląda ale to nie jest świat, w którym on widzi dla siebie miejsce. Może on ma takie towarzystwo wokół siebie - noby wiele osób a wszystko się przejadło więc szuka ideału. Nie uraziłaś go czymś przypadkiem? Pytam dla formalności bo 4 Kielichów potrafi pokazać urazy tego typu, że człowiek się czuje odsunięty na boczny tor, gdzie jest tylko częścią składową świata a nie tą druga połówką.
Zastanowiły mnie karty z przełożenia - 4 Mieczy prosi o te 5 minut przerwy ale 3 Mieczy przy Królowej Buław może mówić o ingerencji trzeciej osoby, jaka by ta ingerencja nie była. I tu niekoniecznie musi być romas. 4 Mieczy to jest "porządek ustalony pod groźbą użycia miecza" (ostatnio mi się pokazał jako zatrzymanie przez drogówkę i wystawienie mandatu). I nie wiem czy tu ktoś nie wkręcił się między was w jakiejkolwiek formule.
Jeszcze słowo a propos Śmierci w sercu - bo pewnie wiele osób uważa, że to koniec. Na swoim przykłądzie sprawdziłam, że Śmierć w sercu wyszła mi na znajomość, której aboslutnie nie chciałam zrywać, wręcz przeciwnie odnowić ale w innej formie, od nowa zacząć. I ta Śmierć to nie jest 10 Mieczy tylko zmiana, po której coś będzie. I jak na Smierć przystała będzie to ważna i znacząna zmiana.
Algario, jeśli masz jakieś pytania to mogę dociągnąć karty. I poczekajmy na inne interpretacje - niech dziewczyny i chłopcy się przyłączą.
A jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dopiszę.