Dodaj do ulubionych

Karty dla Indi

12.07.11, 18:01
Zadałam pytanie: co byłoby korzystniejsze dla syna Indi - zostać w gimnazjum z wykładowym francuskim (A) czy przenieść się do gimnazjum rejonowego (B)?

Przełożenie: Sąd, paź pucharów, rycerz pucharów

A - Śmierć, Sprawiedliwość, Ryc mieczy
B - 3 kijów, 10 pucharów, 4 kijów
To jest teraz - 4 pucharów

Indi, raczej przenieść. O ile już takiej decyzji nie podjęliście, bo odnoszę wrażenie, ze ten francuski nikomu nie pasuje. Gdyby syn jednak został w tym gimnazjum to i tak w roku szkolnym szybko byś go przeniosła. W rejonowym czulby się lepiej - to po pierwsze. Nawiązałby tam lepsze znajomości, znalazłby wspólny język z rówieśnikami itd.
Mam jeszcze pytanie: czy rozważacie inne trzecie wyjście? Też mogłoby być dobre.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/qb/dm1b/yIX2F6YsW9bWPZ4gOX.jpg
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: Karty dla Indi 12.07.11, 18:55
      ale pieknie karty pokazały z pazia puch z podstawówki wchodzi w nowy etap rycerza nastolatka w gimnazjum
      wersja A tez sadze ze ogromna zmiana za duze obicazenie smierc i spr to jak skok na gleboka wode bez pewnosci czy wypłynie ...wg mnie pochopna nieprzemyslana decyzja to profilowane gimnazjum..zazwyczaj mi ryc mi to pokazuje jak czegos nie przemysle tylko na hura

wewrsja B hmmm bardziej domowo i przyjacielsko , na pewno duza role tu by odgrywali rowiesnicy , na tym by sie skupiał i raczej dzuio znajomych osob z poprzedniej szkoly (10puch z ktorymi jest zżyty i znaja sie wile lat)
      • indi12 Re: Karty dla Indi 13.07.11, 10:02
        Mati jest bardzo zdolnym dzieciakiem, miał średnią ponad 5, i 37 na 40 punktów z egzaminu.
        A rejonówka to bardzo słabe gimnazjum na dodatek połaczone z liceum techikum i szkoła zawodową - taki wielki moloch nie do opanowania. Bardzo boje się że tam w takiej zbieraninie dzieci beda narkotyki.
        Fakt Asiu może nie była to pochopna decyzja - bo zupełnie od nas niezależna ale wybiera się szkołę wskazując 10 szkół . 2 ostatnie miejsca wskazaliśmy na chybił trafił ( bo nie spodziewałam sie że się nie dostanie ) Gimnazjum z francuskim - było na ostatnim .
        Tam gdzie aspirował złozyliśmy odwołanie. Może się tam z odwołania dostanie.
        Mam poczucie niesprawiedliwości bo rodzice przemeldowywali swoje dzicie w rejony a ja nie miałam takiej mozliwości i podostawały się o wiele słabsze dzieci - bo z przydziału. Coż.... karty fatalne na to z francuskim , ale gimnazjum bardzo dobre kameralne odzielone slicznie w srodku miłe panie ........ nie wiem co robić niech szlak trafi ten zakichany kraj. Wszędzie znajomości - poapierologia i niesprawiedliwośc!
        Królowo a czy byłabyś taka miła i postawiła karty czy może jednak ma szanszę dostać się z odwołania ?
        Byłabym wdzięczna jestem w...na ten system i tak się podłamałam miałam nadzieje na fajne karty na to gimnazjum smile
        • asia.33 Re: Karty dla Indi 13.07.11, 10:53
          kurcze Indi ja Cie rozumiem mialam to samo ...tylko ze jak Córka szła do liceum...wybrala szkole za miastem , malutkie liceum z tym ze to było marne wlasnie i zbieranina dzici i dijazdy z przesiadka by miała a ja wtedy jezdzilam na 7 do pracy i nie miałabym jak jej tam zawieżć. Decyzje podjeal "bo kolezanki" a mi serce pekało bo to tez zdolna osobka z tym ze bardzo rozrywkowa a ta maa szkólka z tego słyneła ze tam wystarczyło tylko chodzic nie robiac nic za wiele . Załatwilam jej cudem ...i to juz 5 wrzesnia bo pojechal mi 2 dni do tego swojego liceum i ja bylam tak zdesperowana a ojciec jej wsciekly ...wiec wzielam tel i zadzwonilam do liceum ktore jeszcze rok wczesniej bylo prywantym, malutkie na starówce w kamienicy ale bardzo wysoki poziom..bylam tak wsciekla na nia ze powiedzilam iz musi tam isc i niestey bedzie sie uczyc a o koleznakach niech zapomni. Mialam to szczescie ze ojciec mojej corki byl wykladowaca w szkole łodzkiej kiedys ..i dzwoniac do dyrektora liceum "wspomnialam o tym ze pewnie sie znaja i ze tka sytuacja sie stala i corka dojezdzac nie moze" i wcisnał ja wrecz bo nie bylo miejsc. Ojciec corki dowiedzial sie po fakcie ze sie nim wysłuzyłam ale niestey tak działa zdesperowana matka. Córka choc nie uczyła sie cale liceum to na mature przysiadła tak ze zdkała z 3 wynikiem w szkole az nauczyciele oznajmili ze to chyba geniusz sie w niej obudzil. A ja wiem ze to leniuszek i tyle, cwane to i madre tylko leniwe. Wiec Indeczko mozna dostac sie nawet na poczatku wrzesnia choc to ryzykowne ...jak z tym francuskim u syna? Nie zna wogole? Bo jesli nic a nic to musilby przeciez jakos odp na pytania ...poszukaj jakis prywantnych gimnazjum albo nawet sa salezjanskie czy katolickie male jakies wejdz w net i poszukaj ja tak zrobilam wtedy w necie znalazłam i załatwiłam przez tel.
          Jak K.MIeczy połozy karty dołacze sie do interpretacji chetnie
        • krolowa.mieczy Re: Karty dla Indi 13.07.11, 11:02
          Czyli trzecia droga.
          Indi, a czy ta Sprawiedliwość to właśnie nie jest odwołanie? smile
          Powinni szybko dac odpowiedź.

Czy syn Indi dostanie się po odwołaniu na upragniony kierunek do gimnazjum?
          sedno - 9 pucharów
          tego nie będzie - rydwan
          to będzie - Qmonet
          rezultat - słońce.

Tak, przyjmą go. Ale ty idź tam marudź jeszcze osobiście i bądź namolna. Ty masz siłę przebicia, nie tylko gołe pismo leżące na kupce. Tak jak pisała Asia - zrób coś podobnego.
          smile
          • asia.33 Re: Karty dla Indi 13.07.11, 11:27
            Indeczko ja bez pytania Ciebie o zgode zrobilam rozkład co robic , czego nie robic w spr gimnazjum dla syna

sedno = 5monet
            co nalezy robic= moc, 2puch, ryc puch
            czego nie robic = 6puch, koch, 4mi

wynik 3kiji

i co mi tu sie kojarzy a to, ze nalezy wykorzystac znajmoych, masz sile i duzo cierpliwosci trzeba, poroazmawiaj ze znajomysmi, spotkaj sie z kims (2puch) moze ktos z rodziny bo tu pucharowo bardzo i tak jakby naprawde ktos mial w tym pomoc ten ryc puch...niestey wszyscy tak robia i nie ma co byc praworzadnym od tego zalezy przyszlosc dziecka
            nie robic..nie rozczulac sie i nie czekac biernie (4mi)
            tu trzeba szybko dzialac
            3kiji ....rozgladaj sie , szukaj , sprawdzaj ..kiests ta karta pokazal mi "po drugiej stronie ulicy" ze cos tam jest i było..wiec moze tym tropem, lub moze nie co dalej niz sadzilas ze bedzie chodzil ale szukaj Indii ..przeszukaj net najpierw i znajomych popytaj wszystkich gdzie ich dzieci chodza , sasiadow, znajomych jak na 2puch wszystkich nawet pania w sklepie ulubionym..ktos pomoze
            • asia.33 Re: Karty dla Indi 13.07.11, 13:44
              indi K.mieczy tez wyszedl w przeł ryc puch.... moze ktos z bliskich (tu mezczyzni z rodziny, przyjaciele itp) mogliby pomoc
              • indi12 Re: Karty dla Indi 14.07.11, 08:31
                Dziewczynki !
                Bardzo bardzo Wam dziękuję,niestety nie mamy znajomości bo mieszkamy we Wrocku sami od 5 lat , rodzina bardzo daleko, znajomi raczej z pracy , ale zrobię jak radzicie będę po prostu biegać i prosić bo mi młodego szkoda żeby się nie zmarnował dzieciak.
                Zapłatę postaram się wysłać dzisiaj chyba że macie jakieś "zachcianki" - spełnię wszystkosmile
    • nielaik Re: Karty dla Indi 19.07.11, 14:49
      Widać wyraźnie, że wybór B jest lepszy. Nie ma w ogóle porównania z A. A wygląda na dość ciężką szkołę życia. Ten francuski, albo może otoczenie będzie wymagało mega przestawienia się, przystosowania do innych warunków, start od nowa. Jeżeli Śmierć mówi o nauce języków, to wygląda (dla mnie) to tak, jakby tamten drugi miał być zaprzepaszczony, poszedł w odstawkę. Szybkie tempo nauki Rycerz Mieczy, nie ma taryfy ulgowej Sprawiedliwość. Chyba by mu ta nauka wyszła bokiem. Nie widać specjalnie jakiś kolegów. Za to w B jest zdecydowanie spokojniej, z chęcią chodzi się do szkoły i uczy. 4 buław ludzie nastawieni na robienie czegoś wspólnie razem, na współpracę.
      • indi12 Re: Karty dla Indi 19.07.11, 21:56
        Dzięki Nielaiczku , nastawiamy się na odwołanie - jest tylko 10 podań a młody ma duzo punktów. jesli sie nie uda to mamy umowe że chodzi 1 semestr jak nie da rady to zabiorę go do rejonu. ( bo nie zamierzam katować dzieciaka )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka