Dodaj do ulubionych

Zostać czy odejść?

28.04.17, 00:10
Rozkład Królewska siódemka.
Wkurzyło mnie to co sie dzieje w mojej klasie. Myślałam ze ze starej klasy Helena trojańska jak .odeszła to bedzie spokój. Otóż jej koleżanka po fachu i z tej samej wioski greckiej dwa razy zastartowala w ciagu dwóch miechow. Sprawa sie znalazła u mojej managersmile wiem ze
Kobieta chce dobrze ale za drugim razem powiedziałam, ze nie widze prYszlosci w tej relacji z owa koleAnka i niech sobie znajdzie gdzieś indziej drzewo do skakania. Dziś kolejnej pani, która stoi niżej pod moja nauczycielka ale wyżej ode mnie stwierdziła ze przygotowanie do ich tubtzw cięcie time to nie lekcja i mam ważniejsze rzecYbdobRobienia. Poprosiłam po akcji sprzed Wielkanocy z greczynka onzwolnnienie mnie Z tych cięcie i w ogóle proszę o najbardziej przyziemne zadania. Dziś sie postawiłam tej pani wyZej jako ze moja manager powiedziała nie na moje wycofanie i ze mam to robićsmile faktem jest ze jestem jedyna za nauczycielka osoba której zależy na tym zeby coś tym dzieciom pokazać. Moja nauczycielka wyjechała wcOraj na ślub siostry wiec koty szaleją. Ale mnie to dziś wpienilo i tak sobie siadlam i myśle o co im a propos mojej osoby biega. Fakt mnie sie albonlubi albo nienawidzi ale w robocie trzymam sie za daleka a w ukryciu chce te dzieci cEgos nauczyć.
Świadkiem wszystkich trzech akcji był chłopak z klasy i druga dziewczyna z Rumunii. Oboje stwierdzili ze moje circle time sa fajne ze je lubią. Nawet biedny mówi mi żebym sobie zaklnela kurwa bonon ma polish housemate to go uczy jak klnac. A ja sobie siadlam i myśle ze mam was kur... Juz dość!
Imię wiem czy dotrwać do sierpnia aż mi zmienia klasę i nowy skład nowe dzieci czy juz szukać nowej pracy, a moze odejść od edukacji a tylko poprosić moja nauczycielkę o referencje.
Rozkład poniżej K7.
Przekład: koło fortuny i królowa mieczy ( znowu ja solosad

1. Wejście: 10 denarow ( no to co? Doszłam juz do końca swoich dni tutaj?)

2,6 negTywy: król denarow, As denarow
3,5 pozytywy: Królowa buław, rycerz denarow
4. Dominanty: as buław
7. Wyjście 8 bulawek

Jakieś pierwsze loty myślowe? Bo mnie tylko przyszło na myśl E cokolwiek Robie to bedIe to dobry krok.
Obserwuj wątek
    • donbas Re: Zostać czy odejść? 28.04.17, 17:13
      Za słaba jestem na ten rozkład- nie znam K7. Ale pierwszym lotem myślowym na to wejscie i te 10den i Twoje skojarzenie , to pomyślałam :eeee , na dojście do końca to raczej wyszłoby 10 Kiel. Te 10 den to brama. Jest otwata, więc jakby wszystkie opcje dozwolone. Weszłaś w to, masz emocjonalny stosunek, brama otwarta i możesz iść dalej albo się zatrzymać. Tu pokazane są Twoje rozterki. Optujesz raczej za zostaniem co pokazuje ładnie te 8 buław. Zostaniesz to/ i będziesz się dalej wku.....
      • misboaa Re: Zostać czy odejść? 30.04.17, 23:45
        Zostac. Byc moze juz we wtorek obudzisz sie w lepszym nastroju i od razu bedziesz wiedziala jaka jest decyzja. Tym razem to tylko nerwy, i sama tez tak to ocenisz. W tych kartach nie widac powaznego problemu tak jak to bylo w poprzednich.
        Szkoda tylko ze tak malo ci placa bo pracujesz uczciwie. Nie ma w tym zadnego oszustwa. Takie sa stawki dlatego tez jexli masz szukac czegos nowego to z uwagi na wyplate i tym sie kieruj ewentualnie opuszczajac obecna posade. Reszta spraw jest tutaj (wg kart obecnych) do zaakceptowania.
        • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 01.05.17, 09:30
          Tak, zaraz za nasza nauczycielka, pracuje tam najciezej.
          Dostaje z nich najnizsza pensje.
          Ale wiem,ze z dziecmi sie dogaduje i lubie je z wzajemnoascia. Wnosze do klasy cos,czego nie ma reszta ekipy i to ie sprawdza.
          JA nie chce odchodzic z zawodu,a le krew mnei zalewa jak startuja do mnie bezpodstawnie gowniarze. Bo to wwsio mkodziez w stosunku do mnie. NIe maja racji a startuja.
        • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 01.05.17, 09:30
          Tak, zaraz za nasza nauczycielka, pracuje tam najciezej.
          Dostaje z nich najnizsza pensje.
          Ale wiem,ze z dziecmi sie dogaduje i lubie je z wzajemnoascia. Wnosze do klasy cos,czego nie ma reszta ekipy i to ie sprawdza.
          JA nie chce odchodzic z zawodu,a le krew mnei zalewa jak startuja do mnie bezpodstawnie gowniarze. Bo to wwsio mkodziez w stosunku do mnie. NIe maja racji a startuja.
    • beata25_84 Re: Zostać czy odejść? 04.05.17, 00:15
      To jest wejście, więc wchodzisz z solidną wiedzą, to była podstawa. Wszystko się tam opiera na tradycyjnych metodach, ale solidnych.

Negatywy to chyba zbyt mały zysk dla Ciebie, mimo wszystko stawiałabym na finanse, nie na atmosferę.

Jest energia i mimo wszystko jakiś pieniądz też.

Dużo się teraz dzieję, As buław może też mówić o natłoku emocji, impulsie - nie działaj pochopnie, przeczekaj, bądź elastyczna.

7. Wyjście 8 bulawek
      Sytuacja powinna szybko się rozwiązać, żebyś tylko w przypływie złości nie rzuciła wypowiedzeniem.
      Przeczekaj, bo widać,że iskrzy, że rozum przejmują impulsy, a to nigdy nie kończy się dobrze.

Przekładka to Ty i wewnętrzny młyn w Twojej głowie, brak poczucia stabilizacji.
      Uważam,że powinnaś przeczekać, wyciszyć emocje na początek.
      • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 04.05.17, 00:25
        Wreszcie guru wróciło z dalekiej pielgrzymkismile
        Tam sie nie da kur..bez emocji. Albo cię targają za kudly, albo opluja albo latajA talerze w poietrzu i to nawet da sie przeZyc ale najgorzej z kadra. To jakieś pajace, którym sie wydaje ze sa super duper. Nie mogłam dziś odpowiedzieć Angielce zeby sie poszła pieprzyć jak nie umie do dzieciaka podejść-chłopczek sie Tarzal na podłodze, zawolali po pomoc bo mamy system walkie, polazlam po drodze sie wymieniłam usmiechami z moja nauczycielka i do nich. Angielka nagle Zamiast dzieckiem zajęła sie moim rozbawieniem i od razu dostałam po uszachsmile dzięki temu mogłam wrócić na obiad a biedny dzieciak do kojca! A tak chciałam im pomocsmile biedna nieszczęśliwa z rudymi włosami Angielka...... Biedny dzieciak. Tez bym sie darla i tez bym po podłodze sie tarzala! W tej instytucji kadra jest problemem nie najbardziej autystycznego dIeciaki!
        Ale dzięki.
        Czy ja wiem czy mam wiedzę. Sto lat temu studia kończyłam. UcE sie tam od podstaw ale o tak dużo ju jestem do prOdu!
        • beata25_84 Re: Zostać czy odejść? 14.05.17, 23:10
          Hahahaha, zabieganie, z doskoku, ale guru wróciło wink
    • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 05.05.17, 20:46
      Wczoraj sie dowiedziałam. Odchodzi nasza nauczycielka. Wyjeżdża na stałe do Kopenhagisad kiedy ona odejdzie juz tam nie bedzie nikogo kto mi pomoże wiec te 8 buław to raczej otwarta furtka ... Do odejściasad tylko ona trzymała mnie tam. Teraz juz ram nic nie jest wartesad aż sie wczoraj popłakałam bo nie mogłam uwierzyć. Gdyby była ale nawet w innej klasie to zawsze mogłam ja złapać i sie dogadać na roznevrzeczy. Teraz to chyba szybko pisać mi ale dobre cvsad((((
      • misboaa Re: Zostać czy odejść? 06.05.17, 19:23
        Pomyslalam: " osz tak, znowu jej ktos odchodzi hmmm".... Juz ktorys raz czytam ze odchodza z pracy wlasnie te osoby ktore najbardziej lubisz. Zastanawiajace sa takie energie??? Niemnie babetta, ty nie powinnas odchodzic. Karty tego nie pokazuja, ani nie sugeruja. Mysle, ze mimo wszystko mogla bys znalezc tam swoje, lepsze nieco miejsce. Jest spora szansa na pozytywniejsza zmiane, choc nie mowie ze to bedzie wspaniale wow! To nie jest zle miejsce pracy (oczywiscie pomijam jej charakter bo sam zawod so lekich nie nalezy)jesli chodzi pracowanie. Natomiast dobrze by bylo abys postarala sie o lepsze stanowisko dla siebie, bardziej zwiazane z twoimi kompetencjami i lepszym wynagrodzeniu. Karty pokazuja ze nie powinnas zmieniac pracy z powodu atmosfery itp a poszukac takiej w ktore bedziesz doceniona zawodowo i finansowo. Widac ze pownnas zarabiac wiecej wykorzystujac swoje umiejetnosci. To jest "problem" w tej pracy. Mam nadzieje ze jasno objasnilam to co mam na mysli. Dlatego tez pisz cv i wysylaj, ale do lepszych prac, lepszych posad. Nie kieruj sie atmosfera i ludzmi bo oni tutaj tobie nie zagrazaja w niczym, tak jak to bylo w tamtej poprzedniej pracy miedzy okropnymi kobietami. Tutaj tego nie ma. Byc moze oni nie rozumieje tego co ty chcsz robi bo byli inaczej ksztalceni i brak im kompetencji takich jakie ty masz. Byc mozecw tej pracy twoje kompetencje nie sa wymagane i dlatego kartysugeruja byc dopadowala swoje umiejetnosci to miejsca ktore tego potrzebuje. Tam tez doceniono by ciebie rowniez pod wzgledem finansowym. O to masz zadbac. Do tego czasu mozesz smialo pracowac w obecnym miejscu. Korzystaj z umiejetnosci i wymagaj wyplaty ktora sie za to nalezy, ale do tego musisz znalezc odpowiednie miejsce. Dopasowac klocki swoje i kogos ☺
        • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 07.05.17, 00:04
          Oni mnie tam nie dopuszcza do tego, zebym zrobila Master in Autism albo ich ang uprawnienia do nauczycielstwa.
          Z B... gadalam, looknie na moje papiery, czemu mi Angole nie przyznali QTS, chociaz Naric uznal moje studioa z brytyjskimi podyplomowymi studiami. Moze mnie zrobili w konia, ale B... mi to sprawdzi.
          Myslalam,z e chcoiaz przez rok jeszcze zostanie, ze nawet jesli mnie przezruca pod kogos innego, toOna bedzie, zawsze mialabym do kogo isc pogadac albo zapytac o porade, a tak dupa zbitasad
          Oj dawno kogos takiego uczciwego i solidnego, przyjaznego w stosunku do ludzi nie spotkalam. Bede straznie za Nia tesknic, a ze mna jak odejdzie to zrobia co im sie bedzie podobalo, a nie mnie.
          Zobacze w lipcu do kogo mnie przydziela. Mam prawo do wypowiedzenia do 22 maja, pozniej dopiero z koncem wrzesnia,z eby odejsc przed Bozym narodzniem.
          A juz myslalam, ze bedzie lepiej. NIkt jak B.. mi nie pomogl, byla Madzia ktora robi juz w ABA doktoratsmile i tez odeszlasad Zostane taki kur.. samotny dinozaur.
          Ale Twoja interpretacja Mis jest cholernie ciekawa. Tez w rozkaldzie nie widzialam jakis dramatow, ale wiem jak jest w szkole, ukladziki, szeptu szeptu- kurde az nie pasuje na srodowisko edukacyjne, zeby tak to wygladalo. Ile znowu ludzi odejdzie podobno w lipcu, ile juz odeszlo pomiedzy. Czasem sobie mysle, ze oni widza,z e z tego nic nie ma. Oprocz potrzaskanych szyb, wyrwanych wlosow to i sama czasem mysle, czy kurde warto.
          Lepsza zamiane bym zrobila gdybym ludziom stopy rozprawiala,a le potem mysle po huk mi tyle tych studiowsmile
          I tak to wyglad ato moje angloplskie bledne kolkosmile
          • misboaa Re: Zostać czy odejść? 07.05.17, 21:25
            Wczesniej o tym nie wspominalas, ale widzisz ze sie potwierdza to co mowie poniewaz kwalifikacje to rowniez dyplom. Wyraznie widze ze masz nieadekwatne stanowisko do kwalifikacji. Moze chodzic o to ze masz juz doswiadczenie ale brak/tobie oficjalnego dokumentu wiec warto byloby nadrobic edukacje, lub wlasnie o tym ze masz dokument i mogla bys miec wyzsze stanowisko i lepiej zarabiac ale nie zostal on uznany! Dlatego, jak mowilam, masz sie tym zajac. Teraz piszesz ze wlasnie to sprawdzasz! I oto chodzi.
            Nie wiem czy uda sie to naprawic/wyjasnic bo karty dotyczyly innego pytania i nalezalo byzorbic nowe pod tym katem, czy dzieki temu uzyskasz wazne informacje, wskazowki jak to dalej poprowadzic by zyskac " awans" (wyplata lub stanowisko).
            Dodam tyko tyle, zeby cie nie martwic, ze nie bylo tak ze ktos zrobil cos nieuczciwie, przeci tobie. Byc moze czegos tam naprawde brakowalo lub bylo nie tak sformulowane i podjeto niekorzystna (dla ciebie) decyzje co nie oznacza ze byla nieuczciwa. Mogla to byc np kwestia slownictwa itp. Dlatego bardzo dobrze orbisz ze to spradzasz. Podejdz do tego powaznie bo duzo mozesz dzieki temu zyskac. Byc moze naezy tylko nieznacznie uzupelnic kwalifikacje. Byc moze ktos ci pomoze, poinformuje co masz zrobic by zyskac "awans". Ten awans jak gdyby sie tobie nalezal bo ty to umiesz (czyli albo masz juz odpowiednie siwadectwo i tylko to sie zweryfikuje, albo masz kompetencje nabyte droga doswiadczenia ale brak formalnego potwierdzenia) ,dowiesz sie o co chodzi po sprawdzeniu.
            Ta praca tez jest uczciwa, w taki sensie ze pracujesz tak jakie masz kwalifikacje i nikt tez tobie nie robic pod gorke specjalnie. Nie /ma wiec powodow by ja/zmeiniac bo w nowej nie bedzie lepiej. Twoj problem to to ze pracujesz ponizej tego comogla byc, ale z powodow formalnych. To zalatw bo to jestlepsza droga dla ciebie. Nie bedzie to trudne bo widac w kartach ze juz mogla bys miec lepsza prace/stanowisko tylko tego nie dopatrzylas/sformalzowalas. To jest twoje przeoczenie i twoja droga dolepszego zycia. Dopoki tego nie zorbisz mozesz w nieskonczonosc zmieniac siekierke na kijek i zawsze sie denerwowac, a oni ciebie nie sluchac bo nie masz formalnych kwalifikacji wiec teoretycznie sie nie znasz.
            Karty wychodza dobre. Przekartkuj papiery i znajdziesz rozwiaznie.
            • blue_kwiatuszek Re: Zostać czy odejść? 07.05.17, 23:13

7. Wyjście 8 bulawek

Wnosisz wiele swoją pracą - dzieciaki mogą korzystać z twojej wiedzy , doświadczenia . Pozytywem jest to że czujesz się dobrze w tej pracy ale ja nie mówię tutaj o relacjach z innymi tylko że spełniasz się w tym co robisz . Od tej strony kreatywnej się rozwijasz , to ty jesteś tą iskrą .
              Dominata As buław - zaczyna się wszystko zmieniać bo następną kartą jest już 8 buław rozwinięta sytuacja -Ode mnie rada obserwuj , rozmawiaj z ludzmi ,ale nie rezygnuj z tej pracy ! Zachęcam abyś jeszcze się wstrzymała bo niekoniecznie musi być gorzej jak ta nauczycielka odejdzie ze szkoły .
              • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 11.05.17, 18:38
                OdchodZi kolejne 20-30ludI. Mnie dIewczyna ktora jest psychologiem jutro look nie na CV. Nauczycielke look ie na moje papiery z uniwerka. W ogole to kazdy sie zastanawia za jakie grzechy tam robimy! Wiec chyba 8bulaw tonzapowiedz dobrej zmianysmile) nie tej o jakie mowi pewna partia! Ja bez tych ludzi nie bede miala do kogo nawet geby odezwac. Nie Wiem czy wartosad mam dosc wyrwanych wlosow, urazow, blizn, podrapan i ugryzien. Dzis chlopak zdemolowal driverowi dach samochodu!
                • beata25_84 Re: Zostać czy odejść? 14.05.17, 23:10
                  Babette wysyłaj CV tak jak Ci Misboaa radzi, ale nie rób czegoś w pośpiechu, na zasadzie impuls i fru wypowiedzenie, bez zabezpieczenia sobie zaplecza. Głową, nie emocjami się kieruj. wiem,że to trudne, bo mi czasem samej emocje wiele utrudniają, ale rozum mądrzejszy. wink
                  • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 19.05.17, 00:14
                    Odchodzę z tej szkoły.
                    W poniedziałek składam wypowiedzenie.
                    Jestem na takim obozie z 16dZieciakami i angielka ekipa. I odechcialo ni sie wsYstkiegoz
                    Jeśli ktos mógłby Robić mi rozkład jak szybko znajdę nowa prace będę wdzięczna o robię roKlad jak wroce. Tego wyjazdu. Dzięki.
            • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 14.07.17, 23:40
              Misboaa, pomogla mi nasza dziewczyna, POlka. Przyszla na miesiac za agencji. od slowa do slowa i okazalao sie,z e 19 grudnia ub. roku zmienili przepisy. Mam prawo do anuczania dzieci starzych od 5rz do 99latsmile
              Czyli potwierdzilo sie,z e ktos mi po prostu pomogl, poinformowala mnie co mam zrobic. Podala nr do dziewczyny ktora po licencjalcie dostala QTS i zaczybna jako nauczyciel juz do wrzesnia. A ja tak dupiato sie mordowalam przez 11lat w Anglii. No ale nie ma tego zlego, co by na dobre mi teraz nie wyszlosmile))
              Udalos ie zatem i teraz tylko pomyslec dokad odejsc z mojej obecnej pracy, bo tam nie dopuszcza mnie do nauczyciela, a gdyby nawet to tak drenuja ich,z e wszycy na raz odchodza teraz. 5 nauczycieli odfruwa. Ojej, ale sie pozmienialao w przeciagu dosslownie 3dni. Niech tosmile)
        • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 14.07.17, 19:50
          Wezowa,
          Ty cholernie fenomenalna Wiedźmo! Mistrzyni sztuki!
          Dzisiaj poinformowali mnie z wydziału edukacji, ze JESTEM wykwalifikowanym nauczycielem w każdej szkole specjalnej plus kazdym specj. Unicie w szkołach ogólnodostępnych na terenie Anglii, walii i Szkocji!
          Wreszciesmile))) hurra hurra! Kochany tarot z 8 bułkami!
          Teraz tylko myślec gdzie ulokować sie jako nauczyciel!
          • andgie Re: Zostać czy odejść? 14.07.17, 21:15
            Gratulacje smile
            • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 14.07.17, 22:21
              Dziękuje śliczniesmile
    • asia.33 Re: Zostać czy odejść? 19.05.17, 01:56
      Przekład: koło fortuny i królowa mieczy duzo siędzieje i zmiany, zaskoczenia

1. Wejście: 10 denarow jednak jest stabilizacja , masz cos zapewnione
      2,6 negTywy: król denarow, As denarow ja to widze jakbys tu miała jakieś raty w banku? hmm moze sie myle ale ta praca daje Tobie grunt pod nogami i to jest wazne w tej chwili
      3,5 pozytywy: Królowa buław, rycerz denarow- jestes ambitna, ale i porywcza , mozna jednak na Tobie polegac moze powinnas z kims sie zaprzyjaźnic z otoczenia pracowników
      4. Dominanty: as buław - impuls do działania nie ulegaj chwili, i nie rób głupoty, bo mozesz miec ochotę by najpierw cos rozpierniczyc a pozniej myslec ojej co ja zrobiłam
      7. Wyjście 8 bulawek - martw sie wtedy kiedy potrzeba a nie na zapas , mozesz miec spontaniczne propozycje wyjazduTak to widzę nie znajac w sumie tematu za bardzo
      • asia.33 Re: Zostać czy odejść? 19.05.17, 01:58
        czy nauczycielka która wyjeżza do Kopenhagi moze Cie z czasem tam ściągnąc? jesli tak to zaciesnij z nia wieży byc moze przydadza sie takie przyjażnie i to od niej otrzymasz jakies namiary na lepsza prace
        • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 19.05.17, 21:28
          Na pewno da mi uczciwe referencje.
          Mysle, ze byla bardzo wykorzystywana w tej pracy - szczegolnie Jej intelekt. Mysle , ze ma juz Anglii serdecznie dosc.
          wszyscy spoza Anglii. Ja od czwartku odkad podjelam te decyzje- czuje sie wolna.
          Dyrekcja przedluzyla o caly tydzien mozliwosc skladania wypowiedzen. Z wyjciem awaryjnym - mozna wpisac, ze sie nie jest pewnym, czy sie chce odejsc.
          Ale bez tych ludzi to nie ma sensu tam byc. Ja sie z Angolami nie dogadam. NIe chce nawet probowac. To jak gadanie do 4 liter. Wyzej s.. niz d... maja a ja za nic bym sie na caly ten ich bajzel nie zamienila.
          8 bulawek dla mnie to nowa sciezka i szybko stamtad wieje.
          Ludzie sie tez oburzaja dlaczego my ciezko pracujemy, a dyreklkcja bierze 10-krotnie wyzsze pensje, Zabrali nam nawet przerwe. pomiedzy esjami. Siku masz zrobic w 2minuty. sprobujciesmile
          i na pewno mnie B.. do kopenhagi nie sciagniesmile niby dlaczegosmile
          • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 24.05.17, 19:21
            A Wiec tak. Dopadla mnie B... Po tym jak po prosilam o referencje. Dyrekcja przedluzyla czas do tego piatku date sklad ania wypowiedzen. Pyta sie co jest. Ja mowie ze bez niej I kilku osob to bedzie pieklo. Zacznie sie cos to ona byla I wszystko sie prostowalo. Cala jej I moja praca Pojdzie na Marne bo I'm nie bedzie zalezalo. B... Z jakiegos powodu mi caly czas pomagali! Do tej pory tego nie potrafia zroUmiec! Chwala Jej ale jak na Niemke to jestem super impressed!
            Ona wie ze to glownybpowod a nie to ze ja sobie z praca nie poradze! Pracowal bardzo ciezko I sa Teraz Dobre efekty!
            Zaproponowala mi roZmowe jutro z dyrekcja. Ja jej mowie ze mam slaby kontakt z gora I w sumie co jej po kims takim jak ja zeby utrzymac mnie w pracy jak moze miec kaDego Anglika tu. b... Mnie wProst zapytalam z Kim Moge pracowac? Ja mowie zE jest kilka osob w szkole ktore beda mnie gnebienie I to Wiem a jest kilka osob takich oj jest! Wiec Jesli dyrekcja Uznal moje obawy nt bullyingu I mobbing I w pracy zostaje, Jesli nie od 25 sie robia jestem bezrobotna.
            • misboaa Re: Zostać czy odejść? 24.05.17, 23:05
              Moje zdanie znasz. To dobra praca i nie ma powodu bys ja oposzczala. Lekka napewno nie jest ale jest specyfika tego zawodu. Masz myslec o swoich "kwalifikacjach". To w pewnym sensie moze byc tez rozmowa z dyrecja ktoraej B. da dobre refenrecje dla ciebie. To jest wazne da ciebie, a ne zmiana pracy poniewaz nowa choc nowe rzeczy to i tak bedzie tak samo. Nie o to chodzi w twojej sciezce.
              • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 25.05.17, 01:08
                Aha, mis-moje papiery. Nie mam tu uprawnien nauczycielakich! Sprawdzila B. W sumie zastanawiam sie czy efukacja to wlasciwa miejsce dla mnie Terazsad nie zaplace 9tys funtow za rok PGCE!
                • magdalena.1230 Re: Zostać czy odejść? 25.05.17, 22:18
                  Jak tam z twoja praca? Zrezygnowalas? Dawaj rozklad nowy bedziemy interpretować . Moze to glupie co pisze ale znajdz sobie modlitwe do matki rozwiazujacej węzły życia mi pomogła to sprobuj . kiss trzymaj się .
                  • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 25.05.17, 22:28
                    Jutro na 8:10 rano mam z B I dyrekcja audiencje. B mnie Namawia zeby po wiedziec dyrekcji prawde ze byl bullying, ze sie przy B roWinelam do granic moLiwpsci ale wszystko bedzie zmarbowane Jesli Trafie do nieodpowiedniego lidera. Ja mowie B E ona odejdzie a po mojej prawdZie to ONI mi miod wybiora I ona sama zaczyna sie Lamac ze moze tak byc ze lepiej odejsc.
                    A co to za modlitwa? Dawaj nam tu wsYstkim bo my sie tu Wszyscy w sumie tak bujamy z tmi klopotamisad
                    Madzia tzn na co sugerujes Nowy rozklad? Bo sie wokol sporo dzieje
                    • magdalena.1230 Re: Zostać czy odejść? 25.05.17, 23:09
                      bog-w-moim-balaganie.blog.onet.pl/2013/12/31/nowenna-do-matki-boskiej-rozwiazujacej-wezly/http://bog-w-moim-balaganie.blog.onet.pl/2013/12/31/nowenna-do-matki-boskiej-rozwiazujacej-wezly/

To jest ta modlitwa działa mnie jz kilka razy wyciągała z trudnych spraw to podam wam dalej na jedna węzły jedna intencja i obserwujcie co sie dzieje .
                      smile
                      • carolina-8 Re: Zostać czy odejść? 27.05.17, 00:04
                        I Co się dzisiaj dowiedziałaś Babette? bo podczytywałam ten wątek od jakiegoś czasu smile
                        • ucztababette Re: Zostać czy odejść? 27.05.17, 08:51
                          Hej.
                          Bylo tak: B Faktycznie poszla ze Mna z samego rana przed praca do dyrekcji! Sama dyrekcja mowi ze chyba obie pojedIemy za B do danii. Co za skuteczny wstep. Poplakalam sie I musialam po wiedziec co jest grane. Mowie ze bylo tak ze byl bullying w tam tym roku, ze nawet zastanawiano sie u gory czy nie jestem autystykiem I ze podziwiam a ze tak duzo I tak dlugo wytrzymuje! Przy B rozwinelam skrzydla bardzo duzo sie nauczylam I dostalam tyle wsparcia ze Moge powoli pracowac z kazdym rabaczem drewna( to Moj slang bo mamy chlopca w klasie ktory ma stereotypic I UderZa reka w powietrze tak jak sie rabie siekiera drewno).
                          B co nie moglam wymowic bo mi lzy zadusily glos dopowiedziala. Powiedziala ze ja nie Moge pracowac ze wszystkimi jest lista ludzi z ktorymi Jesli bede w teamie odejde na drugi dZien. Dyrekcja wProst zapytala kto. Wymienilamnkilka osob. Ona Juz wie co jest. Moze bede pod nowa nauczyciellka Z grona LGBT ale mi to nie prEszkadA Byle byla uczciwa I madra.
                          Wychodzi na to ze dostane pomoc, dyrekcja pomysli bo nawet zapytala gdzie chce byc w podst czy sredniej szkole. Nawet mowi jak chcesz mozesz byc w tej samej klasie gdzie bylas z B. Zebys miala Dobre wspombienia. To sie dopiero poplakalam. Nawet chyba B jest zaszkodzi na tym, ze ktos ja polubil tak bardzo, docenil I pokazal ze bez niej tu Juz gwiazd nie bedzie.
                          Mialam to w sobie ale B nauczyla mnie a raczej otworzyla moja pandora ze Powiedz prawde, pracuj yczciwi ee stosunku do dIeci a one za Toba wsEdzie pojde. Oktzyknieto mnie mama szkoly, bo chlopiec ktorym sie opiekowalam na trzydniowym obozie z Nikim nie chcial byc tylko mnie za reke. Zostaje w szkole, dyrekcja musi pokazal mi wczesniej sklad ekipy. Taki mamy internal deal miedzy naszym trio. To tyle w tej sprawie.
                          • carolina-8 Re: Zostać czy odejść? 27.05.17, 16:01
                            To chyba kamień z serca Ci spadł po tej rozmowie, co? smile i oczyściłaś się płaczem i wyrzuciłaś z siebie, co Ci leży na sercu! As buław jako dominanta, trafnie wskazał, aby działać- ale na polu obecnej pracy! trzymam kciuki, aby w końcu na długo się uspokoiło wszystko w pracy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka