Dodaj do ulubionych

Diabeł, 9 denarów

04.03.18, 08:16
Co byście powiedzieli na takie karty - jak wygląda relacja między X i Y. To taka para/nie para, znajomość z typu tych dziwnych, ani zerwania ani do przodu. Karty które tą relację opisują to diabeł, 9 denarow i 4 mieczy. Myślę że, żyją obok siebie, ale nie dążą do zmian zeby być razem. Trzyma ich przy sobie jakieś uzależnienie (może nawet jednej strony od drugiej), silna fascynacja albo miłość do pieniądza, bo jakoś ten diabeł z 9 denarów mi się ze skrajnym materializmem skojarzył, a obecnie mają "ciche dni". Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • halaja Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 09:54
      A to nie sa czasem przewrozone karty? Skoro nie sa para to skad wzial sie materializm i jak to ma ich laczyc. Pracuja razem?
    • augusta88 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 13:37
      Jak dla mnie dobrze im ze sobą, jest seks, przyjemność z przebywania ze sobą(diabeł), taka para-nie para to wygodne położenie(9 denarów - przecie to karta człowieka, któremu dobrze jak jest i nie chce zmian) i tak sobie żyją. Nie ma uczuć, więc ja dla mnie to takie "mam ciepełko, mam seks, więc nie ruszam się stąd". Klasyczne wygodnictwo.
      • halaja Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 14:18
        Chodzi o to ze oni nie sa wlasnie para. Jakby byl seks to juz by mozna nazwac ich para. To akurat jest jasno napisane.
        • augusta88 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 14:33
          Może być seks, a ludzie mogą nie być związani oficjalnie jako "para".
          Nie wiem jak jest, nie wiem co ich łączy, tak widzę karty, tak jest rozumiem - więc napisałam smile
          • augusta88 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 14:35
            tak je rozumiem* miało być wink
            • halaja Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 14:37
              A z ciekawosci spytam- gdzie zobaczylas seks w tych kartach?
              Dla mnie seks to juz para oficjalna czy nie ale jednak para.
              • augusta88 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 14:43
                W moich rozkładach diabeł mówi o seksie, o wszelkich przyjemnościach fizycznych, podnieceniu, etc, etc. Wiele razy tak mi się pokazał w stosunku do mnie.
                • halaja Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 14:53
                  Ale nie ma bulaw kart milosnych to nie wiem jak to polaczylas z seksem.
                  • augusta88 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 15:07
                    Cóż, jak napisałam wyżej, to moje widzenie kart, moje doświadczenie, więc nie musi być to logiczne dla kogoś innego ani też zgodne z prawdą, bo jak to się mówi - karty każdemu mogą gadać inaczej. I tyle.
      • monkaaa85 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 15:43
        Zgodziłabym się z Tobą, ja bardziej poszłam w zamiłowanie do lansu i takiego pozerstwa ze jeszcze ich łączy. Tak mi się tez diabeł kojarzy, nie tylko pożądanie i sex ale też materializm wielki. Więc teroetycznie ładnie pięknie, tylko właśnie pani X nie do końca to pasuje skoro chciała karty i coś tam się dzieje skoro 4 mieczy się pojawiła..
        • augusta88 Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 15:56
          Myslę, że 4 mieczy pokazuje tego ich focha chwilowo i jak już będą się odzywać normalnie do siebie to postawiłabym karty jeszcze raz smile
          • misboaa Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 16:14
            Jezeli maja obecnie ciche dni to karty moga pokazywac ten stan, co niekoniecznie musi dawac obraz calej ich relacji. Jakoklwiek by miedzy nimi nie bylo obecnie to oni sa soba zafascynowani. Sex jak najbardziej. Wrecz najwazniejszy zeby zaspokoic swoje potrzeby. Co z tego, ze nie sa stala para? Bywa, ze sex to tylko sex, a nie slub. I miedzy nimi napewno tak jest, choc jak widze niekoniecznie w klasycznym rozumieniu. Oni moga rozne rzeczy robic, albo ich nie robic. Szczegoly nie maja tutaj nic do rzeczy. Sysyacja miedzy nimi w duzej mierze wynika z podejscia tej pani. Ona czegos nie chce, a to nakreca systuacje jeszcze bardziej.
            • halaja Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 16:23
              Ja to juz stara baba jestem to nie nadazam za mlodzieza... za moich czasow kobiety sie szanowaly bardziej, ale nic sie nie poradzi czasy sie zmieniaja.
        • halaja Re: Diabeł, 9 denarów 04.03.18, 16:19
          Wlasnie ta 4 mieczy moze mowic, ze sie im ta etykietka tego lansu i pozerstwa nie podoba i dlatego diabel. Nie widac przyjemnosci w tych kartach tylko rezygnacje w 4 mieczy i ciasne ramy myslenia. A moze wyszlo ci jak sa widziani w oczach innych czyli taki image na zewnatrz ktory ich meczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka