romanticca 24.09.07, 21:06 Mam pytanie. Wszędzie słyszę, że np. osoby "4" są obecnie w którymś tam roku osobistym. O co chodzi? Jak to się liczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dantii Re: Rok Osobisty 25.09.07, 01:18 Moja droga Romanticco ! Pozwolę sobie przybliżyć Ci mój punkt widzenia dla przykładu weźmy datę 1 01 2007. teraz rok osobisty możemy obliczyć za pomocą dwóch metod - klasycznej oraz pani Gladys Lobos. Metoda klasyczna zakłada , że rok osobisty trwa od września do września roku następnego (jest todruga połowa września - po 20). Natomiast metoda Gladys Lobos zakłada , że rok osobisty trwa od urodzin do urodzin. I teraz osoba urodzona 1 01 2007 jest numerologiczną 11(2). Licząc metodą klasyczną (11 + 2007-obecny rok) ta osoba jest do września 2007 w roku 2 i przechodzi w 3. Licząc metodą Gladys Lobos (1+1+2007 - czyli dzień urodzin plus miesiąc urodzin plus aktualny rok kalendarzowy) dana osoba będzie w 2 roku osobistym. Którą metodą liczysz musisz wybrać sama , ja tylko podpowiem , że uzywam dwóch metod jednocześnie , dla mnie osoba urodzona 1 01 2007 będzie w 3 i 2 roku jednocześnie , być może zostanę skrytykowany przez znawców numerologii , ale cóz moim zdaniem jest to dobra metoda na precyzyjną analizę aktualnego roku osobistego. Jeśli zamieszałem i coś jest niezrozumiałe to pisz Pozdrowienia Romanticco Rafał Odpowiedz Link
riobraavo Re: Rok Osobisty 25.09.07, 10:39 Dobrze piszesz tak właśnie się robi (prznynajmniej mnie też tak tłumaczono, że bierze się po uwagę te dwie wibracje roku). Odpowiedz Link
riobraavo Re: Rok Osobisty 25.09.07, 11:17 Rok osobisty dotyczy naszych najbliższych relacji partnerskich, rodzinnych i osobistych. Rok osobisty to: rok kalendarzowy + I warunek (miesiąc + dzień urodzenia). Rozpoczyna działanie w dniu naszych urodzin. PRZYKŁAD: Data urodzenia: 01.01. 2006 Rok kalendarzowy: 2007 2007 + 01 + 01 = 9 + 2 = 2 Nasz rok osobisty to 2. Odpowiedz Link
riobraavo Re: Cykl możliwości 25.09.07, 11:22 Cykl możliwości działa w zakresie społecznym i zawodowym. Dotyczy zadarzeń przychodzących od zewnątrz. Cykl możliwości to: rok kalendarzowy + droga życia PRZYKŁAD: Data urodzenia: 01.01.2006 (droga życia 01 + 01 + 2006 = 2 + 8 =1) Rok kalendarzowy: 2007 2007 + 1 = 1 Nasz rok osobisty to 1. Odpowiedz Link
yata1 Re: Rok Osobisty 01.10.07, 22:55 Danti, Gladys Lobos nei zaklada ,ze Rok Osobisty trwa od urodzin do urodzin, ale wlasnie od wrzesnia do wrzesnia.Mozna to sprawdzic w ksiazce "Cykle zycia" lub "Twoj portret" jej autorstwa. Gladys Lobos do obliczenia Roku Osobistego stosuje DZ(Droga Zycia)+rok obecny.Innymi slowy:dzien urodzenia+ miesiac urodzenia + rok urodzenia + rok obecny. Pomylily Ci sie metody, ale to sie zdarza, tylko ten sie nie myli kto nic nie robi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
krysia17171 Re: Rok Osobisty 28.10.07, 11:37 podobno w roku osobistym 9- nie robi się interesów, nie sprzedaje się np. ziemi, mieszkania... a w roku osobistym 7- nie szuka się pracy, nie zakłada się firm natomiast rok osobisty 2- to czas prób, za którym nie idą zyski w roku osobistym 5- sprzyja nam uprawianie sportów, turystyki natomiast w roku osobistym 6- dobrze jest załozyc firmę rodzinną i taką która będzie służyła ludziom [taką, która daje ciepło, a więc firma z opałem, ocieplająca budynki itp.] a jakie jest wasze zdanie na ten temat.... Odpowiedz Link