Dodaj do ulubionych

kolejna interwencja

17.04.12, 21:39
Własnie się dowiedziałam, że ludzie z tej fundacji z której mam Tośkę na DT odebrali dzisiaj z pseudohodowli 11 psów, w tym 9 husky. Tak wyniszczone, że jeden waży 4,5 kg, a powinien między 20 a 27kg. Wiem, że to nie forum o innych psach, ale jestem taka zła, że mnie po prostu zaraz rozniesie. To sie nigdy nie skończy.

Ja tez wczoraj znalazłam kundelkę w drodze do pracy. Posiedziała ze mną 3 godzinki w pracy popatrzyła jak prowadzę zajęcia i po kontaktach ze schroniskiem, strażą miejską, safe-animals i weterynarzem udało się znaleźć właścicieli i wróciła do siebie.
Obserwuj wątek
    • megg_mb Re: kolejna interwencja 17.04.12, 22:17
      Od dawna mówię, że w KK powinna być jedna, jedyna sankcja karna "czyn za czyn", głodzenie zwierząt karać głodzeniem właściciela, bicie - biciem...kradzież..no! wiecie czym....i niech ktoś spróbuje powiedzieć, że będzie to mało humanitarne traktowanie winnych! Na to zasługują!!
    • maria0511 Re: kolejna interwencja 18.04.12, 00:26
      Co się z nami [ludzmi] dzieje może zawsze tak było tylko nie było takiego przekazu informacji
      przeleciałam trochę internet i włosy się jeżą znaleziono dłonie kobiety,kobieta spalona w aucie,
      noworodek znaleziony w śmieciach a i te biedne psinki, a mówią że jesteśmy najbardziej katolickim krajem już nic nie rozumiem-smutno. Maria
      • an3czka2 Re: kolejna interwencja 18.04.12, 12:13
        To samo mi się kołacze po głowie co wam dziewczyny. Wstyd mi że jestem polką i czasem człowiekiem. Gdzie się podziało człowieczeństwo, to chyba już jakiś przeżytek. Straszne, haski 4,5 kg?, miałam podobnego ważył chyba z 20 mając 7 m-cy, albo i lepiej. Kocham psiaki bardzo i boli mnie to bardzo. Karała bym takich dosłownie dożywociem o szklance wody i pajdce chleba dziennie...Szkoda słów:(. Ania.
    • maria0511 Re: kolejna interwencja 18.04.12, 23:22
      Ada takiego pieska z wagą 4,5 kg.już się pewnie nie da uratować na pewno za duże zmiany
      nastąpiły w organizmie.Cały dzień mnie mnie to męczy nie potrafię sobie tego zrozumieć mam za
      małą wiedzę na ten temat. Pozdrawiam Maria
      • iwona.jg Re: kolejna interwencja 19.04.12, 07:51
        Przerażające.... jak można być tak okrutnym :((( Często myślę o takich biednych zwierzakach, gdyby nie słabe warunki mieszkaniowe, pewnie skończyłabym jak Villas ze stadem psów i kotów. No ale niech no ja tylko trafię tę 6tkę w totka.
        Pocieszające jest tylko to,że nasi podopieczni trafili tak dobrze
        • adzikkkkk Re: kolejna interwencja 19.04.12, 10:06
          www.tvp.pl/lodz/aktualnosci/spoleczne/zaglodzone-psy/7098139
          tu jest relacja telewizyjna z interwencji.
          Też myślałam, że nie da się uratować, ale wiem, że są teraz pod kroplówkami i nabierają sił więc może jest jakaś nadzieja. Są w dwóch rewelacyjnych klinikach, chyba najlepszych w Łodzi, gdzie ratowano psy nie do uratowania więc ja wierzę, że się uda.
          • rybki1990 Re: kolejna interwencja 19.04.12, 10:41
            masakra!!!! jak mozna tak postepowac!!!!! dziwie sie wogole ze byli wstanie rozpoznac ze to husky . w sprawie zwierzat i dzieci powinny byc to kary "oko za oko" albo nawet za naprawde wielkie okrucieństwo kara smierci zaby taka łajza nie chodzila po świecie i wiecej nikomu krzywdy nie zrobiła!!!!!
    • an3czka2 Re: kolejna interwencja 20.04.12, 14:16
      Ada dziś oglądnęłam zdjęcia , horror, skoczyło mi ciśnienie:(. Znalazłam tam też historię niuni i jeszcze dziś zrobię przelew na tą malutką sierotkę, skatowaną. Urocza sunie i tak dzielna. Ludzie są bez serca:(. Czemu ja nie mam domu z ogrodem<rozpacz>, zaraz bym ją zabrała:). Przypomniała mi jej historia o mojej Teqili(śwince), opis jej woli życia, Moja Tequsia walczyła kilka krotnie, lekarze nie dawali jej szans, a ona wyłaziła z najgorszych schorzeń:), i żyła prawie 4 latka, a miała żyć do roku, a przy tym była szczęśliwa i kochająca nas. Rządziła nawet Lilą:). Bardzo ją kochałam:). Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka