Dodaj do ulubionych

dylemat-proszę o pomoc

30.07.11, 16:36
Witajcie!
Mam problem, może pomożecie mi go rozwiązać? Chcę pracować w przedszkolu jako nauczyciel/ ewentualnie także nauczyciel jęz.angielskiego (mam CAE) (+mieć opcję pracy w klasach 0-3) ale los chciał, że jestem na 5 roku Socjologii. Przeszperałam więc internet by znaleźć kursy bądź studia, które by mi umożliwiły "przekwalifikowanie się" - i nie wiem co wybrać..
Myślałam o pójściu na studia I stopnia:
-pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna UW
-wczesnoszkolna edukacja zintegrowana z pedagogiką przedszkolną i logopedią WNS
-Wczesnoszkolna edukacja zintegrowana z pedagogiką przedszkolną i psychologią szkolną j/w
-pedagogika przedszkolna z jęz. angielskim WSP
-Wychowanie przedszkolne i edukacja wczesnoszkolna WSP

Bądź na zrobieniu kursu pedagogicznego i pójściu na podyplomowe lub II stopnia:
-pedagogika przedszkolna z logopedią (podyplomowe) WNS
-wczesnoszkolna edukacja zintegrowana z pedagogiką przedszkolną (podyplomowe) WNS
-pedagogika przedszkolna z logopedią (II stopnia) WNS

Co się bardziej opłaca?
Obserwuj wątek
    • madzialena22 Re: dylemat-proszę o pomoc 01.08.11, 13:41
      Najbardziej to studia podyplomowe typu "pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna" lub jakieś o podobnej nazwie..
      • magdalas Re: dylemat-proszę o pomoc 04.08.11, 21:46
        tylko podyplomówka, koniecznie musi mieć w nazwie "przedszkolne" albo jakoś tak podobnie 1,5 roku i masz z głowy, a jak dyrektorka przedszkola będzie ok to może w trakcie twojej nauki wystąpić do kuratorium i otrzymać pozwolenie na twoją pracę z założeniem,ż e dyplom przyniesiesz jak skończysz studia
        • madzialena22 Re: dylemat-proszę o pomoc 04.08.11, 22:36
          dokładnie... jak nie będzie miała kogo zatrudnić, to spokojnie dostaniesz pracę (jeśli zaczniesz wcześniej podyplomówkę)... u nas w przedszkolu było tak, że we wrześniu 1 nauczycielka była na zwolnieniu, a druga miała wrócić do pracy w październiuku czy listopadzie (po urlopie chyba zdrowotnym), ale właśnie we wrześniu odbijała sobie ten urlop... wówczas brałyśmy zastępstwa..
          Potem się okazało, że ta pierwsza ze zwolnienia poszła na roczny urlop zdrowotny, a ta co miała wrócić z urlopu zdrowotnego zaszła w ciążę..
          I trzeba było kogoś zatrudnić... i tak pracę dostały 2 dziewczyny, które robiły pedagogikę przedszkolną jako podyplomowkę.. a jedna było po pedagogice specjalnej, a druga po ...
          ochronie środowiska..
          Także raczej pracę znajdziesz, tym bardziej, ze w przedszkolach są duże rotacje..
          Także szukaj sobie pracy, i jakiejś podyplomówki od października..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka