itchyx angielski zawodowy - szukam podręcznika 30.08.06, 16:25 Witam na forum! Jaki podręcznik polecilibyście dla grupy dorosłych w szkole policealnej Technik Informatyk oraz Technik Rachunkowości i Księgowości? Dla informatyków mam do dyspozycji ponad 500 godzin (wiem, to duzo:),w tym dużo zajęć z komputerem. Zastanawiam się nad LanguageToGo, Longman... Odpowiedz Link
agunia1978 Re: angielski zawodowy - szukam podręcznika 04.09.06, 10:05 Pytanie do nauczycili gimnazjum: czy ktoś z Was uczył może z Inspiration? Jak tak to co o niej sądzicie, bo mi na pierwszy rzut oka nie podpasowała:((( Odpowiedz Link
nauczycielka77 Re: angielski zawodowy - szukam podręcznika 04.09.06, 10:12 Ja polecam Natural English, ktory ostani mi podpasowal. Ma duzo speaking excercises a to jest lepsze niz klepanie caly czas o present perfect. Ci ludzie przychodza po to aby sie nauczyc mowic bo present perfect malo daje na codzien:( itchyx napisała: > Witam na forum! > Jaki podręcznik polecilibyście dla grupy dorosłych w szkole policealnej Technik > > Informatyk oraz Technik Rachunkowości i Księgowości? > Dla informatyków mam do dyspozycji ponad 500 godzin (wiem, to duzo:),w tym dużo > > zajęć z komputerem. Zastanawiam się nad LanguageToGo, Longman... Odpowiedz Link
marcelina_b Językowcy:angielski 06.09.06, 12:29 ma ktoś może jakieś ciekawe pomysły na lekcje z użyciem skrótów sms'owych?? Może jakies stronki na necie?? Byłabym wdzięczna:) Odpowiedz Link
marcelina_b wykorzystanie smsów na lekcji 06.09.06, 12:29 ma ktoś może jakieś ciekawe pomysły na lekcje z użyciem skrótów sms'owych?? Może jakies stronki na necie?? Byłabym wdzięczna:) Odpowiedz Link
anuria Re: wykorzystanie smsów na lekcji 06.09.06, 20:24 Wyslalam Ci cosik na maila gazetowego... Mam nadzieje ze sie przyda ;) Odpowiedz Link
asia23bb Re: wykorzystanie smsów na lekcji 07.09.06, 23:26 A moze podasz jakis pomysl na forum? w koncu po to jest:))) Odpowiedz Link
marcelina_b Re: wykorzystanie smsów na lekcji 08.09.06, 13:26 jak przejze materialy i trafie jeszcze na cos ciekawe to na pewno sie odezwe:) Odpowiedz Link
greenfingers plan wynikowy do Blockbuster 11.09.06, 19:07 Szukam planu wynikowego do BLOCKBUSTER 1, 2 I 3z uwzglednieniem wymogan podstawowych i ponadpodstawowych. Jesli ktos posiada bylabym wdzieczna za przesłanie na kramag@wp.pl Odpowiedz Link
teacherka Re: plan wynikowy do Blockbuster 11.09.06, 23:27 Plany wynikowe sa na stronie wydawnictwa do sciagniecia za darmo. Ale czy Blockbuster nie jest czasem do gimnazjum?? Odpowiedz Link
greenfingers Re: plan wynikowy do Blockbuster 12.09.06, 15:52 zgadza sie, plany sa na stronie wydawnictwa, ale niestety sa niekompletne. w planie wynikowym musi byc zawarte co uczen powinien umiec na ocene dop i dost ( czyli poziom podstawowy) i na db i bdb ( p. ponadpodtawowy). niestety, dyrektor chce aby te elementy byly zawarte w planie, a na stronie jest tylko podzial na uczen wie i uczen potrafi. . moze ktos ma taki zmieniony plan? ps. Blockbuster jest jak najbardziej do gimnazjum. Odpowiedz Link
mamosz Re: plan wynikowy do Blockbuster 17.09.06, 06:33 A poglowkowac i dostosowac ..... Odpowiedz Link
venilia Re: plan wynikowy do Blockbuster 08.10.06, 21:42 pomysł na warm-up activity (angielski) kamila.wil 08.10.06, 20:31 + odpowiedz co można wymyślić dla średnio-zaawansowanych uczniów szkoły średniej? Celem lekcji ma bbyć powtórzenie czasu present perfect i present perfect continous (kontrast). Co mi przychodzi do głowy, to róznica - czynność skończona i nieskończona, ale nie wiem jak ten aspekt zaaranżować w postaci ćwiczenia. Dużo łatwiej by było z samym PP.. :| • Re: pomysł na warm-up activity (angielski) hofff 08.10.06, 20:44 + odpowiedz proponuje zadac to pytanie na forum "english only" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=517pozdr Odpowiedz Link
kamila.wil angielski, klasa 3 podst., beginners 04.11.06, 23:02 zwracam się do nauczycieli j. angieslkiego mających doświadczenie w nauczaniu dzieci z klas 1-3; od przyszłego tygodnia (piątek) będę prowadziła dodatkowe lekcje ang. w klasie 3 klasie podstawówki (7-8 uczniów), raz w tygodniu (niestety); wczesniej miałam tylko obserwacje (klasy 4-6 i gimnazjum), więc to będzie mój debiut ;) Dzieci nigdy nie uczyły się angielskiego; ja nigdy nie uczyłam, zwłaszcza dzieci, a zwłaszcza dzieci, które nie znają w ogóle angielskiego. Dzieci są podobno spokojne (moje mentorki zgodnie stwierdziły, że lepiej będzie jak wezmę 3 kl niż 5). Niestety, jeszcze nie "przerabiałam" young lealners, więc moja wiedza na ten temat jest niewielka. Zanim przekopię internet i bibliotekę w poszukiwaniu scenariuszy lekcji i innych pomocy, moze Wy zechcecie coś poradzić? Jakies podstawowe zasady? Jak postępować z 9-latkami? Mowić po polsku czy po angielsku? Na co mam być przygotowana? Będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie i porady. Odpowiedz Link
shiva772 Re: angielski, klasa 3 podst., beginners 04.11.06, 23:22 Ja nie uczyłam ale mam koleżankę która sobie nieźle radzi (i podziwiam ją): ona stara się mówić wyłącznie po angielsku bo tylko się bawią: śpiewają, oglądają, rysują, powtarzają, tańczą itp. Ona stawia na zabawy ruchowe typu: where are my hands? I wszyscy łapy w górę: Here!!!! Where is our carpet? there!!!. Itp. Do tego ma piosenki z kaset i filmy. Rodzice są bardzo zadowoleni - wcześniej była jakaś pani która kazała im pisać i dzieciaki ponoć były znudzone - wiem bo niezadowoleni rodzice mi opowiadali. Pewnie to za mało ale chociaż tyle:) Powodzenia. Odpowiedz Link
annuszka Alfabet-karty do drukowania 09.11.06, 22:53 Do wykorzystania w młodszych klasach podstawówki. www.enchantedlearning.com/letters/big/gifs/Aa.GIF W adresie wystarczy zmienić Aa na dowolne litery (Bb, Cc itd) Odpowiedz Link
mabmab Re: Alfabet-karty do drukowania 15.08.07, 21:58 To może jeszcze to się przyda: abcteach.com/directory/basics/flashcards/a_to_z_flashcards/ Odpowiedz Link
basia_gniezno Kto uczy z Boomeranga lub Challenges? 14.10.07, 17:42 Kto uczy z Boomeranga lub Challenges? Piszę pracę magisterską i będę potrzebowała kontaktu z osobami, które uczą lub uczyły z ww. książek. Proszę o kontakt na maila gazetowego, Z pozdrowieniami, Basia Odpowiedz Link
jniedz Re: Językowcy:angielski przywitanie się 05.06.08, 12:47 Chciłabym sie przywitać.Jestem nauczycielką angielskiego w szkole jezykowej, przedszkolu niepublicznym ,od wrzesnia rozpoczynam pracę w podstawówce. Chętnie skorzystam z Waszych porad i diświadczenia. Jestem z Warszawy Gosia Odpowiedz Link
harriet24 Re: Językowcy:angielski przywitanie się 05.06.08, 18:00 Witamy! Życzę powodzenia w szkole podstawowej, chyba łatwiej jest uczyć w podstawówce niż w przedszkolu... Odpowiedz Link