wiki27 20.11.07, 16:56 Jakie robicie dekoracje w swoich salach na 6 grudnia i świateczne, prosze o różne pomysły a nawet zdjęcia, pozdrawim wszytskie nauczycielki . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg_2 Re: Dekoracje mikołajwo -swiąteczne- jakie? 20.11.07, 21:06 Mam pod oknem taki pas sciany (miedzy oknem a grzejnikami) ktore ozdabiam zrobionymi z tektury czerwonymi skarpetami zakonczone bialym puchem zrobionym z waty, dodatkowo ozdobione gwiazdkami - skarpet jest tyle ile dzieci w grupie. Poza tym polecam pismo Hobby i Mały artysta - pomysły na dekoracje. W sali powiesze na nitkach wyciete płatki sniegu (w tamtym roku mialam gwiazdki) Na oknach misie -aniolki wygladajace zza ksiezyca i gwiazdy Odpowiedz Link
annaingrid Re: Dekoracje mikołajwo -swiąteczne- jakie? 30.11.07, 18:26 www.kuradomowa.com/zrobtosama/ozdoby_choinkowe_bombki_origami.shtml Odpowiedz Link
annaingrid Re: Dekoracje mikołajwo -swiąteczne- jakie? 30.11.07, 18:30 www.kuradomowa.com/dzieci/aniolek_z_papieru.shtml na tej stronie jest mnóstwo linków z pomysłami miłego wytwarzania Odpowiedz Link
sikorka46 Re: Dekoracje mikołajwo -swiąteczne- jakie? 30.11.07, 19:07 My mamy na drzwiach wyciętą z zielonego bristolu choinkę. Na choince są kolorowe bombki (również z papieru), a na każdej bombce zdjęcie dziecka. Dodatkowo choinke zdobi kolorowy łańcuch choinkowy. Na wiosnę bombki się zciągnie, doklei płatki i będą kwiatki ze zdjęciami. Odpowiedz Link
efcik1 Re: Dekoracje mikołajwo -swiąteczne- jakie? 03.12.07, 19:00 Na firankach gwiazdki z płyta CD, ( gwiazda papierowa a na nią przyklejona zużyta płyta, bardzo ładnie się mieni zwłaszcza przy włączonym świetle( aha i ekspresowo można wykonać), aniołki z Małego artysty.A przed Świętami na tablicy choinka ułożona z katrek świątecznych.Pozdrawiam Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: dO efcik 03.12.07, 19:57 Czy te plyty CD stanowią środek tej gwiazdy???? A jaką gwiazde polecasz zeby najladniej wyglądało,dużą w formie śniezynki czy plecionkę? Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
efcik1 Re: dO efcik 04.12.07, 18:11 Ja robiłam zwyczajne białe gwiazdy 5- ramienne i takie 5- ramienne ale puste w środku, nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ,..wycinałam zaykłą gwiazde i z niej wycinałm mniejsza zostai\wiając centymetr z każdej strony, potem sklejałam płyty wikolem, tak że wystawały tylko brzegi gwiazdy.Mam nadzieję ze masz dobrą wyobrażnie i dasz sobie radę, do trudno mi to wytłumaczyć.Pozdrawiam Odpowiedz Link
ada11152 extra pomysł z tym CD i tani! 29.10.08, 12:08 ogłaszam zbiórke starych płyt CD, a jeszcze pytanie mam? wikol to trzyma bez problemów? dzięki Odpowiedz Link
gobl Re: Dekoracje mikołajwo -swiąteczne- jakie? 28.10.08, 17:35 Ja robię w grupie choinki z odcisków dziecięcych dłoni - takie stemplowanie pomalowanymi na zielono rączkami. A później trochę sztucznego śniegu i brokatu i gotowe. Można oczywiście też dać dzieciom pole do realizacji ich własnych pomysłów i wtedy ozdabiają takoe choineczki jak chcą. Pozdrowienia Odpowiedz Link