Dodaj do ulubionych

Będą cyfrowe plany

IP: *.tac.net 30.11.04, 18:00
Brawo, bedzie jakis postep. Hej!
Obserwuj wątek
    • Gość: havi Re: Będą cyfrowe żniwa IP: *.wmgalicja.krakow.pl 30.11.04, 18:51
      ...idzie nowe! to dobrze ale znowu treba będzie zainwestować w jakiś dekoder
      lub w nowy telewizor , tak jak to było kiedyś gdy wchodził PAL
      • Gość: @os Re: Będą cyfrowe żniwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:24
        Pol biedy ze nowy telewizor. Jakos kazdy milczy, ze przesylanie sygnalu bedzie
        latwiejsze do windykacji. Nie placisz nie masz obrazu. Tak jak z pre-paidami...
        Co mi po tym ze bede mogl ogladac z kilku kamer, nie zamierzam bawic sie
        realizatora. Jakosci tez zbytniej nie dostrzege w obrazie. Takie bajery maja
        przycmic sciagalnosc abonamentu
        • user0001 Re: Będą cyfrowe żniwa 01.12.04, 12:04
          I co z tego?

Telewizja schodzi na psy. Za co mam płacić abonamemt? za przywilej oglądania
          czwartej powtórki? Za reality show i ludzi gotowych dać się zabić byle by
          zarobić? Za benefisy i śpiewające fortepiany? Za telenowele? Dziękuję, nie!

Za 3 lata będę miał prawdziwie szeroko pasmowe łącze, podobnie jak większość
          innych zainteresowanych. Wtedy telewizor zapakuję do pudełka, antenę zdemontuje.
          Obecnie oglądam około 2 godzin przekazu telewizyjnego tygodniowo, i tak musze
          to pobierać z internetu, gdyż w Polsce nikt tego nie nadaje. Zamiast płacić
          podatek telewizyjny, mogę zapłacić bezpośrednio twórcom interesujących mnie seriali.
          Radioodbiorników też się pozbędę. Najprawdopodobniej będę już mógł odbierać RSS
          Feed na telefonie komórkowym. Więc o wszystkim co dla mnie ważne zostanę
          poinformowany. Oficjalna linia telewizji publicznej mnie nie interesuje, wolę
          sam wybierać czy pełen tekst informacji usłyszę z CNN czy z al Dżazira.
    • Gość: Olga Nie cieszta sie tak bardzo IP: *.esmerk.com 01.12.04, 10:23
      Inna sprawa ze normalna TV mozesz miec w kazdym pokoju na antenie pokojowej a
      cyfrowke mozna miec tylko tam gdzie jest gnuazdko od anteny i cyfrowy box.
      Szambo. Wole stary system.
      • user0001 Re: Nie cieszta sie tak bardzo 01.12.04, 12:39
        > Inna sprawa ze normalna TV mozesz miec w kazdym pokoju na antenie pokojowej

Mieszkam zaledwie 40km od nadajnika i do oglądania telewizji potrzebuję
        siatkowej anteny na sztycy wysokości kilku metrów, w porównaniu z kablówką to
        żaden zysk.

> Szambo. Wole stary system.

A mnie nowy system by się podobał, uwolnione zostałyby przy okazji jakieś pasmo,
        i można by je wykorzystać do usług mobilnych, może jeszcze dodatkowy operator
        telefoni komórkowej by przy okazji powstał? (i kolejna wojna cenowa :) ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka