an.ta 20.12.09, 01:35 Moja ulica zimowa nocą i mój osobisty pies który bardzo lubi włóczyc się właśnie nocą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Zimowa noc 20.12.09, 03:03 kliknęłam prawym przyciskiem myszy i otworzyłam cały obrazek. Jest samowar i dzbanek z herbatką oraz przyjemne towarzystwo. Pies ma przyjazne zamiary, a kot tylko patrzy, aby czmychnąć do ciepłego domu. To, co na pierwszym planie rozjaśnia ulicę, ale wiem, że tam teraz arktyczny mróz i śnieg w tle. Odpowiedz Link
an.ta Re: Zimowa noc 23.02.10, 20:16 Czasami zimowa nocą na swojej ulicy rozdaję kwiaty Takie ze mnie dziwadło Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 24.02.10, 00:10 Fajnie, chętnie się tam wybiorę na spacer. Piękne bukiety. Uważaj na żyrafę, bo niech no ona tylko dojrzy tyle delicji Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Zimowa noc 03.03.10, 22:34 Nie zimno Ci Aniu,masz dobre serduszko jak kwiaty rozdajesz Ale dlaczego nocką? aaaaa... rozumiem w dzień czasu nie masz,pracujesz. Odpowiedz Link
an.ta Re: Zimowa noc 04.03.10, 20:26 W dzień pracuję, a nocą spać chorobcia nie mogę . Pewnie mi się tak na starość robi Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 04.03.10, 22:25 Też mam problem ze spaniem w godzinach nocnych, za to rano smacznie spałoby mi się do południa, ale mogę sobie na to pozwolić czasami Tak jak dzisiaj: czas już spać, a mnie ciągle coś zaciekawia i noooo... muszę, jeszcze trochę, a potem nie wiadomo kiedy jest daleko po północy. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Zimowa noc 05.03.10, 17:59 Czasami mam to samo,zaczynam ziewać,idę do łóżka i po pół godzinie sen znika i przewracam się z boka na bok,albo wstaje i zaglądam do lodówki hi hi hi Bosszzz... kto to widział opychac się ciemną nocką? Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 26.01.11, 02:47 zimowe nocne powitanko Progowanie w GIMPie Tylko inwersja - płatki śniegu. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 28.01.11, 12:52 Agnieszko, jakbyś zgadła, ta energia jest potrzebna także tym, którzy tutaj piszą. Odpowiedz Link
agas301 Re: Zimowa noc 28.01.11, 14:56 lol, Bogatko Ty to jesteś energetyczna! Piękne te kolorki chyba trochę ich podrasowałaś kontrastem i jakby coś "efekt kuli"? Sukces polega na tym,że zdobywa się to co się chciało. Szczęście polega na tym, że podoba się to co się ma. (Elbert Green Hubbard) Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 29.01.11, 05:00 Agnieszko, jestem pod wrażeniem tej przepełnionej serdeczności! I sentencja trafna. Zaokrąglenie na górze W tym wschodzie słońca najpierw zduplikowałam zdjęcie, i zastosowałam Filtry -->Światło -->Soczewka. Potem zaznaczyłam soczewkę narzędziem Elipsa, skopiowałam i wkleiłam jako nową warstwę na zduplikowane zdjęcie. Gumką wymazałam z soczewki miejsca zaokrąglone tylko w dolnej części soczewki. dopiero potem połączyłam warstwy. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 07.01.12, 11:17 Wcale nie tęsknię za śnieżną zimą, to zdjęcie to widok z mojego okna, jest z 23 grudnia 2011, zrobione zwykłą cyfrówką, opcja auto: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 03.01.13, 05:49 W tym roku łapałam w migawkę fajerwerki, ale nie wrzuciłam ich jeszcze na dysk. 23 grudnia też był śnieg, ale Wigilia już była bez śniegu, ciepła, u nas +4, w Jeleniej Górze +10, a w Monachium nawet +21...! więc spełniło się wszystkim przynajmniej to życzenie o ciepłej Wigilii Odpowiedz Link
agas301 Re: Zimowa noc 22.01.13, 23:08 Tak święta i przełom roku niespecjalnie zimowe ale już od kilku dni zima przypomniała sobie, że jej czas jest ograniczony hmmm u nas dziś - 7 w niedzielę ma być ponad - 10. Ciekawie się zapowiada tak dla ocieplenia wizerunku bo już całkiem z wprawy wyjdę;0 tworzyłam logo na zajęcia i aż nagle z przypadkowego obiektu zrulowało mi narzędziem 'interakcyjna metamorfoza' takie niby-kudełki kolorowe. Roznieciły moją wyobraźnie więc brnę dalej, powstaje owal więc nadałam mu jakiś wyraz poprzez nanoszenie plam, przezroczystości lubię taką zabawę naprawdę przy niewielkim nakładzie można spreparować postaci, zwierzęta, pejzaż, auto, budynki i czego tylko dusza zapragnie. ha naprawdę, teraz rozumiem animatorów bo choć już nie pierwszy raz udało mi się zrealizować wytwór wyobraźni to z konkretnymi postaciami trzeba być otrzaskanym jak drzwi obrotowe pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 23.01.13, 13:05 Świetna praca postać jakby podobna do Ciebie, bardzo mi się podoba. Corela znam mało, ale dzięki Tobie przypomniałam sobie o Interactive Blend Tool, między napisem zima a wiosną, z przeobrazenia można odczytać zona, czyli granica a przy okazji dodałam z Efektów Artistic Media. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Zimowa noc 27.07.17, 12:14 Na forum gazetowym nie ma edycji, a szkoda, bo niektóre hostingi robią się płatne i wtedy obrazki znikają. Poprzeglądam wątki i uzupełnię obrazki. Ten do powyższego postu: Odpowiedz Link