an.ta 25.05.11, 00:03 Bogatko czy ty umiesz robic takie najprostsze prezentacje w tym programie? Tz.kilka obrazów, żeby same się przemieniały, a przy tym jeszcze muzyczka to już luksus. Jak umiesz to ja proszę o wskazówki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: PowerPoint 25.05.11, 13:04 Masz Aniu PowerPoint 2007 czy PowerPoint 2010 ? www.zaradni.pl/porada/1524,jak_dodac_muzyke_do_prezentacji_power_point_2007 Jak zacząć: Animacja tekstów i obiektów "W widoku normalnym wyświetl slajd zawierający tekst lub obiekty, które mają być animowane. W menu Pokaz kliknij polecenie Animacja niestandardowa, a następnie kliknij kartę Efekty. Jeśli efekt animacji jest kojarzony z wykresem utworzonym w programie Microsoft Graph, kliknij kartę Efekty na wykresie. Na liście Tekst animacji obiektów slajdu zaznacz pole wyboru obok tekstu lub obiektu do animacji. W polu Wprowadź animację i dźwięk i Wprowadź tekst (jeśli animujesz tekst) wybierz odpowiednie opcje. Aby dla konkretnej opcji wyświetlić informacje Pomocy, kliknij znak zapytania , a następnie opcję. Kroki 3 i 4 powtórz dla wszystkich obiektów, z którymi zamierzasz skojarzyć efekt animacji. Kliknij kartę Kolejność i czas (chronometr). Aby zmienić kolejność animacji, na liście Kolejność animacji zaznacz wybrany obiekt, a następnie klikaj strzałki pozwalające przesuwać obiekt w górę i w dół listy. Aby ustawić czas, zaznacz obiekt i wykonaj jedną z następujących czynności: Aby animacja była uruchamiana przez kliknięcie tekstu lub obiektu, kliknij opcję Po kliknięciu myszą. Aby animacja była uruchamiana automatycznie, kliknij Automatycznie, a następnie podaj liczbę sekund, która ma dzielić zakończenie poprzedniej animacji od rozpoczęcia animacji definiowanej. Aby obejrzeć animacje, kliknij przycisk Podgląd. Wskazówka Z obiektami można kojarzyć gotowe podstawowe efekty animacji — w tym celu należy wybrać obiekt do animacji (w widoku normalnym), kliknąć menu Pokaz, wskazać polecenie Ustawienia animacji i kliknąć wybraną opcję." - skopiowałam z Pomocy PowerPointa. Odpowiedz Link
an.ta Re: PowerPoint 25.05.11, 15:10 Mam siódemkę. Dziękuję bogatko. Wieczorem będę próbowała. Jakoś zawikłane mi się to wydaje Odpowiedz Link
tytanya Re: PowerPoint 25.05.11, 18:36 Tylko się takie wydaje. Z punktu widzenia osoby 'oblatanej' komputerowe, czyli takiej jak Ty program jest prosty. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 25.05.11, 21:57 Przypomnę o programie Format Faktory, jest idealny do przekonwertowania muzyki na pliki .wma do PowerPointa. www.dobreprogramy.pl/FormatFactory,Program,Windows,13295.html Format Faktory jest po polsku i darmowy. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 27.05.11, 13:05 Rada Gościa z forum Komputery: " Taki pokaz slajdów z muzyką zrobisz systemowym programem Movie Maker: Wszystkie programy -> Akcesoria -> Windows Movie Maker" Wczoraj testowałam, Movie Maker jest łatwiejszy niż Power Point. ********************************************************** Znalazłam przy okazji converter www.dobreprogramy.pl/MacX-HD-Video-Converter-Pro-for-Windows,Program,Windows,21452.html free do 15 listopada 2011. BO-UMUJUMYT-FBOBXO - to klucz licencyjny do bezpłatnej instalacji tego convertera. Pokaże się informacja, że niedobry, ale klikasz Ok i na dole i jest pomyślne zakończenie instalacji. Tu jest www.macxdvd.com/guide/mac-video-converter-pro.htm FAQ do tego convertera, tu screen z poradnika: Jeszcze polecony przez Tytany E.M. PowerPoint Video Converter V3.20 www.effectmatrix.com/PowerPoint-Video-Converter/ trial tutaj, ale może jest gdzieś indziej free. Screen: Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 28.05.11, 18:37 Przetestowałam, jak składa się prezentację w Open Office. Podobnie, jak w Power Point, opcja dołączania muzy jest też w menu Wstaw. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 29.05.11, 16:28 drukujwspomnienia.pl/przyklady/pamiatka_pierwszej_komunii_swietej Nieco inaczej i bez muzy. Tutaj przykładowe pomysły: drukujwspomnienia.pl/przyklady Może zainteresować też tych, którzy chcą przygotować do druku własną książkę ilustrowaną własną grafiką i zdjęciami. Można wysłać ją do wydrukowania za umiarkowaną cenę. Można korzystać z zasobu szablonów, różnych tematów tła i ozdobników. Tutaj testowałam ten program: Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PowerPoint 30.05.11, 17:56 Zrobiłam w PowerPoincie ze spacerku w Parku Ujazdowskim. www.voila.pl/339/rlwdr Odpowiedz Link
autograf42 Re: PowerPoint 30.05.11, 21:18 Przyjemny spacer z Jagą. www.voila.pl/233/ptfub/ kwiatki z ogródka netu na moją pierwszą próbę Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 30.05.11, 22:38 Jaguś, aż czuje się ten świeży zapach, przyjemny spacer. Autograf, slajdy OK, a muzykę trzeba dograć. Pokaz ->Animacja niestandardowa -> i w tej ramce pozaznaczać i potem kliknąć w niej na Więcej opcji, aby zaznaczyć W pętli do zatrzymania. Teraz, aby mieć materiał do PPSów, korci mnie, aby wybrać się na jakąś atrakcyjną wycieczkę. Odpowiedz Link
autograf42 Re: PowerPoint 31.05.11, 10:29 Dziękuję Bogatko, właśnie z tym kontynuowaniem muzyki na kolejnych slajdach był problem. Dobrze, że jesteś Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 30.05.11, 23:32 Testowałam Movie Maker. www.voila.pl/488/9b3y9/ W programie Movie Maker na osi czasu jest mnóstwo miejsca na slajdy. Gdy jest mało slajdów, tak jak w tym pliku, trzeba przyciąć muzykę, czyli najechać kursorem na koniec ścieżki dźwiękowej, pokaże się czerwona strzałka i przesunąć ją należy do końca ostatniego zdjęcia. Widok ->Rozmieść ikony według ->Czas trwania. Miałam problem z zapisem pierwszy raz. Plik ma rozszerzenie .WMWMM i trochę się obawiałam, jak przyjmie takie dziwadło hosting Voila. Otóż trzeba wybrać w Kreatorze po lewej stronie: 3. Zakończ pracę z filmem -> Zapisz na moim komputerze i klikać wg poleceń Kreatora. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 14.04.12, 09:51 > Autor: an.ta ☺ 14.04.12, 01:53 > Bogatko dostałam prezentację w Power Poincie i jest to filmik z obrazkami z tekstem to jak ten > filmik zapisać inaczej np w pdf lub doc? To zależy, jaki jest to PPS. Obrazki z tekstem z PPS, które przysyła mi Helenka pocztą, można kopiować prawym przyciskiem myszy. w innych można kopiować tekst, obrazy PPS klawiszem Prt.screen i otwierać w programie graficznym. Najłatwiej jest z PPSami, które otwierają się w programie Power Point. Wtedy Plik -> Wyślij do -> Microsoft Word... albo: Aby kopiować z PPS, zmień rozszerzenie pliku z .pps na .ppt i możesz kopiować do Worda i PDF - czyli, wejdź w opcje folderów i wyłącz Ukrywaj rozszerzenia znanych typów plików. Potem zmień rozszerzenie. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 19.11.12, 23:31 Zacięło mi się.... Autor: an.ta ☺ 19.11.12, 21:47 ..Co mi się porobiło Bogatko, że nie mogę obejrzeć żadnej prezentacji i pokazuje mi się taki komunikat który jest nieaktywny Nie miałam takiego przypadku, ale może spróbuj tym programem: pobieralnia.pl/plik-1740-czytnik-pps-ppt.html Prosty czytnik plików z rozszerzeniem .pps i .ppt czyli prezentacji stworzonych w programie Microsoft Power Point. Jest to po prostu taka przegladarka tych oto plików, jest również możliwość zapisania slajdu do pliku graficznego ( .jpg lub .bmp) oraz automatycznego pokazania prezentacji przy uruchamianiu programu. Do otworzenia prezentacji nie potrzebny jest program Power Point. lub: www.dobreprogramy.pl/PowerPoint-Viewer,Program,Windows,12204.html Wersja działająca zarówno w systemach 32- jak i 64-bitowych. Instalacja przebiega z użyciem asystenta pobierania plików. Najnowsza wersja bezpłatnej przeglądarki firmy Microsoft umożliwiającej otwieranie i drukowanie dokumentów stworzonych w programie do tworzenia prezentacji PowerPoint. PowerPoint Viewer 2010 umożliwia oglądanie prezentacji stworzonych w programie PowerPoint 2010, a także w wersjach 2007, 2003, 2002 (XP), 2000 i 97. Przeglądarka wydaje się idealnym uzupełnieniem w przypadku korzystania z konkurencyjnych pakietów (np. pakietu OpenOffice), nie zawsze oddają one bowiem oryginalny wygląd dokumentów. Przy pomocy przeglądarek można także sprawdzać czy stworzony w konkurencyjnym programie dokument będzie poprawnie odczytywany przez użytkowników oprogramowania Microsoft. Oba programy są bezpłatne. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 18.01.13, 15:25 an.ta napisała: > Prezentacje przysyłane na pocztę przestały mi się otwierać. Prezentacje w Power > Point. Co mi się zrobiło bogatko??( Potrzebujesz chyba pakiet zgodności www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=3 A tutaj lektura www.elektroda.pl/rtvforum/topic634293.html i na końcu strony tematy pokrewne. Odpowiedz Link
kasik1230 Re: PowerPoint 13.07.15, 10:07 Bardzo fajnie wyjasnione. Obecnie w prezentacji warto korzystać z różnych dodatkowych opcji, tak aby informacje przekazywać w jasny i interesujący sposób. Jednym z nich jest VTMaps, który umożliwia prezentowanie danych na mapach wraz z wartościami vtmaps.com/pl/mapa-polski-i-excel/ Odpowiedz Link
bogatka1 Re: PowerPoint 13.07.15, 16:21 Interesujące, ale np. wersja VTMaps najczęściej wybierana kosztuje 400,- zł. Odpowiedz Link