Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

26.07.12, 22:32
Witam, długo szukałam tego forum i nareszcie mi się udało. Mam pytanie do zdolnej Adminki. W programie Windows Live Movie Maker robię klipy ze zdjęć, które mam w folderze. Chciałam zrobić dziecku filmik z ruchomymi gifami, ściągnęłam z internetu animacje i wkleiłam zamiast zdjęć. I kicha!! gify były nieruchome..Czy ja coś zrobiłam źle? Zadałam pytanie zaprzyjaźnionym osobom na youtube, którzy takie ruchome zdjęcia i gify dodali, jakim programem to zrobili i odpowiedzieli mi, że tym samym, którego ja używam. Może ja czegoś nie wiem, nie umię, lub nie widzę? Bardzo pięknie proszę o jakąś instrukcję i dodam, że jestem początkującym matołkiem..Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bogatka1 Re: windows live movie maker 27.07.12, 19:19
      I tu wołam na pomoc Followthesun, Jendrulę i Delwę, bo animacja i filmy to ich ulubiony region.
      www.centrumxp.pl/Windows7/2105,Dodawanie-zdjec-i-obrazow-do-projektu.aspx a jeśli ten artykuł nie pomoże, to będziemy szukać dalej.

i jeszcze: www.vista.pl/artykuly/14798_windows_movie_maker_omowienie_programu.html tu pisze, że
      "Importowanie elementów audio i wideo

W celu użycia w projekcie danego medium cyfrowego należy je najpierw zaimportować do kolekcji. Importowane pliki można przechowywać na oraz importować z dysku twardego komputera, dysku CD, nośnika wymiennego lub w/z udostępnionej lokalizacji sieciowej. W programie można importować elementy wideo w wielu formatach: .asf, .avi, .m1v, .mp2, .mp2v, .mpe, .mpeg, .mpg, .mpv2, .wm i .wmv. Podobnie można importować wiele różnych formatów audio: aif, .aifc, .aiff .asf, .au, .mp2, .mp3, .mpa, .snd, .wav i .wma, a także pobierać obrazy nieruchome w formatach: .bmp, .dib, .emf, .gif, .jfif, .jpe, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff i .wmf.

Aby zaimportować nowy materiał do kolekcji:
      Użyj funkcji importuj obraz wideo, jeśli chcesz zaimportować pliki wideo, a następnie wybierz żądany plik (w opcjach importu wyłącz opcję utwórz klipy dla plików wideo).
      Użyj funkcji importuj obrazy, jeśli chcesz zaimportować pliki z obrazami nieruchomymi, a następnie wybierz żądany plik.
      Użyj funkcji importuj audio lub muzykę, jeśli chcesz zaimportować pliki audio, a następnie wybierz żądany plik
      Znajdź wszystkie zaimportowane pliki w kolekcji. Zauważ, że możliwe jest obejrzenie/przesłuchanie każdego zaimportowanego elementu."
      ...Więc albo trzeba przekonwertować animowanego gifa np Format Factory,
      albo ten animowany gif rozłożyć na klatki, i te klatki po kolei importować do Movie Maker.
      • followthesun Re: windows live movie maker 27.07.12, 20:30
        Powinno się normalnie importować. Albo jako importuj obraz video, labo importuj obraz.W przypadku importuj video trzeba wybrać opcję: wszystkie typy rozszerzeń, bo gifów od razu nie wykazuje.
        Może gif się zapisał jako nieruchomy? Sama nie wiem.
    • bogatka1 Re: Mam pytanie 27.07.12, 21:58
      support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2384851 Konwertowanie pliku GIF na format WMV za pomocą programu Windows Live Movie Maker
      • ewelina337 Re: Mam pytanie 28.07.12, 13:22
        Witam Bogatkę i Followthesun i bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Wiedziałam Bogatko, że można na Twoją pomoc liczyć, bo tak mi podpowiedziała moja internetowa znajoma. Mój dziadek chciał mi pomóc i zadawał pytanie na różnych forach, ale bez odzewu..Dzięki, jesteście kochane..
        Szczególnie pomocny był ten program w Twoim ostatnim poście Bogatko, ale ściągnięcie go na mój laptopek nie powiodło się, spróbuję na stacjonarny. Będę tu zaglądać, może jakieś nowe info się pojawi..Życzę wspaniałego weekendu i bardzo gorąco pozdrawiam.ewelina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka