23.09.10, 08:05
Obiecalam sobie,ze w tym roku upieke te marcinskie rogale,wiec juz zaczynam poszukiwania bialego maku,widzial ktos lub ma pomysl,gdzie go dostac w Polsce lub Niemczech???
Obserwuj wątek
    • momas Re: Bialy mak 23.09.10, 08:38
      Sklepyz zywnacia indyjska?
      PL to chyba na Wielkopolsce gdzies...
      Dwa lata temu byl dostepny w sklepie internetowym przydasiownia. Teraz go nie ma...ale moze przed listopadem sie pojawi.
      • czekolada72 Re: Bialy mak 23.09.10, 09:04
        Na Kleparzu czy innym targu.
        • lunaa7 Re: Bialy mak 25.09.10, 08:56
          Indyjski sklep?? poszukam u siebie-dzieki smile

Kleparz???-nie wiem,co to jest,a na zwyklych targach to raczej chyba zwykly mak sie dostanie,z tego,co sie orientuje,to bialy mak jest bardzo ciezko dostac...
          • czekolada72 Re: Bialy mak 25.09.10, 10:38
            Kleparz to najstarszy .... plac, rynek, targ,bazar z zielenina w Karku; nawet dwa są - Stary i Nowy - do tego tygodnia byłam swiecie przekonana, od kilkunastu lat, ze stary jest jednym z najtanszych w Malopolsce, a tus ie okazało, ze taka kapusta o połowe tansza jest na Nowym smile
            Na obu sa budki z przyprawami, z rozmaitymi bakaliami, nasionami (typu fasola, groch, soczewica, mak, zboza itp itd) - i w takich wlasnie budkach, z wora, na wage - roznosci mozna nabyc smile
            • czekolada72 Re: Bialy mak 25.09.10, 10:38
              W KRAKU mialo byc smile
    • egipcjanka15 Re: Bialy mak 28.09.10, 16:51
      Ja ja ja widzialam!!!

Ale chyba Ci sie nie przyda ten adres wink W Wiedniu na tylach Stephanplazu jest taki sklep - muzeum maku. Cuda tam maja rozne i mak bialy tez. Ostatnio jak bylam nie chcialo mi sie targac, bo juz i tak mialam ciezka torbe i jeszcze kilka godzin latania po centrum przed soba. A by sie przydal bo Marcin coraz blizej, a naprawde ciezko go dostac, jakem z Poznania.
      • lunaa7 Re: Bialy mak 30.09.10, 19:39
        no,wlasnie...Austria.....kurcze,musze pomyslec,czy kogos mam tam,ale bardzo dziekuje za typ big_grin wink
        • asiakusy Re: Bialy mak 30.09.10, 20:25
          ... ale naprawdę zajrzyj też do sklepów indyjskich, bo mogą sprowadzać. Nie wiem, jak w Indiach, ale w pakistańskich sklepach nie widziałam innego maku niż biały, a pytaliśmy nawet na takim targu z paszami dla zwierząt smile
    • pies-li-kot Re: Bialy mak 02.10.10, 18:53
      Witam ponownie, i znów w wątku poznańskimsmile
      Biały mak do kupienia w "Piotrze i Pawle", prawie w ciagłej sprzedaży, ale nie wiem, czy sklep tej sieci jest w Twoim mieście?
      • lunaa7 Re: Bialy mak 04.10.10, 20:37
        dziekuje za typ,poprosze kogos z Poznania,ja mieszkam w Berlinie,wiec tu nie ma tych sklepow,ale to nie problem-dzieki smile smile
        • lunaa7 Re: Bialy mak 06.10.10, 16:26
          HURA!!!!!!!!!! kupilam dzis,poszukalam w necie indyjskiego sklepu (dzieki za rady smile) ,pojechalam i juz mam zakupiony big_grin
          • koniczynka777 Re: Bialy mak 21.10.10, 14:40
            Bialy mak zwykle o tej porze mzona dostac w sieci sklepow 'Piotr i Paweł"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka