Dodaj do ulubionych

Do Slazaczek, ale nie wylacznie

17.10.10, 12:33
Dziolszki, bardzo piuyknie wos prosza, wejrzicie sam:
forum.gazeta.pl/forum/w,902,117506611,117506611,Zaloba_po_smierci_18_osob.html
i pomozcie mi, bo chyba wscielkicy dostana.

Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 14:07
      ja nie Ślazaczka, a Warszawianka z krwi i kości, na której miasto wszyscy musieli płacic. Dla własnego zdrowia radzę Ci odpuśc, z trolami się nie dyskutuje bo to jak walenie głową w beton. Nieźle mnie miotnął ten tekst, ale się powstrzymałam. Wbrew pozorom odpisując i dyskutując z tym czymś, tylko nakręcasz wypowiedź, a o to właśnie tej osobie chodzi.
      • edyta95 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 14:10
        wrzuciłam ją w wyszukiwarkę, ech szkoda gadać, wyjątkowo agresywna osoba
    • czarna9610 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 14:10
      To jest felinecaline internet i piszą różni . Niestety część jest odważnych tylko kiedy się chowa za nickiem . Zetknęłam się kilka razy z Ja w twoim wieku ten typ tak ma i jedynie co można to zignorować.
      • achulaw Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 14:16
        Miotnęło mną!!! Nawet nie czytam więcej bo chybabym nie zdzierżyła, a w Kościele byłam.
        Takich ludzi powinno się leczyć.
        • ewa9717 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 14:59
          Myślę, że trzeba poprzestać na tym, co Marguyu napisała, to niezłe podsumowanie.
    • fettinia Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 16:37
      Feline..wredny troll..nie karm go chociaz i Ciebie i nas wszystkie trzesie..najrozsadniej bedzie kliknac w kosz a trolla przyblokowac..
      szkoda nerwow..jak skomentowala Marguyu niektorzy sa "inteligetni" inaczej..
      • daxter Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 20:04
        No własnie dobrze powiedziane niektórzy sa inteligentni inaczej nie ma co dyskutowac z trollem ,jak to mówią gadał dziad do obrazu a obraz do niego ani razu nie ma sensu sie denerwować .
        pozdrowienia od rodowitej ślązaczkismile))
        • aka10 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 20:37
          Wg. mnie, caly tamten watek jest do skasowania. Czegos bardziej prostackiego nigdy nie czytalam.
          • kingoskar Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 17.10.10, 23:23
            Ale przecież to prawda!
            Ostatnio uwolniono zasypanych górników w Chile ( wielkie brawo!)
            ile lat miał najstarszy z nich?
            - 63!

W PL górnicy już by roznieśl ipół kraju jakby mieli do tego wieku pracować!
            delikatni jacyś?

Zrozumcie, że tylko na Sląsku tak się hołubi górników
            nikt im tam pracowĆ NIE KAZE I ICH NIE ZMUSZA
            ale wymagać i żądać to są pierwsi

Okropne to jest!
            • fettinia Kingoskar 18.10.10, 09:29
              Wpadlas tu jak burza tylko po to by przyklasnac autorce tamtego watku?..
              Kazdy moze miec swoje zdanie-po to jest forum by byla dyskusja.Ale..nalezy je wyrazic kulturalnie i nie obrazac nikogo.A tamten watek zieje agresja i chamstwem...
            • mysiulek08 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 15:19
              Jak to nagle przybylo w Polsce wysokiej klasy specjalistow od gornictwa czy sytuacji geopolitycznej Chile, no no.

Kopalnie, miedzi, na polnocy Chile to zupelnie inna historia niz kopalnie wegla kamiennego na Slasku Gornym i Dolnym. Poczytaj sobie np o Mina Escondida, El Teniente czy Chuquicamata i porownaj np z Halemba czy bylymi kopalniami na Dolnym Slasku, wtedy moze uda ci sie zroumiec dlaczego tu da sie jeszcze w kopalni pracowac majac 63 lata.

I jeszcze fundnij sobie wycieczke na przodek kopalni jak radzi Feline a najlepiej miej ojca gornika, ktory ma pylice.

O ile pamietam to zaloba narodowa zostala ogloszona po tragicznym wypadku wlasnie w Halmebie. Gdy ginie jeden, dwoch, trzech ludzi to tylko sa krotkie njuwsy w wiadomosciach.

A przypominam, ow wypadek drogowy wynikl z zglupoty i brawury kierowcy owego busa, a gornicy sa zdani wylacznie na kaprysy Matki Natury.

KROPKA!!!
              • kingoskar Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 16:41
                sami się na to decydowali - ich wybór!
                nie rozumiem tego specjalnego traktowania!
                nie są, och biedacy, jedyną grupą która cierpi na choroby zawodowe - za to jedyną, która uważa że wszystko im się należy, bo oni są górnikami.
                Kropka.
                • mysiulek08 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 16:56
                  a cos ty sie tak tych gornikow uczepil/a? O ile mnie pamiec nie myli to zarowno policja jak i wojsko ma wiecej przywilejow emerytalnych niz gornicy. A rolnicy ZUS nie placa.

P.s
                  jeden dzien pracy maszyny wiertniczej, ktora wiercila szyb pod kapsule ratownicza kosztowal 18000 USD, czy to tez wg ciebie niepotrzebny wydatek? Inna sprawa, ze budzet Chile to spokojnie wytrzyma smile
                  • kingoskar Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 17:10
                    Bo temat dotyczył górników.
                    Po pierwsze przepraszam, że nie przywitałam się.

Po drugie: ok, nosi mnie nieco - a to z tego względu, że w demonstracjach zorganizowanych przez górników ucierpiała znana mi osoba. A demo były pod hasłem, mniej więcej "nam się należy".
                    I tak mi się nasi polscy górnicy kojarzą.

Przepraszam za uogólnienia - wrzuciłam wszystkich do jednego wora, ok tak się nie robi - przepraszam urażonych. Nie zmienia to jednak faktu, że zawód wybierają sobie sami.

A akcję z Chile oglądałam na żywo i nieraz łezka w oku mi się zakręciła smile

• mysiulek08 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 17:21
                      Demonstruja nie tylko gornicy, kazdemu wolno, wszak jest demokracja, wolny kraj.

Gornicy to nie tylko ci z kopalni wegla kamiennego, ale tez KGHM i inni zajmujacy sie wydobywanie kopalin. Nie zawsze tez moga sobie wybrac inny zawod.

Tak, poczulam sie urazona i ta napascia na polskich gornikow i pewnoscia w wydawaniu opinii o kraju, ktorego sie nie zna. No, ale ja zostalam wychowana tak by szanowac KAZDA prace i kraj w ktorym sie mieszka, ojczyzne tez smile
                      • kingoskar Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 17:28
                        masz rację
                        ale dla zadymiarzy szacunku nie mam.
                        • mysiulek08 Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 17:46
                          Uscislijmy, zadmy to robia zwiazkowcy, ktorzy tak naprawde to normalnej, ciezkiej pracy pod ziemia sie nie tykaja. I tyle.
                          • kingoskar Re: Do Slazaczek, ale nie wylacznie 18.10.10, 17:50
                            Mogę jeszcze raz przeprosić, że uogólniłam i wrzuciłam wszystkich do jednego wora.
                            Przepraszam.
                            • achulaw Dobrze, że.... 18.10.10, 19:08
                              ...są ludzie, którzy znają słowo przepraszam.
                              Sznuję zdanie innych jeżeli nie ma ww nim zawiści i nienawiści.
                              Dlatego jako Ślązaczka przeprosiny przyjmujęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka