blackglass 03.08.11, 09:29 Bardzo Was proszę specjalistki o przepis na proste ( w miarę dietetyczne, jeśli to w ogóle możliwe ) ciasto z rabarbarem. Dodam ze nie jestem najlepsza w pichceniu ciast wiec musi to być coś prostego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f nie od specjalistki ale najlepsze i najprostsze 03.08.11, 12:46 prosto z archiwum! Reanimowane z archiwum - uniwersalny najprostszy placek z każdym owocem ? ale już jest teraz RA=BAR=BAR !! ///////////////// placek z rabarbarem... konwaliowa 06.05.06, 12:45 + odpowiedz najprostsze na świecie ciasto, ale za to jaki zapach... 1 szkl. cukru 2 szkl. maki 2 jajka pol szkl. mleka pol szkl. oleju lyzeczka proszku do pieczenia rabarbar wszystkie skladniki wymieszac na gladka mase, przelozyc do formy, na gore pokrojony rabarbar, posypac cukrem... i do pieca pieklam w 180 stopniach do "suchego patyczka" /////////////// Kupiłem dziś 10 łodyg rabarbaru, obrany schudł troche, pokroiłem i zasypałem łyzeczka cukru, oprószyłem cynamonem i kardamonem troszkę. W przepisie zmniejszyłem ilość cukru o ? szklanki ? czyli do ? szklanki. Blaszka - obojetnie jaka, ale miałem szeroką, prostokątną, piekłem na papierze. I już. 180 st ? i piekłem 3x10 minut? = 30 minut, i dodałem jeszcze 5 minut, bo był spór, co znaczy naprawdę ?suchy? patyczek ? Polecam. ////////////// a tu watek wart rbabrbaru fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79272490,79272490.html Odpowiedz Link
szpulkaa Re: nie od specjalistki ale najlepsze i najprosts 05.08.11, 14:32 Ooo tak! Genialny w swej prostocie jest ten przepis Piękę wg. niego ciasta z róznymi owocami. Teraz są morele i śliwki - działa! Odpowiedz Link
ka_thy Re: ciasto z rabarbarem 03.08.11, 14:46 Ja polecam ten przepis: mojewypieki.blox.pl/2007/06/Ciasto-z-rabarbarem.html I nie tylko z rabarbarem ale z innymi owocami też - piekłam z czerwonymi porzeczkami, śliwkami, jabłkami. Odpowiedz Link
czarna9610 Re: ciasto z rabarbarem 06.08.11, 10:07 Jeśli dietetycznie to najlepiej biszkopt . Odpowiedz Link