Dodaj do ulubionych

NIESŁODZONE mleko skondensowane

15.11.11, 20:02
Witam smile
Jak w temacie - mam puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego, kawy nie piję i nie bardzo wiem jak spożytkować. Kupione przez pomyłkę.
Macie jakieś pomysły? W miarę szybkie i nie jakieś bardzo kaloryczne, tłuste itd, bo muszę uważać na cholesterol smile
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: NIESŁODZONE mleko skondensowane 15.11.11, 20:07
      clam chowder?
      • czarna9610 Re: NIESŁODZONE mleko skondensowane 15.11.11, 20:13
        Krem do ciasta biszkoptowego Rozpuścić dwie galaretki w dwóch szklankach wody. jak zaczną tężeć to dodać do ubitego mleka . poczekać aż masa nieco zgęstnieje i wyłożyć na ciasto
    • krysia2000 Flan 16.11.11, 14:45
      tylko ze wtedy bedzie slodzone i tryskajace wrecz cholesterolem. Za to umiarkowanie tuste.
      • jacek1f wkraplać do kawy? n/t 16.11.11, 15:27
    • fettinia Re: NIESŁODZONE mleko skondensowane 16.11.11, 20:51
      wymieszac ze slodzonym kakao,odrobina rozpuszczalnej kawy,odrobina slodkiej smietanki i dolac brandy lub wodki wg gustu i smaku-wychodzi calkiem calkiem domowy trunek -pseudo bayleyssmile
      • julsza Re: NIESŁODZONE mleko skondensowane 17.11.11, 00:18
        fettinia napisała:

> wymieszac ze slodzonym kakao,odrobina rozpuszczalnej kawy,odrobina slodkiej smi
        > etanki i dolac brandy lub wodki wg gustu i smaku-wychodzi calkiem calkiem domow
        > y trunek -pseudo bayleyssmile

o to własnie chciałam podpowiedzieć smile
        • olusinska Re: NIESŁODZONE mleko skondensowane 20.11.11, 11:36
          Dziękuję za pomysły, chyba w bliskiej przyszłosci skorzystam z podpowiedzi Czarnej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka