pietnacha40 31.01.13, 01:30 dlaczego niektóre ciastka mają taką nazwę? Dzisiaj widziałam przepisy na dwa rózne ciasteczka i oba to były makaroniki. Wcześniej też widywałam tę nazwę, ale za każdym razem ciasteczka były inne. Co oznacza ta nazwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: makaroniki 31.01.13, 02:24 dla mnie makaroniki to leciutko wilgotne ciastka z kokosowych wiorkow ale z migdalow tez widzialam.. dlaczego? nie mam pojecia Odpowiedz Link
daxter Re: makaroniki 14.03.13, 22:13 Dla mnie ta nazwa kojarzy sie z odpustowymi ciasteczkami owsianymi na bazie białek . Smak dzieciństwa A tak nsprawdę to ciasteczka migdałowe na bazie ubitych białek z cukrem i do tego mielone migdały ,kokos to kokosanki .Sà też makaroniki z marcepanem z uprażonymi płatkami owsianymi . A ten spamer to dopiero sobie życzy 34 zeta za 9 makaronikòw rozbòj w jasny dzień no i na makaroniki to nie wyglàda. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: makaroniki 17.03.13, 17:01 Oj, tak, oblaty, makrony i gumowe zegarki na odpuście u św. Any Odpowiedz Link
czekolada72 Re: makaroniki 10.11.14, 17:22 Makaroniki przepis podstawowy - 4 białka ubic z 20 dag cukru pudru i pol opakowania waniliowego, ubic na parze, zdjac gdy zgestniejei ubijac dalej do ostygniecia. Wymieszac z 30 dag zmielonych migdalow, wykladac na pergamin nieweilkie krazki, piec na rumiano w 180C Zmodyfikowalam go i jestem baaardzo zadowolona! Bialek 5, najpierw ubilam ze szczypta soli, potem cukier, zamiast waniliowego - kilka kropel esencji pomaranczowej. Poniewz robilam z tego co mialam w domu - zmielilam pestki slonecznika. Dodalam tez 2 kopiate lyzeczki maki ziemniaczanej. Pieklam zas w foremkach silikonowych do muffinek. Polecam! Odpowiedz Link