fettinia 25.07.07, 08:41 Lubicie?Bo ja bardzoLepiej smakuje chleb z wiklinowego koszyka niz z plastikowegoDrewniany stol jest "cieplejszy"-ot taki malowniczy styl wiejski A moze lubicie nowoczena kuchnie bez takich dodatkow?Ciekawa jestem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Re: Wiklina i drewno w kuchni:) 25.07.07, 09:07 Bezsprzecznie plastikom mowie nie, ale...poza tym nie potrafie sie do konca zdecydowac Z jednej strony bardzo mi sie podobaja drewniane, rustykalne kuchnie, ale jakos nie bardzo je widze u siebie Z drugiej strony te nowoczesne, takie troche sterylne tez sa w moim guscie - ale koniecznie z drewnianymi jasnymi frontami, zadne czerwone na wysoki polysk I koniecznie biale sciany Co do dodatkow - koszyk jak najbrdziej wiklinowy, ewentualnie z materialu Moja wymarzona kuchnia musi po prostu spelniac 3 warunki - byc funkcjonalna, latwa w sprzataniu (a latwa do utrzymania ladu) i estetyczna Niektore kuchnie z Ikei spelniaja moje warunki (co wcale nie znaczy ze akurat taka MUSZE miec No ciezko mi dogodzic...) Ania Odpowiedz Link
dodwig2 Re: Wiklina i drewno w kuchni:) 25.07.07, 09:19 Witam w ten bury i ponury środowy poranek. Lubię styl jak to nazywa moja córcia "przaśnie" tzn tak trochę na ludowo - w kuchni drewno, wiklina, na mnie ładny fartuszek (mam uubiony w gąski i drugi z haftowanymi kwiatkami - oba przywiezione z Czech) . Ja co prawda w kuchni mam stół mały, taki na dwie osoby, ale mam jadalnię i tam stoi duży stół, na stole serwetka haftowana jeszcze przez moją babcię. Ja urodziłam się w sierpniu, pod znakiem lwa i lubię wszystko co wiąże się z ziemią i słońcem - moje ulubione kolory to kolory słońca pomarańczowe, żółte, nachętniej ubierałabym się tylko w lniane i bawełniane stroje - spodnie, spódniczki itp. Odpowiedz Link
fettinia Re: Wiklina i drewno w kuchni:) 28.07.07, 16:41 tez wlasnie lubie owy przasny stylNiestety mieszkanie mamy wynajete wraz z kuchnia na stanie i moge tylko male szafki i koszyki dodac Odpowiedz Link
niewidzialna_l Re: Wiklina i drewno w kuchni:) 31.07.07, 22:41 lubie eklektyzm,który panosze sie w całym moim mieszkaniu.Stare z nowym,70 letni lawendowy kredens,koronka z koniakowa,nowoczesna lampa,koszyki,szkło,stare zelazko ,oliwkowe kafle,ekspres do kawy nowoczesne dodatki,oby tylko wszystko do siebie pasowało, Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: Wiklina i drewno w kuchni:) 19.10.07, 13:26 bardzo lubie dreno wkuchni,szafki mam drewnaine wlasnie-olcha,blaty dobrane pod kolor,dreniana lawe i naroznik drewniany w kaciku jadalnym,koszyki,koszyczki,tacki slomiane itd.. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wiklina i drewno w kuchni:) 08.11.07, 13:16 Oooo temat w sam raz dla mnie Zanim sie rozpisze - malenki wtret - wychowalam sie i nadal mieszkam w chalupie gdzie mieszkanie jest niskie - tylko 3,20, mam tak to wpojone od mamy i babci... Moja kuchnia, to wlasciwie dwie - jedna top taka wiejska, no moze noie z wiejskiej kurnej chalupy, ale powiedzmy z soltysiego dworu - ciemna, niska (mowie, ze niska, czyli te z 3,20), drewniane ciemne kredensy, takiez krzesla i stoł, najlepiej jeszcze rzezbione, goralskie, no w ostatecznosci orawskie, z okienkami, niewielkimi, w ktorych zazdrostki, albo "firanki" z suszonych ziol, naturalna podloga (najlepiej proste, ciemne dechy lub kamien) przykryta tkanymi chodnikami ; do tego dodatki - drewniane , jakis fajans - najlepiej prosty bialy. I w tym wszystkim "ukryte" - zmywarki, zamrazarki, expresy, krajalnice, plyta elektryczna itp itd Druga kuchnia - to polaczenie kuchni wrecz palacowej z prowansalska - wiec meble - ciemne drewniane lub kremowe, olbrzymie okna, plytki na podlodze, ukryte sprzety - jw, duzo, duzo przestrzeni.W obu opcjach jest jak najbardziej wskazane bezposrednie wyjscie na pole! A real? real banalny... mam kuchnie z balkonem, polnocny wschod. Bordowy xylolit na podlodze, jedna cala sciana jest z cegly, na przeciwleglej - pastelowa tapeta ; sciana 3 - prawie cala to okno ba;lkonowe, sciana 4 - okno z witrazem do lazienki. Kredens z lat 440 , odnowiony, w kolorze waniliowo-bananowym, w tym kolorze tez sa nogi od dziadkowego stolu. Blat robiony na zamowienie, solidny, bukowy , w takim samym rudawym kolorze jak okno do lazienki, blat i drzwi do przedpokoju i wszelkie pozostale drzwi wewnetrzne. Stolik pomocnik, wiszaca goralska biblioteczka, karnisz i drewniane krzesla - ciemno-brazowe, czekoladowe. Szafka podzlew, zmywarka i lodowka białe, zlew, armatura, kuchenka i okap - nerdzewka. Dotego białe lampy, chodniki na podłodze, dyzo drewna, gliniane naczynia, troche mosiadzu i pelno truskawkowych motywow, gdzie sie da Dodatki ogolnie czerwone, granatowe, zolte - takie czyste, zimnawe kolory) Odpowiedz Link
fettinia Czekolado!!! 08.11.07, 18:11 Ty uwazaj bo cie kiedys nawiedze No tak smakowity opis kuchni mmmm Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Zapraszam :)) nt 05.12.07, 11:52 A w sumie - czemu nie Tylko musze wiedziec JAK i raczej PO Mikołaju Odpowiedz Link
fettinia Re: Zapraszam :)) nt 05.12.07, 12:30 Mozesz sobie zalozyc swoja galerie na fotoforum.Nie musisz zakladac watkow Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Zapraszam :)) nt 05.12.07, 12:57 Podumam, podumam, i tak wsio PO Mikołaju! Odpowiedz Link