fettinia 26.12.07, 10:36 Wszystko sie udalo,brzuchy przepelnione? Przyznam,ze sernik mi troche wyszedl koslawy i bulki spalilam,ale reszta oki Tak sobie siedzimy-stol nakryty caly dzien- tylko potrawy sie zmieniajaNa szczescie nikt sie nie przejadl Pozdrawiam swiatecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzowa Fettinio Bogini-pierogów Mistrzyni! 26.12.07, 11:57 Zrobiłam swoją pierwszą samo(a właściwie dwudzielną wigilię) ciasto jest faktycznie super, na pewno wykorzystam je niejeden raz bo sie szybciutko zagniata i rewelacyjnie lepi. U mnie co prawda pierogi przypominają trochę kule armatnie albo jakieś dziwne sakiewki, ale to dlatego, że do lepienia chłopa mego dopuściłam. Ale za to w smaku...Ach! - najlepsze odsmażone na masełku! Dziękuję! Poza tym grzybowa, kompot - super. Kluski z makiem, rybki... mnóstwo tego. Naprodukowałam żywności tyle, że chyba do Wielkanocy jeść będziemy Ale mężczyzna mój zadowolony! Znajomym i Mamie swojej (przyszła teściowa ) chwalił mnie i wymieniał wszystkie potrawy przez nas przygotowane (czy ktoś chciał słuchać, czy nie )) ) A! I upiekłam pierniczki z przepisu podanego przez Aniaiewa - wspaniałe. A farsz do pierogów zgodnie ze wskazówkami Wadera3. Dziękuję wszystkim za wsparcie, wskazówki i przepisy. Pozdrawiam - Kot P.S.Zdjęcie pierogów można obejrzeć na moim blogu tuż pod fotką koszatniczki. Zapraszam - link poniżej, tylko proszę sie za głośno nie śmiać Odpowiedz Link
fettinia ojej sie zarumieniwszy:DDD 26.12.07, 13:09 Sluchaj Twoje pierogi sa wlasnie takie jakie maja byc-pelne farszuSmiac sie nie bede tylko podziwiac!! Gratuluje,ze pierwsza samodzielna sie udala Odpowiedz Link
legwan4 Re: ojej sie zarumieniwszy:DDD 26.12.07, 13:22 Pierogi są w porzo,a koszatniczek słodkiDD Odpowiedz Link
aleksandra999 Re: No i jak?:) 26.12.07, 15:34 wykorzystałam twój przepis na tort orzechowy, choc krem zrobiłam inny waniliowo- orzechowy, a nie kawowoy, wyszło rewelacynie, wszystkie wigilijne potrawy wyszły oki, ciasta sie udały, a dziś kaczka pieczona w glazurce faszerowana owocami paluszki lizać) Odpowiedz Link
fettinia Re: No i jak?:) 26.12.07, 18:17 mmm zazdroszcze tej kaczuchyU nas dzisiaj indorek Odpowiedz Link