Dodaj do ulubionych

No i jak?:)

26.12.07, 10:36
Wszystko sie udalo,brzuchy przepelnione?big_grin
Przyznam,ze sernik mi troche wyszedl koslawy i bulki spalilam,ale reszta okismile
Tak sobie siedzimy-stol nakryty caly dzien- tylko potrawy sie zmieniajasmileNa
szczescie nikt sie nie przejadlsmile
Pozdrawiam swiateczniesmile
Obserwuj wątek
    • dzowa Fettinio Bogini-pierogów Mistrzyni! 26.12.07, 11:57
      Zrobiłam swoją pierwszą samo(a właściwie dwudzielną wigilię) smile ciasto jest faktycznie super, na pewno wykorzystam je niejeden raz bo sie szybciutko zagniata i rewelacyjnie lepi. U mnie co prawda pierogi przypominają trochę kule armatnie albo jakieś dziwne sakiewki, ale to dlatego, że do lepienia chłopa mego dopuściłam. smile Ale za to w smaku...Ach! - najlepsze odsmażone na masełku!
      Dziękuję!

Poza tym grzybowa, kompot - super. Kluski z makiem, rybki... mnóstwo tego. Naprodukowałam żywności tyle, że chyba do Wielkanocy jeść będziemy smileAle mężczyzna mój zadowolony! Znajomym i Mamie swojej (przyszła teściowa smile ) chwalił mnie i wymieniał wszystkie potrawy przez nas przygotowane (czy ktoś chciał słuchać, czy nie smile)) )

A! I upiekłam pierniczki z przepisu podanego przez Aniaiewa - wspaniałe. A farsz do pierogów zgodnie ze wskazówkami Wadera3.

Dziękuję wszystkim za wsparcie, wskazówki i przepisy.

Pozdrawiam - Kot

P.S.Zdjęcie pierogów można obejrzeć na moim blogu tuż pod fotką koszatniczki. Zapraszam - link poniżej, tylko proszę sie za głośno nie śmiać smile
      • fettinia ojej sie zarumieniwszy:DDD 26.12.07, 13:09
        Sluchaj Twoje pierogi sa wlasnie takie jakie maja byc-pelne farszusmileSmiac sie
        nie bede tylko podziwiac!!smile
        Gratuluje,ze pierwsza samodzielna sie udalasmile
        • legwan4 Re: ojej sie zarumieniwszy:DDD 26.12.07, 13:22
          Pierogi są w porzo,a koszatniczek słodkibig_grinDD
    • aleksandra999 Re: No i jak?:) 26.12.07, 15:34
      wykorzystałam twój przepis na tort orzechowy, choc krem zrobiłam inny waniliowo-
      orzechowy, a nie kawowoy, wyszło rewelacynie, wszystkie wigilijne potrawy wyszły
      oki, ciasta sie udały, a dziś kaczka pieczona w glazurce faszerowana owocami
      paluszki lizaćsmile)
      • fettinia Re: No i jak?:) 26.12.07, 18:17
        mmm zazdroszcze tej kaczuchysmileU nas dzisiaj indoreksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka