Dodaj do ulubionych

Alkostopex

18.05.16, 20:05
Alcostopex -
Obserwuj wątek
    • beatajk11 Re: Alkostopex 22.05.16, 21:38
      poczytaj o leczeniu - Baklofenem
    • grazkavita Re: Alkostopex 23.05.16, 17:20
      Nie wierzę w cudowne tabletki na odchudzanie i w cudowny srodek dla alkoholika. Cuda jednak się zdarzają...Alkoholik przecież może nie pić cały rok!, by potem stwierdzić, że już może i znowu zacząć pić "już jako wyleczony".
      • aaugustw Re: Alkostopex 23.05.16, 19:40
        I tu sie zgadzam z toba Grazka... - Dla dotknietego palcem Bozym w postaci
        choroby alkoholowej nie ma takiej chemii, ktora uleczylaby mu te chorobe i
        dlatego tak dlugo kazdy z nich (alkoholikow) bedzie poniewierany dopoki nie
        odrobi swego zadania domowego z samym soba przy pomocy innych...!
        A...
    • blek12 Re: Alkostopex 28.05.16, 14:35
      Szukam opini na temat Alkostopex i nie moge znalesc... Prosze was o te opinie... !!!!
      Pilnie tego potrzebuje.... Chce pomóż Bratu...
      • aaugustw Re: Alkostopex 28.05.16, 18:10
        Ty szukasz tego, co chcialbys aby tak bylo...
        Zapamietaj sobie: Nie ma takiego lekarstwa na alkoholizm i nie ma takiej drogi na skroty,
        aby w bialych rekawiczkach dac sobie samemu z samym soba rady...!
        Bratu mozesz pomoc jedynie wtedy, jezeli on tej pomocy naprawde chce...
        Powiedz mu zeby poszedl np. na takie spotkanie, ktore zwane sa Mityngami AA, tam
        znajdzie ludzi takich, ktorzy uporali sie z ta choroba bez uzalezniania sie od chemii...!
        (zanim ja sie tam wybralem, myslalem ze tam siedzi samo dno, do ktorego tak bardzo
        nie chcialem sie przyznac...!).
        A...
      • wojti75 Re: Alkostopex 30.05.16, 23:46
        Nie zajmuj się bzdurami. Jak chcesz pomóc bratu a nie go zabić to wyślij go na terapię. Zajrzyj na alko.fora.pl . Poczytaj na początek.
        Miłego.
    • aabroniewski Re: Alkostopex 29.05.16, 09:43
      Skoro narkotyk potrafi wywoływać stany euforyczne, paracetamol niweluje ból głowy to dlaczego nie można wynaleźć leku na alkoholizm? Jeden z moich znajomych powiedział kiedyś do mnie tak: " Gdybym wiedział, że tak jest z alkoholem to nigdy bym się za niego nie brał." Wielu ludzi żyje przykładnie, ale tak naprawdę nie są świadomi swej nędzy - co innego alkoholik - ten jest w pełni świadom swego położenia.
      • aaugustw Re: Alkostopex 29.05.16, 10:46
        aabroniewski napisal: "... dlaczego nie mozna wynalezc leku na alkoholizm?"
        _____________________________________________________________.
        Jestem zwyczajnym alkoholikiem, dzis trzezwym i przywroconym do zdrowia.
        Wyprobowalem na sobie chyba wszystkie sposoby na to, aby nie pic lub aby
        pic w sposob kontrolowany zanim wyladowalem w swej bardzo dlugiej tulaczce
        i w swym rozpaczliwym musie wsrod tych najbardziej ponizonych zwyciezcow
        i wybrancow Boga - w AA...!
        Dlatego, ze mam duze w tym doswidczenie sprobuje na to pytanie dac odpowiedz
        paroma tylko wybranymi, retorycznymi pytaniami...
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na milosc...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na zmniejszenie nadetego Ego...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na umniejszenie pychy...?
        - na zawisc, na pozadliwosc, na gniew, na chciwosc...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na to, aby siebie chetnie zmienic;
        swoje chore przyzwyczajenia, zle nawyki i tradycje wyniesione z domu i spoleczenstwa...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na odpowiedzialnosc...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke przeciwko osamotnieniu...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na gotowosc do zwalczenia swoich wad...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na samooszukiwanie sie...?
        - czy mozna wyprodukowac tabletke na indywidualny rozwoj duchowy, zalezny od
        danego czlowieka...?
        A...
        • aabroniewski Re: Alkostopex 29.05.16, 11:30
          Nie ma ludzi idealnych, ale te wady nie muszą być przyczynkiem do picia - prawdziwym powodem jest brak miłości - AA kładzie naciski na rozwój duchowy, ale to nie jest równoznaczne z miłością, bo nie da jej się wyhodować. Być może odniesienie się do Siły Wyższej jest rodzajem modlitwy aby miłość spłynęła na człowieka.
          • deoand Re: Alkostopex 29.05.16, 12:28
            Oczywiście na wszystkie te psychologiczne rzeczy o których pisze august nie ma żadnej leczniczej tabletki i tu całkowita zgoda ale na zwykły głod alkoholowy czyli chęc napicia a własciwie na zmniejszenie chęci napicia uczeni próbują wymyśleć jakiś lek typu Campral czy Selincro tyle tylko , że nie działaja one super skutecznie - o tym leku do którego podałem link nie mam zielonego pojecia stąd Was pytam - może ktos cos słyszał albo próbował . Cały problem polega na tym aby nie wejsc w ciąg alkoholowy - wypijeswz to wypijesz ale jak pijesz kolejny dzień to juz jest problem
            • aabroniewski Re: Alkostopex 29.05.16, 14:19
              Dokładnie o to chodzi - o zniesienie głodu fizjologicznego. Cała reszta to umiejętność przetrwania w tym nieprzyjaznym świecie / no chyba, że trafi cię piorun miłości, ale to już zupełnie inna historia /.
              Pewnie trafił w Eskę, bo ślad po Niej zaginął.
              • aabroniewski Re: Alkostopex 29.05.16, 14:40
                Chciałem tylko dodać, że moje poszukiwania Eski przy pomocy psów tropiących nie dały większych rezultatów - psy doprowadziły mnie do jakiegoś zardzewiałego roweru / obok w krzakach leżał kondom szt.1 /.
                • aaugustw Re: Alkostopex 30.05.16, 08:35
                  Rozbudziles tym moja fantazje... - Domyslam sie, ze ten kondom znajdowal sie kiedys tam gdzie miejsce jest na siodelko a znalazl sie obok w krzakach podczas, np. ucieczki... (przed policja...!?). :-o
                  A... ;-)
                  • aabroniewski Re: Alkostopex 30.05.16, 13:48
                    Wszystko wskazuje na to, że Eska została uprowadzona i to w sposób gwałtowny - wskazują o tym pozostawione ślady. Prawdopodobnie zazdrosny adorator w porywie szału /zespół Otella/ wyskoczył nagle z krzaków i przewrócił na ziemię przejeżdżającą Eskę - właśnie wtedy z kieszeni wypadł mu kondom. Ostatnio śledczy nieopodal miejsca zdarzenia znaleźli breloczek z wygrawerowanym imieniem - jak donosi mój tajny współpracownik rzecz ta należała kiedyś do Jasnoludza.
                    • aaugustw Re: Alkostopex 30.05.16, 15:31
                      Aabroniewski napisal: "... rzecz ta należała kiedyś do Jasnoludza."
                      _____________________________________________________.
                      Ojej, ale mi przypomniales czasy, kiedy tu grzmialo setka piorunow
                      na raz, bo pewien Jasnoludz (bez "s") zakochal sie na dobre w Esce (z "s"),
                      a on jako ja(s)noludz nie przewidzial w swej milosnej slepocie (i nie
                      tylko milosnej), ze wszystko to tutaj przeczyta potem jego zona... -
                      Bosche, co tu sie dzialo (i jak mogl On do tego dopuscic...!?)
                      Czy ja(s)noludz dzisiaj jeszcze zyje - nie w iem, ale jedno jest pewne:
                      Otrzymal zakaz pisywania na Forach, (o pisywaniu do Eski juz nie wspomne...!)
                      A...
                      • aabroniewski Re: Alkostopex 31.05.16, 06:09
                        Nie ma mowy o pomyłce - dla dobra sprawy imiona i nazwiska osób powiązanych z uprowadzeniem zostały zmienione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka