Dodaj do ulubionych

SITO ZAWIESZONY!

IP: *.gizycko.mm.pl 27.04.05, 19:16
Zarząd Polskiego Radia w trybie pilnym zawiesił dziś Pawła Site (szef Biski) w pelnieniu swoich obowiazkow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robercik Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 27.04.05, 19:32
      Jeśli to prawda, to muszę powiedzieć, że tak szybko się tego nie spodziewałem...
    • Gość: carioka Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.brzezno.gda.pl 27.04.05, 21:56
      w tym kraju to już chyba nigdy nie będzie normalnego radia-pozostaje mieć
      nadzieję że w necie powstanie jakaś wspomagana sponsorami ,,supastejszyn''
      a Pawłowi Sicie życzę aby to zawieszenie okazało się jakimś nieporozumieniem
    • Gość: jenka Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 27.04.05, 22:38
      skad ta informacja? za dnia nie bylo o tym mowy.
    • Gość: redbull Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.gizycko.mm.pl 27.04.05, 23:21
      wedlug niepotwierdzonych jeszcze oficjalnie informacji, sito nie powroci juz do BISki
      • Gość: Artur Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.eranet.pl 28.04.05, 00:21
        Bardzo smutne
        • Gość: jonasz Re: SITO ZAWIESZONY! IP: 195.245.217.* 28.04.05, 05:09
          bardzo smutne, że sam do tego doprowadził...
          • Gość: carioka Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.brzezno.gda.pl 28.04.05, 06:50
            Jak to -,,sam doprowadził''?
          • Gość: rachela Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 08:06
            jonasz: a kto to ma w radiu /IP: 195.245.217.* / dyzur o tej porze. zapewne ktos
            zyczliwy.
            • Gość: Jacenty Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 28.04.05, 09:05
              To, co Sito zrobił do tej pory w Bisce ledwie umiarkowanie mnie przekonało.
              Może gdyby został dłużej, zrobiłby więcej i lepiej, a może nie. Zdaje się, że
              już się jednak o tym nie przekonamy. Z oceną samego "zajścia" wstrzymałbym się
              do poznania konkretnych zarzutów.
              • homo.sluchaczus Re: SITO ZAWIESZONY! 28.04.05, 09:40
                szkoda. wiązałem duże nadzieje z Pawłem Sito w Radiu BIS. przed jego przyjściem
                w radiu można było (nad czym ubolewam) usłyszeć m.in. Scootera, Krawczyka itp. -
                mam nadzieje, ze to nie powroci. mam również nadzieję, że jednak "odwieszą"
                Pawła Sito. bo jeśli nie, to coś mi mówi, że będzie TrUjka-BIS. tyle że z
                większą ilością hip-hopolo :-(
            • Gość: :/ Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:48
              No wlasnie, to typowe dla tej stacji, dla tych ludzi, ktorzy potrafia podszywac
              sie za innych! Wlazic w dupe na potrzeby, a za plecami sprzedawac ludzi!

Mialem przyjemnosc pracowac z Pawlem i nie ukrywam, ze nigdy w zyciu nie
              spotkalem tak wspanialego czlowieka, ktory byl zyczliwy przede wszystkim dla
              ludzi, ale dodatkowo mial wielka pasje, ktora bardzo wazna jest w
              dziennikarstwie.

Trzymam kciuki za Pawla i mam nadzieje, ze wroci do tego radia!
              • cze67 Re: SITO ZAWIESZONY! 28.04.05, 13:02
                www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=182168
                • Gość: wierny sluchacz Re: SITO ZAWIESZONY! IP: 213.195.142.* 28.04.05, 13:24
                  Yo zaczalem sluchac radia bis z ciekawosci gdy uslyszlem, ze stanowisko
                  dyrektora programowego zaczal piastowac Paweł Sito.Zdzialal tyle, czego nikt
                  inny nie moglby zrobic przez rok.Calym sercem jestem z nim i licze, ze powroci.
    • Gość: JA Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:30
      To skandal!!!! Ale czego si espodziwac po Babilonie. Pdaja ostatnie bastiony .
    • poziomk Re: SITO ZAWIESZONY! 28.04.05, 10:41
      a jaka przyczyna? powody?......
      • glebogryzarka1 Re: SITO ZAWIESZONY! 28.04.05, 14:56
        Podobno wniosek pracowników radia Bis.
        • Gość: zawod Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.eranet.pl 28.04.05, 16:40
          aha, czyli oni chaca zasciankowego radia, ktorego malo kto slucha i spokoju w
          swoich pokoikach.
          to radio wreszcie zaczelo reagowac na aktualne wydarzenia i zjawiska, ale to
          wymaga wiekszych nakladow pracy i jak ktos nie czuje ze pracuje w massmedium,
          to moze niech nie zwalnia szefa, tylko sam poszuka sobie np. smazalni poza
          sezonem?
          • Gość: Jacenty Re: SITO ZAWIESZONY! IP: 195.245.217.* 28.04.05, 17:12
            Z wszelkimi komentarzami wypadałoby chyba się wstrzymać do chwili gdy będzie
            wiadomo o co chodzi. Na razie tylko plotki krążą...
            • Gość: redbull Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.gizycko.mm.pl 28.04.05, 21:21
              to nie są plotki, informacja o zawieszeniu sity przez zarzad zostala potwierdzona
              • Gość: Jacenty Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 29.04.05, 08:50
                Mówiąc o plotkach miałem na myśli np post Joli, bo to, że zawieszony to fakt.
      • Gość: jola Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 01:01
        Takie ze ten człowiek jest pijakiem i narkomanem! To człowiek ze spaczoną
        psychiką, który nie bardzi sobie radzi sam ze soba a co powiedziec dopiero z
        rozwijajacym sie preznie radiem. Niestety musze was rozczarowac ale wiecej
        zlego przyniósł niz dobrego. Zmany i tak mialy byc wiec on moze wniosl troche
        swierzosci ale nic poza tym.. A słuchanie "kurew" na antenie w dzien wielkiej
        nocy to chyba nie jest zbytnia przyjemnosc. Z reszta on sam wie ze juz go nic
        nie uratuje. Tu nie beda go bronic jak w Radiostacji, no moze wierny zawsze
        T.S. ulubieniec szefa...
        • Gość: chicken Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.05, 01:19
          Gość portalu: jola napisał(a):

> Takie ze ten człowiek jest pijakiem

... i złodziejem! Bo każdy pijak to złodziej! ;)
    • homo.sluchaczus Re: SITO ZAWIESZONY! 29.04.05, 09:27
      Oto informacja z press.pl:
      "Zarząd Polskiego Radia SA zawiesił Pawła Sito w obowiązkach dyrektora i
      redaktora naczelnego Radia Bis. Został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy
      w spółce.

Sito jest dyrektorem i redaktorem naczelnym rozgłośni zaledwie od marca. Jak
      informuje Polskie Radio, decyzja o zawieszeniu obowiązuje do wyjaśnienia
      stawianych mu zarzutów, w szczególności dotyczących sposobu kierowania anteną i
      podejmowania decyzji programowych. O jakie konkretnie zarzuty chodzi, Polskie
      Radio nie informuje. Z naszych informacji wynika, że niektórzy długoletni
      pracownicy radia, redaktorzy zamawiający, wystosowali do zarządu spółki pismo,
      w którym zarzucają Pawłowi Sito m.in. nepotyzm i zlecanie pracy osobom
      niezwiązanym z Polskim Radiem. Z żadnym z autorów pisma nie udało się nam
      wczoraj skontaktować. Sam Sito nie komentuje sytuacji, nie chce się też odnieść
      do zarzutów. - Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni, a ja powrócę do swoich
      obowiązków – mówi tylko. Kierownictwo stacji objęła Bożena Sarnowska, sekretarz
      redakcji w Radiu Bis."

wniosek z tego taki, że ktoś Pawłowi podcinał skrzydła. takie są
      niestety "uroki" pracy w Polskim Radiu. jak ktoś dostał robotę 40 lat temu, to
      chce już pewnie do emeryturki doczekać.
      może jakiś protest?? może byśmy np. o jednej godzinie wysyłali smsy pod 2100 z
      poparciem dla Pawła Sito. np. w trakcie Bislisty w sobotę o 16:10. co Wy na to?
      Piotr Kordaszewski wydaje się sensownym człowiekiem. może przeczyta. czekam na
      odzew.
      • Gość: chicken Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.05, 09:42
        Ja jestem za i z przyjemnością wyślę SMS. Jestem zniesmaczony całą tą sytuacją,
        jak i stylem w jakim do niej doszło. Szkoda, że Zarząd PR nie ujawnił treści
        tych donosów, przepraszam - listów i osób które sie pod nimi podpisały.
        Zastanawia mnie, czy to ludzie z anteny Biski, czy może z biur, szatni,
        sekretariatów i toalet?
        • Gość: Robercik Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 29.04.05, 10:07
          A ja się dziwiłem, że on nie wywala tych wszystkich Kaczkowskich, Sielańczyk i
          całej reszty! Podziękował ledwie paru osobom (megazdolnym;), a już się larum
          podniosło, bueee
        • Gość: w_b MOŻE MAILE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:39
          Wysyłajmy petycje do radia! Może Zarząd przywróci Pawła Sito! Proponuję taki
          oto list!
          odezwijcie się, co myslicie o tym w_b@interia.pl

siezieniewski@polskieradio.pl
          jaworska@polskieradio.pl
          siemoniak@polskieradio.pl

Szanowni Państwo!

Zwracamy się do Państwa z uprzejmą prośbą o przywrócenie Pawła Sito do
          obowiązków dyrektora

anteny Programi IV Polskiego Radia - Radia BIS. Prośbę swą motywuję tym, iż
          wiążemy duże

nadzieję w poprawie jakości antenowej, interaktywności ze słuchaczami oraz
          przede wszystki

możliwościach internetowych tej stacji. Zaznaczam, że jestem słuchaczem radia
          BIS i po 1 marca

stacja nabrała charakteru. Zalezy nam, aby muzyka, która prezentowana jest w
          naszej Bisce, nie

była muzyczną papką, którą serwują nam inne stacje radiowe. Będziemy wdzięczni
          za pozytywne

rozpatrzenie naszej prośby! Poza tym myslimy, że warto dać człowiekowi drugą
          szansę, z tego co

widać Paweł Sito jest stworzony do radia, bo to wielka jego pasja!

Dziękuję za przeczytanie mojego listu.

z poważaniem i pozdrowieniem

(to wpisz imię i nazwisko)
          • homo.sluchaczus Re: MOŻE MAILE! 29.04.05, 10:46
            Gość portalu: w_b napisał(a):
            zgadzam się, jestem za.

> Poza tym myslimy, że warto dać człowiekowi drugą
            > szansę, z tego co
            >
            > widać Paweł Sito jest stworzony do radia, bo to wielka jego pasja!

jeśli został zawieszony z powodu protestu "starych" pracowników, to myślę, że
            nie chodzi o drugą szansę. chodzi po prostu o sens tworzenia radia publicznego,
            w którym najważniejszy jest słuchacz.
            ale jestem za.
            • roch_benkovic Re: MOŻE jednak mieli rację? 29.04.05, 16:49
              Myśle ze niedokładnie przeczytaliście post Joli.
              Może i Sito to człowiek radia, ale żadna firma nie będzie tolerowała u swoich
              dyrektorów notorycznego naduzywania wszelakich uzywek i obnoszenia się z
              butelką po korytarzach, czy tez wywracania do góry nogami wszystkiego co da sie
              wywrócic. Łamania umów, ustaleń, i skrajnej nieodpowiedzialności. Szkoda, bo to
              był zdolny człowiek, którego w któryms momencie przerosoło zycie. Największym
              problemem Pawła Sity jest Paweł Sito. Niestety "wyczynami" w Polskim Radiu
              spalił sie juz kompletnie i nikt z powaznych nadawców nie uwierzy teraz w jego
              gwiazdę. I tak miał szczęście że trafil do Polskiego Radia, bo inny, prywatny
              nadawca już po pierwszych numerach wywalił by go z hukiem. Ci sie jeszcze
              cackają - zawieszenie, elegancja, wersal. No cóz ludzie czasami tak kończą.
              • Gość: przetak Re: MOŻE jednak mieli rację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 19:49
                zabił, zgwałcił, jadł heroine, i wszyscy to widzieli!
                • Gość: carioka Re: MOŻE jednak nie mieli racji? IP: *.brzezno.gda.pl 29.04.05, 20:36
                  w niektórych wypadkach -przykładem jest roch czy niejaka jola -mam wrażenie że
                  odbywa się tutaj tzw.,,kopanie leżącego''---oj nieładnie,nieładnie-
                  • Gość: mroovki Podskorna manipulacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:57
                    roch to moze mi wytlumaczysz takie dziwne zjawisko:
                    a mianowicie wczoraj na oficjalnym forum radia zadalem pytanie dlaczego nie
                    odbedzie sie zaplanowana debata na temat wulgaryzmow w muzyce hip hopowej... po
                    chwili ow post zniknal ze forum, zadalem pytanie drugi raz i znowu zniknal...
                    Czy tu aby napewno chodzi o uzywki?
                    • Gość: ktos Re: Podskorna manipulacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 21:08
                      Ja z Pawlem pracuje i nie widze, zeby cpal, pil i sie wyzywal na pracownikach!
                      Wszyscy przesadzaja! CO do forum Radia BIS, tak, wpisy znikaja! szczegolnie
                      pozytywne!
                      • Gość: mroovki Re: Podskorna manipulacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 21:14
                        dzieki ktosiu, czyli beton sie zbuntowal...
                        • Gość: Mareczek Re: Podskorna manipulacja? IP: *.chello.pl 29.04.05, 22:17
                          Sito pije nie więcej niż przeciętny człowiek mediów ;) Oskarżenia go o
                          pijaństwo w pracy są wyssane z palca. Cały ten beton radiowy powinien zostać
                          wysadzony w powietrze! Wiem co mówię bo znam Sitę i beton też.
                      • Gość: niktos Re: Podskorna manipulacja? IP: *.chello.pl 30.04.05, 02:59
                        widzimy to, co chcemy widziec...
                        • Gość: Bush Re: Podskorna manipulacja? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 12:51
                          To co sie dzieje na stronie radia Bis to jakas popierdolka. Posty znikaja,
                          pozytywne komentarze tez. Ciekawa rzecz obserwowalem. Po komentarzach
                          wspierajacych Pawla, pojawilo sie stado "rzyczliwych" ktorzy nagle z 3 postami
                          przysrali po calosci. Prym wiodla znana i na tym forum - Jola. Chwile potem
                          zniknely linki z adresami na inne fora, gdzie mozna bylo zabierac glos w
                          wiadomej sprawie.
                          Powodow zawieszenia nie znam, ale wiem jedno. Takimi metodami jakimi pracuja na
                          forum internetowym Bis-ki, to sam Wielki Gruzin by sie nie powstydzil. Jakies
                          sredniowiecze mentalne.
                          Pawel - keep it simple.
                          • grrrg Re: Podskorna manipulacja? 30.04.05, 13:17
                            Manipulacja owszem, ale durna, że hej!
                            • Gość: mroovki Re: Podskorna manipulacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 17:14
                              po antenie rtv nie bedzie basow kwazara, a bylem bardzo ciekaw jak dnb zabrzmi z
                              orkiestra...
                              grzeczna ta ramowka, ze az sie niedobrze robi...
                              • tezurus Re: Co NoweGo ws SITA 08.05.05, 02:36
                                Ja słucham właśnie BISa i mało grzeczne dżwięki. Wręcz ciężkie jak dmb czy
                                podchodzące pod breakinbeat.
                                A CO NOWEGO. Kiedy odwieszają SiTA??????????????
                                • Gość: august Re: Co NoweGo ws SITA IP: 195.245.217.* 08.05.05, 04:00
                                  Te dzwieki to drum'n'bass. Wczesniej byl (grzeczny) uk garage :-)
                                • Gość: Robercik Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.chello.pl 08.05.05, 10:44
                                  A co to takiego "breakinbeat"? :D
                                  • Gość: tezurus Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 08.05.05, 14:52
                                  • tezurus Re: Co NoweGo ws SITA 08.05.05, 14:56
                                    Gość portalu: Robercik napisał(a):

> A co to takiego "breakinbeat"? :D

jak sama nazwa móiw. Breaken beats.
                                    Natomiast zawsze miałem problemy z określeniem czym jest garage. Może ktos
                                    opisze o ile to możliwe. Zatem w BISie nadal jest dobrze..ale co z SITem.
                                    Lexu i Novika się utrzymali to dobrze świadczy. Ktoś ma jakieś info co z nim.
                                    To że poodsuwał pare osób, dobrze zrobiło radio, wszak marka biSa pojawiała się
                                    na koncertach, w mediach, profil muzyczny spwodował napływ nowych słuchaczy, a
                                    trzymać bo trzymać starą gwardie to chyba nie jest żaden powód. Bo oni tu długo
                                    byli. To radio rozwijające się i zmiany sa potrzebne. A zwłaszcza jesli ma to
                                    oddżwięk tam gdzie radio powinno mieć. A tak SIĘ STAŁO.
                                    • Gość: Robercik Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.chello.pl 08.05.05, 18:24
                                      To wreszcie breakinbeat czy breaken beat? :-) I co mówi ta nazwa, bo mnie słowa
                                      przez Ciebie użyte niewiele mówią, a mam papier mówiący o ukończeniu adekwatnego
                                      kierunku językowego? ;-)
                                      • Gość: radiota Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.chello.pl 08.05.05, 20:13
                                        Wyjasnijmy sobie kilka spraw
                                        Kolezanka Jola to Agnieszka Sielańczy-prawda boli, ale trzeba to wreszcie
                                        powiedziec. Niech ta dziewczyna nie bedzie taka madra!
                                        • Gość: astat na marginesie IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 21:54
                                          To forum było takie bardziej w rodzaju słuchaczowego magla, raz ambitniejsze,
                                          raz (częściej:)) wręcz przeciwnie, słuchacze jak to słuchacze - różni. Odkąd
                                          jednak zaczęli pojawiać się tutaj coraz liczniej radiowcy czy tam ludzie z
                                          branży, no nie wiem jak to ująć, to nagle zrobiło się podwójnie paskudnie.
                                          Owszem, forum publiczne, demokracja, każdy może swoje żale wylewać dowolnie,
                                          ale chciałam zauważyć, że czytają to głównie chyba słuchacze i włosy dęba
                                          stają, jak te radiowe rozgrywki personalne wychodzą na jaw. Gdzieś nam się
                                          odbiera resztki wiary w magię radia i ja osobiście protestuję. Może jednak to
                                          rozdzielić, państwo pracujące w radiu niech załatwia swoje sprawy między sobą,
                                          my będziemy się żalić albo zachwycać między sobą. I wszyscy zachowają
                                          złudzenia:)
                                        • ronron Re: Co NoweGo ws SITA 09.05.05, 20:27
                                          A kto to ta Sielańczy? O co wogle chodzi?
                                          • Gość: pupa Re: Co NoweGo ws SITA IP: 213.195.142.* 10.05.05, 10:29
                                            Sielanczy to Agnieszka Sielańczyk dj-ka biski
                                            A co Cie to obchodzi wogole?
                                        • Gość: Endengo Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.edu.pl 10.05.05, 10:33
                                          Popieram w całej rozciągłości! To forum jest dla SŁUCHACZY i RADIOWCÓW - a nie
                                          małych szuj, donosicieli i krętaczy, którzy chyba przypadkiem znaleźli pracę w
                                          radiu. Od kiedy wpisują się tzw. radiowcy, poziom dyskusji znacznie się
                                          obniżył, jestem zniesmaczony i zbulwersowany. Teraz widać, o co im chodzi: o
                                          zachowanie swych posadek, donoszenie, manipulowanie i inne plugawe rzeczy.
                                          POZIOM RADIA MAJĄ W GŁĘBOKIM POWAŻANIU. Teraz przynajmniej prawda wyszła na
                                          jaw.
                                        • Gość: Endengo Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.edu.pl 10.05.05, 10:39
                                          Ps. poprzedni wpis był odpowiedzią dla Astat.
                                          PsII. Breaken Beats - połamane rytmy. Nie mam papieru, ale myślę, że chodzi o to
                                          • Gość: chicken Re: Co NoweGo ws SITA IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.05.05, 11:16
                                            radioto, a na czym opierasz swoje informacje wg których jola to Agnieszka
                                            Sielańczyk? Tak jak nie podobał mi się wpis joli i uważam go za żenujący, tak
                                            też nie podobami mi się to, co Ty piszesz nie udowadniając w żaden sposób, że
                                            masz rację. Ja np. sądzę że jola to szatniarz z mojej uczelni, pan Witek. I co?
                                            A tak w ogóle to może ktoś wie co z tym Sitą w końcu? Nadal zawieszony,
                                            odwieszony, zwolniony? Pozdrawiam.
    • szybki_wytrysk Re: SITO ZAWIESZONY! 10.05.05, 11:22
      Przepraszam bardzo !!! A kto to jest Sito ?
      Aaaaa juz sobie przypomniałem , to ten pseudointelektualista , któremu wydaje
      sie ,że umie robić radio.
      • Gość: carioka Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.brzezno.gda.pl 10.05.05, 11:51
        pisze się -BREAK'N'BEAT---break to ,,brek''w zestawie perkusyjnym a beat
        to ,,stopa''i stąd to się wzięło---a z Sito myślę że się wyjaśni--bo tylko on--
        mimo wielu ,,kąśliwych''opinii z lewa i prawa
        • Gość: Robercik Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 10.05.05, 12:05
          Ja wiem jak się pisze i co oznacza, ale Tezurus chyba nie bardzo ;-)

Jeśli to prawda z tą Sielańczyk, to żenująca sytuacja, zwłaszcza że radiowiec z
          niej raczej lewy. Swoją drogą sprawa Sity jakoś przycichła, ciekawe ...
          • sielana Re: SITO ZAWIESZONY! 10.05.05, 14:53
            Jola to nie Aga Sielanczyk, bo Aga Sielanczyk to JA :)
            Jakby Ci sie chcialo sprawdzic to poprosze o maila. Przy
            okazji poznam swoich wrogow publicznych. He he! Wylewac
            pomyje zawodowe na mnie prosze do woli, ale posadzac mnie
            o cudze wpisy to sobie daruj radioto. Z gory uprzejme TX.
            • Gość: tomcio Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:14
              pozdrawiam
        • Gość: jazzu fan Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 15:27
          w temacie muzyki to sadze ze moze chodzic o broken beat, styl/gatunek, ktory
          czesto lezy obok nu jazz'u (w polsce grany np przez niewinnych) badz break
          beat, szybki, dynamiczny parkietowy gatunek (w polsce mistrzem jest dj harper).
          co do sity to przykra sprawa, ktora jak dla mnie ujawnia raczej zla nature
          czlowieka, kopanie lezacego itp. trzymam kciuki za pawla.
          • grrrg Re: SITO ZAWIESZONY! 11.05.05, 13:57
            Też trzymam kciuki za Sito, a co do oskarżeń pod czyimś adresem (Sielanczyk),
            to łatwo je rzucać, trudniej poprzeć konkretami.
            • Gość: ale macie jazde Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 11.05.05, 14:39
              znam agnieszke i uwazam ja za swietna dj-ke i niech ten radiota se nie mysli.kto
              mnie popiera niech napisze "sielana-tak"
              • Gość: ale macie jazde Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 11.05.05, 19:34
                zmienilem zdanie - "sielana nie"
              • Gość: carioka Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.brzezno.gda.pl 11.05.05, 22:01
                amj --dlaczego zmieniłeś zdanie?cóż się stało?
    • Gość: redbull Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.gizycko.mm.pl 11.05.05, 22:48
      RadioNewsLetter.pl podał: "Z naszych źródeł wynika, że zawieszenie Pawła Sity w pełnieniu obowiązkach redaktora naczelnego Radia Bis ma charakter ostateczny. Stacja oczekuje decyzji Zarządu PR w sprawie obsadzenia tej funkcji. Obowiązki szefa anteny pełni Bożena Saranowska."
    • skubany Re: SITO ZAWIESZONY! 12.05.05, 10:11

"sielana - tak" she's my best.

a w sprawie Sity dzisiejsza prasa nowe fakty przynosi.
    • skubany Re: SITO ZAWIESZONY! 12.05.05, 10:11
      "sielana - tak" she's my best.
      a w sprawie Sity dzisiejsza prasa nowe fakty przynosi.
      • Gość: , Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:01
        www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005051220

Mowa o tych faktach? Czy sa jeszcze jakies inne?
        • Gość: pytajnik Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:19
          a ty sielana, po ktorej bylas stronie, a?
          • piotr7777 Re: SITO ZAWIESZONY! 12.05.05, 13:43
            Czyli kolejny odcinek serialu z cyklu "wojna o Pawła" (wcześniej była podobna
            historia z Radiostacją).
            • tezurus PRZYwrÓCIĆ SITA 12.05.05, 14:46
              to co zrobił on w czasie po papieżu to OTWARTE NIEZALEŻNE MEDIUM za co
              powienien dostać nagrode, a nie zawieszenie. To dowodzi że nie am w Polsce
              miejsca na radio dla młodych i o młodych gdzie każdy pogląd może być
              prezentowany. Smutna prawda. Tego się można było spodziewać po Polskim Radiu,
              choć liczyłem że bedzie to program publicznego przez P radia.
          • ronron Re: SITO ZAWIESZONY! 12.05.05, 14:56
            tez mi sie nasunelo, by zapytac redaktor Sielanczyk o opinie na ten temat?
            • Gość: ale macie jazde Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 12.05.05, 16:55
              grasuje tutaj jakis koles, ktory potrzywa sie pod innych.Ja napisalem post z
              nicku "ale macie jazde" a ten cham poprostu mi go xzzajebal.Jestem za sielana i
              niech sie pie.. ten bęcwał!!!
              • Gość: ale macie jazde Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 12.05.05, 16:55
                podszywal oczywiscie ziomy
              • Gość: ale macie jazde Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.chello.pl 12.05.05, 20:35
                i jeszcze powiem, ze nie wierze ze sielana doniosla na site.Mimo ze wszyscy tak
                mowia!Ona jest de best!!!
    • Gość: redbull Re: SITO ZAWIESZONY! IP: *.gizycko.mm.pl 12.05.05, 18:41
      PR POLSKIEGO RADIA: "Zarząd Polskiego Radia SA podjął decyzję o odwołaniu Pawła Sity ze stanowiska dyrektora – redaktora naczelnego Polskiego Radia BIS."

oto powody:
      - Rażące naruszenie zasad współżycia społecznego, w szczególności poprzez niewłaściwe zachowanie w stosunku do pracowników i współpracowników polegające na wydawaniu poleceń w sposób lekceważący ich odbiorców, włącznie z używaniem słów powszechnie uznawanych za obraźliwe. W konsekwencji zespół tworzący program Polskiego Radia BIS, po niespełna dwumiesięcznym okresie pracy pod kierownictwem Pana Pawła Sito, nie widział możliwości dalszej współpracy w atmosferze ciągłego zagrożenia i braku stabilizacji.
      - Brak umiejętności organizacyjnych wymaganych na stanowisku kierowniczym.
      - Nieprzestrzeganie obowiązującego porządku prawnego w procesie pracy oraz postanowień regulaminu: pracy i organizacyjnego.
      - Nieprzestrzeganie procedur obiegu dokumentacji finansowej obowiązującej w Spółce. W świetle powyższych faktów Zarząd Polskiego Radia SA utracił zaufanie do dyrektora Pawła Sity, uznając dalszą współpracę za niemożliwą.
      • tezurus Re: SITO ZAWIESZONY! 12.05.05, 19:50
        hmmm. to by wyajśniało. A tak zachwalano Go. Tylko tez pytanie. Czy to com
        poprzednik napsiał mżna uznać za słuszne i prawdziwe. Zatem szkoda wielka bo do
        radia wprowadzono tkaie osobistości jak Jacek Hawryluk, Bartek Chaciński,
        Novika, Lexus, czyli Ci którzy otwierają oczy na muze i potrafią się nią bawic
        i delektować słuchacza jak nikt inny. Ekipa to radio BIS. Muza i charakter
        radia to radio BIS. Oby to pozostało po.......domniemam zwolnieniu Sito.
        • Gość: marceli pompon Re: SITO ZAWIESZONY! IP: 195.245.217.* 18.05.05, 18:00
          dajcie na spocznij Tezerus.
          jak sie ma 0,2% słuchaczy i potem sie ma 0,3%....to rzeczywiscie wzrosło o
          połowę!
          ale to dalej nic, jak te osobowości.... w stylu Noviki.
    • margala KRRiT domaga się wyjaśnień 20.05.05, 10:24
      "Krajowa Rada domaga się wyjaśnień w sprawie zwolnienia Sity

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji domaga się od zarządu Polskiego Radia SA
      wyjaśnienia okoliczności zwolnienia Pawła Sity, dyrektora i redaktora
      naczelnego Radia Bis.
      – Jestem po prostu zainteresowany przyczynami zwolnienia, tym bardziej że
      dwa miesiące temu prezes Siezieniewski roztaczał przed nami entuzjastyczne
      wizje, jak zmieni się Radio Bis pod rządami Pawła Sity. Moja prośba została
      zaprotokołowana i departament prawny przygotował odpowiednie pismo. Czekam
      teraz na odpowiedź – wyjaśnia członek KRRiT Ryszard Sławiński, który poruszył
      sprawę na posiedzeniu Rady.
      – Oczywiście odpowiemy, kiedy otrzymamy pismo z powołaniem się na odpowiednią
      podstawę prawną – mówi Andrzej Siezieniewski, prezes zarządu Polskiego Radia
      SA. Pytany, czy nie odbiera tego jako próby ingerencji w politykę personalną
      Polskiego Radia, odpowiada: - Nie sądzę, by Krajowa Rada chciała prowadzić
      naszą politykę kadrową.
      27 kwietnia Paweł Sito został zawieszony i zwolniony z obowiązku świadczenia
      pracy. Dyrektorem-redaktorem naczelnym Radia Bis był od 1 marca. Jego obowiązki
      przejęła Bożena Sarnowska, sekretarz redakcji. 12 maja zarząd Polskiego Radia
      uznał, że stracił zaufanie do Sity i nie widzi możliwości dalszej z nim
      współpracy. Zarzucono mu m.in. ”rażące naruszenie zasad współżycia społecznego
      polegające na wydawaniu poleceń w sposób lekceważący ich odbiorców, włącznie z
      używaniem słów powszechnie uznawanych za obraźliwe; brak umiejętności
      organizacyjnych wymaganych na stanowisku kierowniczym; nieprzestrzeganie
      obowiązującego porządku prawnego w procesie pracy oraz postanowień regulaminu:
      pracy i organizacyjnego, a także nieprzestrzeganie procedur obiegu dokumentacji
      finansowej”. Sito po odwołaniu stwierdził, że postawione mu zarzuty opierają
      się na donosach siedmiu osób. (BOB)"
      [źródło: presserwis]
      • ronron Re: KRRiT domaga się wyjaśnień 20.05.05, 12:09
        Bardzo chętnie bym się dowiedział jakich to 7 osób jest w to zamieszane
        • tezurus Re: KRRiT domaga się wyjaśnień 21.05.05, 00:52
          po co.....zapewne stara ekipa BISowa;] Pozozstrzelałaś by. Szkoda ze zespół
          jest rozdzielony na frakcje i spiski sa tworzone.....szkoda że nie jest miło
          zgranie i przyjemnie z misją.
        • Gość: astat Re: KRRiT domaga się wyjaśnień IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 14:46
          "Donoszę uprzejmie panie Naczelniku..." - pisał kiedyś Gałczyński o ludzikach,
          których motorem życia jest zawiść i chęć zatrucia życia bliźnim (...)

To poczatek felietonu Olgi Lipińskiej, ostatnio wpadł mi w ręce i jakoś dziwnie
          skojarzył z całą tą sprawą, o której - uprzedzam - nic nie wiem poza wieściami
          z forum, nie jestem też przekupiona przez biskę ani pana Sito ani tym bardziej
          przez panią Lipińską, o czym donoszę uprzejmie. I odważę się zacytować jeszcze
          kawałek tego jakże pouczającego felietonu.

"(...) Donoszę panie Naczelniku... A żeby pan Naczelnik nie wyrzucił listu do
          kosza na śmieci, posyłam też do wiadomości. I otrzymują: KC partii, Trybuna
          Ludu, NIK, Solidarność, Episkopat, Sejm, Senat, Lech W., tow. Oleksy i wszyscy
          święci.
          Donoszę panie Naczelniku... - pisze pani Magister z Krakowa - że ja i Cały
          Naród żądamy, żeby tę panią, co jej Pan Bóg urody poskąpił i za co mści się na
          nas, Polakach, za nasze pieniądze. I komu to służy? W imieniu Całego Narodu
          żądamy solidarnie wyrzucić tę panią z Telewizji Polskiej i przymusowo wywieźć
          do Izraela albo ruskich łagrów (...)
          List jest autentyczny i dla ciekawych do wglądu. Oczywiście do wiadomości
          otrzymali: Prezes TV, KRRiTv, pan Marek Jurek, poseł na Sejm III RP, poseł
          Waldemar Pawlak, cała (!) Solidarność, Episkopat Polski (też chyba cały?) i
          gazeta Czas. (...)"

Tyle pani Lipińska, felieton z '97 roku. Ciekawe, że aktualny i dziś, jeśli
          chodzi o mentalność Polaków...
          • neandertalski Re: KRRiT domaga się wyjaśnień 23.05.05, 14:57
            :-))))
            choć powiem Ci Wspólniku mnie jako Pogromcę Tchórzliwych Papieży, plotki
            wyjątkowo wydały się niepokojące;)
        • Gość: j Re: KRRiT domaga się wyjaśnień IP: 195.245.217.* 22.05.05, 13:02
          w obecnej strukturze PR w programach jest tylko po kilka - kilkanaście osób.
          reszta jest w tzw. zespołach producenckich i jest wynajmowana przez program, a
          więc nie ma wpływu na to, co w programie się dzieje.
          • pep-per Re: KRRiT domaga się wyjaśnień 09.06.05, 17:41
            polityka.onet.pl/162,1232220,1,0,2507-2005-23,artykul.html
            "Po kilku miesiącach wstępnych rozmów z prezesem Polskiego Radia, po dwóch
            miesiącach pracy, przekroczeniu paru procedur, dwóch atakach złości i kilku
            donosach Paweł Sito został zwolniony z funkcji dyrektora Radia Bis.
            Nie będziemy grać tej chały – powiedział Paweł Sito, nowy dyrektor Radia Bis,
            podczas pierwszego zebrania z zespołem.
            We wrześniu 2004 r. Radio Bis z edukacyjnego zmieniło profil na młodzieżowy,
            zorientowany głównie na grupę osób w wieku 15–20 lat. Zmiana formuły spowodowała
            nieznaczny wzrost liczby słuchaczy. Zarząd Polskiego Radia postanowił powalczyć
            o więcej, więc najął od 1 marca Pawła Sitę. W pierwszym miesiącu po objęciu
            przez niego stanowiska udziały w grupie słuchaczy 15–20 lat wzrosły z 0,47 proc.
            w lutym do 1,28 proc. w marcu. Wcześniej Sito pracował w Rozgłośni Harcerskiej,
            Radiu Wolna Europa, Radiostacji, współpracował z Trójką i Programem I, szefował
            działowi rozrywki w „Przekroju”. Potrafi grupować wokół siebie ludzi młodych,
            dla których staje się autorytetem. Ktoś nazwał go „młodym z długim stażem”, bo
            psychicznie taki pozostaje. Ma markę. Jak się pojawia, od razu wiadomo, że
            będzie się działo coś dziwnego, ciekawego, kontrowersyjnego. Stawia na
            szczerość, inteligencję, wrażliwość. Trzyma ludzi pod parą, bo sam utrzymuje się
            w takim stanie bez przerwy.
            Już następnego dnia po objęciu przez niego posady znikły z anteny Radia Bis hity
            z playlisty („Nie używamy określenia playlista i nie sprawiamy wrażenia, że
            dobrał nam ją ktoś inny niż my” – pkt 6 z Sitotez na I zebranie). W zamian za to
            pojawiła się muzyka alternatywna. Wraz z nią w studiu zaroiło się od nowych
            twarzy. Czasem któryś z przybyszów przygotował jedną audycję albo pół, niekiedy
            zostawał na dłużej. – W tym radiu nie było specjalistów od muzyki, a jak bez
            tego robić młodzieżową stację? Zapraszałem różnych ludzi, próbowałem ich
            możliwości. Nie chciałem rozdawać etatów, bo dwudziestoparoletni człowiek nie
            powinien myśleć perspektywą emerytury – stwierdza Sito."

To tylko fragmenty. Więcej w najnowszej Polityce Nr 23/2005 (2507)
            • tezurus Jest SZANSA na przywrócenie Sita????? 09.06.05, 21:33
              czy to możliwe..znów jakieś sielankowe rytmy w dzień, sielankowo-folkowe w tym
              gorszym wydaniu. Już nie słucham BISki bo mzua mnie odstrasza. NIe ma tego co
              było grane za Sita:(
            • neandertalski Re: KRRiT domaga się wyjaśnień 10.06.05, 14:16
              ja pierdziu, przez chwilę mnie zatkało, po prostu powiało normalnością ze słów
              Pawła Sito, nagle poczulem się jakby lukskajłoker zjechał z całą kawalerią,
              jednak darkvater był czujny;)
              dlaczego nie może być takie radio jak on zaproponował, dlaczego formaty i
              targety, ta cała kawaleria szatana musi mieć zawsze rację?
              • tezurus Re: KRRiT domaga się wyjaśnień 10.06.05, 18:07
                neandertalski napisał:

> ja pierdziu, przez chwilę mnie zatkało, po prostu powiało normalnością ze
                słów
                > Pawła Sito, nagle poczulem się jakby lukskajłoker zjechał z całą kawalerią,
                > jednak darkvater był czujny;)
                > dlaczego nie może być takie radio jak on zaproponował, dlaczego formaty i
                > targety, ta cała kawaleria szatana musi mieć zawsze rację?

już spieszymy z odpowiedzią.
                Bo to Polska Drogi Panie Polska POOOOLSKA:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka