a_iii_ty 21.06.24, 14:48 "Berlin jest nasz".... Jakie to wszystko napuszone, glupie ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_iii_ty Re: "Mamy to" 21.06.24, 19:00 Przeciwko Austrii sytuacja się powtórzyła. Nasz szkoleniowiec ponownie musiał się pofatygować, by uścisnąć dłoń Ralfa Rangnicka. **** No to jak w koncu ? Kultura osobista czy... MUSIAL sie pofatygowac ? Jestem juz tak daleko od wszystkiego co polskie, ze smiech mnie pusty ogarnia jak czytam polskie teksty. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 21.06.24, 20:00 aaaaaaahahaha, zaorac ten PZPN, jak to, zdobyli Berlin i na kolanach teraz ? Bufonada do dziesiatej potegi! Jesli kogos obrazam czy irytuje, to sorry, ale z tej drugiej polkuli to wszystko co wymyslaja moi rodacy i w polityce i sporcie wyglada tragikomicznie. Odpowiedz Link
elissa2 Re: "Mamy to" 21.06.24, 20:15 Ojej i znowu gorzki żal Polaków, że polscy piłkarze nie mają brazylijskiego temperamentu W NL też narzekania na swoją drużynę. I krytykowanie. Aż ktoś sarkastycznie stwierdził, że w NL jest 17 mln trenerów kadry. No. W Polsce jest ich ponad 35 mln. Odpowiedz Link
taniarada Re: "Mamy to" 22.06.24, 21:49 Kiedyś się grało na podwórkach lub na trzepaku w siatkówkę. Jakie szkolenie młodych w Polsce. Były kluby wiejskie i talenty stamtąd. Teraz w polskiej lidze kopanej grają wszystkie wynalazki zagraniczne. Bo szkoda kasy na szkolenia. Lepiej kupić jakiegoś gotowca. A kasa spora. Mecz z Austrią to był dziwny w swoim wydaniu. Zamiast po strzeleniu gola, dobić przeciwnika to Polacy kompletnie się pogubili. Tak długa przerwa negatywnie na to wpłynęła. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 22.06.24, 00:46 I jeszcze jeden clown spadl z trybun. Ciekawe czy obrzygali pociag powrotny, buahaha. Moja, swojska, kochana ojczyzna. Odpowiedz Link
shachar Re: "Mamy to" 22.06.24, 04:01 W ogóle niw wiem, o czym rozprawiacie w tym wątku. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 22.06.24, 10:08 Polska odpada z turnieju, była słabsza i od Holandii, i od Austrii, ale wydaje się mieć fundament na kolejne miesiące budowy. Nastrój wokół reprezentacji wydaje się spokojny. I znowu to samo !!! Odpowiedz Link
jan_stereo Re: "Mamy to" 22.06.24, 20:30 Ten pilkarski fundament się wzmocni browarami w Berlinie i będzie git, jest mocna podbudowa pod jeuro 2048 czy moze 2032. Ja tez jestem bardzo spokojny o nasza reprezentacje, zero niepokoju we mnie. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: "Mamy to" 22.06.24, 22:08 Oglądałem w całości mecz z Holandią. I była tam najlepiej grająca polska reprezentacja od wielu lat. I nie grał w niej Lewandowski.zChlopacy grali odważnie, pomysłowo,z zębem,widać było że jest to zespol-najezdzali całą druzyna na Holendrów,w pewnym momencie gra przeniosła się na pole karne pomarańczowych Jednocześnie w pojedynkach jeden na jeden nie było żadnej przewagi przeciwnika. To była dobra gra zmotywowanych zawodnikow Odpowiedz Link
krytyk2 Re: "Mamy to" 22.06.24, 22:13 Jestem tego samego zdania ,co część komentatorów - że należy dać zProbiezowi szanse kontynuacji budowy drużyny.On ja przejął tuż przed mistrzostwami,niejako w zastępstwie lepszego kandydata a może się okazać najlepszym że wszystkich. Odpowiedz Link
shachar Re: "Mamy to" 23.06.24, 07:10 Cześć Krytyku. Jak do dobrze, że dobrzejesz. It makes my day, że tak powiem, i pozdrawiam. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: "Mamy to" 23.06.24, 21:43 Dobrzeję.Niedlugo zapomnę jak to się żyje pod własnym dachem. To już trzy miesiące egzystencji szpitalnej.Zapowiadaja 5. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: "Mamy to" 25.06.24, 09:11 Piękna pożywką dla ptaków i robactwa.Sezon stracony.Prawde mówiąc, boję się wracać żeby tego nie zobaczyć. Może skupię się całkiem na pisaniu książki i jakoś przezimuję Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 22.06.24, 21:00 Ok, pogubilem sie. Wogole nie wiem kto Mlynkowan i jej zaganiacz. A z tego obrazku wynika ze ten maly ma 20 lat ? Ludzie !!! Czy ja juz glupieje ? Odpowiedz Link
elissa2 Re: "Mamy to" 22.06.24, 21:32 Ale dlaczego tak rwiesz sobie włosy z głowy? Nie musisz wiedzieć, kim jest. Halinka Mlynkova to (z pochodzenia Czeszka) piosenkarka. Ja pamiętam ją z początku lat 2000, gdy śpiewała w zespole Brathanki. Dzisiaj kończy 47 lat, to nic dziwnego, że jej syn z pierwszego małżeństwa ma już 20 lat. Jej drugi mąż to kompozytor i ponoć stworzył bardzo dobrą muzykę do nowego polskiego serialu "Bohater Narodu" o Zelenskim. A to Halinka Mlynkova i jej przebój "Czerwone Korale" www.youtube.com/watch?v=SG8B4DT6ud8 Odpowiedz Link
taniarada Re: "Mamy to" 22.06.24, 21:39 Myślisz że jeszcze ma włosy. Z każdej dupereli robi problem. Brakuje mu baby jak grzybom deszczu. Taka moja diagnoza od dawna. Ale ktoś musi zagajać na tym forum. Odpowiedz Link
yppah Re: "Mamy to" 22.06.24, 22:28 Lukasz to syn Jana Nowickiego. Co nie ma zreszta wiekszego, ani nawet zadnego znaczenia Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 23.06.24, 01:14 Nie przejmujcie sie, 3:1dla Austrii jest liczba pierwsza (31), a dla Polski 1:3 tez jest liczba pierwsza (13). Wiec o co plakac? Liczba prawde ci powie. Odpowiedz Link
taniarada Re: "Mamy to" 23.06.24, 12:10 Temat z piłkarzami się wyczerpał. Z Austrią to by się przydał dobry psycholog. Teraz na fali jest siatkówka i Hurkacz w finale będzie rozgrywał mecz w Halle dzisiaj. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 24.06.24, 14:27 Jakie samochody najbardziej się psują? Ranking nie pozostawia złudzeń i to na te pojazdy lepiej uważać. W 2023 r. to właśnie one przodowały jako najbardziej awaryjne. Zainwestujesz? Mogą okazać się skarbonką bez dna, która pochłonie większość oszczędności. Znowu jakis lamaniec logiczny! Skarbonka ma gromadzic oszczednosci, wiec pochlaniajac wiekszosc oszczednosci to chyba dobrze, czy tak? I na samochodach zaoszczedzimy. Grrrrrrr 🫣 Odpowiedz Link
elissa2 Re: "Mamy to" 24.06.24, 17:14 a marudzisz... skarbonka bez dna (ang. money pit, niem. Sparschwein ohne Boden), studnia bez dna (ang. endless source, niem. Fass ohne Boden)... i w innych językach analogicznie gdyby i jedno i drugie miało dno, to co innego Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 24.06.24, 17:23 Studnia bez dna tu pasuje, ale nie skarbonka. Pomijajac juz fakt, ze samochod opuszczajacy dealera juz w tym momencie zaczyna tracic na wartosci. Robienie wiec z samochodu skarbonki, ktorej zadaniem jest pomnazanie, wydaje sie jakas pomylka. Odpowiedz Link
elissa2 Re: "Mamy to" 24.06.24, 22:59 To co powiesz na "zasypianie gruszek w popiele"? To jest dopiero dziwoląg; ponieważ archaiczny to trudno go jakoś logicznie uzasadnić i chyba dlatego wielu ludzi go "modyfikuje" na "nie zasypywać gruszek w popiele", co jest rażącym błędem językowym www.uni.lodz.pl/aktualnosc/szczegoly/slowo-o-przyslowiach-nie-zasypiac-gruszek-w-popiele Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 24.06.24, 23:18 Tak, pelno takich dziwolagow. Skarbonka, o ktorej mowia, to niby miala byc ucieczka od samochodow psujacych sie czesto i "inwestowanie" w lepsze marki. Miala to byc owa skarbonka, do ktorej mielibysmy odkladac pieniadze zaoszczedzone na naprawach. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 27.06.24, 13:25 No i z czego sie te gamonie smiejo ? W ich wieku juz sie takich zembuf nie ma. Odpowiedz Link
pinderynda Re: "Mamy to" 27.06.24, 20:41 Ja mysle, ze sie smiejo z wyborcow. Nie bede tego ogladac, bo to nudne jak ich porcelanowe kly Poza tym... Donald Trump has a small but clear lead over Joe Biden. Ksiazeczke wole poczytac... Co prawda wg kolegi w temacie: pewnie nieaktualne juz w momencie druku, no ale... Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 27.06.24, 14:29 Mamy to !!!!! Sensacja roku, tego mi brakowalo do dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: "Mamy to" 27.06.24, 21:28 ja pierdole ale news, az sie boje zapytac kto to jest ten Piszczek, wyglada na fryzjera... Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 28.06.24, 00:36 Takie news mamy w gazecie, czasami (nawet czesto)w jednym zdaniu dwa przeciwwstawne fakty. Odpowiedz Link
taniarada Re: "Mamy to" 28.06.24, 01:36 Co Ty Janek nie kumasz. To z Wiki- W latach 2007–2019 reprezentant Polski. Uczestnik Mistrzostw Europy 2008, 2012, 2016 oraz Mistrzostw Świata 2018. Członek Klubu Wybitnego Reprezentanta, jako prawy obrońca wybrany do jedenastki stulecia Polskiego Związku Piłki Nożnej. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: "Mamy to" 28.06.24, 11:02 Pierwsze slysze o typie i widze jego facjate, jakby byl tenisista to moze bym go znal ;D Niby czlonek klubu wybitnego reprezentanta a takie niewybitne/mierne wyniki reprezentacji jako calosci, niesamowite ze mozna to pogodzic. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: "Mamy to" 02.08.24, 23:52 No kurwmorpier, Iga podjela decyzje!!! I czekalismy na to... ze zostanie w Paryrzewie juz od kilku lat!!! "WRESZCIE"... co to za dziennikarstwo??? Odpowiedz Link
shachar Re: "Mamy to" 03.08.24, 03:41 No jak piszesz w Paryrzewie, no jak piszesz w Paryrzewie!!! Odpowiedz Link