a_iii_ty 22.12.24, 16:45 Cos na dlugie zimowe wieczory. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shachar Re: ? 22.12.24, 17:59 ta, strasny. cyfra wstawiona w srodek byla sumą tych poprzednich, dwojka byla samotna , wiec za nia wstawilam sume dwojki i niczego. o i tak. Odpowiedz Link
shachar Re: ? 22.12.24, 18:00 a tak ogole jak dajesz zagadki do dawaj odpowiedzi predzej Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: ? 22.12.24, 23:28 Ty chyba z dyabuem trzymasz!!! Jak do tego dochodzisz? A moze uzywasz jakis program? Naginaj szybko. Odpowiedz Link
shachar Re: ? 23.12.24, 00:32 Ty tak na serio Imek? co tu dochodzic, suma 3 i 1 to 4 a 6 i 0 to 6. Jak widze 31, a potem 4 ,to najbardziej podstawowa mysl jest, ze 4 pojawilo sie jako suma 3i1 Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: ? 23.12.24, 01:31 Ja tak na zupelnie serio. Rozwiazalas to prosciej niz oficjalne rozwiazanie. Moj mauy murzdrzek by na to nigdy nie wpadu. Ja jednak jestem debil. Odpowiedz Link
shachar Re: ? 25.12.24, 01:14 Troche zmylilo mnie to jajo w tym sensie, ze nie wiedzialam, czy rozpatywac te liczby po okregu zewnetrznym a potem po wewnetrznym, ( bo przyrosty po okregu zewnetrznym byly intrygujace az do momentu 12->16) Dobrze, że te lamiglowki nie sa ograniczone czasowo, jak np testy na inteligencje, co wprowadza dodatkowa nerwowosc u indywiduow naturalnie zle radzacych sobie z cisnieniem. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: ? 25.12.24, 09:04 Przeważnie szuka sie jakiejs zależności w oparciu o te mniejsze liczby, bo łatwiej ogarnac, po czym sprawdza jej trafnosc na tych duzych. I tutaj tez próbowałem roznych wariantów. Odpowiedz Link
shachar Re: ? 26.12.24, 20:55 Use the numbers 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 and 9 to satisfy the given equations. Odpowiedz Link
wilczamia Re: ? 26.12.24, 21:45 To bylo latwe, bo wiadomo, ze trzeba zaczac od trzeciego wersu/kolumny, a tylko kombinacje z dwojka wchodza w gre, jesli wszystkie cyfry maja byc uzyte raz, a ze sa ino dwie takie kombinacje - albo pion, albo poziom Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: ? 30.12.24, 03:43 W czym sa te kwadraty podobne, a w czym jeden jest inny niz pozostale 2 ? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: ? 30.12.24, 09:24 Podobienstwa sa banalne do uchwycenia, suma w kulumnach od lewej do prawej, 12, 15, 11, 12 jest taka sama we wszystkich 3 kwadratach. Oraz w rzedach od dolu do gory tez, 10, 14, 13, 13. Natomiast co do roznic, kwestia na co zechcemy zwrocic uwage. Np. Kwadrat na prawo (nr. 3) wykorzystuje kosci o nominalach od 1 do 5, a pozostale od 1 do 6. Odpowiedz Link
shachar Re: ? 30.12.24, 13:12 w pierwszym jest 5 trojek, w drugim 5 szostek, w trzecim 5 piatek , w pierwszym nie ma mydla Odpowiedz Link
elissa2 Re: ? 30.12.24, 13:31 eee tam, nie wiem jak uzyskać symbol pierwiastka kwadratowego Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: ? 30.12.24, 15:52 Nie wiem o co chodzi z tym 221altx, ale dziekuje wszystkim za swe obserwacje. Jednak jedno zostalo nie odkryte. W dwoch pierwszych kwadratach wszystkie kamienie kamienie domina stoja w pionie. W trzecim, 2 kamienie w prawym dolnym rogu leza poziomo. W tym sie rozni od dwoch kwadratow z lewej strony. Nie udalo mi sie, wiec zmontowalem tak na co mi kamienie pozwolily. Swoja droga, ciekawe zadanie. Jak macie domino, sprobojcie skonstruowac 3 kwadraty majace wszystkie kamienie w pionie. Dajcie znac. Szalom. Odpowiedz Link
elissa2 Re: ? 30.12.24, 23:50 a_iii_ty napisał: > Nie wiem o co chodzi z tym 221altx > Nie wiem, co zrobić, żeby pojawił się znak/symbol pierwiastka Jak się pisze pierwiastek na klawiaturze Znalazłam jakieś kody w necie, ale chyba tu nie działają kwadratowy U+221A, sześcienny U+221B, czwartego stopnia U+221C 221A+ALT+X i jeszcze to: Kliknij miejsce, w którym chcesz wstawić symbol. Naciśnij i przytrzymaj Alt i wpisz 2 , następnie 5 , a następnie 1 i też nie działa Nic ważnego Odpowiedz Link
jan_stereo Re: ? 31.12.24, 10:12 A te dzialaja ? U mnie dzialaja kiedy uzywam klawiatury numerycznej (tej po prawej stronie a nie rzedu u goru). tools.oratory.com/altcodes.html Odpowiedz Link
elissa2 Re: ? 31.12.24, 16:07 Dzięki. Jedne działają a inne nie. Czasem wywala mnie z gazety i przekierowuje na google i tam pojawia się żądany symbol. (tak, tak, wiem, że klawiatura numeryczna, ta z prawej strony) Ale znalazłam stronę, z której można skopiować symbol i wkleić (na większości stron nie można skopiować) pl.piliapp.com/symbol/math/#google_vignette tadam! √ ∛ °C Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: ? 30.12.24, 20:53 DOMINOSA, bardzo ciekawy rodzaj puzzle gdzie domino kamienie tworza pewny uklad, ale linie rozdzielajace dwie polowki domina sa usuniete. Zadanie polega na odnalezieniu wszystkich kamieni przez obrysowanie ich ksztaltow. Kazdy kamien wystepuje tylko RAZ w ukladzie, ale gdy pozbawione sa srodkowej linii wydaje sie, ze moga wystepowac w roznych miejscach. Ponizej podaje puzzle w jej poczatkowej fazie, i potem rozwiazana. Liczby pod poczatkowej fazie mowia ile potencjalnych kombinacji moze istniec. Liczby po poprawnym rozwianiu pokazuje, ze kazdy kamien wystepuje tylko raz w ukladzie. Jest kilka dobrych apps dla Android i pewnie dla Iphone. Online szukajcie "dominosa". Szalom. Odpowiedz Link