jan_stereo Rodrigo Y Gabriela - Diablo Rojo 04.03.08, 21:53 www.youtube.com/watch?v=3FXOd97CtnQ im glosniej tym lepiej, proponuje ustawic glosniki od razu na maks Odpowiedz Link
elissa2 Filipińczycy wiedzą co dobre :) 07.03.08, 18:41 pl.youtube.com/watch?v=hPN3Gef96Hw pl.youtube.com/watch?v=zWSfiVp0vYA Odpowiedz Link
dingdong jeden z lepszych remixow.... 08.03.08, 22:14 www.youtube.com/watch?v=6KhSMo4uzGA&feature=related jakos jest lepsza na plycie... Odpowiedz Link
elissa2 Y34RZ3R0R3M1X3D - God Given 18.03.08, 22:40 pl.youtube.com/watch?v=yXium6gwSd4&feature=related Odpowiedz Link
dingdong Las Vegas Tango... 22.03.08, 22:52 proba, no moze inna interpretacja klasyku Gil Evansa, las vegas Tango...oczywiscie jego wersja jest nie do pokonania...niestety nie ma jej w youtube... www.youtube.com/watch?v=c7LCB-QXdbA Odpowiedz Link
elissa2 Re: Las Vegas Tango... 23.03.08, 00:27 dingdong napisał: > proba, no moze inna interpretacja klasyku Gil Evansa, > No inna, inna ... Hmmm, taka ... grubiańska - powiedziałabym Evansowski oryginał jest ... aksamitny. Tak mi się wydaje. Słabo znam ten rozdział w historii muzyki. Ale lubię posłuchać wariacje Stinga na tematy evansowskie. > > las vegas Tango...oczywiscie jego wersja jest nie do pokonania...niestety nie ma jej w youtube... > > www.youtube.com/watch?v=c7LCB-QXdbA Odpowiedz Link
dingdong Re: Las Vegas Tango... 23.03.08, 00:35 no nie? takie jakies...inne)) ja go mam na cd... Odpowiedz Link
dingdong dosyc zimy... 23.03.08, 00:24 u nas snieg dzisiaj padal... www.youtube.com/watch?v=c7LCB-QXdbA no i to...nie wiem czy juz bylo...nie pamietam...)) www.youtube.com/watch?v=Kd2sOqbIcaM&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: dosyc zimy... 23.03.08, 00:42 dingdong napisał: > u nas snieg dzisiaj padal... > U nas jak ... w Zakopanem w wigilię. Ale od kilku dni ok.4:30 rano budzi mnie mój mały przyjaciel ... kos. Ni to wiosna ni to zima ... > > no i to...nie wiem czy juz bylo...nie pamietam...)) > > www.youtube.com/watch?v=Kd2sOqbIcaM&feature=related > O! To jest bardzo ... aksamitne! Podryguję sobie ... (kurcze! "pasterka się jeszcze nie skończyła, nie wiem czy takie zachowanie uchodzi ) Odpowiedz Link
elissa2 Wielkanocne Granie w Oceanie :) 23.03.08, 16:01 Alleluja! www1.americangreetings.com/ecards/display.pd?prodnum=3138947&path=59923 Odpowiedz Link
elissa2 Richard Bona - Manyaka O Brazil 24.03.08, 20:49 Richard Bona - nazywany czarnym Stingiem pl.youtube.com/watch?v=zRp2xGyPsz4 Odpowiedz Link
elissa2 Bobby Mc Ferrin "Blackbird" 24.03.08, 21:18 pl.youtube.com/watch?v=JUnI9GcON-s&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Bobby Mc Ferrin & Nigel Kennedy 19.06.08, 01:21 Genialny jajcarz! Uwielbiam go! Spirits of music IV - N. Kennedy & Bobby McFerrin pl.youtube.com/watch?v=T_JxE622sjQ&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Gudrun Gut: Move Me 28.03.08, 23:04 pl.youtube.com/watch?v=6CWkq1zXs10 mala probka ulubionego zespolu,a teledysk tez jest ok :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Gudrun Gut: Move Me 29.03.08, 00:39 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=6CWkq1zXs10 > mala probka ulubionego zespolu,a teledysk tez jest ok :")) > Bardzo fajne tango! Podoba mi się określenie go jako "minimalistyczne argentyńskie tango, wibrujące i rozedrgane, przywodzące na myśl zatłoczone i zadymione kawiarnie" Coś jakby Gotan Project zagrał z Tangerine Dream. Posłuchałam jeszcze kawałeczka "Pleasuretrain" i "Girlboogie 6" ... Szkoda, że tak mało utworów z tej płyty znaleźć można na jutubie. Pewnie wszystkie bardzo ciekawe, co? A każdy w zupełnie innym stylu? Znowu coś fajnego z Niemiec ... chociaż ... Czy ona nie jest Polką z pochodzenia? Dlaczego na okładce płyty pisze, że "Polish girls rule the world"? A "Die Sonne" przywołuje trochę wspomnień o ... Kraftwerk. pl.youtube.com/watch?v=TmnOdZEdXys&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Gudrun Gut: Move Me 30.03.08, 14:24 Owszem na youtube malo ich utworow i to nie tylko z tej wymienionej plyty ( rowniez 'members of the Ocean Club') :") Ten slogan 'Polish girls rule the world' to byl zdaje sie napis (dwokrotnie zamalowany) na bylej polskiej ambasadzie w Berlinie w ktorej Gudrun Gut miala swoj wystep, no i tak sobie go jajcarsko dodali do okladki. A stylu nie maja ustalonego tak, jak 'klasyczne' zespoly, ze wszystkie 12 piosenek na danym albumie jest z grubsza wedlug tego samego pomyslu.. Odpowiedz Link
elissa2 Kraftwerk -Trans Europe Express 29.03.08, 01:14 pl.youtube.com/watch?v=LWlgbAc3bbM Odpowiedz Link
elissa2 Jethro Tull - Witch's Promise 12.04.08, 00:32 pl.youtube.com/watch?v=6d2L5-raoIY Odpowiedz Link
jan_stereo Fela Kuti: Music Is A Weapon 13.04.08, 19:51 www.youtube.com/watch?v=Pq7IPEJiRI8 :")) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Fela Kuti: Music Is A Weapon 13.04.08, 20:24 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=Pq7IPEJiRI8 > :")) > I co się chachasz? )) To bardzo fajna muzyka! I faktycznie, w tym przypadku, to potężne oręże. Odpowiedz Link
jan_stereo Jordan Rudess 15.04.08, 21:49 www.youtube.com/watch?v=jwDuRrTl9fw&feature=related taki przyklad czlowieka zespolu.. Odpowiedz Link
shachar gnarls barkley- run 16.04.08, 13:28 jesli jeszcze nie bylo, przy tym mozna fajnie poskakac www.youtube.com/watch?v=2GA3a15xF0c Odpowiedz Link
elissa2 Fernandes Dragonfly Pro Ocean Burst 25.04.08, 02:33 )) www.maxvolume.pl/MAXsklep/images/fernandes/DragonflyProOceanB.jpg Specjalnie przystosowany singiel da Ci nieskończone wybrzmienie, lub, jeśli wolisz, długie śpiewające alikwoty. www.maxvolume.pl/MAXsklep/images/fernandes/dragonfly_x_ocean_burst.jpg Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Fernandes Dragonfly Pro Ocean Burst 26.04.08, 21:51 bardzo dz'ieku'je :")) w ramach wspolpracy daje ponizsze: Sergio Mendes: www.youtube.com/watch?v=5fX0zx9dF6A&feature=related a teraz wszyscy razem... Odpowiedz Link
elissa2 Re: cos naszego...Grechuta... 26.04.08, 23:38 Pojawił się na tym padole Jak jakiś diament do oszlifowania I zabłysnął blaskiem nie do opisania Odpowiedz Link
dingdong Re: cos naszego...Grechuta... 26.04.08, 23:51 czujesz ten "rozrzut" w lirice? dla mnie to cos pieknego... Odpowiedz Link
elissa2 "Muza Pomyślności" 27.04.08, 00:28 pl.youtube.com/watch?v=z2MJwXDvLmo dingdong napisał: > czujesz ten "rozrzut" w lirice? dla mnie to cos pieknego... > czuć i słychać, nawet w jednym "kawałku" lirycznie, nastrojowo ... a tu nagle taki "refren" pl.youtube.com/watch?v=vjncohP1a7U&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Murcof 27.04.08, 22:38 www.youtube.com/watch?v=lHmpEitRYqw&feature=related to juz chyba tylko moje klimaty... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Murcof 27.04.08, 23:11 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=lHmpEitRYqw&feature=related > to juz chyba tylko moje klimaty... > Moje, moje! Tylko moje! Nie bądź pazerotą! Muzyka rewelacyjna! Performance(clip) nie odpowiada mi. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Murcof 27.04.08, 23:15 wszystkie niemal te nadane klipy sa mizerne,ale co zrobic, taki urok youtube.. Odpowiedz Link
jan_stereo Tarwater 27.04.08, 22:44 www.youtube.com/watch?v=qkYiTs5V2Ow&feature=related jeszcze bardziej moje :") Odpowiedz Link
elissa2 Re: Tarwater 01.05.08, 23:07 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=qkYiTs5V2Ow&feature=related > jeszcze bardziej moje :") > A czy potrafiłbyś opisać dlaczego to tak Ci się podoba? Eeee, potrafiłbyś, potrafił ... A czy opisałbyś? Odpowiedz Link
elissa2 Re: Tarwater 02.05.08, 17:07 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=qkYiTs5V2Ow&feature=related > jeszcze bardziej moje :") > Nie znałam Tarwater. Teraz już znam. Podoba mi się. (pisałam przecież, że lubię Kraftwerk, a w "Tesla" słychać ten wpływ wyraźnie - tak mi się wydaje ...) Bawi mnie ten efekt "przeciągania struny" w Otomo. Taki od niechcenia jakby. Ciekawe ile (set) razy ćwiczony przed ostatecznym uwiecznieniem w studio nagrań? A zdjęcie na youtube ... Brad Pitt i Angelina Jolie znali się w czasach college`u? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Tarwater 06.05.08, 19:53 w weekend sie wszystkim zajme, zwlaszcza, ze nowa muzyka przyjechala licznie do mojego zbioru.. ps. dopiero wrocilem z dalekiej podrozy (jak w naglowku).. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: ... 07.05.08, 19:59 elissa2 napisała: > Pojechałeś z pielgrzymką do wzgórza świętego Michała? > ...na kolanach :") powinny byc jakies foty.. Odpowiedz Link
elissa2 Re: ... 07.05.08, 20:56 jan_stereo napisał: > > powinny byc jakies foty.. > To ja Cię bardzo ładnie proszę o foty! Dużo! Ojej ... Normandia w maju ... Odpowiedz Link
elissa2 zakupy 08.05.08, 01:02 jan_stereo napisał: > nowa muzyka przyjechala licznie do mojego zbioru.. > Licznie?! A w co dobrego się obkupiłeś? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: zakupy 08.05.08, 19:48 elissa2 napisała: > Licznie?! A w co dobrego się obkupiłeś? teraz to moze nie wymienie calosci ciurkiem, kupilem zwyczajnie za jednym strzalem jakies 40 plyt, sama wiesz, raczej licznie :")) Odpowiedz Link
jan_stereo Radiohead - Dollars and Cents 27.04.08, 22:57 www.youtube.com/watch?v=H4VLIaUgVAQ Odpowiedz Link
jan_stereo Ulan Bator 27.04.08, 23:14 www.youtube.com/watch?v=PkwTAbIUBeg&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Schneider TM 27.04.08, 23:37 www.youtube.com/watch?v=4r42LB1heL8 cos mam dzisiaj nastroj na te klimaty.. Odpowiedz Link
jan_stereo Bobby Previte 28.04.08, 23:03 www.youtube.com/watch?v=IpZKwYukncY&feature=related zeby nie bylo zem taki pazerus :")) Odpowiedz Link