azaheca 18.07.07, 21:18 drugiej duszy czy to bliskość? jakie jest wasze zdanie o tym pięknym ducha stanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryfna_frelka Re: Romantyczność 18.07.07, 22:13 Romantyczność z Zosią mi się kojarzy. A miała ona pootwierane komód szuflady. A w nich bałagan nieestetyczny, przez poetę nazwany, że romantyczny. Odpowiedz Link
gryfna_frelka Re: Romantyczność 18.07.07, 22:18 Inna sprawa, "duszy czyjejś bliskość" Wtedy wolę milczenie, Panie Boże broń, by nastąpiło westchnienie. Słowa na koturnach brzmią mi sztucznie. I nawet muter nie wybije mi tej ideologii tłuczkiem. Odpowiedz Link
azaheca Re: Romantyczność 18.07.07, 22:25 Czemu pragnień nie ujawniasz? romantyzmu się pozbawiasz i dlaczego koturnowo? może być też hardrockowo.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Romantyczność 18.07.07, 22:41 Romantycznie-to duchowo, namiętnie i nastrojowo np.Mario i Frela w kościele co niedziela, Mario kupuje jej nowy pierścionek zaręczynowy, Mario poślubia Frelę choć nadal kocha Helę, Frela nie lubi Heli afekt do Maria je dzieli, podchody Frelki do Bronka a nie wie o tym żonka, bez liku takich przykładów romantycznych układów. Odpowiedz Link
azaheca Re: Romantyczność 18.07.07, 22:49 Aleś tu palnęła mówkę ty rób lepiej wizytówkę! tajemnice tutaj zdradzasz czy ty Alis nie przesadzasz? Odpowiedz Link
alice0553 Re: Romantyczność 19.07.07, 02:26 Owych osób te kontakty to są wszystkim znane fakty więc tajemnic tu nie zdradzam ani trochę nie przesadzam. Odpowiedz Link
azaheca Re: Romantyczność 19.07.07, 17:48 Romantyczność was się nie ima? czy tylko każdy w sercu swym trzyma o miłości wyobrażenie najskrytsze duszy swojej pragnienie... Odpowiedz Link
gryfna_frelka Re: Romantyczność 19.07.07, 18:08 Ja nie wiem, czy to zrymuje, ale: miłość wybucha, a romantyczność się snuje. Odpowiedz Link
azaheca Re: Romantyczność 21.07.07, 22:03 Romantyczna niepraktyczność to jest prawie oczywistość ale czy apodyktyczny bywa także romantyczny? to wzajemnie się wyklucza gdy nas ciągle ktoś poucza szybko pryska romantyczność mija chęć na dusz dwóch styczność..;-( Odpowiedz Link